Şimdi Ara

Kobo Kullanıcıları (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.130
Cevap
105
Favori
159.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _syd_ _ kullanıcısına yanıt
    Birincisi bende oluyor. E ink ekran olduğu için normal bir durum. Sayfaları yavaş geçerseniz bu olmaz. Diğerleri bende olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartel1

    Hayır
    Hayır
    Hayır.

    Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rosarian

    Birincisi bende oluyor. E ink ekran olduğu için normal bir durum. Sayfaları yavaş geçerseniz bu olmaz. Diğerleri bende olmadı.
    Teşekkür ederim.
    İleride başıma sıkıntı açar mı acaba servise gönderip göndermeme konusunda kararsızım. Servisle alakalı çok şikayet var sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _syd_

    Sizin kobonuzda da bir önceki sayfanın izleri kalıyor mu?
    Usb ile pc ye telefona bağladığınız zaman arada sırada bağlantı kesiliyor mu?
    Ve son olarak attığınız bazı epub dosyaları inatla aktarım yapmayıp göstermediği oluyor mu??
    Biri yardımcı olursa gerçekten çok sevinirim
    Çok hafif oranda iz kalıyor ama bu e ink ekranların özelliği, mıknatıslanma olduğundan dolayı. Önemli bir sorun değil.

    Eğer şarjınız %100'e yakınsa pc ile bağlantı kopuyor. Bende böyle oluyordu yani. Ekran parlaklığını max yapıp, wifi filan açıp şarjı biraz düşürüyordum. Ondan sonra pc'ye bağlayıp işlem yapıyorum.

    Dosya aktarımı için calibre'yi tavsiye ederim. Bir sorun yaşamadım. Hatta epub dosyasını atarken, kepub ayarlayıp atarsanız Kobo cihazlar için daha hızlı ve kaliteli görüntü oluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • _syd_ _ kullanıcısına yanıt
    Hocam bence böyle bir şey için servise göndermeyin, BENCE sonuç alamazsınız. Ayrıca arkadaşların dediği gibi ekran teknolojisi gereği oluyor bu ve bir sorun değil. Ayarlar kısmında sayfa yenileme sıklığı var. Onu 1 e düşürürseniz ekran her sayfada yenilenir ve bir öncekinin görüntüsü kalmaz diye biliyorum. Ama şarjı daha çabuk bitirebilir. Bende on sayfada bir olarak ayarlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kobo clara hd uyku modunda günde wifi kapalıyken % 2-3 arası sarj yiyor sizlerde durum nedir acaba
  • kobo auroda herhangi bir kronik problem var mı? Aliexpressten almak istiyorum ekşi sözlükte olumsuz bir yorum gördüm..

    ( yıllık bir aura deneyiminden sonra kesinlikle tavsiye etmeyeceğim bir okuyucudur. sorun yaşamayan tek 1 kullanıcı görmedim. ya bir güncelleme ya da donanım olarak mutlaka sorun çıkartıyor.)
  • therebel kullanıcısına yanıt
    Ben 2 yıldır kullanıyorum, herhangi bir problem yaşamadım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu başlığa emek veren ve takip eden herkese selam. elimdeki kobo aura one modelini para ihtiyacından dolayı satmak zorundayım. kobonun yanında orijinal kılfını da yollayacağım. almaya niyetli olanlar ulaşsın lütfen. iyi forumlar.
  • kılıfı aliexpresden 5-6 dolara aldım. orta kalite çok beğenmedim tarzını.


    pahalı olmayan kılıf önerisi var mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blizzard Days

    kılıfı aliexpresden 5-6 dolara aldım. orta kalite çok beğenmedim tarzını.


