Bildiğim kadarıyla R410a tipi gaz ozon tabakasına zarar vermiyor ve nispeten performansıda arttırıyor. Sonuc itibariyle cevreye duyarlı olan r410 tipi gaz ile çalışan 9000btu klima arıyorum fakat fiyatlar biraz yuksek gibi. LG 1600ytl , Alarko 1200ytl civarinda mesela. Daha uygun fiyata bu tip gazla çalışan bildiğiniz klimalar varmı ?Teşekkür ederim.
şu an yok sanırım.
mitsubishi cok kalitelidir , ama onunda fiyati bu civarlarda olabilir , oda ozona zararsiz gaz kullaniyor, gerci mitsubishiyi ben gecen sene aldim 12.000 btu 1200 ytl civarinda
Başka ilgilenenler olursa diye şimdiye kadar fiyat açısından biraz daha uygun olarak bulabildiklerim Demirdöküm'ün York serisi ve Çin malı olan Galanz marka. Galanz agırlıklı olarak ürünlerinde zararlı olmayan gazları tercih etmiş ve Türkiyede Sanyo'nunda distrübütörlüğünü üstlenmiş olan Elta A.Ş tarafından getiriliyor.www.eltaklima.com . Aramızda daha önce Galanz marka kullanan varmı acaba ?
ben klasik tip 12000 daıkın buldum 6 ay taksitle 1300 ytl diyolar mıtsubishi electric ise aynı ürüne 1400 diyo hangisini alacağımı şaşırdım lütfen yardım
Vaillant al...
bu gaz farkı sadece ozon tabakasına zararlı veya değil diye ayırt edilmiyo verimi ikiye katlıyo haberiniz olsun.
duymuşsunuzdur dış ortam sıcaklığı -7 dereceye kadar ısıtır +45 kadar soğutur diye reklamlar vardı onlarda R 410 gazın özelliğidir unutmayın.