Şimdi Ara

KOMBİ ARIZALARI BURAYA (705. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.251
Cevap
313
Favori
1.446.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 703704705706707
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gaz kesik veya kart gaz valfi arızalı olabilir
  • Nasıl yani hocam? Kırmızı bir ışık var o yanıyor resete basıyorum düzelmişti birkaç defa ama artık düzelmiyor marka ariston

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ECA Confeo Plus hermetik kombinin ekranında (20) yazısı ve kırmızı ışık yanıyor,arıza koduna baktım " Gaz valfi devresi arızası (V1/V2)" bu ne anlama geliyor.
  • Yılmaz yüksel Y kullanıcısına yanıt
    devam ederse resetle gaz açan bobin arızalı
  • Eca Proteus Premix kombi E82 hatası veriyor. Resetleyince E5(E'nin üst cizgisi yok) çıkıyor ve düzelmiyor. 2 hafta önce de aynı hatayı vermısti resetleyince en azından 1-2 dakikalığına normal ekrana dönüp tekrar hataya düşüyordu. Bacayla oynayınca düzelmişti. Şimdi ne yapsam aynı hata ekranında kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var. Benim Bosch Calassic Condense yoğuşmalı kombi bugün su damlatıyordu, kapağı söküp baktığımda genleşme tankının olduğu üst bölgede su birikmiş, ekranda da C6 hatası vardı. Şiddetli yağmurda bacadan su almıştır diye düşündüm ama bacadan alsa tahliye borusundan giderdi, bir kaçak göremedim. Ana kartın olduğu alt bölme kuruydu. Neyse üst bölmeyi bir güzel kurulayıp tekrar çalıştırmaya çalıştım ama ateşleme yapmayıp EA arızası veriyor.

    Heryer de kapalı bir çözüm öneriniz var mıdır acaba?
  • sanri12 kullanıcısına yanıt
    bakılması lazım detaylı nedir
  • NaBeg N kullanıcısına yanıt
    drenaj tıkanmış yada eşanjör delinip yanma odasına su dolmuş buda fana ulaşıp bloke edip c6 verdirmiş şimdiki ea yani gaz yokluğu ise ateşleme bujinde veya kablosunda su teması var
  • Merhabalar Buderus Logamax plus GB112 kullanıyoruz. Saat 6da elektriklerin kesilmesinden sonra bir daha petekler ısınmadı. Gösterge panelinde 0 işareti gözüküyor. Kullanım kılavuzunda bunun "Cihaz işletmeye hazır" demek olduğu yazıyor fakat nasıl çözüleceği hakkında bir bilgi verilmemiş. Buderus'un hattını aradığımda ise mesai saatleri dışında sadece gaz kaçağı, yangın gibi acil durumlar için hattın açık olduğunu söylüyor. İnternette ise bu konuda bir yazı bulamadım. Ne yapmam gerek bilemedim, işletmeye hazır bekleyin mi demek istiyor diye düşündüm ilk başta ama uzun zaman geçti hala 0'da. Teşekkürler...

