Şimdi Ara

Ameliyat oldum... (berbat bişeymiş)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
160
Cevap
1
Favori
23.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bende hiperhidrozis denen (aşırı terleme bozukluğu) bi hastalık vardı... 1000de 1 görülen zararsız bi hastalık... ama ameliyat sonrası baya bi eziyetli imiş onu yaşıyorum şuan.. ameliyat oldum evde dinleniyorum şuan.. can sıkıntısından foruma giriyorum ister istemez halbuki dersim kursum falan var.. ama hiçbişi yapabilecek halim yok .. anca klavyede yazabiliyorum buna da şükür diyorum.. karnımın her 2 yanında da ameliyat 3 er deliği var ... evden dışarı çıkmıyorum çıkamıyorum odamdan lavaboya yürürken bile bazen acıyo ameliyat yerlerim... yatıp kalkarken kaslar nedeniyle acıyo yine ameliyat yerleri.. derin nefes tam olarak alamıyorum.. sanırım akciğerime yapılan müdahaleden dolayı hem de kolumun 2 farklı alt yerinden yardıkları için oradaki kaslar heba oldu yenilenmesi ne kadar zaman bulur bilmiyorum.. deneyimlerimi aktariyim size de dedim..


    bende hiperhidrozis denen (aşırı terleme bozukluğu) bi hastalık vardı... 1000 de 1 görülen zararsız bi hastalık .. Ama kendimi bildim bileli ellerim ,ayaklarım ve koltuk altlarım yaz-kış her daim terliyodu... ve kışın ellerim ve ayaklarım buz kesiyodu bu yüzden .. artık çekilmez hale gelmişti... Botox , iyontoforez gibi daha basit yöntemler vardı bunu halletmek için ama botox 6 ay süreli (ele şırınga ile botox yapıyolar)yani geçici idi.. iyontoforez (elleri ve ayakları elektrik akımı verilen bi suya sokuyosunuz falan) ise bana pek de işlemedi açıkcası

    ben de en sonunda en son ve en ciddi müdahale olan cerrahi operasyonda karar kıldım.. her ne kadar annem babam ,akrabalarım istemese de..... daha önceden yatıcağım zaman belliydi.. Gittim hastaneye yatışımı verdiler öğlen 1 gibi sedye geldi boylu boyuna hamile elbisesi gibi bişi giydirdiler iç donumu bile çıkarttılar.. sedyeye yattım haydiiii asansör falan filan ameliyathaneye girdim... ordaki ameliyat bitmemiş bide orda bekledim yarım saat.. sonra neyse ameliyat zamanı geldi.. toplandı başıma 5-6 kişi.. kimisi anestesi yapan kimi asistan kimisi hoca falan.. yatıyorum tabiki neyse kadın narkozu verdi sol elimden.. sonra ben dedim sol elim uyuşmaya başladı cidden ya falan dedim öyle olur dediler ve sonrasını inanın hatırlamıyorum... nasıl bi maddedir ki o anında uyutuyo anlamadım .. ameliyat bittiğinde kabusdan uyanır gibi nefes nefese uyandım tamam yok bişi falan diyolar biyandan sonra ben uyumuşum yine.. ameliyat 1.5 -2 saat sürmüş sanırım .. bi de yoğun bakımda 1.5 saat kalmışım ama orda 15 dk gözümü açıp çok kısa kadlığımı zannediyodum.. sonra hastanedeki odamda uyandım...

    göğüsten; ele ve koltuk altına giden terleme sinirlerini kamera ile göğüse girip köreltiyolar yada kesiyolar tam ne yaptıklarını bilmiyorum... karnımın sağında ve solunda 3 er delik var... her birinde kafadan 1 er dikiş vardır sanırım.. 1 hafta sonra aldırıcam.. bunlardan ikisi ameliyattan sonra takılan fanus gibi bişi sağdan ve soldan akciğere giden borular vardı.. narkozun etkisini atmam için öksürmem gerektiği söleyiop duruyolardı ..bide uyandığımda fanusların içi açık kırmızı kan gibi bişi ile doluydu ağzı .. gerekli görünce çıkardılar hastanede... çıkarması da ayrıca bi eziyetliydi acı çektim valla baya... 2 gece 3 gün yattım hastanede.. terleme konusunda ameliyattan sonra etkisini görürsün anında demişlerdi ve aynen öyle oldu.. artık elim pek terlemiyo.. ama kupkuru, pul pul da değil..olması gerektiği gibi aynen.. koltuk altında da anormal olan terleme durdu ... ayaklara ise 1 ay sonra kalçadan iğne gibi bişi yapıcaklarmış.. ameliyat esnasında yapmadıklarına göre vardır bi bildikleri sanırım.. şuan ayaklarım hala terliyo ama eskiye göre azalma var.. bunu da 1 ay sonra hallettiricem inş.. bi de bu ırsi bişi .. babamda da varmış genç iken.. şuan abimde de var..


