Şimdi Ara

Kolonya, Maske ve Dezenfektan Fırsatları [ANA KONU] (453. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.602
Cevap
325
Favori
600.820
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 451452453454455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edgar1899

    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://apps.who.int/iris/rest/bitstreams/1277966/retrieve%23:~:text%3DHowever%252C%2520it%2520is%2520still%2520important,%252C%2520schools%252C%2520gyms%2520or%2520restaurants.%26text%3DIn%2520non%252Dhealth%2520care%2520settings,0.1%2525%2520(1000%2520ppm).&ved=2ahUKEwizuLCKpenrAhWHlosKHbZPCOwQFjABegQIDRAH&usg=AOvVaw3WAUbtcQd3p2JAF_7EMWNS





    Alıntıları Göster
    dostum sodyum hipoklorit bildigin camasir suyunun etken maddesidir. Piyasada satilan camasir sulari %3 luk sodyum hipoklorit cozeltisidir.

    Sodyum hipoklorit cozeltisi (seyreltik camasir suyu vb) elbette antiseptiktir amma eli yuzu tahris edebilir. Kokusu kalici ve rahatsiz edicidir. Daha bircok yan etkisini dayabilirim.

    Dolayisiyla ben tercihimi alkol esasli dezenektan/antiseptikten yana kullaniyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Styric kullanıcısına yanıt
    Tekli satılmıyor ama tekli paketlerde. Buna rağmen paketlerin şekli değişik. Bu yüzden bime özel üretim mi diye şüphelendim.

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/144652667
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Tekli pakettir ancak zaten basit kumaş maske, Özel üretim yapmaya değecek bir maliyeti olduğunu düşünmüyorum. Zaten kendileri halihazırda 7,5 liradan platformlarda satıyorlar, 5 lira bim ve Türkiye çapı için ciddi rakam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arda4 kullanıcısına yanıt
    Dün ben de baktım bu Cristalin dezenfektana, ilginç bir ürün, kimyasal bazı nedir bilemiyorum. Gördüğüm kadarıyla bu firma aslen evcil hayvanlar için dezenfektan üretiyor (bu markanın bu amaçla çıkmış birkaç ürününü gördüm çünkü), aynı ürünü sanırım insanlar için kullanıma adapte etmişler (tamamen kendi çıkarımım). İlandaki 1lt konsantre sıvıymış, 1/10 oranında normal çeşme suyu ile seyrelterek kullanılıyormuş. Yani buna göre o 1lt konsantre sıvı ile 10lt dezenfektan üretilmiş oluyor. Farklı boylarda şişeler de eklenmiş kite ki ihtiyaca göre kullanılsın. Fikir olarak çok güzel amma velakin bu virüsün sadece sabun ve alkol ile saf dışı bırakılabildiğini biliyoruz, bu üründe de alkol yok. Dezenfekte özelliği sadece bakterilere karşı ise (pek çok ıslak mendil ve malum meşhur markalı sıvı sabun gibi) salgında virüse karşı temizleyici etkisi nasıl olacak hiçbir fikrim yok. Ben sürekli memnun olduğum marka dezenfektanı kullanıyorum. Ama bu ürüne karşı ilgisi olan arkadaşlar için kimyasal altyapısı ve virüse karşı etkili olup olmayacağı konusunda bilgili arkadaşlar yorum yapabilirse çok faydalı olacaktır. En azından etkisiz bir ürün alımının önüne geçilmiş olur, veya belki de hiç bilmediğimiz çok faydalı bir ürünü öğrenmiş oluruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marjinal01 -- 14 Eylül 2020; 23:28:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Deneme imkanın oldu mu hiç. Bana sanki kumaşının şekli iyi gibi göründü. Lastikleri de değişik duruyor. Bir tane deneyerek şans verilebilir diyordum ama basit bir bez ise 5 tl ye de alınmaz. Tabi Bim'e özel üretimSE hiç.. Procare de bez ama kumaşı 0,5 micronmetre gözenek yapılı diyor. Yani özel bir kumaş kullanılmış dediğine göre. Ben de nedense bu kağıt türü maskelerden rahatsız olmaya başladım.

