Şimdi Ara

KOMBİNİN ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
36.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bazı arkadaşlar kombinin yavaş ama sürekli çalışmasının daha tasarruflu oldugunu söylemişlerdi. öylece ısıyı koruyacak. Ama belirli bir müddet çalışıp dinlenmesinin iyi olacagını motorunun dinlenecegini söyleyenlerde vardı.

    Kombim takılınca sürekli ama yavaş yavaş çalışsa mı iyi yoksa belirli aralıklarla çalışmması mı iyi.



  • kapatip açmana gerek yok.. kombi hiç kapatmasan bir sorun olmaz dinlenmeye ihtiyaçi yoktur.. zaten kombi 24 saatte bir kendini 20 sn kapatir...
    olasi bir sorunda zaten arizaya geçer ve durur... hiç kapatmadan kullan...
  • Kombilerin çalışması, oda termostatı olsun olmasın, sürekli açıkken bile yanma/bekleme dönemlerinin art arda tekrarlanmasından ibarettir. Örneğin 10 dk yanar, 15 dk bekler, 10 dk yanar, 20 dk bekler,...gibi.
    Bekleme dönemlerinde, sıcak su amaçlı kullanım dışında gaz sarfiyatı olmaz. Yani kesintisiz bir kalorifer suyu ısıtması yoktur, olması halinde ısının petekler aracığıyla belirli bir sürede ortama yayılması mümkün olmazdı...
    Sürekli çalışmadan, kombi kalorifer devresinin belirli bir sıcaklıkta sürekli açık olması kastedilmiştir. Eğer kombinin kalorifer ısıtmasını dış sıcaklığa göre kendiniz aç/kapa/ayar değiştir biçiminde sürekli takipte kalarak yapabilecekseniz oda termostatına gerek yok...
    Makul olan tabi ki oda termostatı kullanmak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: intererdem

    quote:

    Orijinalden alıntı: gcagatay

    quote:

    Orijinalden alıntı: intererdem

    quote:

    Orijinalden alıntı: gcagatay

    Elbette kombi termostatsız çalışır ama bana göre verim termostatlı çalışmaya göre daha az olur.
    Haklısın forumda ve çoğu yerde F/P kombisi olarak herkezin tavsiyte ettiği bir kombinin modülasyonlu termostatının bulunamaması içşler acısı gerçekten.

    Sevgili intererdem senin faydalı yorumlarını devamlı okurum, ama ECA markasına karşı bi önyargımı vardır bilmiyorum ama senden başka tavsiye eden yok forumda, bunada anlam vermiş değilim.

    Aslında ECA Confeo Premix de benim aklımda olan kombilerden ama çekincelerimde yok değil. (Gürültülü çalışması ve bazı eca larda olan sıcak su dalgalanma sorunu)

    Kardeş yukarda Hgüler arkadaş almış kullanıyor kombi termostatsız hiç sönmeden full 24 saat yanıyor hiç kapanmıyor yakıtını siz düşünün bu içler acısı değilmi.. başka bir arkadaşta aynı kombiden aldığını aynı şekilde çalıştığını ve ancak termostat alınca düzgün çalıştığını söylüyor.

    Ben Eca kombi aldığım ve kullandığım için almayı düşünenlere örnek olsun diye anlatıyorum.. ön yargım olsaydı kombi biraz sesli çalışıyor diye olumsuzluğunu yazmazdım.. sesi ise duvara titreşim veriyordu vınıltı oluyordu arkasına kağıt sıkıştırdım geçti. Herkes kendi kombisini över ama bence çok iyi bir F/P ürünü kullanıcı dostu.

    Başka kombileride öneriyorum son zamanlarda hoşuma giden kombilerden DD Nitromiks.i daha çok öneriyorum ayrıca Ariston Genus Premiumu da fakat bunlar internet fiyatlarına göre F/P ürünü göründüğü için yoksa diğer markalardan da önerilir.

    Örnek olarak babamgilede kombi alınacak onlara Eca aldıracaktım ama DD Nitromiks daha hoşuma gittiği için ondan aldırmayı düşünüyorum.

    Son gelen yorumlardan ve bu termostat olayından sonra açıkcası aristondan bende soğudum.
    Forumun müdavimlerinden Biraydoğalgazında çok tavsiye ettiği ve yeni yeni kullanıcı yorumlarıda gelmeyen başlayan
    Demirdöküm Nitromixide ciddi ciddi düşünmeye başladım. Demirdökümünde servisinden oldukça şikayet var ne yapacam bende bilmiyorum. Nitromixin Türkiyede üretilmesi ve parça fiyatlarının diğer kombilere oranla daha bulunur ve ucuz olması büyük bir artı.
    Ama tek eksiği oda sıcaklığına göre modülasyon yapmaması, Acaba modülasyonlu ile modülasyonsuz (Oda sıcaklığına göre) kombi arasında yüzdelik açıdan ne kadar fark olur.

    Oda sıcaklığına göre modülasyon olayı fazla abartılıyor, ben modülasyonsuz termostat kullanıyorum ve ayarladığım kazan sıcaklığına ulaşınca kombi kendisi modülasyon yapmaya devam ediyor alevi kısıyor bunu kombinin yanında gaz sesinden anlıyorsunuz. Modülasyonlu terostat daha hassas olur ve ani dur kalk yapmaz.

    Ancak biray doğalgaz Nitromiks için rölantide en az yakan kombilerden biri demişti bence bu önemli bir özellik ayrıntı olarak atlanıyor halbuki kombiler en çok rölantide çalışır.



    Üstteki alıntı dogalgaz ve kombi konusundan. Rölantide çalışması övülmüş. Rölantide çalışması ile ile çalışıp durması zıt degil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 29 Aralık 2011; 12:51:13 >




  • full alev modulasyonu olan kombide dur kalk olmaz kombi ihtiyaca göre alev kısar veya acar bazı arkadaşlar bunu bilmedigi için böyle birşey olamaz diyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolfmen_80

    full alev modulasyonu olan kombide dur kalk olmaz kombi ihtiyaca göre alev kısar veya acar bazı arkadaşlar bunu bilmedigi için böyle birşey olamaz diyor.
    Bakıyorum rölantide çalışma övülüyor. Bazende çalışıp ısıtması ve dinlenmesi arasındaki sürelerle ilgili yorumlar yapılıyor.

    Bazen kombinin sık devreye girmesi eleştiri toplarken bazen de kombi fazla beklediginden petek sularının aşırı sogumasının tekar ısıtma esnasında fazla gaz yakımına sebep olacagından bahsedilmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 29 Aralık 2011; 23:07:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.