Şimdi Ara

Koç sabancı boun odtü iibf hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba benim anlamadığım bir şey var cevaplarsanız çok sevinirim.

Koç ekonomi
    Koç işletme
    Boğaziçi iktisat
    Sabancı yönetim bilimleri programları

Burdan nerden baksanız ilk 1K dan alıyor bazıları 100-300 sıralamalardan hatta anlamadığım nokta şu ilk 100 e girdim koç ekonomi okudum tamam güzel. Aldığım ünvan ekonomist peki bunun iş olanakları nedir kazancı nedir ki bu kadar yüksek sıralaması?

Veya boğaziçi iktisat, bildiğiniz üzere iktisat mezunları aşırı fazla peki boundan mezun olunca fark ne oluyor yani iş imkanları nedir? Kazancı nedir? Ben çok merak ediyorum. Şirketler direkt kapıyor mu? Akademisyenlik için uygun olduğu için mi bu kadar yüksek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam ben genel okul başarılarından bahsederken siz bana 3.9 ortalama yapan birisi şunu bunu yapamaz mı diyorsunuz. o zaman ben de size karabük bilgisayardan 4.00 ortalamalı birisi silikon vadisinde çalışabilir derim ama bu karabük bilgisayar ile odtü bilgisayarı aynı kefeye koymaz.

lütfen bireysel istinsa başarılar üzerinden okul karşılaştırması yapmayalım. belli bir seviyenin üstündeki okullara giren herkes bireysel başarıyla istediği yerlere gelir ama bu bazı okulların oran olarak daha başarılı olduğunu ve belli yerlerde sayıca daha fazla mezunu olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
  • up
  • Bende merak ediyorum hocam benim hedefte işletme veya uluslararası işletme ama ekonomi ve iktisat hakkında fazla bilgim yok, hocam bide mesela o üniversitelerde İngilizce eğitim veriliyor fakat mezun olana kadar 1-2 dil daha ogrenirsen fark atarsın

• ben gerek yurt dışı imkanları gerek sunulan imkanların daha kapsamlı olmasından dolayı sıralamaların bu kadar üst seviyelerde olduğunu düşünüyorum. Yani kendine katabileceğin ve geliştirebileceğin şeylerin daha fazla olduğu çıkarımında bulunabiliriz.
  • aldığın ünvan ekonomist değil girdiğin şirkete ve kendini geliştirmek istediğin yöne göre değişiyor o özellikle iyi okullarda iibf okumanın güzel yanı bu. (ayrıca bir parantez açayım, boğaziçi ve koç işletme/ekonomi bir yana diğerleri bir yana.)

örneğin mckinsey en büyük danışmanlık şirketlerinden birisi ve boğaziçi koç bilkent gibi okullardan en yüksek ortalamayla mezun olan (3.8+) ve mülakatları geçen öğrencileri alıyorlar sadece. her sene çok düşük sayıda alım oluyor ve girdiğinde analist oluyorsun, 3 sene kadar türkiyede çalıştıktan sonra eğer senden memnun kalırlarsa senin seçtiğin ve dünyanın en iyi okullarına (harvard, columbia) mba yapmaya yollayıp terfi vererek geri çağırıyorlar. diğer danışmanlık, denetleme şirketlerinin de iyi imkanları var. veya yurtdışı düşünüyorsan jp morgan ve goldman sachs gibi devasa bankalarda çalışabiliyorsun. ama kilit nokta boğaziçi, koç, bilkentten dereceyle mezun olmak ve akıcı seviyede ingilizce + 2. dil bilmek.

