Şimdi Ara

Kola içmek kilo yada GÖBEK yapar mı ? (bilgili biri yardım etsin) )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
22.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kola İçmek Kilo Aldırır mı, Göbek Yapar mı?

Giriş Kola, dünya çapında en popüler içeceklerden biridir. Ancak birçok insan, kilo alımı veya göbek yağlanmasıyla ilişkisi olup olmadığı konusunda endişe duymaktadır. Bu makale, kola tüketimi ile kilo alımı arasındaki ilişkiyi araştıracak ve bilimsel kanıtlara dayalı bilgiler sağlayacaktır.

Kola Kilo Aldırır mı? Çalışmalar, düzenli kola tüketiminin kilo alımına katkıda bulunabileceğini göstermiştir. Bunun nedeni, kolanın yüksek oranda şeker içermesidir. Bir kutu (330 ml) kola, yaklaşık 39 gram şeker içerir. Şeker, vücuda hızlı bir şekilde enerji sağlayan ancak besleyici değeri olmayan boş kalorilerdir. Aşırı şeker tüketimi kilo alımına ve obeziteye yol açabilir.

Kola Göbek Yapar mı? Kola tüketimi ile göbek yağlanması arasında da bir bağlantı olduğu düşünülmektedir. Şekerli içeceklerin tüketimi, karın bölgesinde yağ birikmesine neden olabilecek insülin direncine yol açabilir. İnsülin direnci, vücudun insülini etkili bir şekilde kullanamaması durumudur. Bu, kan şekerinin yükselmesine ve fazla glikozun yağa dönüşmesine neden olarak göbek yağlanmasına katkıda bulunur.

1 Bardak Kola Kilo Yapar mı? Ara sıra bir bardak kola içmek önemli ölçüde kilo alımına neden olmaz. Bununla birlikte, düzenli olarak kola tüketmek, zamanla kilo alımına yol açabilir. Sadece bir bardak kola bile önemli miktarda şeker içerir ve aşırı şeker tüketimi kilo alımı riskinizi artırır.

Ayran Kilo Aldırır mı? Ayran, yoğurdun sulandırılmasıyla yapılan bir içecektir. Düşük kalorilidir ve protein içerir. Bu nedenle ayranın kilo alımına neden olması beklenmez. Aslında, bazı çalışmalar ayran içmenin kilo vermeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Sonuç Mevcut kanıtlar, düzenli kola tüketiminin kilo alımına ve göbek yağlanmasına katkıda bulunabileceğini göstermektedir. Bu, kolanın yüksek şeker içeriğinden kaynaklanmaktadır. Az miktarda kola tüketmek önemli ölçüde kilo alımına neden olmazken, aşırı tüketim kilo alımı riskinizi artırabilir. Sağlıklı bir kiloyu korumak için kola tüketiminizi sınırlandırmanız ve dengeli bir beslenme düzenine uymanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yıllardır içiyorum göbek yok
  • keşke yapsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: TianLeiLe

Yıllardır içiyorum göbek yok

quote:

Orijinalden alıntı: Rinkhal

keşke yapsa

O zaman benim göbeğin oluş sebebi faklı demekki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gs-123 -- 1 Ocak 2011; 18:28:12 >
  • Kola Kilo Aldırır Mı?

Kola içmek kilo aldırır mı? Pek çok insan bu sorunun yanıtı ararken, kola içmenin aslında ne derece sağlıklı olduğunu sorgulamaz. Bugün dünya üzerinde en çok tüketilen içecek olan kola, içeriğinin yalnızca bilenen kısmıyla bile son derece tehlikeli olduğu araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Kola içeriğinde ki yoğun asit ile midenin mukozasını tahrip etmekte ve ilerleyen yaşlarda ülser, gastrit gibi rahatsızlıklara sebebiyet vermekte. Yalnızca bununla da sınırlı değil kolanın zararları. Kola aç karınla içildiğinde kan şekerinde yapmış olduğu yoğun artış vücutta kalp rahatsızlığına, hormonal bozukluklara da sebep olmakta. Bugün dünyanın en büyük kola üreticisi olan coca cola sizce neden ürünün tam içeriğini vermek istemiyor? Başka markaların kendisini taklit etmesini istemediğini öne sürerek bu içeriğini tam olarak açıklamaktan kaçınan coca cola bu inandırıcı olmayan davranışının altında başka şeyler yattığının çok açık bir göstergesi değil mi?

Gelelim kolanın kilolar üzerinde ki etkisine. Diyette olan bir insana tatlı, çikolata gibi masumane ürünlerin tüketilmesi önerilmezken onlardan kat ve kat fazla şekere sahip olan kolayı tüketebilme özgürlüğü verilmesi elbette saçma olacaktır. Kola kilo alımını doğrudan tetikler. Bugün dünyanın obezite konusunda en sorun olan ABD'de kola tüketimi dünyanın genelinde ki tüketiminden bile fazladır. Gündelik yaşamlarında kolayı su gibi tüketmeye alışmış olan amerikalıların neden bu kadar kilolu ve sağlıksız olduğunu da burada anlayabiliyoruz. Kola içmenin size yarardan çok zarar getireceği açıktır. Bu nedenle yazları serinlemek için içeçeceğiniz bir bardak kola yerine soğuk bir ayran veya meşrubat size hem aynı ferahlığı yaşatacak hemde sağlığınızı bu denli riske sokmayacaktır.

