Şimdi Ara

Kombi mi? elektrikli şofben mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
32.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evde şuan kombi bağlı. Fakat ailem banyoya daha ucuza geleceğini düşünerek ihlas aura elektirikli şofben bağlatmışlar. Hesap yaptım kombide su banyo yaparken 50 derecede yarım saat yanarsa doğal gaz faturası ortalama 30dk: 0,60 kuruş geliyor. (yanlışım varsa düzeltin, gaziantepte oturuyorum).
    Elektrikli şobenin 3 kademesi var. Her bir kademesinde nekadar elektrik harcadığını söylermisiniz? 3. kademede 7000watt harcadığı doğrumu?
    ki eğer doğruysa yarım saatte 7000*0,5/1000*0.25=0,875kuruş elektrik faturası.

Hangisi daha çok yakar?

Saygılar

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kombi mi? Elektrikli Şofben mi?

Evini ısıtmak ve sıcak su sağlamak için kombi veya elektrikli şofben kullanmak arasında kararsız kalabilirsin. Her iki seçeneğin de kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Bu kılavuz, karar verme sürecini anlamana yardımcı olacaktır.

Elektrikli Şofbenin Avantajları:

• Kolay kurulum: Elektrikli şofbenler, gaz hatlarına ihtiyaç duymadıkları için kurulumu kolaydır.
    • Daha düşük kurulum maliyeti: Elektrikli şofbenlerin kurulum maliyeti genellikle kombilere göre daha düşüktür.
    • Güvenli kullanım: Elektrikli şofbenler, gaz sızıntısı veya patlama riski taşımadıkları için güvenlidir.

Elektrikli Şofbenin Dezavantajları:

• Yüksek işletme maliyeti: Elektrikli şofbenler, elektrikle çalıştıkları için kombilere göre daha yüksek işletme maliyetine sahiptir.
    • Elektrikli şofben ne kadar elektrik yakar: Elektrikli şofbenlerin elektrik tüketimi, boyutlarına, kullanım sıklığına ve su sıcaklığı ayarlarına bağlıdır. Örneğin, 80 litrelik bir elektrikli şofben ayda ortalama 200-300 kWh elektrik harcar.
    • Sınırlı sıcak su kapasitesi: Elektrikli şofbenler, kombilere göre daha sınırlı sıcak su kapasitesine sahiptir.

Kombinin Avantajları:

• Sınırsız sıcak su: Kombi, sürekli olarak sıcak su sağlar, böylece duş alırken veya bulaşık yıkarken sıcak su bitme konusunda endişelenmene gerek kalmaz.
    • Daha düşük işletme maliyeti: Doğalgazlı kombilerin işletme maliyeti, elektrikli şofbenlere göre daha düşüktür.
    • Yüksek verimlilik: Modern kombiler, yüksek verimlilikle çalışır ve enerji tasarrufu sağlar.

Kombinin Dezavantajları:

• Daha yüksek kurulum maliyeti: Kombi kurulumunun maliyeti, elektrikli şofbenlere göre daha yüksektir.
    • Gaz sızıntısı riski: Doğalgazlı kombiler, gaz sızıntısı riski taşır ve düzenli bakım gerektirir.

Hangisi Daha İyi:

Kombi mi elektrikli şofben mi seçimi, ihtiyaçlarına ve bütçene bağlıdır. Sınırsız sıcak suya ihtiyacın varsa ve daha düşük işletme maliyeti istiyorsan, kombi daha iyi bir seçenek olabilir. Kurulum maliyetlerini ve güvenliği önceliklendiriyorsan, elektrikli şofben uygun olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadhin

Arkadaşlar evde şuan kombi bağlı. Fakat ailem banyoya daha ucuza geleceğini düşünerek ihlas aura elektirikli şofben bağlatmışlar. Hesap yaptım kombide su banyo yaparken 50 derecede yarım saat yanarsa doğal gaz faturası ortalama 30dk: 0,60 kuruş geliyor. (yanlışım varsa düzeltin, gaziantepte oturuyorum).
    Elektrikli şobenin 3 kademesi var. Her bir kademesinde nekadar elektrik harcadığını söylermisiniz? 3. kademede 7000watt harcadığı doğrumu?
    ki eğer doğruysa yarım saatte 7000*0,5/1000*0.25=0,875kuruş elektrik faturası.

Hangisi daha çok yakar?

Saygılar

Elektrikli ani su ısıtıcıların en yüksek kademedeki güçleri 7 kw'dır.
    1.kademe:3kw
    2.kademe:4kw
    3.kademe:7kw

Termosifon neyse de elektrikli şofben ne ekonomiklik ne de konfor açısından doğalgazın yanından bile geçemez. Siz zaten kendiniz hesaplamışsınız hangisiniz az yaktığını.

