Şimdi Ara

Knight Online ve ekran kartı belleği...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir çoğunuz Knight Online oyununu biliyordur.Knight Oynarken savaş sırasında yada diğer çok karakter yoğunluğu olan event gibi durumlarda pcde bi kasma söz konusu oluyor birde pazarda dolaşırken çok aşırı olmasada kasma oluyor.Ekran kartım Sapphire radeon x1950 gt 256mb/256bit,500 mhz gpu/1200 mhz gddr3.Sistem belleği 2 gb (1*2)kingston ddr2 667.İşlemcim p4 3.0. Asıl benim için önemli olan ise bu sisteme hangi bileşenlere ne kadar takviye yaparsam bu knight online oyununu savaş esnasında felan kasmadan oynayabilirim.Ekran kartının belleğinden şüpheleniyorum ben ama sizinde önerilerinizi bekliyorum.Birde işlemcide olabilir ama bu tür kasma sıralarında görev yöneticisinde işlemci kullanımı full olmuyor yani en fazla % 60-70.Ekran kartındada ısınma problemi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_88 -- 11 Mart 2009; 14:21:23 >

• knight online çok eski bir oyun, senin sistemin rahat rahat kaldırması lazım, parça değişimine gitmeden

virüslere spyare adware lere karşı bir tarama yap onlar sistem kaynaklarının yiyor olabilir,
    oyunu açmadan önce arka planda çalışan programları kapat,
    ekran kartının en güncel driver larını yükle,
    harddisk ine defrag yap(disk birleştirme).

Bunları yaptıktan sonra hala sorun varsa ancak o zaman parça değişimini düşün
  • quote:

Orjinalden alıntı: yanng

knight online çok eski bir oyun, senin sistemin rahat rahat kaldırması lazım, parça değişimine gitmeden

virüslere spyare adware lere karşı bir tarama yap onlar sistem kaynaklarının yiyor olabilir,
    oyunu açmadan önce arka planda çalışan programları kapat,
    ekran kartının en güncel driver larını yükle,
    harddisk ine defrag yap(disk birleştirme).

Bunları yaptıktan sonra hala sorun varsa ancak o zaman parça değişimini düşün

Bu saydıklarınızın hepsini defalarca yaptım.Muhtemelen bir birim yetersiz.Ama dediğim gibi oyunu normal oynarken kasma söz konusu değil benim sorunum savaş sırası gibi karakterlerin yoğun oldugu durumlarda ağırlaşıyor oyun.Sistemimi yazmıştım buna göre ekran kartının belleği 256 mb yetersiz geliyor olabilirmi çünkü yoğunlaşma sırasında ağırlaşıyor oyun.

• peki ekran kartın agp mi pci-e mi
  • 512 mb ram-amd 2600-sapphire 9600 pro ekran kartıyla hiç sorun yaşamadan oynayabiliyorum.Senin sistmeinin çok rahat oynatması lazım.
  • quote:

peki ekran kartın agp mi pci-e mi

Kartım pci ex.

quote:

Orjinalden alıntı: ihsan1987

512 mb ram-amd 2600-sapphire 9600 pro ekran kartıyla hiç sorun yaşamadan oynayabiliyorum.Senin sistmeinin çok rahat oynatması lazım.

Zaten oynayabiliyorum arkadaşım sorunum bu değil.Sorunum tam olarak şu oyunda savaş gibi event sıralarında karakterler çok fazla oluyorya işte bu esnada yavaşlama oluyor sendede oluyormu bilmiyorum ama normal oyun oynarken kasma yok.İşte sorun da bu bu kasmayı acaba hangi birime takviye yaparak geçirebilirim.
  • sorunun ram ve işlemcide olduğunun sanmıyorum, ekran kartı olarakta şunu önerebilirim

POWERCOLOR ATI RADEON HD 4670 PCS 512MB 128BIT GDDR3 (DirectX 10.1) PCI-E x16 2.0 EKRAN KARTI (Zeroterm Soğutmalı) 165TL
    http://www.hepsiburada.com/powercolor-ati-radeon-hd-4670-pcs-512mb-128bit-gddr3-directx-10.1-pci-e-x16-2.0-ekran-karti-zeroterm-sogutmali/productDetails.aspx?categoryid=204&productid=bd52402

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanng -- 11 Mart 2009; 13:38:05 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

sorunun ram ve işlemcide olduğunun sanmıyorum, ekran kartı olarakta şunu önerebilirim

POWERCOLOR ATI RADEON HD 4670 PCS 512MB 128BIT GDDR3 (DirectX 10.1) PCI-E x16 2.0 EKRAN KARTI (Zeroterm Soğutmalı) 165TL
    http://www.hepsiburada.com/powercolor-ati-radeon-hd-4670-pcs-512mb-128bit-gddr3-directx-10.1-pci-e-x16-2.0-ekran-karti-zeroterm-sogutmali/productDetails.aspx?categoryid=204&productid=bd52402

Tavsiyen içi teşekkür ederim ' yanng ' ekran kartının belleğindemi problem olduğunu düşünüyorsun. Yani 256 mb ın bu yoğunluk sırasında yetersiz kaldığını.

