Şimdi Ara

Koltuk airbag açılan araç alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
9.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba basit bir yandan çarpma neticesinde tek koltuk airbagi açılan araç 2.el olarak alınır mı Türkiye şartlarında? Buna bağlı olarak 35 bin hasar kaydı oluşmuş. Görüşlerinizi merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Koltuk Airbag Açılmış Araç Alınır mı?

Koltuk airbag'lerinin açılması, aracın bir kaza geçirdiğinin bir göstergesidir. Bu tür araçları satın alırken dikkatli olmalı ve bazı hususları göz önünde bulundurmalısın:

• Airbag'in Açılma Nedeni: Airbag'in çarpışma sırasında mı yoksa başka bir nedenle mi açıldığını öğrenmek önemlidir. Çarpışma sonucu açılmışsa, aracın hasar seviyesi hakkında fikir verebilir.
    • Araç Hasarının Kapsamı: Airbag'in açılmasına neden olan hasarın kapsamını bir oto ekspertize yaptırmak faydalı olacaktır. Böylece aracın onarım maliyetleri ve güvenliği hakkında detaylı bilgi edinebilirsin.
    • Airbag Tamiri: Açılan airbag'lerin uygun şekilde tamir edildiğinden emin olmalısın. Yanlış veya eksik tamirler, gelecekteki kazalarda airbag'in çalışmamasına neden olabilir.
    • Yan Airbag Patlaması: Yan airbag'lerin patlaması daha ciddi bir kaza belirtisi olabilir. Bu tür araçları alırken daha dikkatli olmalı ve aracın hasarının kapsamlı bir şekilde incelenmesini sağlamalısın.
    • Güvenlik Hususları: Koltuk airbag'i açılmış bir araç satın almayı düşünüyorsan, aracın genel güvenliğini değerlendirmek için bir oto ekspertizine başvurmalısın. Airbag'in açılmasının aracın şasi yapısını etkileyip etkilemediğini kontrol ettirmek önemlidir.

Sonuç olarak, koltuk airbag'i açılmış bir araç satın alıp almama kararı, açılma nedeni, hasarın kapsamı ve aracın genel güvenliği gibi faktörlere bağlıdır. Bu faktörleri dikkatlice değerlendirmeli ve bilinçli bir karar vermelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aracın marka modeli ne lüks bir araç değilse bahsettiğiniz kaza için çok yüksek bi tutar 35bin kaza ağır olmalı

• mrkarahan M kullanıcısına yanıt
    Fotoğrafı var diğer araç yandan ön tekerin çamurluk kısmına vurmuş. Çok fazla bir şey yok aslında. Ama koltuk takılmış orijinal. Sırf o 20 bin TL imiş. Çamurluk boya falan o rakam olmuş. Araç 200 bin TL sıfırı olan bir suv araç.

• Fiyat uygun ve resimleri varsa al. Satarken fotograflari koyup satabilirsin. Marspiyel , orta direkte falan islem yoksa alinir. Arac bmw x5 mi ?

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Araç mazda cx5

• Direkler hasar görmüş mu ona dikkat edin koltuk değiştiyse direklerin hasarlı olma ihtimali yüksek

• mrkarahan M kullanıcısına yanıt
    Tamam teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 10 yasi gecince zaten cogu aracin hava yastigi açılmıyor. Basinc dusuyormus.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali222 -- 26 Mart 2018; 17:59:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali222

10 yasi gecince zaten cogu aracin hava yastigi açılmıyor. Basinc dusuyormus.

Eskiden evet lakin son 10 senedir 20 en az diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: remziadnan

Araç mazda cx5

Geçin hocam. 2.0 vergisi yüzünden pahalı o araç yoksa sıradan c-suv.

• ali222 A kullanıcısına yanıt
    İlk kez duydum zaman içinde hava yastığının açılmadığını. Enteresan gerçekten. Bunun bir kontrolü yok mu acaba?

• quote:

12 yaşında Peugeot 206 ile kaza yapmıştım. Ön hava yastıkları açılmıştı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatı uygunsa alınır.

• quote:

İlk kez duydum zaman içinde hava yastığının açılmadığını. Enteresan gerçekten. Bunun bir kontrolü yok mu acaba?

Testi varmis cihazla

• quote:

Orijinalden alıntı: StrongestWarrior

quote:

12 yaşında Peugeot 206 ile kaza yapmıştım. Ön hava yastıkları açılmıştı

Gecmis olsun. Airbag gaz basıncı dusmemis sizin aracin

• quote:

Hava yastığı ömrü 15 yıldır. Bu zaman geçtikten sonra aracı bilgisayara bağlayarak gerekli önlemi alabilirsiniz.

• Arac airbag kontrolcusu bunu sizin yerinize kontrol ediyor zaten. Eger herhangi bir problem yoksa arac calistiktan sonra airbag isiginiz soner. Sonmuyorsa bilinki bir problem var.

• Megane 4 sedan arac ile sofor kapima isiklarda genc bir bayan kirmizida durmadan hizla kapima vurdu yanliz baya hizliydi arabayi savurdu yan airback ve koltuk airbackleri aracin acildi aracin yani tabiri caizse darma duman

Arac ortalama 3 ayda toplandi cogu parca bekledi sonrasinda gorunur olarak kaporta malesef eskisi gibi olmuyor anlamayan bir kimse bile baksa aracin hasar aldigi yer bariz belli ic dosemeleri ve icinde hic fark yok ama kullanirken insan huzursiz oluyor

Airback actigi zaman hele koltuksa allah kimseye vermesin ben yasadim arac buyuk hasar almistir bence uzak durun

• pert niyetiyle, pert fiyatına alınıyorsa alınabilir. bir de kazasız fiyatının az altına satan uyanıklar var:

"aracımız kapı tarafından çalı sürtmesi sonucu yan ve tavan hava yastıkları açılmıştır evveliyatı kazasızdır."

"arka koltukta oturan kayınçom hapşırınca hava yastıkları birden patladı."

"servisin o gün maaş ödemesi varmış. faturayı şişirmişler."

• Bu forumda bir arkadas vardı airbag işiyle uğraşan ona sormuştum hatta konusu vardı bir yerlerde problem yok calisir demisti 97 astram için kezaa bir arkadasim 2000 model astra ile kaza yapti airbagler gayet çalıştı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.