• Eger adam gibi yıkanmak üşümemek istiyorsanız siemens yok arkadaş o pahalı diyorsanız termosifon ama sizi anladıgım kadarı ile sinegin yagını hesaplıyorsunuz evdeki sisteme devam edin.

http://www.aksepet.com/store/ProductDetails.aspx?productid=97573

http://www.hepsiburada.com/department.aspx?categoryid=17769

aşagıdaki siteler örnek verilmiştir hiç birinin reklamını yapmıyorum, zaten sizinde alacagınız yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: 35izm

Eger adam gibi yıkanmak üşümemek istiyorsanız siemens yok arkadaş o pahalı diyorsanız termosifon ama sizi anladıgım kadarı ile sinegin yagını hesaplıyorsunuz evdeki sisteme devam edin.

http://www.aksepet.com/store/ProductDetails.aspx?productid=97573

http://www.hepsiburada.com/department.aspx?categoryid=17769

aşagıdaki siteler örnek verilmiştir hiç birinin reklamını yapmıyorum, zaten sizinde alacagınız yok.

Sineğin yağını hesaplamak değilde, ailem daha önce hiç kombi kullanmadı, benim haberim yokken eve doğal gaz çok yakar diye elektrikli şofben bağlattırmışlar(ihlas aura). Şimdide merak ettim hangisinin daha çok yakacağını.

• bende kombi varken lpg yakıyordum o zamanlar doğalgaz gelmemişti izmir e tabiki o zaman elektrikten daha pahalıya mal oluyordu bende ihlas taktırdım onu kullanıyordum kışın 3. kademede kullanıyordum (7kw) ama çok soğuklarda ısıtmıyordu bende kombinin kullanım suyu sensörünü çıkadım kullanım suyunu açtığımda kombi gene ısıtma modunda çalışıyor dolayısıyla ev soğumuyor ama kullanım suyuda kombiden geçerken o dondurucu soğuğu kırıldığı için sofbeni de 1. kademede çalıştırıyordum hem daha çok ısıtıyor hemde evim soğumuyordu tabi lpg yaktığım için bana ihlas daha ucuza geliyordu ama eğer uzun süreli banyo yapıyorsanız (ben en az 1 saat banyo yaparım) evinin soğumaması içinde yapılabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mss80

eğer uzun süreli banyo yapıyorsanız (ben en az 1 saat banyo yaparım)

arkadaşım en az bir saat mı insan balık olur o kadar zamanda
  • quote:

Orijinalden alıntı: kara duman

quote:

eğer uzun süreli banyo yapıyorsanız (ben en az 1 saat banyo yaparım)

arkadaşım en az bir saat mı insan balık olur o kadar zamanda

valla bende yalan yok kendi kendime diyorum bu sefer fazla durmayacağım diye ama gene 1 saat falan buluyor çıkmam bir keresinde 45 dakikada çıkmıştım

bu benim banyo vaktim duşa girince daha erken çıkıyorum 25-30 dakika falan duş sürem oluyor

konuyu dağıtmayalım bu süre zarfında kombi evi ısıtmayacak ve tasarruf için kısık yaktığınız kombide zaten evi sınır sıcaklıkta tutuğu için bu süre zarfında ev soğuyacaktır ben bununla karşılaşmamak için bu yönteme baş vurmuştum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    şofben yerine kombi olur mu?
    20 yıl önce açıldı
    doğalgaz mı klima mı ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

bende kombi varken lpg yakıyordum o zamanlar doğalgaz gelmemişti izmir e tabiki o zaman elektrikten daha pahalıya mal oluyordu bende ihlas taktırdım onu kullanıyordum kışın 3. kademede kullanıyordum (7kw) ama çok soğuklarda ısıtmıyordu bende kombinin kullanım suyu sensörünü çıkadım kullanım suyunu açtığımda kombi gene ısıtma modunda çalışıyor dolayısıyla ev soğumuyor ama kullanım suyuda kombiden geçerken o dondurucu soğuğu kırıldığı için sofbeni de 1. kademede çalıştırıyordum hem daha çok ısıtıyor hemde evim soğumuyordu tabi lpg yaktığım için bana ihlas daha ucuza geliyordu ama eğer uzun süreli banyo yapıyorsanız (ben en az 1 saat banyo yaparım) evinin soğumaması içinde yapılabilir