• ea_guru kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle bir şey yok, Bilkent İktisat'ın akademik kadrosuna hiç baktınız mı? Ve bence ODTÜ, Galatasaray ve İTÜ gibi okullardan çıkan işletme/iktisat mezunlari bahsettiğiniz iki okuldan çıkan öğrencilerden daha basarili olabilir, neden olmasın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harvey Specter. -- 19 Ekim 2019; 13:10:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    hocam bilkent zaten dedim en iyi üçlüden birisi. ama odtü itü galatasaray konusunda kesinlikle katılmıyorum. üçü de diğer üçlüden daha zayıf iibf olarak. özellikle itü ekonomi daha yeni açıldı hiçbir ismi ve başarısı yok mezunlarının iyi yerlere gelmesi için seneler geçmesi lazım. odtü ekonomi yurtiçi bankalarında çok başarılı mezunları var ama uluslararası şirketlerde yine göremedim aynı şekilde galatasaray biraz zayıf kalıyor iibf si iyi olsa da.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ODTÜ İşletme vs BOUN YBS
    5 yıl önce açıldı
    ODTÜ İİBF Hakkında
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam sizin tezinize göre ODTÜ iktisat mezunu birisi, 3.9+ GPA yapsa, bölümünü birincilikle bitirse, yurtdışında ve ülke çapındaki büyük kurum/kuruluşlarda staj yapsa, bir hocayla birlikte projelerde çalışsa ve bir kaç article'da adı geçse, sırf Boğaziçi veya Koç mezunu olmadığı için istediği yerde çalışamayacak mı? Bu adamın yurtdışına eğitim için gidip orada çalışmasını engelleyen ne? Bence yanlış düşünüyorsunuz. Anladığım kadarıyla siz de işletme/iktisat hedefliyorsunuz. Sene sonu İTÜ ekonomi kazansaniz saydığınız okullara giren insanlarla yarışma şansınız kalmayacak mı? Daha o bölümlere gitmeden böyle emin konusmayalim lütfen.

• Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    hocam ben genel okul başarılarından bahsederken siz bana 3.9 ortalama yapan birisi şunu bunu yapamaz mı diyorsunuz. o zaman ben de size karabük bilgisayardan 4.00 ortalamalı birisi silikon vadisinde çalışabilir derim ama bu karabük bilgisayar ile odtü bilgisayarı aynı kefeye koymaz.

lütfen bireysel istinsa başarılar üzerinden okul karşılaştırması yapmayalım. belli bir seviyenin üstündeki okullara giren herkes bireysel başarıyla istediği yerlere gelir ama bu bazı okulların oran olarak daha başarılı olduğunu ve belli yerlerde sayıca daha fazla mezunu olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
    Sıkıntı bu karşılaştırmada Karabük konumuna Galatasaray, ODTÜ ve İTÜ'yü koymanız zaten. Dediğiniz okullara gidemezseniz ne yapacaksınız çok merak ediyorum. Kolay gelsin.

• Koçta okuyorum. Ciddi manada okulun imkanları Derya deniz. Çarşamba günü McKinsey geldi mesela. Yani düşünün bayağı iyi. Her çeşit imkan var, çift anadal imkanı çok iyi. Zaten en iyi sıralamayla alan Koç ilk 200den alıyor. Boğaziçi de iyi tabiki fakat devlet okulu. İmkanlar kısıtlı,kendin çabalaman gereken çok fazla şey var ve Koç’un networku daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QualityDommage -- 20 Ekim 2019; 1:19:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ea_guru

aldığın ünvan ekonomist değil girdiğin şirkete ve kendini geliştirmek istediğin yöne göre değişiyor o özellikle iyi okullarda iibf okumanın güzel yanı bu. (ayrıca bir parantez açayım, boğaziçi ve koç işletme/ekonomi bir yana diğerleri bir yana.)

örneğin mckinsey en büyük danışmanlık şirketlerinden birisi ve boğaziçi koç bilkent gibi okullardan en yüksek ortalamayla mezun olan (3.8+) ve mülakatları geçen öğrencileri alıyorlar sadece. her sene çok düşük sayıda alım oluyor ve girdiğinde analist oluyorsun, 3 sene kadar türkiyede çalıştıktan sonra eğer senden memnun kalırlarsa senin seçtiğin ve dünyanın en iyi okullarına (harvard, columbia) mba yapmaya yollayıp terfi vererek geri çağırıyorlar. diğer danışmanlık, denetleme şirketlerinin de iyi imkanları var. veya yurtdışı düşünüyorsan jp morgan ve goldman sachs gibi devasa bankalarda çalışabiliyorsun. ama kilit nokta boğaziçi, koç, bilkentten dereceyle mezun olmak ve akıcı seviyede ingilizce + 2. dil bilmek.
    aynen knk boğaziçinde okudun diye jp morgan'da çalışacaksın adamlar daha senin okuduğun okulun adını hayatında duymamış, telaffuz bile edemiyor, native ingilizce bilen, abd üniversitelerinden mezun adamlar dururken seni alacak
    iibf den mezun olunca standart beyaz yaka olursunuz fazlası değil.