    Sonuçta hastalık zararsız ama ameliyatı ve sonrası zahmetli ve acılı bana göre... hastanedeki odama getirildikten sonra uyandım ve uyandığımda göğsümde sanki 3 kişi oturuyomuş gibiydi abartmıyorum... normal alabildiğim nefesin 3 te 1 ini alabiliyodum sanırım... 1-1.5 gün dar nefesle durdum zar zar... hemşire gelip arada iğneyi çakıyodu popoya o zaman biraz rehavet çöküyodu nefesim açılıyodu anca öyle uyuyabiliyodum.. yoksa bu acı ağrı ve nefes darlığı ile uyumak pek mümkün değil... zaten çarşambadan beri sırt üstü yatıyorum karnımın yanındaki deliklerden dolayı... yan yatamıyorum çok acıyo... sırt üstü yatmaktan da sırtım ağrıyo kaç gündür deli gibi... geçicek bakalım inş... bu arada ameliyatı Ankarada Hacettepede oldum... Abim orda doktor olunca biraz daha ilgilendiler sağolsunlar. hemşireler falan :P bide ameliyatı kalp damar bölümü yapıyo..onların alanına giriyomuş sanırım... bu arada ameliyatı olalı 3-4 gün oldu ama son 1 gündür ellerim yine baya terlemeye başladı neden bilmiyorum.. ilerde görücez bakalım işe yarayıp yaramadığını daha iyi.. şuan ameliyatın etkileri üstümde old.u için ve daha teknik şeylerden dolayı tam etkisi gösteremiyo olabilir ameliyat..tam bilmiyorum ..


    belki merak edenler vardır diye bu kadar uzun yazdım .. elleri ,ayakları ve koltuk altları aşırı terleyen insanlarla daha sık karşılaşır oldum çünkü..




    "oksijen alırken" ... bu fotom da benim ameliyat sonrasındaki halimi biraz olsun merak edenlere.. iyi olup olmadığım yorumunu size bırakıyorum

     Ameliyat oldum...  (berbat bişeymiş)







  • Geçmiş olsun.
  • Sert Bakışlı,Haşin Çocuk Hastanede....



    Geçmiş Olsun


    Benim yerimede Bak Haşin Haşin Hemşirelere
  • geçmiş olsun kardeşim acil şifalar dilerim
  • geçmiş olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: eros

    geçmiş olsun

    o avatar ne öle
  • Geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun arkadaşım.
  • valla geçmiş olsun.. sağlma gözüküosun be fotoda : D
  • gecmis olsun
    bnde 3 kere fln amelıyat oldum işkence gıbı
  • geçmiş olsun

    bu arada bendede terleyememe sorunu var senden çıkanları bana taksalar bari
  • Gecmis Olsun
  • geçmiş olsun allah kimsenin başına wermesin KARDEŞİM
  • Geçmiş olsun..
  • Birader geçmiş olsun. Moralini yüksek tut ameliyat sonrasında çok aciz durumlara düşebiliyoruz. Ben de burundan estetik ameliyatı olmuştum aileme muhtaç kalmıştım hiçbir işimi kendim yapamıyordum. Ama geçecek, sabırlı ol sakın kendini zorlama. Hep hiçbirşey yapamayacakmış gibi hareket et. Sonra bir gün bakacaksın hiçbirşeyin kalmamış. Resminden anlaşıldığı kadarıyla turp gibisin, kendine dikkat et sonu hayırlı olsun.
  • Geçmiş olsun.
  • çok geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun
  • geçmiş olsun dostum
  • Geçmiş olsun.
    Narkozdayken rüya gördün mü?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.