Şimdi Ara

KOÇ ÜNİVERSİTESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
4.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Artık ben koççuyum arkadaş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yukarıda verdim buna cevabı. LGBT lobisi diye bir şey yok, bazı ekstrem olanlar olduğu gibi bundan ekmek yemeye çalışanlar var. Netflix mesela net bir şekilde dandik dizileri sırf LGBT destekleyerek satmaya çalışıyor. Ama bu tüm bir gruba karşı olmayı gerektirir mi? Mesela "keşke erkekler ölse" modunda takılan ergen feministler yüzünden kadın haklarına karşı mı çıkacaksın?

Özgürlük tek taraflı olamaz. Bugün erkek erkekle sevişemez dersen yarın birileri bizim ülke vatandaşı içki içemez, yabancı dizi izleyemez dediklerinde bunu ne hakla savunabilirsin? Özgürlük sadece belli gruplara ve konulara mı mahsustur?

Bunun asıl sebebi bir geçiş dönemi yaşıyor olmamız. Benzer şeyler pek çok devrim sırasında yaşanmış.

Fransız ihtilali olsun, zencilerden köleliğin kaldırılması olsun, kadınlara seçme seçilme hakkı verilmesi olsun pek çok geniş çaplı sosyal değişimde o an yaşayan insanlara çok absürd gelen ve göze sokulan şeyler oldu.

Çok değil, 40-50 sene önce pek çok ülkede gay olmak idam sebebiydi.

Çok değil, 20-30 sene önce birinin gay olduğunu anlaşıldığında yerin dibine girmesi, insan içine çıkmaması gerekiyordu.

Çok değil, 10 sene önce dizilerde filmlerde dahil "****" hakaret olarak kullanılıyordu. Youtube'da bak 2010 lardaki TV programlarına, bir erkeğin bir erkekten hoşlanması aşırı tabu bir şeydi, herkes tövbe tövbe diyip kendinden geçiyordu.

Geçiş dönemleri sancılı olur. Şu an birinci dünya ülkelerinin çoğunda artık bu kadar eylem olmuyor, çünkü insanlar kabullendi, LGBT grubuna dahil insanlar rahat rahat yaşıyor. İnsanlar bu farkındalık sayesinde bu gruba dahil olanların milyonda bir, çok nadir insanlar olmadığını, hepsinin gayet aramızda gezdiğini görebiliyor.

Bu tarz olaylara tarihi bir şekilde, daha uzaktan bakmadan sadece yalın örneklere baktığında çılgın görünebilir, ama bu sürecin bir parçası.

Bazı yerlerde fazla abartıldığının herkes farkında yoksa.

Hastalık sayılıp sayılmaması tamamen bir tanımdan ibaret. Ama bu örnek için dediğini kabul edelim ve hastalık diyelim.

Kendi ellerinde olmayan bir şey yüzünden belli grupları üzmek, hareket etmek, engeller koymak mantıklı mı? Bunun doğuştan görme engelli birine hakaret etmekten ne farkı var?

Ayrıca dünyada lgbt'ye dahil olan kişi sayısı o bahsettiğin yıkıcı eylemleri yapanlardan kat kat fazla. Sırf Türkiye'de milyonlarca var.

Senin dahil olduğun grupları, erkek olmak, Türk olmak, genç olmak vs. gibi, kötü temsil eden pek çok insan var. 50 yaş üstü pek çok insan Tiktok videolarındaki bazı salakları görüp yeni nesillere laf sallıyor. Bu mesela nasıl hissettiriyor seni? Bu senin yaptığının o insanlardan ne farkı var? Onlara sorsan onlar da pek çok video, yazı, fotoğraf gösterebilir senin neslinin salak olduğuna dair, halbuki onlar seni mi temsil ediyor?

Belli başlı eylemlere karşı olmak ile milyonlarca kişiden oluşan bir kitleye karşı olmak arasında çok büyük bir fark var.

Konuyla alakasız çok fazla örnek verdiğini düşünüyorum. Yetişkin olmayanlarla ilişki kurulmamasının sebebi onların bu kararı verecek yetiye sahip olmamaları. Akraba evliliğinin uzun süredir tabu olma sebebi de genetik hastalıklara neden olması. LGBT ile hiçbir alakası yok bunların. Ben çok net şeylerden bahsederken sen bambaşka konulardan örnek veriyorsun.

