Bugün 9 metrekare gelecekte en fazla 20 metrekare bir alanda kullanmak üzere 9 ya da 12 bin BTU klima alacağım. Açıkçası uygun fiyatlı olanı arıyorum. Çalıştığım fabrikaya 6 tane Dijitsu klima takıldı. Yakın bir tanıdığım simfer klima taktırdı. Ben aynı klimaları internette daha ucuza buldum. Klima servislerinde deneyimli ustalar tanıyorum, hepsi de alüminyum aksam kullandıklarını söyledikleri diğer Arçelik gibi yerli markaların yerine bakır aksam kullanan Dijitsu ve Simfer'i önerdiler. Daha uygun fiyata klima satan başka marka görmedim. Isıtma beklentim hiç olmadığı için klimada marka aramanın servis mennuniyetinden başka ne yararı vardır? Bu düşünceme siz ne dersiniz? |
Klimada en ucuza kaçmak uzun vadede nelere mal olur?

-
-
Arçelik nerede aluminyum kullanıyormuş Simfer dijitsu nerede bakır kullanıyormuş bilgilendirir misin merak ettim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Airfeel gibi bazı markaların aliminyum boru kullandığı için şikayetlerini okumuştum. Bence çok tercih etmemek lazım.
SEG marka klima taktırdık. (Vestel takıyor) 12000 btu (23k a101)
Evde de Arçelik 12325 klima var. (27-30k) (Bu serileri hep bakır aliminyum olan yok diye biliyorum)
İkisinde gözüme gelen farklar soğutma ısıtma performansından çok SEG kumandası eski tip bir şey, SEG dış ünitesi daha sesli çalışıyor. Arçelik klimasını istersen kit alıp wifi özellikli yapabiliyorsun.
Bütçeyi zorlamadan SEG vs gibi bakır boru kullanan markalar tercih edilebilir.
Ben sorduğum servis ustalarının yalancısıyım hocam. Detayını bilmiyorum.
-
SEG klima, Baymak ile aynı fiyat hocam. Baymak 5 yıl garantili.
Simfer 3 yıl, Dijitsu 2 yıl garantili. Hepsinin de burada servisi var, tanıyorum. 19 bine 3 yıl garantili Simfer mi yoksa 24 bine 5 yıl garantili Baymak Elegant mı alsam bilmiyorum. Samsung'da da 27 bin liraya sanırım 4 yıl garanti var, yanlış bilmiyorsam +1000 lira civarı bir ücrete ek garanti alınabiliyor...
-
Bazı kompresörler kendini 100 watt'a kadar kısıyor bunu kendim de doğrulayabilirim. Bazı ucuz kompresörlerin 500'ün altına inemeden kendini kapattığını duymuştum
Bakır boru ile aluminyum boru arasında 1 derece dahi fark olmuyor. Bunu denedik. Önemli olan borunun malzemesi değil dışındaki izolasyon. Bakır boru daha zor kırılıyor sadece.
Ayrıca klimanı sök başka yere tak. Boruları büyük ihtimal kullanıyorsun. Yeniden boru almaya kalk piyasada bakır boru satan neredeyse yok. Aradaki fiyat farkı 1 e 4.
Bende dükkana 24binlik klima taktım. Boru yoktu. Gittim 1000 liraya set aldım.
Bu aluminyum yok bakır muhabbeti şehir efsanesi.
Hatta Sana şunu söyliyim millet artık elektrik kablosunda da aluminyuma geçti. Abartmıyorum. Bakır suyuna batırılmış elektrik kablosu alacağıma gider direk aluminyum alırım. Aynı şey zaten.
Ama şu var sıfır alırken aynı fiyata bakırmı dersen ben bakır derim.
Anladım hocam. Bir de bu klimalarda nominal kapasite olayı varmış ona ne dersiniz? 12.000'lik klimanın soğutma üst sınırı 13889 mesela. Ya da Simfer, bu bilgilerden hiç bahsetmiyor.
-
Hocam bu senin dediğin SEER değeri sanırım. Ben almak istediklerime baktım hep 6.1 gözüküyor. 9 ve 12'lik klimalarda daha yüksek değerli olanı var mı ki?
