Şimdi Ara

Kolada 36küp şeker var yalanı ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
8.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • senin dediğin şeker sükrozdur yani çay şekeridir ama kolanın içindeki şeker glikozdur kısaca glikoz şekeri sükroza göre enerjisi çok daha azdır.
  • Babam, 44 yaşında şeker hastası olduğunu öğrendi... Günde 1 LT kolayı rahat içerdi, + Karpuz çok yerdi.. Doktorlar uyarınca, içesi varsa zero falan içiyor.
  • adam einstein beyler. boşuna yorum atmayın hepinizi çürütür.

fazla alınan şeker enerji patlamasına değil, depolama patlamasına uğrar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çakma Zippo -- 27 Nisan 2012; 16:39:26 >
  • lan kola içcektim ya üstümü giyindim bakkala gidiyorum başka içeçek alcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: sariemir06

quote:

Orijinalden alıntı: rooftop

1kutu kolada insanin gunluk seker ihtiyacinin 12 kati seker var

Öyle bir şey olsa enerji patlamasından insanların ölmesi lazım, günde bir kutu kola ile hayatı devam ettirmen lazım.
    Vücudun günlük harcadığı karbonhidrat miktarının 12katını 2.5litre kolada bile çözemezsin ne bir kutu kolası.

enerji patlamasımı :)
    baştan yanlış düşünüyorsunuz , vücut aldığı her maddeyi yakmıyor öyle olsa tüm insanlık fit vücutlu olurdu. Göbeğe gidiyor fazla aldığınız karbonhidrat/yağ/proteinler
  • başka bir sürü içecek denedim ama bir türlü kola tadı vermiyor.Özellikle meyve sularının litresi çok az ve verdiğimiz para neredeyse hemen hemen aynı para kazık yemişim hissi geliyor o yüzden almıyorum.Ayran her yemeğe gitmiyor + uyku getirdiği için asla ve asla içmiyorum.Maden suyununda tadı bana uymuyor geriye içecek birşey kalmıyor tadı güzel.Çok nadir evimde portakal suyu sıkıyorum kolayı unutturuyor ama her istediğim zaman içemiyorum onuda pahalıya geliyor.
  • 6 aydır su yerine kola içiyorum, taş gibiyim hiç bir problemim yok.
  • önceden çok içerdim kolayı bu aralar bıraktım zararının farkına vardım sanırım.
    ice tea içiyorum bu günlerde.
  • quote:

İç ve Kalp Hastalıkları  Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir bardak Cola'nın 60 dakikada vücuda verdiği  zararları anlattı. İşte felakete götüren kısır döngü...

İç ve Kalp  Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Cola'nın zararları  hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.
    www.barsakforum.com sitesine  yazı gönderen Prof. Dr. Karatay, 'kola içince vücudunuzda neler olduğunun  farkında mısınız?' diyerek aşağıdaki açıklamayı yaptı:

1. İlk 10  dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük  dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan  'fosforik asiddir'.

2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı  şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır  ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

3.  40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı  yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri  tekrar yükselir.

4. 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı  artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana  gelir.)

5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi  oluşur.

6. Tekrar kolaya ve tatlılara  saldırısınız.

7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve  göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde LEPTİN ve İNSÜLİN DİRENCİ  gelişir.

8. Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün  dejeneratif hastalıkların nedenidir.

Bundan sonra içip içmemek size kalmış

bizi ilgilendiren bölüm burası zaten

• Kac kup kac kasik kac kepce bilmiyorum ama bildigim birsey kolada asiri derecede sekerin oldugu.
  • quote:

İç ve Kalp Hastalıkları  Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bir bardak Cola'nın 60 dakikada vücuda verdiği  zararları anlattı. İşte felakete götüren kısır döngü...

İç ve Kalp  Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, Cola'nın zararları  hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.
    www.barsakforum.com sitesine  yazı gönderen Prof. Dr. Karatay, 'kola içince vücudunuzda neler olduğunun  farkında mısınız?' diyerek aşağıdaki açıklamayı yaptı:

1. İlk 10  dakikada: Kanınıza hemen 10 çay kaşığı kadar şeker girer. Bu normal günlük  dozun 100 katı kadardır. Bulantınızın olmamasının nedeni içinde bulunan  'fosforik asiddir'.

2. İlk 20 dakikada: Kan şekeriniz aşırı  şekilde yükselir. Bunun sonucu pankreasınızda aşırı derecede insülin salgılanır  ve kan şekerinin fazlası karaciğerde yağ olarak depolanmaya başlar.

3.  40 dakika içinde: Kafeinin tamamı dolaşıma girmiş olur. Kan basıncı  yükselir, karaciğerden daha fazla şeker yapılarak kana geçer ve kan şekeri  tekrar yükselir.

4. 45 dakika içinde: Beyinde dopamin yapımı  artar, mutluluk hissi başlar (eroinin etkisine benzer bir etki meydana  gelir.)

5. 60 dakika içinde: Ani açlık hissi  oluşur.