    pahalı olmayan kılıf önerisi var mı
    kılıf önerisi değil de, çinde tatil var, ayın 15inden sonra olacak gönderim. elinize ulaşması ayın sonuna doğru olur muhtemelen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba
    kobo aura h20 edt. 2. aldı bir arkadaşım
    farklı kullanıcı hesapları açmak mümkünmü acaba cihazda? yani mesela kızı ile kullanacak arkadaşım cihazı, kızının kullanıcısını açtığında kızının okuduğu kitaplar, kendi kullanıcı hesabını açtığında kendi okuduğu kitaplar çıksın istiyor. varmı böyle bir farklı kullanıcı hesabı açma (cihaz için) ayarı acaba?
  • quantum_aso Q kullanıcısına yanıt
    Öyle bir şey yok hocam. Tek hesap, bütün kitaplar gözüküyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kobo klara hd ile aranıza katıldım,iki sorum olacak. Cihazı pc ye bağlamadan nasıl kitap atılır, mobil kobo uygulaması ile aynı hesap olmuyor sanırım cihaz da ki uygulama farklı kitapları görmüyor ben mi yapamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siyasiyabend -- 18 Şubat 2019; 22:13:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siyasiyabend S kullanıcısına yanıt
    Kobo hesabını cihaza da kurun. Senkronizasyon kapalı ise manuel olarak da yapabilirsiniz. Cihazın intrnete bağlı olmasına dikkat edin. Kobo uygulamasından alacağınız kitapları direk indirecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adachi

    Baska konuda yazmistim, paylasiyorum burada almak isteyenler icin:

    Ilk Kindle ciktigindan beri Kobo, Nook ve Kindle cihazlarini kullanmis olan biri olarak (elimden 3 Kobo, 2 Kindle, 2 Nook gecti; simdi Kobo Glo HD kullaniyorum, genelde sat-al ya da almak isteyen arkadasa hediye et ve yeni al usulleriyle degistirdim) goruslerimi paylasabilirim.

    Ilk once kitap konusu. Eger Ingilizce (ya da Almanca vs.) okuyorsaniz en mantiklisi Kobo almak. Cunku bu yeni haber ile birlikte Kobo'nun ekitapcisi Turkcelesti ve Turkiye'ye hem kendi sattigi kitaplari, hem de D&R'da satilan Turkce kitaplari TL uzerinden satmaya basladi. Onun disinda Baen gibi, Waterhouse gibi ek kitapcilarla yayinevleri de Kobo uyumlu satiyor. Kindle alirsaniz Amazon'a mahkumsunuz. Tabii, bunlar benim gibi sadece orijinal alanlar icin gecerli.

    Elbette cevirme ve yandan yukleme mumkun, Amazon'dan alip Kobo'da okudugum cok oldu benim, ozellikle sadece Amazon'da satilan Amazon yayinlarini ve ozbasimlari. DeDRM sayesinde Calibre otomatik olarak tum DRM'leri kiriyor ama nasil yapildigini sormayin, yasadisi dagitim icin kullanilabilir ne de olsa, Kendiniz arastirin derim. Ama bilgisayar gerekiyor cevirme icin. Kobo'nun avantaji cihazin icinden istediginiz Turkce ya da yabanci kitabi alabilecek olmaniz. Disardayken bitirdigim bir kitabin devamini hemen almak istedigim cok oldu benim, Kobo'nun dukkanindan aldim da. Korsan kullanmiyorsaniz Kobo tek secenek gibi yani su anda; bu konuda tartisilacak bir sey bile yok. Amazon da dukkanindan satiyor Kindle icinden ama sadece Kobo Turkce kitap satiyor. Calibro da satiyor Turkce ama Calibro Kobo'nun ve Kindle'in rakibi degil yani, Calibro Sense bile artik eskimis ve kullanilmayan bir teknoloji ile uretilmis. Calibro Sense 2012'de çıkan eski Kobo Glo ile aynı ekranı kullanıyor, Kobo Glo HD son model ekranıyla çıkalı bir sene olmadı daha.

    Ikinci olarak cok onemli olan garanti ve servis durumu. Kindle bozulursa ne yapacaksiniz? 500tl cope!

    Ucuncu olarak ekran kalitesi. Kindle'lar capacitive dokunmatik ile geliyor, Kobo'lar infrared. Tabletlerden ve telefonlardan alisik olarak capacitive daha iyi diyebilirsiniz ama ekitap okuyuculari icin bu gecerli degil, tam aksi hatta. Capacitive dokunmatik icin ekrana fazladan bir capacitive layer gerekli bildiginiz gibi, ve bu goruntunun kalitesini dusuruyor biraz. Kagitliktan alip biraz daha alistigimiz ekrana yaklastiriyor, kontrasi dusuruyor. Ayrica sadece vucudun manyetik alani ile calistigi icin ciplak elle kullanmak gerekiyor. Disarda, kisin, eldivenle okuyamiyorsunuz. Yani hem Kobo'nun dokunmatigi daha rahat kullaniliyor, hem de beyazi daha beyaz, siyahi daha siyah; ekrani daha yakin kagida. Ekran olarak Kobo Glo HD en ust kaliteyi sunuyor su anda Kindle Voyage gibi ust seviye cihazlara kiyasla bile.

