< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Hocam benim Kobo Libra 2 cihazım var. 2024 Kasım ayında N11 üzerinden aydınlar ticaret diye bir satıcıdan almıştım. Cihaz geldi, çok sağlam paketlemişler. Kargo kutusunu açtım, kendi kutusundaki jelatini filan çıkarttım. Cihazı kullanmaya başladım. Hocam yakın zamanda dışarda kitap okuyorken güneşi sırtıma almıştım. Güneş Kobo'nun ekranına direk vuruyordu, o şekil kitap okuyordum. Bir baktım, ekranda mürekkep atmaya başlamış. Nasıl desem, yazıcıdan yeni çıkmış bir kağıttaki yazıya hemen el sürerseniz mürekkep kağıda yayılır, kötü bir görüntü olur ya. Kağıttaki mürekkep kurumadığı için. Öyle bir durum olmuştu. İçimden demiştim, acaba cihaza bir şey mi oluyor. Sayfa değiştiriyorum sorun çözülmüyor demiştim. Daha sonra hocam gölgeye geçip, gölgede kitap okumaya başladım. Bu sorun çözüldü. Tekrar güneşe geçeyim dedim, gine aynı sorun oldu. Gölgede böyle bir sorun yok. Sizde oldu mu bilmiyorum. Ekrana güneş vurunca böyle bir sorun oluyor. Hocam internette bunla ilgili birkaç bir şey buldum. Bu durum normal mi hocam? ![]() Does your E-ink e-paper display support direct sunlight readability? https://pervasivedisplays.freshdesk.com/support/solutions/articles/72000632262-does-your-e-ink-e-paper-display-support-direct-sunlight-readability-?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber![]() E-paper display problem under the sunlight https://jeonlab.wordpress.com/2022/03/12/e-paper-display-problem-under-the-sunlight/?utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber |
Bahsettiğiniz ghosting denilen önceki sayfadan kalan izlerin hafif belirli olması ise tüm e-ink ekranlarda olan normal bir durum, sayfa tazeledikten sonra kaybolması lazım, ama eğer kalıyorsa o zaman ekranda sıkıntı var demektir (sanıyorum siz gölgeye geçtiğinizde ekran tazelendi ve düzeldi). Sayfayı tazelemek için ekranın ortasına iki kez dokunun, eğer yine izler kalıyorsa ve garantisi devam ediyorsa teknik servisle iletişime geçin derim. Eğer ghosting sizi çok rahatsız ediyorsa ekran tazelemeyi her sayfada yapması için ayarlayabilirsiniz (ayarlar>okuma ayarları>ekran yenileme aralığı kısmından ayarlayabiliyorsunuz), tabii o zaman da pil daha hızlı tükenecektir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikistutmazsabri -- 2 Mayıs 2025; 20:55:6 > |
Hocam her sayfa değiştirdiğimizde ekran tazelenmiyordu heralde. Gölgeye geçip kitap okumaya devam edince, heralde ekranın tazelendiği ana denk geldim. Çünkü hocam bir daha öyle bir sorun ile karşılaşmadım. Ev ya da dışarı fark etmeksizin aydınlık ortamda okurken böyle bir sorun olmuyor. Ekrana direk güneş ışını yansırsa böyle bir sorun meydana geliyor. Genelde evde kullandığım için bir kez bu durum ile karşılaştım. Onda da merak etmiştim, gölgede okumak yerine direk güneşe karşı okuyum. Ne kadar ışık, o kadar iyi oluyormuş. Bakalım nasıl oluyormuş diye deneyimleyim dedim. |
Hocam bu Koreader'da vurgula yapıp altını çizdiğimiz kısımları nerden görüyoruz? Bir kitap okuyorum. Bazı yerleri vurgula yapıp, altını çizdim. Uygulama içi veya cihazı bilgisayara bağlayınca altını çizdiğimiz yerleri toplu bir şekilde görme imkanımız var mı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hocam cihazı bilgisayara bağlayıp, kitapda altını çizdiğim yerleri topluca görebilirmiyiz. Bu durumu merak ediyorumda. Böyle bir kolaylık var mı? Kitaplsrı Koreader üzerinden okuyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
"Bin Cihana değişmem, şu öksüz Türklüğümü."
|
Merhaba uzun süre kullanmadığım kobo kitap okuyucumu şarj edince ekran açıldı ancak dondu ve bir daha kapanmadı, aylardır şarja takmadığım halde öyle durup kapanmıyor. güç ışığı yanıyor, uzun süre basılı tuttum kaç kez yine değişmedi, ne yapmam lazım? kendim açabilirmiyim yoksa çöp mu oldu? Teşekkürler |
|
Muhtemelen pili bitti, e-ink ekranlar led ekranlar gibi şarjı bitince siyah ekrana dönüşmez. Siz şimdi şarja takın biraz dolsun, yine açılmazsa 24 saat şarj edip tekrar deneyin. |
XBox GT : MrtAltg
|
Son zamanlarda güzel eklentiler yapılıyor, ben de şunu paylaşayım; telegramdan dosya indirmenizi sağlayan eklenti. Yeni bir telegram botu oluşturuyorsunuz, bot tokeni ve kullanıcı id sini girince o bota gönderdiğiniz dosyaları tek seferde indiriyor. GitHub - Evgeniy-94/TelegramDownloader.koplugin: This plugin for KOReader allows you to send files to your e-reader using Telegram bot. https://github.com/Evgeniy-94/TelegramDownloader.koplugin |
Acayip işime yaradı :) Bota yüklüyorum kobo ile indiriyorum. Büyük rahatlıkmış.. Haber verdiğin için teşekkür ederim. @MrtAltg zlibrary eklentisini de yükledim ama koreader menüsünde bulamadım. Yanlış yere mi bakıyorum acaba? |
Kitap okurken bakmıştım orada Z-lib görünmüyor. Kitaplıkta iken büyüteç menüsünden Z-Library eklentisini gördüm. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganreis -- 28 Mayıs 2025; 16:9:59 > |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |