Şimdi Ara

Koç sabancı boun odtü iibf hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: .-.

aynen knk boğaziçinde okudun diye jp morgan'da çalışacaksın adamlar daha senin okuduğun okulun adını hayatında duymamış, telaffuz bile edemiyor, native ingilizce bilen, abd üniversitelerinden mezun adamlar dururken seni alacak
    iibf den mezun olunca standart beyaz yaka olursunuz fazlası değil.

Alıntıları Göster
    Birileri boğaziçi kazanamamış galiba. Bu mesajın başka bir açıklaması olamaz.
    Boğaziçinde okudu diye jp morgan'da çalışamıyor tabii, alım kriterleri çok yüksek ama jp morgan'da çalışan koç, bilkent, boğaziçi mezunları var. Kısa bir google araştırmasıyla bulabilirsin. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. Bilmediğin halde bilen insanlara cahil muamelesi yapmansa daha büyük bir ayıp.

• koc boun evet guzel ama odtu itu iibf tavsiye etmem.ben de bu sene odtu itu iibf'ye puanim yetmesina ragmen yazmadim hukuk yazdim.konusmak tavsiye almak isteyen kardeslerim pm'den ulasabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabricioramirez

koc boun evet guzel ama odtu itu iibf tavsiye etmem.ben de bu sene odtu itu iibf'ye puanim yetmesina ragmen yazmadim hukuk yazdim.konusmak tavsiye almak isteyen kardeslerim pm'den ulasabilir
    Yorumunuzu buraya yazdığınızdan dolayı açıklamayı da buraya yaparsınız mantık ilkesine uyaraktan değil mi ?
  • Atmaca. kullanıcısına yanıt
    benim kimseye bir sey kanitlama amacim yok hocam.yerlestim gittim zaten.isteyen istedigi yeri yazar.beni baglamaz.istiyorsan yaz bana aciklamami yapayim.konuna eklersin sen de.

amacim kardeslerime yardimci olmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilkent'te siyaset okuyorum, iibf hakkında bilgi sahibi sayılırım. Ablam da bankacıdır, yani ondan dolayı da biraz özel sektör işlerinden haberdarım. İİBF okursan bir kere fakültenin bütün mezunlarıyla her yerde rakip olacaksın bir de üzerine dışarıdan insanlarla rekabet edeceksin. Yani şirketlere-bankalara girerken bir işletme mezununa siyaset bilimi veya ui okuyan rakip olacak, ola ki dışişleri sınavına girdin bu sefer de siyaset mezununa iktisatçı rakip olacak. Tabi ki kağıt üzerinde özel sektör açısından işletme ve ekonomi ikilisi en avantajlı bölümler fakat yine de pek çok siyaset ve ui mezunu, endüstri mühendisi, işletme mühendisi, ybs mezunu, iktisat-işletme yüksek lisanslı mühendisler aşağı yukarı benzer işlere talip insanlardır. Yani tam bir kurtlar sofrası senin anlayacağın, kendini en çok geliştiren, dil bilen cart curt gibi bir sürü klişenin yanında kim ne derse desin büyük şirketler etiket sever, kendilerini parlatıp gösterdikleri gibi işe aldığı adamın da kendini parlatmayı bilmesini ister. Koç, Bilkent, Boun, ODTÜ gibi okullardan diploma, konuşmayı bilme, yabancı dil bilgisi, kendini iyi pazarlama ve tabi ki işe ehil olduğunu gösterecek bir eğitim altyapısı ararlar. Aslında zaten başta saydığım okullar(eğer bomboş geçirmezsen zamanını) belirttiğim diğer özellikleri sana kazandırır, bunun bilincinde olan insanların tercih eğilimi dolayısıyla da puanları yüksektir bu okulların. Özellikle şunu da belirtmek isterim: işletme bölümünün amacı yönetici yetiştirmektir, mezunları da özel sektörde avantajlı konumdadır tabi ki tüm işletme mezunları için geçerli değil bu. Okulundan adam akıllı yararlananları kastediyorum.

Kısaca İİBF dediğimiz yer rekabetin yüksek olduğu beyaz yakalı işlere aday adam yetiştirir tüm bölümleriyle. Çok az siyaset veya ui mezunu akademide kalır, diplomat olur, mülki amirlik yapar ya da çok az iktisatçı gerçekten ekonomiyle iştigal eder. Bir işletmecinin de diplomat olduğunu görebilirsin mesela özel sektör yöneticiliği yapmak yerine. Yani bölümler arası geçişin yumuşak olduğu bir yer iibf. Mezunlarının büyük çoğunluğu (uzmanlık alanları farklı olmasına rağmen) pazarlama, denetim, finans, insan kaynakları, iletişim gibi alanlarda birbirleriyle rekabet ederler bir de bunun yanına yukarıda saydığım diğer bölüm mezunu insanlar eklenir. Günün sonunda kendini en iyi pazarlayan, işe yetkinliğini en iyi ispat eden, temsil yeteneği yüksek olan, okulunun diploması isimli olan ve kıvrak zeka belirtileri gösteren kişi işi alır. Başlıkta yazdığın okullar da bu sıfatlara haiz olmanı sağlayacak imkanları sunuyor sana, yoksa buralara girip çıkınca birden bire kapılmıyorsun büyük şirketlere. Sadece gösterdiğin çaba boşa olmaz bu okullarda, sana network sunar, iyi bir eğitim sunar, dil öğretir ve etiket sağlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir, biraz uzun oldu.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.