    Dorduncu ve en onemli nedenlerden biri ise tipografi. Kindle'lar tipografik olarak epey geride. Kerning, ligatures ve hyphenation kendi yuklediginiz kitaplarda ve sattigi kitaplarin iyi bir kisminda yok. Kabul edilemez bir sey bu, resmen sakat kitaplari. Kerning olmadan okuyamam ben, okuyan nasil okurum diyor kafam da basmiyor. Surada adam derdimi tutkulu bir sekilde anlatmis, bir goz atin:http://www.cgpgrey.com/blog/voyage-to-nowhere

    Sonuc olarak, su anda Kobo Glo HD yerine baska bir sey almayi dusunmeyin bile. Fiyat da yuksek degil. ABD'de 370TL (yok ve gumruk olmadan), EU'da (yine yol ve gumruk olmadan) 420TL. D&R'in fiyati tamamen yerinde yani. Daha ucuza ikinci el bulursunuz sadece.

    Daha ucuz olan Kobo'nun ya da Calibro'nun dokunmatik ve isiksiz modellerini almak isteyebilirsiniz. Tavsiyem almamaniz. Asagidaki resim abarti degil, dogrudan gunes isigi altinda tutmadiginiz surece durum boyle, mesela evinizde, lamba altinda filan:



    Kobo Glo HD ekitap okuyucularinin geldigi en ust seviye su anda. Renkli ekranlar cikana kadar da daha ustune gerek oldugunu sanmiyorum. 300ppi ustu zaten eInk uzerinde gorebileceginiz bir sey degil, tipografik destek tam, kitapcisi iyi calisiyor, manga okunuyor rahatca, isik da olabilecek en iyi sekilde calisip tam olarak esit yayiliyor. Daha ne olacak?

    PS. Kilif almayi lutfen ama lutfen atlamayin. D&R'deki kilif cidden cok iyi, Gecko Covers ama benim favori kilif ureticim. Eger pahali gelirlerse eBay'dan cok ucuza da bulabilirsiniz. Bunlarin ekranlari normal alistiginiz ekranlardan daha hassaslar, kirilabiliyorlar. Kilif sart.

    PPS. Bu cihazi yamalamak, yeni ozellikler eklemek, rendering'ini kendi zevkinize gore degistirmek mumkun. Sonra vakit bulursam anlatirim onlari da.
    Arkadaşın mesajı yazmasının üzerinden geçen 3 yılda Kobo'nun Kindle'a karşı olan üstünlükleri hala devam ediyor mu acaba? Yoksa Kindle bu eksikliklerini kapattı mı? Ona göre alacağım da.




  • 2.el piyasada bulamıyorum hiç. sıfırını almak da mantıklı gelmiyor bana. satmayı düşünen var mı acaba? ya da nerde bulabilirim 2.el satılık kobo cihaz?
    teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redkitinati

    2.el piyasada bulamıyorum hiç. sıfırını almak da mantıklı gelmiyor bana. satmayı düşünen var mı acaba? ya da nerde bulabilirim 2.el satılık kobo cihaz?
    teşekkürler
    Elimde hiç kullanmadığım kobo glo var ışıklı. teklif verirseniz görüşelim siyah renk.
    Ayrıca kobo aura ve aura 2 arasında ne fark var acaba bilen var mı? internette pek detay bulamıyorum.
  • 21 ay garantisi devam eden kobo clara hd ve kobo clara hd uyuyan kılıfı satıyorum.
    dükkanımda ürün mevcut.

    her türlü soru için pm atabilirsiniz
  • Merhaba arkadaşlar, Kobo Clara hd ile aura one arasında kaldım. Aralarında ekran boyutu dışında fark var mı? Hangisini tavsiye edersiniz?
  • 
Sayfa: önceki 6970717273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.