Şimdi Ara

KMPlayer Kullanılarak DXVA Etkinleştirme Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni nesil ekran kartlarında bulunan DXVA özelliğini, Media Player Classic yada Media Player Home Cinema kullanmak istemeyenler için artık KMPlayer kullanılarakda etkinleştirilebiliyor.
    DXVA nedir diye soranlar için; DXVA ekran kartında bulunan bir özellik ve özellikle h.264 videoları yürütürken, hem performansı arttıran hemde işlemciye binen yükü çok büyük oranda
    azaltan bir video hızlandırma yöntemi. Bu sayede filim izlerken artık işlemcimize gereksiz yük binmemiş olacak, hemde filimlerin bir nevzede olsa performansı artacak.

İşte bugün sizlere bu rehberi hazırlayacağım.

Öncelikle gerekli programları yazalım.

1. DXVA Checker
    2. MPC-HC harici splitters & decoders
    3. KMPlayer

DXVA checker, ekran kartınızın DXVA'yı destekleyip desteklemediğini görmeniz için gerekli.
    Eğer ekran kartınız son 1 sene içinde aldıysanız büyük bir ihtimalle DXVA destekler, ama emin olmak için programı kurup bakabilirsiniz.

Resimdeki gibi mavi renkli alanda "Yes" yazıyorsa ekran kartınız destekliyor.

Adım 1:

DXVA'dan emin olduktan sonra ilk olarak KMPlayer'i indirip kuruyoruz.
    Ardından MPC-HC harici splitters & decoders'i indirip içerisinden sadece MPCVideoDec.ax isimli dosyayı C: ana dizine atıyoruz.
    Başlata tıklayıp "Komut Sistemi" ni açıyoruz. Yada çalıştır kısmına direk "cmd" yazıp, Komut sistemini açıyoruz. Komut sistemine aşağıdaki komutu giriyoruz.

regsvr32 c:\MPCVideoDec.ax

Küçük bir pencere açılıp bize "c:\MPCVideoDec.ax içindeki dosyaların başarıyla DLLRegisterServer içine aktarıldığını" söyleyecek. Tamam'a basıp kapatabiliriz.
    Eğer bu adımda sorunla karşılaşırsanız sadece MPCVideoDec.ax nın yolunun doğru olduğundan emin olun.
    Kolay olsun diye ben direk "C:" ye atmanızı tavsiye ettim ve komutuda ona gore duzenledim.

Adım 2:

Şimdi KMPlayer'i açıp F2 tuşuyla ayarlar kısmına girelim. Genel kısmındaki ayarları aşağıdaki gibi yapalım.

Adım 3:

"Süzgeç kontrolü" kısmından "Kod Çözücü Kullanımı" nı seçip sağ taraftan, "Sistem varsayılanı oynatamazsa kullan" kısmını seçiyoruz. (Aşağıdaki gibi)

Adım 4:

"Kod çözücü kullanımı"nda "Harici Video Kod Çözücü" seçip sağ taraftan "Harici Kod Çözücü Ara" ya tıklıyoruz. (Aşağıdaki gibi)

Açılan pencereden "Sistem Codec'i Ekle" ye tıklıyoruz.

Açılan pencereden "MPC - Video Decoder"i seçip Tamam'a basıyoruz.

Harici codec sayfasında MPC - Video dekoder in seçili olduğundan emin olup tamam diyip kapatiyoruz. (Aşağıdaki gibi)

"Harici Video Kod Çözücü" sayfasına tekrar gelip Resimdeki gibi H.264 Video kısmında "* MPC - Video Decoder" seçiyoruz.

Aynı sayfada "AVC1 Video" Kısmınada aynı işlemi yapıyoruz. (resimdeki gibi)

Adım 5:

"Özel Süzgeç Yöneticisi" ne gelip "Kayıtlı Süzgeç Ekle" ye tıklıyoruz.

açılan pencereden tekrar "MPC - Video Decoder"i seçiyor ardından tamam'a tıklıyoruz.

"Özel Süzgeç Yöneticisi" sayfasında "Zorla Kullan" ı işaretliyoruz.

Adım 6:

"Video İşleme" sayfasına gidip ayarları aşağıdaki gibi yapıyoruz.

Sağ tarafta "Hesaplayıcı" sekmesine gelip "Hesaplayıcı" ya tıklayıp "Geliştirilmiş Video Hesaplayıcı (C/A)" yı seçiyoruz. (aşağıdaki gibi)

Adım 7:

Ayarlar kısmından "Altyazı İşleme" yi seçip ayarları aşağıdaki gibi yapıyoruz.

"Altyazı İşleme"nin altındaki "Çoklu Dil/YZSZ"i seçip aşağıdaki gibi ayarlıyoruz.

Sağ taraftaki "Gelişmiş" sekmesine tıklayıp ayarları aşağıdaki gibi yapıyoruz.

Yukarıdaki bütün ayarları yaptıktan sonra "Kapat" a tıklayıp ayarları kapatıyoruz.

Adım 8:

(Bu Adım Opsiyonel) KMPLayer'a sağ tıklayıp menüden "Video (Gelişmiş)" sekmesine gelip "Süper Hız Modu" nu seçiyoruz.

Ardından videomuzu oynatmaya başlıyoruz.

Video oynatımı sırasında "Tab" tuşuna basarak DXVA nın etkin olup olmadığına bakıyoruz.

Eğer resimdeki gibi belirtilen alanda dxva yazmıyorsa yukarıdaki adımlardan birinde bir hata yaptık demektir. Adımları tekrar kontrol edebilirsiniz.

Bu rehberin orjinali ingilizce ben sadece türkçeye çevirdim. Aylardan beri kendimde bu yöntemi kullanıyorum ve gerçekten bir nevzede olsa işlemciye gereksiz yük bindirmemiş oluyorum.

Bu yöntemi kullanmadan önce 8 GB lik 1080p ortalama 10000 bitrate'i olan bir filimde E8200 işlemcim ortalama %80-90 kullanılırken bu yöntemle
    işlemci kullanımım %45-55 arasına düştü. Sadece benden bir örnek.
    Nvida 'ya özel CUDA (Compute Unifed Device Architecture) yönteminide ileriki günlerde hazırlayacağım. Saygılar, İyi akşamlar...

Edit: Resimlerle ilgili sorun düzeltildi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpinalTap -- 2 Nisan 2010; 1:52:24 >

• İşlemci kullanımı kimi videolarda gerçekten de can sıkıcı boyutlara ulaşabiliyor.

Yöntemi deneyeceğim. Sonuçları yazarım. Teşekkürler.
  • merhabalar komut istemindeki işlemi yaparken böyle bir hata aldım ve çözücü eklerken listede gözükmedi nasıl yapacağım acaba ?
    quote:

"C:\MPCVideoDec.ax" modülü yüklendi ancak DllRegisterServer çağrısı 0x80070005 hata koduyla başarısız oldu.
  • Hatayı almanızın sebebi Regsrv32 gibi standart kullanıcılar grubunun bir üyesi olan bir hesabın yönetici kimlik bilgilerine sahip bir hesapla oturum'ı kullanarak bir DLL DOSYASı kaydetmeye çalışmasından kaynaklanıyor. Yani User kullanıcısı ile Yönetici, yani Administrator kayıtlarını yüklemeye çalışıyorsunuz ve haliyle Regsrv32 yetkisi olmadığı için hata kodu veriyor.

Çözüm için oturumunuzu yönetici olarak açmanız yeterli olacaktır, eğer bir yönetici hesabınız yok ise var olan Administrator hesabı ile girip yüklemeyi tekrar yapmayı deneyebilirsiniz.

İyi günler...
  • Anlatım çok iyi.
    Teşekkürler.

Ben KMPlayer'da PowerDVD codecle açıyorum output DXVA yazıyor.
    Bu MPC'nin farkı nedir hangisi daha iyidir?
  • MPC Home Cinema sürümü özellikle h.264 ve DXVA için geliştirilmiş güzel bir video oynatım programı. Özellikle bizim .mvk olarak bildiğimiz yüksek çözünürlüklü videoları başarılı bir şekilde oynatması ile tanınır. Dahili kodekleri çok güzeldir ve ekran kartı desketliyor ise yukarıda anlatılan DXVA'yı hiç bir işlem yapmadan etkinleştirebilen bir programdır. Kullanımı Gom, KMPlayer gibi rahat ve basit bir arayüzü olmasada gerçekten çoğu kullanıcı tercih eder.

Ben bu rehberi hazırladığımda KMplayer'in geçerli sürümünde dahili ayar olarak yokdu DXVA, ama yeni yayınlanan 2.9.4.1436 versiyonunda bu olayı daha da geliştirdiler, bu yüzden harici kodek kısmında AVC ve ya MPC kodeklerini direk seçerek DXVA etkinleştirilebiliyor.
  • pure codec var : indir

uğraşmanıza gerek yok istediğiniz oynatıcıyı istediğiniz çözücüyü seçebilirsiniz.
    (coreavc seçeneğinde nvidia için CUDA desteği de var)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    .m2ts Video Uzantısını Açmak
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @terminator, aslında en kolayı sizin belirttiginiz yol, ama şu da bir gerçek ben bu rehberi hazırladığımda bu olayların giçbiri yokdu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpinalTap -- 10 Haziran 2010; 22:05:19 >
  • Tekrar merhaba pure codec kurdum ayarları yaptım dediğiniz gibi ama The Hurt Locker 729p x264 7.32gb lık film kastı
    sistemim kötü baya fakat format atmadan önce izleyebiliyordum k-lite mega codeck pack ile şuan o da izletmiyor

sistem p4 3.0 işlemci 1 gb ram ati hd 4650 512 mb gddr3 ekran kartı

pure codec settings de önerebileceğiniz tam bir ayar var mı ?
    veya başka bir yol ?
  • Pure Codec hiç kullanmadım dostum, hiç bilmiyorum, @terminator isimli arkadaş sanırım kullanıyor o codec'i ona bir danışırsan belki o yardımcı olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: terminator

pure codec var : indir

uğraşmanıza gerek yok istediğiniz oynatıcıyı istediğiniz çözücüyü seçebilirsiniz.
    (coreavc seçeneğinde nvidia için CUDA desteği de var)

Terminator,

Bunlardan hangisi goruntu kalıtesıne etkı edıyor..Cunku bunu kullanırken bazı verımler aldım ancak goruntu kalıtemde dusus var.

Yardımcı olabılır mısın?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.