İlerde oğlun gay veya biseksüel olursa ne yapmayı düşünüyorsun mesela?
    Yapmayın hocam ekstrem örnek falan vallahi değil. Premier lig maçı izliyeyim diyorum açılış lgbt. Kaptanlık bantları lgbt, korner direkleri lgbt.

Sosyal medyaya giriyorsunuz futbol takımları,markalar lgbt amblemli. Sabancıya tanıtıma gittim yemekhanede stant kurmuş bayrak asmışlar. Yemekhane ulan!

Birkaç örnek deseniz değil sosyal medyaya girseniz yeter. LGBT desteklemeyen herkesi linçliyorlar. LGBT aleyhine hiçbir ünlü bir şey diyemiyor. LGBT savunucusu olmak kadar savunmamak da haktır.

Homofobik değilim ama LGBT karşıtıyım. Velev ki ib*eysen, or*sp*ysan bana ne.

LGBT laf olsun diye, postmodern bir şeyi desteklemiş olalım diye, öylesine tabuları yıkmış olalım desteklenmiyor ki. 70’lerden itibaren Batı’da da bu hakları savunanların en büyük argümanı erginliğe ulaşıp kendi karar verme kapasitesine sahip bireylerin toplum ve devlet tarafından kısıtlanıp ayrıştırılmasıydı. Aynısı pedofilide geçerli değil. Bilmem zeofilide onda bunda geçerli değil.

Geçmişten beri belli şeylerin tabu olarak görülme tek bir yegane sebebe bağlanmıyor, farklı farklı kökenleri var bir şeyin neden “kötü” olarak görülmesinin. Endüstrileşme ve modernleşmeyle birlikte geçmişte tabu olarak görülen belli şeylerin tabu olma sebebi de ortadan kalktı. İbrahimî dinlerin etkisi ortadan kalktı, aile kavramı artık çok daha esnek, bu yüzden eşcinselliği geçmişte “kötü” yapan sebepler yok artık. Aynısı diğer tabular için geçerli değil. Pedofili, karar verme erginliğine ve kapasitesine ulaşamamış, cinselliği gelişmemiş ve oldukça da hassas olan çocuklara büyük ölçüde zarar veriyor aynı geçmişteki gibi. Bu yüzden bu karşılaştırmayı anlamakta güçlük çekiyorum
  • aga tıpta okuyan bir eleman burayı teferruatlı bir şekilde çekmişti.bana üniden çok tatil köyü gibi gelmişti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotoğrafı gördükten sonra mı?
    Yoksa yazıyı okuduktan sonra mı?

• mimarisi niye bu kadar kötü

• cinsiyet eşitliği ofisi kurulmus

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    Why not both?

• damakcatlatan kullanıcısına yanıt

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koç Üniversitesi Çap?
    4 yıl önce açıldı
    koç üniversitesi rezaleti
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 💪💪

Kaslı afro atacaktım sol kol yokmuş

KOÇ ÜNİVERSİTESİ

• peki neden toplu konut gibi

• kampüs olduğu için olabilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Güzel de burslu kontenjanı az ya girmek için ilk 200 yapmak lazım

• tüm bölümler aynı yerde mi

sadece tıp ve hemşirelik öğrencileri 2. sınıfta kampüs değiştiriyorlarmış sanırım

Bölümden ziyade derslerin yeri değişiyor, bir sürü ortak ders var tüm bölümlerin veya pek çok bölümün aldığı.

• Lgbt karşıtı tek ben kaldım herhalde dünyada

• GhastManTR kullanıcısına yanıt

Çok var, ama nedenini sorgulamak lazım. Kimin kiminle seviştiği niye bu kadar ilgilendiriyor mesela seni?

• ODTÜ:

KOÇ ÜNİVERSİTESİ

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Kimin kiminle seviştiği umrumuzda değil. Ama bunu her alanda göze sokmaya gerek var mı? LGBTIQ+
    Yakında pedofili de eklenirse şaşırmam

KOÇ ÜNİVERSİTESİ KOÇ ÜNİVERSİTESİ

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.