    Edit: "Bim'e özel üretimse" olacaktı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abrooke139 -- 14 Eylül 2020; 23:31:58 >
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Bunları sanko üretiyor, inegölde diesel, levis vs Jean üretimi yaptıkları fabrika vardı onu maske üretimine çevirdiler. Yabancı ortakları ile birlikte onlarda lisanslı kumaş kullanıyor tip 1 yani bakteri filtre özelliği var.

    Ben bunun ihraç markası isko vital kullandım, babam rahat ettiği içinde onun için alıyorum.

    https://iskovital.com/collections/face-covers

    ABye aynı maskeyi tanesi 5 euro dan satıyorlar. Hem maisonette hem iskovital olanı kullandım fark yok arasında.

    Maskenin kendi teli oldukça başarılı, kapatıcılığı da iyi, çakmak vs söndürmek zaten oldukça zor. Tek kötü özelliği lastiği deforme olup genişliyor, aparatla kullanımda sıkıntı yok ancak kulak için geniş kalıyor birkaç yıkamadan sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Marjinal01 kullanıcısına yanıt
    Virüs sadece sabun ya da alkol ile bertaraf edilmiyor. Hem dünya Sağlık örgütü hem epa tarafından yayımlanan virüse karşı etkili onlarca ürün var. Aktif klor'da onlardan bir tanesi, bu üründe aktif klor ihtiva ediyor. Aktif klor canlı dokularla en barışık dezenfektan bu sebeple virüse yönelik gargarası vs dahi var. Hatta daha önce yazmıştım göz mukozasında bile kullanılabiliyor.

    Ürüne yönelik açıklama buradaydı

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/145501894



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 14 Eylül 2020; 23:53:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Evet tamamen aynı görünüyor. 3 tanesi 15 euro Bakalım Bim'e özel değilse 2 tane denemelik alırım. Bir arkadaş yorumlarda ilk denemesinde su geçirmediğini ama ilk yıkamadan sonra suyu geçirdiğini yazmış. Bu da ilk yıkamadan sonra gözeneklerinin genişlediğini gösteriyor gibi. Neyse tamamen merak ettiğimden geldiğinde bulabilirsem alırım.
  • abrooke139 kullanıcısına yanıt
    Su ya da damlacığa yönelik maskenin bir iddiası yok zaten, sadece bakteri filtrasyon testine girmiş ya da damlacık testinden geçememiş.

    Çok mantıklı bulmuyorum ben açıkçası, 50 kuruşa 1 TL'ye kullan at kullanmak çok daha mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Edgar ben bu mesajını kaçırmışım, müthiş bir bilgi oldu benim için, tşk ediyorum. Cristalin haricinde bu türde başka bir marka var mı önerebileceğin?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marjinal01 kullanıcısına yanıt
    Farmisol ve Hypo Clean var bildiğim, bilmediklerimde vardır mutlaka. Hipokloröz antiseptik, dezenfektan olarak aratırsanız çıkacaktır. Ben farmisolü kullanıyorum çokta memnunum, kalabalık bir ortamdan ya da toplantıdan çıktıktan sonra rahatlıkla yüzünüze püskürtebiliyorsunuz.