-
üst düzey klimaların seer değerleri 8.5 9 civarı geziyor. bence en az 7 veya 7.5 olmalı
kompresörün 500 watt'ın altına indiği gibi ben kaçar hadi eyvallah deyip kapanması bence epey olumsuz bir durum o yüzden ucuz alınacaksa bile bu olayı iyice araştırın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 6 Ağustos 2025; 18:40:1 > -
Hocam Samsung ve LG'de bile 6'larda geziyor. Bu markaların üstüne çıkacak bütçem yok...
-
Uygun fiyatlı seeri yüksek sadece baymak elegant soft var
https://www.baymak.com.tr/media/7020/elegant-soft-brosur.pdf
9.000 BTU'da 7.5, 12.000 BTU'da dediğiniz gibi 7,0. Soğutma kapasitesi üst sınır da 13.989, fena değil. Garanti de 5 yıl. 20-21 bin liraya klima alabilecekken acaba bunu mu alsam?..
9.000 BTU'nun alt-üst soğutma kapasiteleri neredeyse 12.000 ile aynı. SEER değeri de daha yüksek, hem daha ucuz. Galiba onu alacağım.
Baymak klimalar da Midea üretimi mi hocam?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 7 Ağustos 2025; 14:4:11 > -
Hayır aux üretimi. Youtube da birisi bu klimayı inceliyordu kumanda videosundan bulursunuz, başka inceleme yok çünkü ürün oldukça yeni.
Bende bunu alacaktım ama vazgeçtim gree aldım gree'nin servisi daha iyiydi baymak servisinden çevremde kimse memnun değil o yüzden eledim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 7 Ağustos 2025; 14:8:11 >
Vallahi el elden üstündür diye boşa dememişler hocam. Çok çok teşekkür ederim. Aradığımı buldum. İki güne bi aksilik olmazsa Baymak Elegant Soft 09 alıyorum. Fiyatı da iyi. Servis eski komşu.
-
Gürkan Tezeryoutube
Baymak Elegant Soft 9 Btu İncelemesi. Bu model AUX tarafından üretilmiştir ve model adı C Smart White olarak listelenmiştir. 00:00 Giriş/Ön Bilgi 01:46 Kumanda 02:30 İç ünite ses seviyeleri 05:12 Soft Moduna Geçişhttps://www.youtube.com/watch?v=95TKw6_XSUoşu arkadaş inceliyor bu ürünü, iç ünite epey hafifmiş küçük odalar için gibi tam
-
Siz önerince izlemiştim hocam. Wind Free özelliği eğer videodaki gibiyse biraz can sıkıcı ama ben çok önemsemiyorum. Sağ sol kanat hareketi de yapması ayrıca hoşuma gitti.
Bir şey sormak isterim; Şimdi bizim buralarda bunaltıcı sıcaklar bitmek üzere. Ben daha çok zamlanır diye bu yıldan almayı düşünüyorum ve eğer garanti kutu açıldıktan ve kurulduktan itibaren başlayacaksa seneye kurdurmayı düşünüyorum, sizce bunlar mantıklı mı? Gerçi 5 yıl garanti, 31.12.2025'e kadar yapılacak kurulumlar için geçerli yazıyordu... Benim yılbaşına doğru başka şehre taşınma niyetim var, ondan bu düşüncedeyim, siz ne dersiniz?
Eğer taktırırsam ve garanti devam ederken taşınma durumu olursa sökme takma işini garanti bozulmaması için servis mi yapacak?
-
Taşınma durumu varsa klimayı sökerken epey para alırlar bence şimdi almayın klimalar çok çok zam gören ürünler değil 5 yıl garanti olayını uzatırlar gibi
Hocam bu dönem inanılmaz talep var, siz de bilirsiniz. Ben çok zam görmeyeceğine pek katılmıyorum. Aksine özelikle bu enflasyonda seneye 2 katına çıkar düşüncesindeyim... Ne yapsam ki?..
-
Piyasaya pek hakim değilim ama kışın indirim bile yapabilirler veya fiyatı şimdikiyle aynı da kalabilir ama çok zamda geleceğini sanmam hele kış aylarında
Klima sökmeye ve takmaya 3 bin 5 bin lira para alıyor servisler öyle duymuştum ama klimaya da 2 kat zam geleceğini düşünmüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 8 Ağustos 2025; 12:29:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- eca klima alınır mı
- arçelik neo plasma klima
- klima hava temizleme modu
- demirdöküm klima akıllı kumanda kodu
- klima motoru kapalı balkonda olur mu
- klima tavsiye 2025
- xiaomi klima
- hava temizleme cihazı
- en iyi klima markaları
- hortumsuz portatif klima
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X