Şimdi Ara

= KODI KURULUM VE AYARLARI [ANA KONU] = (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.078
Cevap
278
Favori
403.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tmm yarın akşam kontrol edıcem bırsey olursa yazarım tskler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Kontrol edıp yarın yazarım tskler

Şimdi kontrol ettım evet bu sekılde ve altyazıları görmüyor üstüne PC’de sıldıgım videolarda gözüküyor tabı sılındıgı için hata verıyor yenı ekledıgım vıdeolarda gözükmüyor yanı guncellemıyor :S sıfırdan pcdekı fılmlerı oynatmak için yapılması gereken nedır yada bır anlatım videosu var mı YouTube da çok basıt bırsey belkı ama nedense beceremedım 😂

• quote:

Orijinalden alıntı: BsalihBjk

Şimdi kontrol ettım evet bu sekılde ve altyazıları görmüyor üstüne PC’de sıldıgım videolarda gözüküyor tabı sılındıgı için hata verıyor yenı ekledıgım vıdeolarda gözükmüyor yanı guncellemıyor :S sıfırdan pcdekı fılmlerı oynatmak için yapılması gereken nedır yada bır anlatım videosu var mı YouTube da çok basıt bırsey belkı ama nedense beceremedım 😂

Hocam, zannedersem kodi kitaplığının kafası karışmış.

Kodi > ayarlar > medya > kitaplık bölümünden kitaplığı sıfırla, sonra videolar bölümünden yeniden oluştur.

Bu da çözüm olmazsa, kodiyi android den sil, sonra son versiyonu indir yeniden yükle, her şeye yeni baştan başla.

Tmm deneyecegım tsk ederım ılgıne 👍🏻

• BsalihBjk B kullanıcısına yanıt
    kodi'de hangi işlemleri yaptınız? pc'ye nasıl bir bağlantı yaptınız?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    Pcde fılmlerın olduğu klosuru paylaşıma actım, kodide video ekleden ağdan paylaştığım klosuru bulup sectım

• BsalihBjk B kullanıcısına yanıt
    pc de kullanıcı adı ve şifre var mı? girişte soruyor mu? yerel ağda sabit ip atadınız mı pc ye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 14 Temmuz 2021; 22:43:17 >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    Yo hayır yok

• pc adını not alın. parola belirleyin. her girişte yazılacak şekilde ayarlayın. (ayarlar-denetim masası... vb içinden) kodi de önceki pc yolunu silin.
    kaynak ekle diyerek, windows samba ağını seçin. pc ismini (ağdaki adını) göreceksiniz. oradan kullanıcı adı ve parola girerek devam edin, bağlanmayı deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: 1234Rambo

pc de kullanıcı adı ve şifre var mı? girişte soruyor mu? yerel ağda sabit ip atadınız mı pc ye?

Hocam, arkadaşın sorunu şu; filmi oynatıyor ama alt yazı gelmiyor.

ip adresi veya şifre sorunu olsa filmi de oynatmaz, bence sorun başka.

silinmiş dosyaları var olarak görüyor, yeni eklenmişleri göremiyor. sıfırdan baştan yapsın işlemi diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: BsalihBjk

Hocam şunu unutmayınız;

Kodi kitaplığına girmiş bir filmi gidip kaynak klasörden silerseniz kodi bunun farkına varamaz.

Hala kütüphane de gözükür, siz kodi de gidip filmler bölümünde o silinen filmi oynatmaya çalışırsanız, kodi o zaman farkına varır dosyanın silindiğini ve size "kütüphaneden de sileyim mi ?" diye sorar, silmeniz en doğrusudur.

Sizin kaynak klasörden sildiğiniz filmin kodi kütüphanesin de görünmesinin sebebi bu olabilir.

Eğer siz ilk önce kaynak dosyadan sildiğiniz filmi sonrasında kütüphaneden silmezseniz ve o filmin başka bir kopyasını klasöre eklerseniz, sonra da kütüphane güncellemesi yaparsanız, kütüphane de aynı filmin çift kopyasını görürsünüz.

Kodinin kendisinden silme yapmaya çalıştığınızda "yalnızca kütüphaneden mi sileyim" yoksa "hem kütüphaneden hem de kaynak dosyadan sileyim mi " diye seçenekler vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 14 Temmuz 2021; 23:14:11 >

ben kodi kütüphanesini hiç etkinleştirmedim. kullanmadım.kodiden bağlanırım ve pc de ne varsa onu görürüm. silineni görmem, ekleneni anında görürüm.

• quote:

ben kodi kütüphanesini hiç etkinleştirmedim. kullanmadım.kodiden bağlanırım ve pc de ne varsa onu görürüm. silineni görmem, ekleneni anında görürüm.

Yok hocam size söylemedim, problem yaşayan arkadaşa söyledim.

Ama yine de kütüphane hakkında fikrimi söyleyeyim;

filmin kütüphaneye girmesi film afişleri ve film içeriklerinin görsel güzellikleri olduğu için tercih ediyorum.

Kodi > filmler bölümüne girince kendimi sinema salonunun afişlerle dolu bekleme salonunda hissediyorum.

Sadece dosya adlarını görerek film oynatmayı sevmiyorum.

Zevkler, renkler meselesi, herkesin zevkine saygım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 14 Temmuz 2021; 23:24:16 >
    orası öyle , haklısınız. bana küçük resim yetiyor.

• quote:

orası öyle , haklısınız. bana küçük resim yetiyor.

Kodi > filmler bölümüne girince kendimi sinema salonunun afişlerle dolu bekleme salonunda hissediyorum.

Tabii bunda büyük perdeli projeksiyon sistemimin de etkisi var.

Ben tam bir sinema koliğim hocam.

çoğu filmi 2x hızlandırıp seyretmeye başladım ben artık. on yıllardır özene bezene izlerdim. artık çoğunu 2x yapmadan izleyemiyorum.

• quote:

çoğu filmi 2x hızlandırıp seyretmeye başladım ben artık. on yıllardır özene bezene izlerdim. artık çoğunu 2x yapmadan izleyemiyorum.

Maalesef hocam, özellikle şu pandemi döneminde film kalitesi iyice düştü, bir kaç iyi film dışında.

• Hepsını deneyeceğim tsk ederım ıkınızede

• 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.