Ödtüye zayıf dedi ya

• up
  • bazı arkadaşlar okul fanatiği olduğu için dediklerimi anlayamıyor. ben odtü veya itü kötü demedim. iibf fakülteleri boğaziçi, koç ve bilkente göre daha geride kalıyor dedim.

benim hedefim boğaziçi veya bilkent işletme/iktisat ama eğer gelmezse gönül rahatlığıyla odtü iktisata giderim. siz de okul karşılaştırıp ağlarsınız ancak
  • Sabancı'da okuyan biri olarak söylüyorum bunu Sabancı'nın İİBF fakültesi Koç ve Boğaziçi'ne göre ekol olarak daha geride olabilir Bilkent'e göre de muhtemelen öyledir. Mühendislik fakültesi olarak Türkiye'deki en iyi 3 okuldan biri bence şahsi söyleyeyim ben İİBF okuyacak olsam Sabancı'ya gelir miydim bilmiyorum çünkü dümdüz olarak daha iyi sosyal bilimler eğitimi veren opsiyonlar var Türkiye'de. Mühendislik içinse çok başarılı bir okul. Sabancı'da zaten genelde yönetim bilimlerinden girenler Endüstri veya CS okuyor ha şahsi kanaatim Boğaziçi İİBF olarak daha başarılıdır elbet ama Türkiye'de Koç ve Sabancı kadar disiplenlerarası eğitim veren okul yok maalesef, Sabancı'da bir işletme mezununun bildiğinden daha çok fazlasıyla mezun olabilirsiniz ki bu çok değerli bir şey.
  • up
    Sana gelme ihtimali var ama bize yok yani? :D

