Şimdi Ara

KOMBİ VE PETEK TESİSAT TEMİZLİĞİ, BAKIMI ve ONARIMI Hk. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
261
Cevap
19
Favori
31.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekostu@mynet.com

    Cam balkonun bir kac camini ac.kombini calistir. Ve gozlemle.calismazsa ekrani varsa kombinin arizaya gecerse ariza koduna bak kullanim kilavuzindan.sorunu ogren.yapamam ben bunlari dersen servis cagir

    kombi dün ev o kadar sisliyken bile çalışıyordu herhangi bir hata vermedi. bugün sabah tekrar çalıştırdım fakat kaçak olup olmadığını anlamak için cam balkonu açmadım. Tekrar sis olursa bilgi vereyim.
  • konu ilgimi çekti, okumaya değer ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayberty

    konu ilgimi çekti, okumaya değer ...

    Teşekkürler,

    Bilgi Paylaşıldıkca Değerlidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 28 Ocak 2018; 22:56:9 >
  • Ustam, zaten kombiden radyatör dönüş hattı üzeinde bir filtre bulunuyor, radyatör gidiş hattı üzerine de filtre olmasının fayda ve/veya zararı ne olabilir?

    Neden genelde radyatör dönüş hattı üzerinde filtre bulunuyor? da gidiş hattı üzerinde filtre bulunmuyor?

    Teşekkürler,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osenemoglu


    quote:

    Orijinalden alıntı: DawNFaLL

    merhabalar

    2 gün önce baymak duo tec marka kombi ile gaz bağlantım yapıldı ve gaz açıldı. İlk gün her şey yolunda iken dün evin içinde beyaz kokusuz sis fark ettik. Korkudan hemen kombiyi kapattım. Sizce sorun ne olabilir? Bildiğim kadarıyla doğalgaz kaçağı kokulu olur ve gözle görünmez. Kombinin olduğu balkon cam balkonlu. salon balkon arasındaki sürgülü kapımız açıktı. balkona çıktığımda cam balkonun içleri baya bi terlemiş su damlıyordu.Eşim 38 haftalık hamile soğukta oturduk bilgilerinizi bekliyoruz.

    Hiç deneme yanılma usulü yapmadan ilkönce İGDAŞ veya gaz tedarikcinin Acil hattını arayarak saatten kombiye kadar tüm tesisatta kaçak olup olmadığını kontrol ettir. İçin rahatlasın, tesisata güvenin gelsin.

    Ardından da Kombi servisini arayıp durumdan haberdar et onlarda gelsin kombiye baksınlar.

    Mağdem md. artık iki can taşıyor ne onunun kafasında soru işareti kalsın ne de senin, hepinizin gönlü rahat olsun.

    Ayrıca piyasada gayet makul fiyatlara Karbonmonoksit, Gaz ve Duman alarm dedektörleri satılmaktadır. Başta kombi olmak üzere özellikle yaşam alanı ve bebişin odasına da almayı ihmal etmemelisin.

    Özellikle kombi tarafına Selenoid tipi gaz kaçak kesme ünitesi alıp taktırmalısın.

    Bu sorun buralara yazıp medet umulacak bir konu değil. Lütfen işi ciddiye al ve gerekli mercilere bildirimde bulun.



    https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/sekma-gaz-dedektoru-selenoid-vana-gaz-kacagi-kesme-seti-325440003?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*232249527*22324001727*58375852767*%7btype%7d*325440003*aud-338833715659:pla-375322842223&gclid=Cj0KCQiAhrbTBRCFARIsACY7MW2Jnh6HEC-43tyJubBNB1QXEqAOxbxTc9d_SB5Qui7puMQM22NLfYYaAvijEALw_wcB&gclsrc=aw.ds&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0



    https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/lcd-ekran-dedektor-alarm-cihazi-karbonmonoksit-dedektoru-kablosuz-pilli-326187267?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*232249527*22324001727*58375852767*%7btype%7d*326187267*aud-338833715659:pla-375322842223&gclid=Cj0KCQiAhrbTBRCFARIsACY7MW1s3SprnF43d2PVjq6c1IDpiR5dle3Km0hyi_NG20GFdO4q6PVlimsaAnX9EALw_wcB&gclsrc=aw.ds&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0




    https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/kablosuz-duman-yangin-alarm-dedektoru-2-yil-garantili-327125351









    merhaba

    servis geldi kombiyi kontrol etti kombide bir problem bulamadı fakat şuan aklıma bir şey geliyor. Eşim güneşli havayı görünce cam balkonun içine çamaşır astı kuruması için. acaba diyorum ıslak çamaşırlar cam balkon+güneş+kombi etkisiyle sera ortamı mı oluşturdu bu sebeple buhar mı yayıldı eve.