• evet en yetersiz gibi gözüken ekran kartı ram i
  • Benim arkadaşın pc de 1024 mb paylaşımlı ati x1550 pci ekran kartı var onda bu tür kasmalar çok olmuyor.Benim x1950 gt ondan çok daha iyi fakat 256 mb belleği olduğu için bahsettiğim yoğunluk sırasında bellek önemli olduğu için sanırım benim kartım orda sınıfta kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_88 -- 11 Mart 2009; 13:48:13 >
  • senin kartın gayet iyi aslında(senin sorunu çözecek en ucuz kartı bulmaya çalıştım senin kartından daha yavaş olmayan ve 512MB ram i olan en düşük kart tavsiye ettiğim işte öyle düşün :D) ama dediğin gibi 256mb ram az geliyor olabilir
  • quote:

senin kartın gayet iyi aslında(senin sorunu çözecek en ucuz kartı bulmaya çalıştım senin kartından daha yavaş olmayan ve 512MB ram i olan en düşük kart tavsiye ettiğim işte öyle düşün :D) ama dediğin gibi 256mb ram az geliyor olabilir

Ben zaten ekran kartı almayı planlıyordum.Ama 512 ile 1 gb arasında kaldım bu knight online ın yoğunluk sırasında kasmasından dolayı almışken 1 gb mı alayım diyorum yoksa 512 yeterlimi.Bu arada palit 9600 gt sonic almayı düşünüyorum.
    http://www.hepsiburada.com/palit-nvidia-9600gt-sonic-512mb-256bit-gddr3-directx-10-pci-e-x16-2.0-ekran-karti/productDetails.aspx?categoryid=204&productid=bd52462

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_88 -- 11 Mart 2009; 13:55:59 >

• 1 gb al kafan rahat olsun
    sonra benim gibi pişman olma
  • quote:

Orjinalden alıntı: cadocx

1 gb al kafan rahat olsun

Hmmm siz neden pişman oldunuz biraz açabilirmisiniz :) bu konuda tavsiyelere ihtiyacım var.
  • ilerde 19 inch üstü monitör alırsan haliyle 1280x1024 ten daha yüksek çözünürlükte kullanıyorsun, oyunlarda yüksek çözünürlükte daha çok ram gerektiriyor, o yüzden 19 inch üstü monitörler için 1gb ram li ekran kartı tavsiye ediliyor
  • İleriyi düşünerek adım atmak mantıklı olacaktır.Palit 9600 gt sonic in 1 gb modelinin 512 mb a oranla fiyat farkını vermeye değermi diye aklımda soru işaretleri vardı.Sanırım biraz daha verip 1 gb alıcam
    Birde 17 '' monitor alsak nasıl olur :) 19 '' tuzlu oluyoda
  • quote:

Orjinalden alıntı: ali_88

quote:

Hmmm siz neden pişman oldunuz biraz açabilirmisiniz :) bu konuda tavsiyelere ihtiyacım var.

yeni çıkan oyunlar
    daha çok ekran kartı belleği istiyo
    çözünürlük ve aa açtığında fark ortaya çıkıo
    3-5 lira daha fazla var 1 gb al

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ali_88

quote:

yeni çıkan oyunlar
    daha çok ekran kartı belleği istiyo
    çözünürlük ve aa açtığında fark ortaya çıkıo
    3-5 lira daha fazla var 1 gb al

Evet sanırım öyle yapıcam.O zaman
    Ekran kartı olarak bunu düşünüyorum

Monitörüde bu

Tabi bunları şimdi bu fiyata almam doların düşmesini beklicez

• Anakartınız agp mi pci mi önce ona dikkat edip ekran kartı secimini ona göre yapınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ihsan1987

Anakartınız agp mi pci mi önce ona dikkat edip ekran kartı secimini ona göre yapınız.

Uyarınız için teşekkürler 'ihsan 1987' benim yerime bu konuda bilgisi olmayan bi arkadaş olsaydı yanlış slotlu ekran kartı alıp bir sürü iş çıkarabilirdi Ben bu konuda kendime yetecek kadar bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_88 -- 12 Mart 2009; 12:24:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.