• Boğaziçi için konuşuyorum çok köklü bir okul olduğu için ve mezunları hep en iyi yerlerde olduğu için çok fazla ilgi gören bir okul ve bu yuzden puanları bu kadar yüksek artısı ne artısı şu Boğaziçi sana güzel bir dil eğitimi verir (daha bitirmedim diğer üniversiteleri de sayacağım hemen tek boun mu demeyin) seninde yanına ekleyebileceğin dil sayısı fazla bu büyük bir artı iyi bir okulda İngilizce'ye zaten saymıyorum b1 b2 ayarında bir 2.dil öğreneceksin bunun artıları sana elbet fazla olacaktır. Ders aldığın hocalar alanında gerçekten iyi yerlere gelmiş olan insanlar olacak ve bu insanları doğru kullanırsan kendine çok iyi bir referans sağlarsın ve iyi bir ortalama ile bitirir bu dediklerimi ve daha fazlasını yaptığını düşünürek diyorum bir şirkete iş başvurusu yaptığında eğer iyi bir şirketse yüksek ihtimalle yüksek mevkilerde bir Boğaziçi li bulunur ve senin işe alınman daha da kolay olacaktır bu sene tanıtımlara gitmiştim orada Doğuş Holding Yönetim Kurulu'ndan Nadir Bey vardı sanırsam o da demişti Boğaziçili olanlar bizde bu okuldan mezun olduğumuz için başvuru sürecinde boun mezunlarını 1 adım önde tutuyoruz dedi yani işin özü iyi şirketlerde iş bulman kat ve kat kolay olacak ve belki ilk senelerde olmasa bile ilerleyen senelerde güzel paralar kazanma ihtimalin fazla ha çok övdük gibi oldu biraz da olumsuz taraflarına bakalım Boğaziçi bir devlet üniversitesi haliyle arkadaşların dediği gibi kaynakları sınırlı yani sana bir vakıf üniversitesinin sağlayacağı imkanları sağlanması beklenilemez erasmus exchange gibi programlarda rakibin fazla olur eğer yurt dışı düşünüyorsan cidden emek sarf etmen gerekecektir bence başka da bir eksisi yok imkanlar derken aklınıza gelecek çoğu şeyi söylemek istedim.
    Bilkent için konuşursak bence ülkenin en imkanı yüksek devlet üniversitesi vakıf olduğunu biliyorum arkadaşlar hemen düzeltmeden neden böyle dediğimi söyleyeyim Bilkent akademik olarak üst düzey bir okul dil eğitimi de sağlam ve okula sanırsam ilk 10.000 içinden burslu bir bölüme girerseniz 1080 tl gibi bir burs ve yurt olmazsa 1440 tl civarı bir burs sağlıyor diye biliyorum (şu sıralamada pek emin olamadım yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar) üstüne okul içindeki otobuslerden falan ucretsiz yararlanıyorsun kütüphanesi oldukça büyük ve aradığın her şeye ulaşma imkanın var Refet Gürkaynak gibi bir isme sahip eğer bu adamdan referans alabilirsen arkanda baya güçlü bir isimle yürürsün Bilkent yurt dışı imkanları olarak bence Boun'dan önde ama Ankara'da işte ah ah Ankara şirketler açısından pek fakir değil ama işte o İstanbul'un imkanı yok kimse bu konuda çok konuşmasın 12 13 senedir İstanbul'u gezen gören ve 9 senedir Ankara'da yaşayan biri olarak diyorum bunu Türkiye'nin finans başkenti İstanbul bunu kimse inkar edemez diye düşünüyorum ama sen dersen ben üni sürecinde gerekeni yapar sonra İstanbul'da mezun olur olmaz yerimi hazırlayacak kadar kendimi geliştirir ederim diyorsan sen bilirsin buradan da çok sağlam bir dil eğitimi ve seçeceğin alanın derslerini en iyi şekilde alırsın yurt dışı imkanı da iyi karar senin olur ben koç hakkında pek yorum yapmayacağım okulu pek sevmediğim için realist konuşacağımı düşünmüyorum bu yuzden susmak en iyisi ama koç cidden kaliteli bir okul ama pek araştırmadım açıkçası o yuzden dediğim gibi susuyorum sabancı bence fena değil ama şehirden çok uzak tuzla yani bu bence eksi okul pahalı yemekhane fiyatlarına vs baktım bu da eksi ama eğitim kadrosu Sabancı'nında iyi ama okuyan bir arkadaş yazmış onun yorumlaması daha doğru olur ben Odtu işletmenin kötü olduğunu düşünmüyorum gelse yazmam sebebi Ankara' yı sevmiyor olmam ve bir an önce gitmek istiyor olmam ama bu sene ilk 1000 içinde Odtu işletme yazanların sayısı az değildi ve gördüğüm bir grafik çoğu Odtu işletme mezununun 6 ay içinde iş buldukları yazıyordu yani yabana atılacak bir üniversite olamaz zaten Odtu ülkedeki tek işletme labı Odtu'de diye biliyorum eğitim kalitesi vs de iyi ama imkanlar orada da kısıtlı okul kalabalık bunlar göze çarpan negatif yönleri bence İTÜ ekonomi bölümünün pişmesi için biraz daha var ama İTÜ de boş okul değil mühendislik açısından her sene yaptıkları falan ortada ama dediğim gibi ekonominin pişmesine daha var ama bu sene güzel bir ilgi gördü sıralaması bence tam hak ettiği yerde umarım mezun olan arkadaşlarda okulun ismini en tepelere taşımayı başarır benim diyeceklerim bu kadar uzun oldu ama umarım iş görür

• Ulan herkeste her şeyden haber bi boku da bilmeyiverin bi haltta da fikir belirtmeyin yalan yanlış

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.