    Kolonya, Maske ve Dezenfektan Fırsatları [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 15 Eylül 2020; 0:19:8 >
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Son bir sorum olacak kusura bakma sıkmak istemem ama çok ilgimi çekti ve almak istiyorum bu üründen. Seyreltip kullanabilme özelliği her üründe geçerli midir? Yani misal 1lt lik Farmisol aldım, bunun 200ml sini 1lr lik bir şişeye koyup gerisini su doldurdum, aynı verimi alabilir miyim? Yoksa sadece konsantre olanlar için mi geçerli o açıklama? Okuduğum kadarıyla 1/20 oranında seyreltilmiş bile olsa oldukça etkili imiş ama sıradan bir insan olarak yanlış yorumlamış olmak istemem. Malum biraz fiyatlı bir ürün, bu şekilde rahatlıkla kullanılabiliyorsa gidip alkol bazlı olanlara para vermeye hiç gerek yok, hem daha etkili hem abartmadan seyreltilirse alkol bazlılarla aynı maliyete gelir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marjinal01 kullanıcısına yanıt
    Önemli olan derişimi yani ppm seviyesi. 100-200 ppm arası 1 dakikanın altında covid üzerinde etkiliyken derişim düştükçe süre gitgide uzamaya başlıyor. Derişimin düşürülmesi daha çok sisleme gibi kullanımlarda ortam dezenfektanı olarak. Örneğin 200 ppm 1 litre dezenfektanı sulandırarak 10 katına çıkarıp 20 ppm'e düşürebilirsiniz ancak bu durumda virüsü yok etme süresi 10 dakikaya çıkıyor. Bunu cilt için kullanmak çok akıllıca değil çünkü 10 dakika ciddi bir süre ancak örneğin aldığınız ürünleri, ya da odanızı, bilgisayarınızı ya da bir otobüsü, camiyi dezenfekte edeceksiniz sulandırıp kullanarak 15 dakika bırakırsanız sonuç almış olacaksınız.

    Alacağınız ürünün derişimi önemli bu sebeple örneğin yüz, ya da gargara vs için 200 ppm farmisolü seyreltemezsiniz ancak aldığınız ürüne ya da bir cismi dezenfekte edecekseniz 1/10a kadar seyreltebilirsiniz. Alacağınız ürünün derişimini bilirseniz ne oranda hangi alanda kullanımda seyreltebileceğinize karar verebilirsiniz.

    Uygun fiyatlı multiway clean vardı, yerli ürün olarak bir üst mesajda unutmuşum. 460 ppm'di yanlış hatırlamıyorsam 1 litresi de 60 liraya bulunabiliyor.

    Kolonya, Maske ve Dezenfektan Fırsatları [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 15 Eylül 2020; 1:15:40 >




  • Yakın zamanda keçiören civarindan bgood alan var mi acaba? Hangi eczane hangi seri var memnun kaldınız mi lastiklerinden vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goodcare denemek isteyen olursa Haibrag Türkiye'ye giriş yapmış, 50 liraya 20 lira indirim ve kargo bedava. 10'lu goodcare 8,20 TL. 6'lı lateks eldiven 2,12 TL.

    50 adet goodcare ve 2 adet 1 metre usb kabloyu 32 liraya aldım. İsteyen sadece maskede alabilir tabi ki.

    Kolonya, Maske ve Dezenfektan Fırsatları [ANA KONU]
  • Aldığım maskeler eşimin yüzüne genelde büyük geliyor, ipler bol sarkıyor, yanlarda çok boşluk kalıyor vs. Kadınlar ve küçük yüzlülere uygun hangi maske var?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siyah Kan S kullanıcısına yanıt
    Daha önce de koyulmuştu ben de ekliyeyim. Bgood ile Evony yanyana koyuyorum. Evony göründüğünden daha yeşil buarada..

    --- Kolonya, Maske ve Dezenfektan Fırsatları [ANA KONU] ----- Kolonya, Maske ve Dezenfektan Fırsatları [ANA KONU]




  • Evony maskeleri 2 haftadir memnuniyetle kullaniyorum. Ancak maskenin koseleri cok cikik/kalkik duruyor. Yanlarida bir tik daha otursa iyi olurdu. Ben buna careyi maskeyi ters takmakta buldum. Yani ic kismi disa bakiyor, dis kismida yuze oturuyor. Bu sayede kose ve yanlar cok daha iyi oturuyor.

    3 katmaninda ayni SMS sekline oldugunu dusunecek olursak, sizce bundan bir sorun olusur mu ?
  • Marjinal01 kullanıcısına yanıt
    Akyel denediniz mi? Ebatları küçük bir maskedir diğerlerine göre. Ya da çocuk maskesi olabilir belki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edgar1899 -- 15 Eylül 2020; 11:2:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Yok hiç denemedim, alayım bir kutu ondan.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 451452453454455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.