6. Tekrar kolaya ve tatlılara  saldırısınız.

7. Bu kısır döngü devam ettiği süre karaciğer ve  göbek yağlanması artar, vücudun tüm hücrelerinde LEPTİN ve İNSÜLİN DİRENCİ  gelişir.

8. Şişmanlık hastalığını başlatmıştır ve bütün  dejeneratif hastalıkların nedenidir.

Bundan sonra içip içmemek size kalmış

Çok doğru bence.
    genellikle günde en az 1-2 bardak kola içerim. yazları 1lt yi geçiyor. fazlada bişey yemem ama çok aşırı göbek yapıyor. sırf kola yüzünden 85 kilo oldum.

vede bağımlı yapıyor. sürekli içme istegi geliyor.

hemde dinen caiz mi caiz degilmi diyede tartışılıyor.

yani uzun lafın kısası çok zararlı bi illet kardeşler

• 4 aydır içmediim kolaya sıcaklar sagolsun başladım
  • quote:

Orijinalden alıntı: duygusal-adam

cidden kola çok şekerli asiti kaçınca için mesela o kadar tatlı geliyor ki içilmiyor hele şu sıralar daha çok şekerlendi yada havalar ısındığı için bana öyle geliyor artık yeni bir içeceğe geçmenin zamanı geldi ama hem tararruflu hemde miktarı yüksek başka hangi içecek var bilmiyorum.

bu sıralar buna sardım kavunlusu çok güzel

Kolada 36küp şeker var yalanı !

• Şu an bu hesabı yaptım ve önümdeki 2.5 litrelik kolayı tek başıma bitiriyorum baktım da günde aldığım şeker miktarına
    7500 çay kaşığı şeker alıyormuşum. Asidi kaçtığında neden içilmez tatta olduğu belli. Ancak bayağı azalttım haftada 2.5 litre o da 2 günde bitiyor ağır ağır içiyorum özellikle. Kemikleri cidden zayıflatıyor ben çünkü günde 4-5 Litre içtiğim zamanlarda hareket etmediğim halde kaval kemiklerimde ağrılar vardı colayı bırakınca ağrılar geçti ve TV de bir uzmandan dinlediğime göre cola vücuda alındığında kalsiyum malum boşaltımla beraber gidiyor ve kemiklerden gerekli kalsiyum emilerek alıyor bu da ağrıya neden oluyor. Şu an ağrım yok. Cola olduğu zaman sabah ilk içtiğim şey ve ben asla su içen bir insan değilim. Onun yerine ice tea ve cola. Haftada en fazla 2 bardak su içerdim eskiden ve susamazdım. Şimdi şişelerle içiyorum. Böbreğe şifa gelsin.

Hesap şu

Coca cola da her 100 Ml için
    45 kcal enerji var görünüyor.

2,5 litre = 2500 ml

2500*45 = 112500 kcal.

Bir çay kaşığı şeker = 15 kcal

112500/15 = 7500 çay kaşığı.

Birimlerde ve işlemlerdeki hatalarımı düzeltin. 7500 çay kaşığına inanamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afsar Oglu -- 27 Nisan 2012; 17:13:33 >

• arkadaşlar babam şeker fabrikasında çalışıyor.bakın bundan 3 yıl öncesine kadar fabrikadan şeker alınır bu şeker kullanılırdı kolada.bu şeker doğaldı ve zararsızdı kansorojen değildi.artık mısır nişastası kullanıyolar şeker yerine.daha ucuz ve çok daha zararlı.kansorojen ve avrupada belli bi kota var bunun üstünde kullanılması kesinlikle yasak.ancak ülkemizde 3 yıl önce bu kota sayın başbakan tarafından kaldırıldı.artık birçok firma bu mısır nişastası kullanıyor ve oldukça zararlı.mısır nişastası bulunduran ürünlerden uzak durun lütfen.

not:mısır nişastasını ülkeye ithalatını yapan erdoğanın oğludur.
  • 100 ml kolada 12 gram şeker vardır. 2,5 litre kolada yaklaşık 274 gram şeker vardır. o da yaklaşık 1100 kalori yapar. bazı arkadaşlar 7500 kaşık şekerden bahsetmiş. 274 gram şeker yaklaşık olarak 90 kaşık (tepeleme) yada 80-90 tane küpşekere eşittir. Her bardak kolada ( bardağın ölçüsü 250 ml kabul edilirse) yaklaşık olarak 12 adet küp şekere eş değer şeker vardır başka bir ifadeyle 36 gram şeker vardır. isteyen tekrar hesabını yapar yanlış varsa yazar bizde susarız, ama doğru çıkarsa da siz susun artık. Hesap kitap yapmadan kafadan sallama bilgilerle yazmayın şuraya.
  • asitlendirilmiş sıvı karameldir coca cola bence 36 dan fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duman7

arkadaşlar babam şeker fabrikasında çalışıyor.bakın bundan 3 yıl öncesine kadar fabrikadan şeker alınır bu şeker kullanılırdı kolada.bu şeker doğaldı ve zararsızdı kansorojen değildi.artık mısır nişastası kullanıyolar şeker yerine.daha ucuz ve çok daha zararlı.kansorojen ve avrupada belli bi kota var bunun üstünde kullanılması kesinlikle yasak.ancak ülkemizde 3 yıl önce bu kota sayın başbakan tarafından kaldırıldı.artık birçok firma bu mısır nişastası kullanıyor ve oldukça zararlı.mısır nişastası bulunduran ürünlerden uzak durun lütfen.

