Şimdi Ara

Klima yeterli soğutmuyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eve taşındıktan sonra klimayı kendim taktım, ilk taktığım gece güzel soğutuyordu ama şu an düzgün soğutma yapmıyor, boruları düzgün takamadım gaz mı kaçırdı yoksa salona yetersiz mi geliyor ya da boruları yanlışlıkla katladım mı montaj yaparken?

7000 lik beko

Ayrıca dış ünite ince boru donuyor, gaz kaçsa boru soğur muydu?

Dip not: Kompresör balkonda yerde duruyor, balkon kapalı balkon ama tüm camlar açık balkonun, kompresörün yeri mi yanlış?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 11 Ağustos 2018; 14:12:44 >

• Merhaba ilk öncelikle klimanın takıldığı alan kaç metrekare?

7 binlik cihazlar en fazla 15 metrekare alanlara uygundur.

Klimanın dış ünitesi kapalı balkonda olmaması gerekir. Ya da zorunlu kapalı balkondaysa klima çalışırken mutlaka balkonuzun camını panjurunu açın. Yoksa dış ünite de sıcak hava attığı için balkonunuz çok fazla ısınacak klimanızın performansı düşecektir veya kompresör güvenlik için termik açar klima soğutmayı keser.

Evet borularda karlanma varsa gaz kaçağı eksikliği vardır. İlk önce kaçağı bulmanız gerekir. Klimacılar genelde azot ile kaçak testi yaparlar. Sonra kaçağı tespit edip kaçak sorununu giderip gazı tamamen boşaltıp hassas terazi ile ölçüp gaz verirsiniz.

Kaçak varsa kaçağı bulmadan isterseniz 5 kg gaz verseniz de boşa gider.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. İnce borudaki karlanma,sistem basıncının düştüğünü ve kaçak olduğunu gösterir. Kalın boruda karlanma olursa , sistemde tıkanma mevcuttur. Fazla gaz basılması halinde de kalın boruda karlanma görülür. Muhtemelen rakorları fazla sıkmadınız. Eski boruyu kullandıysanız,içinden akışkan geçtikçe zamanla boru serleşir ve kırılgan hale gelir. Özellikle borunun iç ortama girdiği dirsek gibi yerlerde ve rakor kısımlarında köpük ile kaçak kontrolü yapabilirsiniz. Bu bölgelerde kaçak gözlemezseniz, iç-dış ünitede veya borunun diğer kısımlarında kaçak ihtimali olabilir. Kaçak giderilip gaz verilmeden önce,sistemin derin vakum işlemine ihtiyacı olacaktır.

Saygılarımla...
  • Teşekkürler arkadaşlar, klimayı kendim takayım dedim başıma gelene bak ya. Mecbur klimacı çağıracağız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klima yeterince soğutmuyor?
    11 yıl önce açıldı
    Klima soğutmuyor. Yardım!
    5 yıl önce açıldı
    Isıtma için klima
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.