Diyet kola olarak adlandıran kalorisi azaltılmış ya da 0 şeker kolalar da yalnızca isim adına yapılmış ürünlerdir. Light kola olarak satılan bu ürünler içeriğinde ki şeker oranı azaltılarak tüketiciye sunulmuş ve daha masum gösterilmeye çalışılmıştır. Ancak bu ürünlerde kilo alımına davet çıkardığı ortadadır. Yalnız içine ki şeker oranını azaltarak bu ürünlerin hiç kilo aldırmadığını söylemek son derece komiktir. Diyet ve normal kola arasında ki farklı bir kaç kaloriden başka bir şey değildir. Bu yüzden diyet kolaları da sınırsız içerek kilo almayacağınızı düşünmeyin.

• teknoloji forumu ne anlar kolanın göbek yapıp yapmamasından
  • bi kere colada hiç bi zararı olmadığını var say şeker var ve fazla içersen kilo alırsın evet
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sigara kafa yapar mı?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doit

Kola Kilo Aldırır Mı?

Kola içmek kilo aldırır mı? Pek çok insan bu sorunun yanıtı ararken, kola içmenin aslında ne derece sağlıklı olduğunu sorgulamaz. Bugün dünya üzerinde en çok tüketilen içecek olan kola, içeriğinin yalnızca bilenen kısmıyla bile son derece tehlikeli olduğu araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır. Kola içeriğinde ki yoğun asit ile midenin mukozasını tahrip etmekte ve ilerleyen yaşlarda ülser, gastrit gibi rahatsızlıklara sebebiyet vermekte. Yalnızca bununla da sınırlı değil kolanın zararları. Kola aç karınla içildiğinde kan şekerinde yapmış olduğu yoğun artış vücutta kalp rahatsızlığına, hormonal bozukluklara da sebep olmakta. Bugün dünyanın en büyük kola üreticisi olan coca cola sizce neden ürünün tam içeriğini vermek istemiyor? Başka markaların kendisini taklit etmesini istemediğini öne sürerek bu içeriğini tam olarak açıklamaktan kaçınan coca cola bu inandırıcı olmayan davranışının altında başka şeyler yattığının çok açık bir göstergesi değil mi?

Gelelim kolanın kilolar üzerinde ki etkisine. Diyette olan bir insana tatlı, çikolata gibi masumane ürünlerin tüketilmesi önerilmezken onlardan kat ve kat fazla şekere sahip olan kolayı tüketebilme özgürlüğü verilmesi elbette saçma olacaktır. Kola kilo alımını doğrudan tetikler. Bugün dünyanın obezite konusunda en sorun olan ABD'de kola tüketimi dünyanın genelinde ki tüketiminden bile fazladır. Gündelik yaşamlarında kolayı su gibi tüketmeye alışmış olan amerikalıların neden bu kadar kilolu ve sağlıksız olduğunu da burada anlayabiliyoruz. Kola içmenin size yarardan çok zarar getireceği açıktır. Bu nedenle yazları serinlemek için içeçeceğiniz bir bardak kola yerine soğuk bir ayran veya meşrubat size hem aynı ferahlığı yaşatacak hemde sağlığınızı bu denli riske sokmayacaktır.

Diyet kola olarak adlandıran kalorisi azaltılmış ya da 0 şeker kolalar da yalnızca isim adına yapılmış ürünlerdir. Light kola olarak satılan bu ürünler içeriğinde ki şeker oranı azaltılarak tüketiciye sunulmuş ve daha masum gösterilmeye çalışılmıştır. Ancak bu ürünlerde kilo alımına davet çıkardığı ortadadır. Yalnız içine ki şeker oranını azaltarak bu ürünlerin hiç kilo aldırmadığını söylemek son derece komiktir. Diyet ve normal kola arasında ki farklı bir kaç kaloriden başka bir şey değildir. Bu yüzden diyet kolaları da sınırsız içerek kilo almayacağınızı düşünmeyin.

Teşekkür ederim

• bi kutu kulanın içinde 12 tane küp şeker olduğunu söylüyolar

gerçekse eğer baya bi kilo yapması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir159782

teknoloji forumu ne anlar kolanın göbek yapıp yapmamasından

ne teknolojisi 1 yıldır üyeyin teknolojiyle alakam yok konu dışından başka hiçbir konuya girmedim bu siteye konu dışı için üye olan çok var
  • Bunca yıldır içerim göbeğim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir159782

teknoloji forumu ne anlar kolanın göbek yapıp yapmamasından

dostum forum teknoloji forumu burasıda konu dışı olduğuna göre adam nasıl oldum ben diye bile sorar
  •  Kola içmek kilo yada GÖBEK yapar mı ? (bilgili biri yardım etsin) )

sen karar ver...
  • kolada şeker komasına sokabilecek kadar şeker olduğu söyleniyor bir madde önlüyormuş bunu. Bilindiği üzere şeker kilo yapar ama bünyeye bağlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: TianLeiLe

Yıllardır içiyorum göbek yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Ras0

bi kutu kulanın içinde 12 tane küp şeker olduğunu söylüyolar

gerçekse eğer baya bi kilo yapması lazım

vay anasını günde 2.5 litre kola içmessem yaşayamam ama fit bir vucüdum var tabi birazcık göbek dışında onudda sanırım kola yapıyor

Kola içmek kilo yada GÖBEK yapar mı ? (bilgili biri yardım etsin) )

• quote:

Orijinalden alıntı: DeTaXs

kolada şeker komasına sokabilecek kadar şeker olduğu söyleniyor bir madde önlüyormuş bunu. Bilindiği üzere şeker kilo yapar ama bünyeye bağlı

hımm anladım bundan sonra günde sadece 1 bardak kola içecem kendime yasaklıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazytaxi

Bunca yıldır içerim göbeğim yok
  • Peki arkadaşlar içine tuz döküp içsek yinede kilo alırmıyız acaba ?
  • kararında içersen birşey olmaz... Ama abartırsan şişman rambo olursun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.