not:mısır nişastasını ülkeye ithalatını yapan erdoğanın oğludur.

mısır nişastası ülkemizde üretiliyor, yaklaşık 5 adet fabrika var ve bunlardan 3 tanesi Adana'da. bunlar Tat Nişasta, Sunar Mısır ve Amilyum Nişasta. Staj yaptığım sunar mısır mısırı tamamen yerli çiftçiden alarak Glikoz şurubu,fruktoz şurubu vs üretim iç piyasaya sürüyor. Bunların arasında kola ve meyve suyu fabrikaları da var. 2 sene önce pepsiye bile veriyorlardı... Demem o ki zararları tam olarak kanıtlanmamış olsa da glikoz şurubunun ne olduğunu bilmeden pek yorum yapmayın. glikoz dediğimiz şey çay şekerinin temel bileşeni olan bir karbonhidrat türüdür(diğeri fruktoz). Ayrıca nişasta dediğimiz madde sayısız glikoz molekülünden oluşur. glikoz şurubu üretilirken bu glikozlar nişastadan ayrılarak çok korktuğunuz glikoz şurubu haline gelir. İşlem basamakları çok uzun, enzimler vs işin içine giriyor. Yani demek istediğim sandığınız kadar tehlikeli bir madde değil ama bencede uzak durmaya çalışın. Sonuçta karbonhidrat tarzı gıdalar çabuk kilo yapar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Priapos35

Şu an bu hesabı yaptım ve önümdeki 2.5 litrelik kolayı tek başıma bitiriyorum baktım da günde aldığım şeker miktarına
    7500 çay kaşığı şeker alıyormuşum. Asidi kaçtığında neden içilmez tatta olduğu belli. Ancak bayağı azalttım haftada 2.5 litre o da 2 günde bitiyor ağır ağır içiyorum özellikle. Kemikleri cidden zayıflatıyor ben çünkü günde 4-5 Litre içtiğim zamanlarda hareket etmediğim halde kaval kemiklerimde ağrılar vardı colayı bırakınca ağrılar geçti ve TV de bir uzmandan dinlediğime göre cola vücuda alındığında kalsiyum malum boşaltımla beraber gidiyor ve kemiklerden gerekli kalsiyum emilerek alıyor bu da ağrıya neden oluyor. Şu an ağrım yok. Cola olduğu zaman sabah ilk içtiğim şey ve ben asla su içen bir insan değilim. Onun yerine ice tea ve cola. Haftada en fazla 2 bardak su içerdim eskiden ve susamazdım. Şimdi şişelerle içiyorum. Böbreğe şifa gelsin.

Hesap şu

Coca cola da her 100 Ml için
    45 kcal enerji var görünüyor.

2,5 litre = 2500 ml

2500*45 = 112500 kcal.

Bir çay kaşığı şeker = 15 kcal

112500/15 = 7500 çay kaşığı.

Birimlerde ve işlemlerdeki hatalarımı düzeltin. 7500 çay kaşığına inanamam.

matematiğin çok kötü malesef... Sen 100 ml de 45 kalori var deyip 2500 ml de 11000 kalori çıkarıyorsun. en basit ifadeyle 2500 ml de 25 tane 100 Ml vardır. yani 25 * 100 =2500 yapar. hesabını tekrar gözden geçir istersen. 2500*45 değil, 25*45 yapacaksın...

• quote:

Orijinalden alıntı: 01cagatay23

100 ml kolada 12 gram şeker vardır. 2,5 litre kolada yaklaşık 274 gram şeker vardır. o da yaklaşık 1100 kalori yapar. bazı arkadaşlar 7500 kaşık şekerden bahsetmiş. 274 gram şeker yaklaşık olarak 90 kaşık (tepeleme) yada 80-90 tane küpşekere eşittir. Her bardak kolada ( bardağın ölçüsü 250 ml kabul edilirse) yaklaşık olarak 12 adet küp şekere eş değer şeker vardır başka bir ifadeyle 36 gram şeker vardır. isteyen tekrar hesabını yapar yanlış varsa yazar bizde susarız, ama doğru çıkarsa da siz susun artık. Hesap kitap yapmadan kafadan sallama bilgilerle yazmayın şuraya.

Benim hesaba görede 12 küp şeker çıkıyor.

Şu konuyu 36küp şeker var diye abartılan bir şeyin yalan olduğunu söylemek için açmıştım sadece.İçerisinde hiç şeker yok diye değil.Neler neler dendi ya cevap olarak

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.