Selamlar,

Bol su ve ısıtma için harici boyler ünitesi kullanmanız gerekli.
    Elektrik daha pahalıdır ama burda verimliliğe de bakmanız gerekli, elektrikdeki verimlilik %99 olarak kabul edilirken, kombiden kullanım sıcak suyu için alınacak verim, en yüksek ihtimalle %85 lerde olacakdır.Buna rağmen DG elektrikden daha ucuz olacakdır.
    7000 watt bir konutta oldukça yüksek bir güçdür ve monofaza devrelerde bu kadar yüksek güçte ısıtıcı kullanmak, için kablo kesitlerinin uygun olması şarttır. 32 amper lik bir güç için standartta 6mm2 lik kablo gerekir ki daire dağıtım linyeleri genelde 2.5 mm2 dir.Zorlamalı olarak 2.5 luk kablodan 32 amp. ciddi yük. Genelde bu tür şok ısıtıcılarda trifaze gerilim , yani iki faz arası kullanılması doğrudur.
    Yeni binalarda ve bazı eski binalarda daireler trifaze besleme bulunur.
    Hesap yaparkende misal 30 dk. içinde 7000 kw süreklimi yoksa termostad kontrollünden dolayı devreye gir/çık olarak ne kadar çalıştığı önemli, Ama aynı sürede sayaçlara bakıp tüketimden yola çıkılırsa bu denetime gerek yok.
    Birde elektrikli ısıtcılar her nekadar güvenlik önlemleri alınsada su iletken olduğundan daha büyük risk içerirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: maxfocus

quote:

bende kombi varken lpg yakıyordum o zamanlar doğalgaz gelmemişti izmir e tabiki o zaman elektrikten daha pahalıya mal oluyordu bende ihlas taktırdım onu kullanıyordum kışın 3. kademede kullanıyordum (7kw) ama çok soğuklarda ısıtmıyordu bende kombinin kullanım suyu sensörünü çıkadım kullanım suyunu açtığımda kombi gene ısıtma modunda çalışıyor dolayısıyla ev soğumuyor ama kullanım suyuda kombiden geçerken o dondurucu soğuğu kırıldığı için sofbeni de 1. kademede çalıştırıyordum hem daha çok ısıtıyor hemde evim soğumuyordu tabi lpg yaktığım için bana ihlas daha ucuza geliyordu ama eğer uzun süreli banyo yapıyorsanız (ben en az 1 saat banyo yaparım) evinin soğumaması içinde yapılabilir

Selamlar,

Bol su ve ısıtma için harici boyler ünitesi kullanmanız gerekli.
    Elektrik daha pahalıdır ama burda verimliliğe de bakmanız gerekli, elektrikdeki verimlilik %99 olarak kabul edilirken, kombiden kullanım sıcak suyu için alınacak verim, en yüksek ihtimalle %85 lerde olacakdır.Buna rağmen DG elektrikden daha ucuz olacakdır.
    7000 watt bir konutta oldukça yüksek bir güçdür ve monofaza devrelerde bu kadar yüksek güçte ısıtıcı kullanmak, için kablo kesitlerinin uygun olması şarttır. 32 amper lik bir güç için standartta 6mm2 lik kablo gerekir ki daire dağıtım linyeleri genelde 2.5 mm2 dir.Zorlamalı olarak 2.5 luk kablodan 32 amp. ciddi yük. Genelde bu tür şok ısıtıcılarda trifaze gerilim , yani iki faz arası kullanılması doğrudur.
    Yeni binalarda ve bazı eski binalarda daireler trifaze besleme bulunur.
    Hesap yaparkende misal 30 dk. içinde 7000 kw süreklimi yoksa termostad kontrollünden dolayı devreye gir/çık olarak ne kadar çalıştığı önemli, Ama aynı sürede sayaçlara bakıp tüketimden yola çıkılırsa bu denetime gerek yok.
    Birde elektrikli ısıtcılar her nekadar güvenlik önlemleri alınsada su iletken olduğundan daha büyük risk içerirler.

dediğinizde kısmen haklısınız ben o sofbene direk sigorta kutusundan tesisat çekmiştim bir problemle karşılaşmadım ama dediğiniz gibi 32 A bir ev için tek faz için çok yüksek eğer tesisattan çekilirse ve iyi işçilik yapılazsa yangın tehlikesi bile olabilir ama dediğim gibi ben bir problemle karşılaşmadım

bu tür ısıtıcılar suyu açtığın anda devreye girer kapadığın anda çıkarlar termostadlı değildir sürekli çalıştığı kademedeki enerjiyi sarfederler

suyun iletken olduğu için çarpılma riski var demişsiniz çarpılma olayını da ana sigortanızı kaçak akımlı bir sigorta ile değiştirirseniz çarpılmak isteseniz bile çarpılamazsınız kaldı ki hayatımızı kolaylaştıran herşeyin bir tehlikesi vardır o cihazlar tehlikeli diye kullanmamak olmaz çünkü yararları zararlarından daha çoktur sanki her sene DG dan zehirlenip ölenler yok dediğim gibi teknolojiyi dikkatli kullanmak hayatı kolaylaştırır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.