Şimdi Ara

Klima soğutmuyor. Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Profilo 12 bin btu inverter klimayı 7 yıldır kullanıyorum. Bu yaz açtığımda hiç soğutmuyor. Neden olabilir? Gazı bitmiş olabilir mi? Gaz bitmişse doldurturken nelere dikkat etmek lazım? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Nemli havalarda araba ve ev klimalarının daha iyi soğuttuğu doğru mudur yoksa şehir efsanesi midir? Belki şu anda yurt genelinde kuru bir sıcak hava dalgası olduğundan klimanız yeterince soğutmuyor olabilir. Tabi teknik bir sorun olmadığını düşünerek böyle dedim.
  • gencturk33 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok yakın olan babamlar da var. Onlar da herhangi bir sıkıntı yok. Gayet güzel soğutuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gazi bitmisse kaçak vardır.Cunku klima gazı kullandıkça biten birşey değil.Sistemdeki kaçak bulunup öylr gaz bastirilmali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KISKANIYORLAR

    Gazi bitmisse kaçak vardır.Cunku klima gazı kullandıkça biten birşey değil.Sistemdeki kaçak bulunup öylr gaz bastirilmali
    Hocam yardımın için çok sağol. Bu kaçağın nerede olduğu nasıl anlaşılır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hayırlı bayramlar. Yardımcı olacak yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emurat

    Arkadaşlar hayırlı bayramlar. Yardımcı olacak yok mu?
    Merhaba. Hayırlı bayramlar.

    Ev tipi klima sistemleri,hermetik sistemlerdir. Atmosfere kapalıdır. Herhangi bir kaçak olmadığı sürece ne kadar zaman geçerse geçsin gaz eksilmez veya bitmez.

    Soğutma azaldıysa,klimanızın dış ünitesinin boru bağlantı noktalarına bakınız. İnce olan boruda karlanma var mı ? Bunu tespit ediniz. Karlanma varsa kaçak söz konusudur. Hiç soğuma yoksa gaz kalmamış olabilir. Veya kompresör presyon kaybetmiş olabilir,bu ancak manometre ile anlaşılır ve bu durum gerçekleşti ise kompresör değişimi gerekir. 7 yılda bunun olacağını sanmıyorum.

    Kaçak olan kısımda yağlanma olacaktır. Kaçan gaz ile birlikte kaçak olan yerden kompresör yağı da çıkar. Görünür bir yerde kaçak varsa bu şekilde anlaşılabilir. En çok kaçak ihtimali olan yer,bağlantı noktalarıdır. Rakorların olduğu yer kontrol edilmelidir. Kaçak tespit sıvısı,dedektör veya en basiti köpüklü su ile tespit yapılabilir.

    7 senelik klimanızda R410A gazı bulunur. Kaçak var ise bulunup kapatılmalı,gaz tamamen boşaltılıp vakum yapıldıktan sonra gaz basılmalıdır.

    Klimanızı çalıştırın,ince boruya bakın. Karlanma var mı yok mu onu tespit edin. Var ise kaçak söz konusudur ve servis müdahalesi gereklidir.

    Saygılarımla...




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klima yeterince soğutmuyor?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam yardımınız için.

    Geçen sene taşınma durumu oldu klima taşınırken temizlik ve bakım yaptırdım iç ve dış ünitelere temizlendikten sonra yaklaşık 2 hafta kullandım. Sonra bi daha bu yaz cihazı açmaya çalıştığımda soğutmadığını fark ettim.

    Bu gaz vakum ve doldurma işlemleri tahmini ne kadar tutar? R410 gazlı olduğunu hatırlıyorum. Tamamen boşaltıp gaz bassak Bu R410 gazı Çok pahalı mıdır? Ne kadar basmak gerekir?

    Birde cihaz hiç hata uyarısı vermiyor. Gazı az kaçak falan olsa uyarı vermesi gerekmez mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emurat -- 25 Mayıs 2020; 17:43:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.