Şimdi Ara

Kolada 36küp şeker var yalanı ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
8.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kola zararlı diye meyve suyuna abanan vatandaşlarda dikkatli olsun,kola kadar olmasada meyve suyunun basit şeker oranıda yüksek olduğu için aynı etkiyi yapar.
  • Ne kola içerim nede Hazır meyve suyu
    soguk su yeter
  • kolanın zararlı olmadığını söyleyen zihniyete ne diyeyim ki ben? "için gitsin" miş!
  • kola zararlı değilde kansorojen madde içerdiği ve yol açtıgı için nite içerik yapısını değiştirmeye mahkum oldular geçen
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01cagatay23

quote:

Orijinalden alıntı: Priapos35

Şu an bu hesabı yaptım ve önümdeki 2.5 litrelik kolayı tek başıma bitiriyorum baktım da günde aldığım şeker miktarına
    7500 çay kaşığı şeker alıyormuşum. Asidi kaçtığında neden içilmez tatta olduğu belli. Ancak bayağı azalttım haftada 2.5 litre o da 2 günde bitiyor ağır ağır içiyorum özellikle. Kemikleri cidden zayıflatıyor ben çünkü günde 4-5 Litre içtiğim zamanlarda hareket etmediğim halde kaval kemiklerimde ağrılar vardı colayı bırakınca ağrılar geçti ve TV de bir uzmandan dinlediğime göre cola vücuda alındığında kalsiyum malum boşaltımla beraber gidiyor ve kemiklerden gerekli kalsiyum emilerek alıyor bu da ağrıya neden oluyor. Şu an ağrım yok. Cola olduğu zaman sabah ilk içtiğim şey ve ben asla su içen bir insan değilim. Onun yerine ice tea ve cola. Haftada en fazla 2 bardak su içerdim eskiden ve susamazdım. Şimdi şişelerle içiyorum. Böbreğe şifa gelsin.

Hesap şu

Coca cola da her 100 Ml için
    45 kcal enerji var görünüyor.

2,5 litre = 2500 ml

2500*45 = 112500 kcal.

Bir çay kaşığı şeker = 15 kcal

112500/15 = 7500 çay kaşığı.

Birimlerde ve işlemlerdeki hatalarımı düzeltin. 7500 çay kaşığına inanamam.

matematiğin çok kötü malesef... Sen 100 ml de 45 kalori var deyip 2500 ml de 11000 kalori çıkarıyorsun. en basit ifadeyle 2500 ml de 25 tane 100 Ml vardır. yani 25 * 100 =2500 yapar. hesabını tekrar gözden geçir istersen. 2500*45 değil, 25*45 yapacaksın...

Teşekkürler. Berbat olduğunu biliyordum :D

Boşa aksiyona girmişim 1 çay kaşığı şeker 15 kcal

100 ml de 3 çay kaşığı varsa

3*25=75 :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Afsar Oglu -- 27 Nisan 2012; 18:05:35 >

• Elbette yalan,entel dantel greenpeace zihniyetinin ürünü iddaa.

afiyetle içebilirsiniz özellikle yazın soğuk soğuk mis gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZaaaXD -- 27 Nisan 2012; 18:16:26 >
  • Coca Cola Zero içiyorum problem?
  • Beyler bimde TeaTone var NesTea ve IceTea ya göre çok çok az bi fiyatı var üstelik tadı falan da gayet iyi. Sıcaklar başlıyor malum zararlı diye kola içmiyosanız , ıcetea falanda pahalı geliyorsa hafiften TeaTone deneyin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brevet

Beyler bimde TeaTone var NesTea ve IceTea ya göre çok çok az bi fiyatı var üstelik tadı falan da gayet iyi. Sıcaklar başlıyor malum zararlı diye kola içmiyosanız , ıcetea falanda pahalı geliyorsa hafiften TeaTone deneyin derim.

Şeftalili olanın Lipton Ice Tea'den çok daha güzel tadı var. Onlarda da glikoz şurubu ve sitrik asit bulunduğu için sağlıklı birşey olduğu söylenemez.

Kolada 36küp şeker var yalanı !

Devamı buradahttp://www.sugarstacks.com/

• Bazı arkadaşlar şekerle karbonhidratı aynı şey yapmışlar. İnsanın günlük k.hdrat ihtiyacı fazladır ve yemeklerle (ekmek mısır pilav...) fazlasıyla karşılanır. İnsanın günlük şeker ihtiyacı neredeyse sıfırdır hatta şekere ihtiyacımız yoktur. Ama doğal şeker alınması abartmadıkça pek zararlı değil. 2 bardak şekerli çay içmeyle aşırı miktarda şeker alıyoruz kola çikolata ve tatlılarda ise iyice b.kunu çıkarıyoruz. Ve bunlardaki şekerlerin hiçbiri de doğal değil. Doğal nerede diyorsanız meyvedeki şekerler doğaldır zararsızdır.

Özet: şeker ihtiyacı diye bir şey yok ne kadar az alırsanız o kadar iyi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.