  • Hızlı cevabın için teşekkürler hocam,

    evde müteahhitin taktırmış olduğu netelsan marka gaz ve ısı detektörü mevcut. tam o sisli dediğim ortamın tavanında. Sizin tavsiyenizden sonra aklıma geldi kontrol ettim ısı dedektörüne çakmakla ısı verdim diğerine çakmak gazı sıktım fakat sanırım çalışmıyor çünkü üzerinde çalıştığında yanması gereken ledler yanmıyordu. İlk işim bir elektrikçi bulup bunları kontrol ettirmek olacak. Bu arada hanım çamaşırları topladı ortamı havalandırıp tekrar bir deneme yapacağız bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DawNFaLL

    Hızlı cevabın için teşekkürler hocam,

    evde müteahhitin taktırmış olduğu netelsan marka gaz ve ısı detektörü mevcut. tam o sisli dediğim ortamın tavanında. Sizin tavsiyenizden sonra aklıma geldi kontrol ettim ısı dedektörüne çakmakla ısı verdim diğerine çakmak gazı sıktım fakat sanırım çalışmıyor çünkü üzerinde çalıştığında yanması gereken ledler yanmıyordu. İlk işim bir elektrikçi bulup bunları kontrol ettirmek olacak. Bu arada hanım çamaşırları topladı ortamı havalandırıp tekrar bir deneme yapacağız bakalım.

    Kardeş sen de şansını fazla zorluyosun gibime geldi. Aynı ortamı yakalabilmek için hanıma kazan kazan çamaşır mı yıkatıcan. :) :) :)

    Bahsettiğim tüm sensörler 24 ay sonra kalibreleri değişebiliyor, hassasiyetlerini azaltıp kaybedebiliyorlar, dolayısı ile ben her iki senede bir bu üç ürünü de yenileri ile değiştiriyorum.

    Önce GÜVENLİK kardeş.




  • Gökhan bey den sentinel x100 aldım yarın gelir sanırım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osenemoglu


    quote:

    Orijinalden alıntı: myctapha

    Gökhan bey den sentinel x100 aldım yarın gelir sanırım

    Kaç liradan verdi?

    85

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Gökhan Bey ile görüşmemde fiyata 85 TL deyince sizin aldığınız fiyatı söyledim. Binbir pazarlık ile 75'e indirdim. Almış bulundum. Sonra pişman oldum ama nafile. Bu arada, size yanlışlıkla o fiyattan vermiş. Artık nasıl konuştuysanız sizi kombici esnafı zannetmiş sanırım :)

    Direk amazon veya ebay'dan alsak aynı fiyata geliyor.

    Gökhan Bey'e çok da kızamıyorum. Aşağıdaki fiyata bakar mısınız? http://www.dogalgazyedekparca.com/productdetails.asp?id=1831

    Neyse artık, aldık kullandık. 5 sene tesisatı boşaltmayız. 5 sene sonra da Allah kerim.

    Daha önce de yazmıştım. Daikin firması kombi klavuzunda Sentinel'in yanında Fernox marka korozyon önleyici de öneriyor. Bu ikisi haricindeki kullanımlarda sorumluluk almıyor. Fernox da araştırılabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cglynfrk -- 30 Ocak 2018; 9:49:1 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: osenemoglu


    quote:

    Orijinalden alıntı: myctapha


    quote:

    Orijinalden alıntı: osenemoglu


    quote:

    Orijinalden alıntı: myctapha

    Gökhan bey den sentinel x100 aldım yarın gelir sanırım

    Kaç liradan verdi?

    85

    Hakikaten anlamakta zorlanıyorum. Sen zaten bu ürünün ithalatını bitirmişsin, elinde tonlarca Sentinel X100 kalmış ve nasıl satacağını bilmez bir durumda iken 3 ay önce bana 55TL/lt. fiyattan satış yaptın. Ben de senin reklamını yaptım.

    Ben de Gökhan Bey'e internet üzerinde forumlarda bahsedeceğimi, reklamını yapacağımı, size müşteri sağlayacağımdan bahsettim.
    Vaillant ve Demirdöküm servislerine bilgi verdim. (Demirdöküm ve Vaillant servislere ayda 20 adet satış kotası zorunluluğu getirmiş ve adedini müşteriye 350TL-/400TL-den satmaktalar. Servisler de Vaillant ve Demirdöküm'den 150TL- almaktalar) Ettikleri karı düşünemiyorum. Servislerin de bizlere attıkları KAZIĞI hiç düşünemiyorum.

    55TL/lt den al müşteriye 350TL- 400TL- den sat...
    Ooohhh ne ala bir dünya...

    Kusura bakmayın ben daha Gökhan Bey'den Sentinel X100 almam.

    Bahsettiğim yazımı da güncelleyerek irtibat bilgilerini kaldıracağım.

    Bu KAZIKLANMA olayına vesile olamam.

    Üç ayda 55 den 85e çıkması anormal olmuş belki kendine göre sebepleri vardır bilemem ancak bu üründen yeni haberdar oldum servis söyledi uygulayalım diye fiyatıda 300civarıydı tam hatırlamıyorum
    internette ararştırma yaptım en ucuz 100tl ye buldum arayıp stok durumunu sormadım yurtdışından en az 1 ayda gelecek yine 85tl civarında tutacak yani bu ürünü daha ucuza alabileceğimiz bir yer bulamadım sizin bildiğiniz varsa o kişi veya kurumun bilgilerini paylaşmak lazım.