    Kullanım kılavuzu:http://tr.documents1.buderus.com/sitemap/document/id/72012600




  • kombiustası kullanıcısına yanıt
    Üstat teşekkür ederim zahmet oldu. Bir usta yarın bakacak bakalım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • rebahminanod R kullanıcısına yanıt
    resetle ok işareti ile birde oda termostatı açıkmı bak
  • İyi bayramlar viessmann vitopend 100 analog kombim 2 haftadır havaların iyi gitmesinden dolayı devreye girmiyordu (oda termostatı var)dün sabah soğuk olunca çalışmaya başladı ama petekler ısınmıyordu. Sıcak su normal çalışıyor ama petekleri ısıtmaya geçince yanmaya başlıyor gösterge çok hızlı 60 dereceye geliyor ve alev sönüyor pompa sürekli çalışıp duruyor ama en yakın petekte bile en ufak ısınma yok. 3 yollu vana motorunu söküp baktım çekili duruyor. Yerine takmadan çalıştırdım hareket yoktu. Toplayıp bıraktım akşama doğru kendiliğinden düzeldi. Acaba sorun ne olabilir? Araştırdığım kadarıyla bu markanın yedek parçası pahalı ve servis harici bulunamıyor. Daha önce sürekli basınç düşüyordu genleşme tankına hava bastım ,plakalı esanjör tıkanmıştı onu temizledim, su doldurma musluğu bozuldu değiştirdim, üstte adını hatırlamadığım bir güvenlik valfi sanırım su kaçırıyordu değiştirdim yani son iki yıldır sorun çıkarmaya başladı. Kombi 2006 model ama 10 yıldır tam kapasite kullanılıyor. Soğuk mevsimde yarıyolda bırakmasından korkuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtcakmak -- 25 Mayıs 2020; 11:32:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mrtcakmak kullanıcısına yanıt
    bakılması lazım detaylı teşhis nedir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    bakılması lazım detaylı teşhis nedir ?
    Ankarada baktırabileceğim iyi bir usta bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kombi arızalarına bu linkten ulaşabilirsiniz... https://www.aysuteknik.com.tr/kayseri-kombi-tamiri
  • merhabalar beko 20 hp lcd kombimiz var daha önceden ısı dalgalanmaları yaşıyorduk fakat tamamen bozuldu su ısıtmıyor ateşleme yapmıyor e05 hatası alıyorum fan motorum çalışmıyor bunu komple değişmek mi lazım yoksa herhangi ufak bir sorun olabilir mi yada fan motoru direk çalışır mı açılır açılmadan bilmiyorum yardımlarınızı rica ediyorum bu arada sensörden hava çekerek kandırdım ateşleme yapıyor ama fan çalışmıyor hiç bir şekilde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omurkayabasi -- 2 Haziran 2020; 19:7:46 >
  • omurkayabasi O kullanıcısına yanıt
    Merhaba e05 sensör hatasıdır fan devreye girmiyorsa siz diferansiyeli çekmenize rağmen fan ya da kartta arızalı olabilir güvendiğiniz bir servisten ya da forumda bölgenizde yaşayan bir servisten destek alırsanız iyi olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar, bacalı ECA Confeo kombim patlamalı yanmaya başladı, son zamanda sıklığı arttı ve hissedilir şekilde basınçlı yanıyor. Servisi çağırıp ayar vs. yaptırdım ancak azalmasına rağmen devam ediyor. 5 yıllık kombi. Bacayı kontrol ettim, cihaz kontrol edilip temizlendi. Başka ne önerirsiniz? Nadir de olsa e1 hatasına giriyor. Bazen 2-3 sefer deneyince yakıyor sakince bazen patlatarak yakıyor.

    Bacalı kombiden hermetike geçmeyi düşünüyorum ancak kombiler yoğuşmalıya dönmüş ve fiyatlar da oldukça yüksek (kiracıyım). Nasıl bir yol izlemeliyim sizce?
  • Gerekeni yapmış olduklarını düşünüyorum birşeyler gözden kaçmış olabilir tekrar çagırıp durumu anlatın olay sadece ilk yanmadamı oluyor yoksa yanarken arada yapıyormu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • werrol kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    E1 hatası gaz yok hatasıdır.

    Cihazın enjektör memeleri,bujileri,gaz valfi ya da elektronik kartı arızalı olabilir.

    Ya da servis müdahale ettikten sonra ki muhtemelen gaz basınç ayarları düzenlendi bu sebeple e1 hatasına geçiyor olabilir.

    Patlamalı yanma sorunu eca firmasının eski kombilerinin bazı serilerinde yaşanıyor bazen bir kaç müdahale ile düzeltiliyor eğer o müdahalelerden sonra sonuç değişmezse kombinin değiştirilmesi gerekir.

    Tavsiyem bacalı kombi ile uğraşmak yerine ev sahibiniz ile görüşüp hermetik kombiye geçmeniz yönünde olur.

    Hermetik kombi sıfır olarak artık satışta yok yoğuşmalı kombiler satılıyor hermetik kombi alacaksanız revizyonu çok iyi yapılmış 2.el hermetik kombi seçimi yapmanız gerekir.

    Burada da güvendiğiniz ya da ürünün arkasında duracak yeri yurdu belli insanlardan ürün almanız iyi olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 703704705706707
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.