  • Arkadaşlar merhaba,

    Banyoda yapılan tadilat sonrası tesisatçı tahliye musluğu ve borusunu iptal etmiş.Havlupanın üst kısmında ( Tek tarafında-diğer taraf kapalı) sadece kör tıpa ve ucunda hava almak için bir plastik parça var.Şimdi ben bunu söküp oraya küresel musluk takarak tahliye vanası olarak kullanabilirmiyim.Oradan tesisat temizliği yapılır mı?Bir de almam gereken musluğun ölçüsü nedir standart mı onlar.Teşekkürler. 1/2 mi almalıyım?
  • evde 13 yıllık ECA EUROSTAR kombi var, sıcak suyu açınca bar göstergesi titriyor ve içinden ses geliyor, sesin genleşme tankından geldiğini düşünmeye başladım, bu bir arıza göstergesi midir ve neden olur ?..



    https://www.youtube.com/watch?v=sF2UmDnSpG8




  • Merhaba arkadaşlar

    Sentinel x100 ü tesisata koyduktan sonra tesisatı en son odasında 0.5 derece daha az ısınmaya başladı

    Başka bir değişiklik yapmadım sentinelden dır diye düşünüyorum ama kullanan arkadaşlardan böyle bir durumla karşılaşan oldumu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cglynfrk kullanıcısına yanıt
    sentineli servis mi kendinizmi uygladnz ? kendnizise uyglmayi aciklarmsnz
    (foto vs)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nirvanha

    Arkadaşlar merhaba,

    Banyoda yapılan tadilat sonrası tesisatçı tahliye musluğu ve borusunu iptal etmiş.Havlupanın üst kısmında ( Tek tarafında-diğer taraf kapalı) sadece kör tıpa ve ucunda hava almak için bir plastik parça var.Şimdi ben bunu söküp oraya küresel musluk takarak tahliye vanası olarak kullanabilirmiyim.Oradan tesisat temizliği yapılır mı?Bir de almam gereken musluğun ölçüsü nedir standart mı onlar.Teşekkürler. 1/2 mi almalıyım?

    Merhabalar, gecikme için özür dilrim,
    fotoğraf paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışalım.

    Teşekkürler,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myctapha

    Merhaba arkadaşlar

    Sentinel x100 ü tesisata koyduktan sonra tesisatı en son odasında 0.5 derece daha az ısınmaya başladı

    Başka bir değişiklik yapmadım sentinelden dır diye düşünüyorum ama kullanan arkadaşlardan böyle bir durumla karşılaşan oldumu

    Sentinel X100'ün böyle bir soruna neden olabileceğini düşünmüyorum. Aksine ben de radyatörlerden fazlası ile verim almaya başladım. (Ortalama 10C ve üzeri)

    Sizde radyatör ısınmadığından dolayı 0.5C fark oluyor yoksa radyatör ısınıyor da 0.5C mi fark oluyor?

    Sentinel X100 sonuçta bir sıvı katkı maddesi ve kombi dahil tüm tesisatınızda dolaşıyor.

    Radyatör tam ısınıyor ama oda 0.5C daha az ısınıyor ise odadaki ısı kaçağını bulmaya çalışın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: segu71

    sentineli servis mi kendinizmi uygladnz ? kendnizise uyglmayi aciklarmsnz
    (foto vs)

    Sentinel X100'ün sıvı formatını aldığımdan (Servisler 100ml. sprey format kullanıyor) kombinin altından radyatör geliş üzerindeki filikreden tesisata 1lt. Sentinel X100 ilave ettim.

    Sonuçta Servis çağırsanız o da sprey formatını radyatör hava alma yerinden tesisata veriyor ki sprey formatı bence sadece radyatöre etki ediyor, tesisata değil.
  • radytr donus vanasini kapatip filtre tapayi acinca (kombi kapali) boruda su olmali ? sivi nasil girck, yakin petktn 1~2 lt su mu alinck? detayli anltr misnz ? halamin kombi aclsta dd servs tavsye etti 10 yil petkler korzyna garntiymis, koydrdk ama diyrsnz sprey ise o petge( avlpndn koydu) faydali bilsydm koydrmzdm.ustelk 170 tl.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bayberty

    evde 13 yıllık ECA EUROSTAR kombi var, sıcak suyu açınca bar göstergesi titriyor ve içinden ses geliyor, sesin genleşme tankından geldiğini düşünmeye başladım, bu bir arıza göstergesi midir ve neden olur ?..



    https://www.youtube.com/watch?v=sF2UmDnSpG8

    Size bu konu başlığı altında yardımcı olamayacağımızdan üzgünüz.

    Sorununuzu lütfen aşağıdaki konu başlığı altında payşalırsanız yardımcı olabilecek arkadaşlar çıkabilir.

    Teşekkürler,


    https://forum.donanimhaber.com/kombi-arizalari-buraya--56978922-574#131445704




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.