Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1741. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: leadwell , Alkaris Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 12 Misafir - 14 Masaüstü
5 sn
57.239
Cevap
703
Favori
4.431.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
21. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: önceki 17391740174117421743
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tecrubeli arkadaslar dan bende bilgi alayim.. 2 yasinda oglum var yaz sicaklarinda uyku problemi yasiyor Maglum biz yetiskinlerde yasiyoruz bu sorunu..



    Soruma gelirsek.. Oda 27mt sabah 2 saat biraz gunes goruyor yani bahce de agaclarin golgesinde daire ve izalasyon icin montalama yapildi.. sadece sogutma amacli kullanicam 9000 btu yeterli gelirmi ISTANBUl icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erescan kullanıcısına yanıt
    Selamlar Hocam;

    Teknik hesap tablosuna göre hareket edersek 20M2 üzeri alanlara 9.000BTu artık yetmemeye başlar.

    22M2 alan için olsa örneğin ''Hocam aslında 10.000BTU ihtiyaç var ama sen 9 da alsan olur'' deriz. haydi 23 de de demiş olalım lakin 27M2 alan için 12272BTU ihtiyaç doğar teknik olarak.

    Yani çok çok az ve hiç önemsenmeyecek olsa dahi 12.000BTU dan dahi biraz yüksek ihtiyacımız olanı.

    FAKAT! diyerek konuya gireyim.

    Ben ısrarla, çocuk olan evlerde ve yatak odalarında klimanın zaten DİREKT olarak soğutma modunda çalıştırılmaması gerektiğini hep dile getiririrm. SOĞUTMA yerine NEM ALMA modu her zaman daha öncelikli kullanım şekli olmalıdır bahsi geçen koşullarda.

    Bunun amacı şu dur;

    DİREKT soğutma moduna geçip hele bir de fanı en yüksek hıza aldığınızda içeride ÇABUK ve ETKİLİ bir soğutma başlar. Bu ise ani bir ısı değişimi/ısı farklılığı ve buna paralel nemi alınmış kupkuru bir hava demektir. İşte can alıcı nokta zaten burası. ÇOCUK ve UYKU etken olduğunda ani ısı değişikliği, sert soğutma koşulları ve nem dengesi bozuk olan bir hava her zaman için SAĞLIKSIZ kullanım koşulları ve katlanılması gereken sonuçlar doğurur. NEM ALMA modunda ise ana amaç havadaki nemi almak değil, KONFOR KOŞULLARI kapsamında 22 - 27 derece aralıklarında ve %50 nem dengesi muhafaza edilen bir yaşam alanı yaratmaktır.

    NEM ALMA modu daha yumuşak bir iklimlendirme sağlarken havadaki nem dengesini de muhafaza eder lakin yine de soğutma işlemini yapar.

    Gelelim size neden bunu anlattığıma;

    Hem mevcut klima kullanımınızda ÇOCUĞUNUZ için bu bilgiye sahip olmanız gerekli, Hem de sizin durumda bunu neden avantaj olarak görebiliriz ona bakalım.

    Normal şartlarda 12.000BTU klima lazım olan bir yere 9.000BTU klima takmak demek, ETKİLİ iklilendirmede ZAMAN ve dolayısı ile FATURA anlamında ufak bir dezavantaj demektir. Fatura yansıması abartılı bir dürüm olmamakla birlikte zaman anlamında yazın o boğucu sıcağında eve ilk geldiğinizde sizi biraz sinirlendirebilir zira ortamı toparlaması normalden 10-15dk uzun sürecektir. Bu sizin için avantaj kabul edilebilir zira biz zaten Cocuğunuzun sağlığı için çok ani soğutulmuş ve kupkuru bir hava istemiyoruz.

    FAKAT2! 9.000 ile 12.000BTU arasında çok büyük fiyat farkları yoktur, (Araba parasına klima satan markalardan almayacaksanız) bu nedenle zaman ve azıcık da olsa enerji anlamında ''Ne gerek var'' düşüncesindeyseniz bu şartlarda 9.000BTU klima almanız pek mantıklı bir hareket olmayacaktır. Bu doğrultuda eğer aradaki bütçe farkı çok açık değilse 12 lik klima bakmanızı tavsiye ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Günaydın;
    Şimdi hocam estetik dizaynı ve kağıt üzeri verileri fazlasıyla cazip kalıyor plazmanın minimale göre. Sorun şu ki ben bu verilere çok takılı kalmıyorum (Yok saymıyorum elbette lakin takılı kalmıyorum) zira bu işin asıl belirleyici olanı kullanıcının kullanım alışkanlığıdır.

    Şimdi belki de dersiniz ki ''Yahu araba mı bu kullanmayı öğrenelim? Klima işte basacaksın çalışacak''

    Teoride bu yaklaşım doğru gibi görünse de pratikte maalesef öyle değil. Klimayı da kullanmayı bilmek gerekiyor. Bizler klima kullanmayı bilmediğimiz için üreticiler bu ürünlere AKIL eklemeye uğraşıyorlar. En büyük etken ve en ortak hedef AZ TÜKETMEK, lakin bu az tüketimi sağlarken de performanstan nasıl ödün verilmez kısmı mühimdir. Ben daha önce de bazı yazılarımda dile getirmiştim ki kağıt üzeri verilerde az tüketen klimaların (marka fark etmeksizin) üretim esasına odaklanmak lazım. bunu da basit bir mantık ile rakamsal verilere dökmüştük şöyle ki

    X olanı saatte 2000W tüketiyor
    Y olanı saatte 1800W tüketiyor

    Bu rakamlara bakarak dersiniz ki ''Aaaa X olanı alayım daha az tüketiyor'' peki neye göre? 1 saatlik elektrik tüketim bedeli esasına göre. 2000watt elektrik tüketip karşılığında size 2000 kalori ısı üretmiş olan bu ürün kenarda dursun bir de diğerine bakalım.

    1 saatte 1800 watt elektrik enerjisi tüketerek karşılığında da 1800 Kalori ısı üretmiş olan bu klima ile diğerini birbirinden ayıran unsur ne olabilir ona bakalım o halde. (Rakamlar kesinlikle farazidir)

    1 oda düşünelim ki 30M2 olsun.

    Bu alanı konfor koşulunda ısıtabilmek için de bize 20.000 kalori ısı ihtiyaç olsun. Bu durumda 20.000 kaloriyi elde edebilmek için X olan klima 20.000 / 2000 = 10 saat
    Y olan klima 20.000 / 1800 = 11 saat çalışmış olsun.

    Burada biz ihtiyacımız olan ısı kaloriye ulaşabilmek için klimaların kaç saat çalışması gerektiğini anladık. Şimdi de bize tüketim verisi olarak nasıl bir fatura yansıtıyorlar ona bakalım.

    Elektriğin KW/H değeri 41.17 idi en son, güncel halini bilmiyorum o nedenle 41.17 kuruştan hesap yapalım.

    X olan klima için 10 saat üzerinden 10 x 41.17 = 411.7 kuruş / 100 = 4.11TL
    Y olan klima için 11 saat üzerinden 11 x 41.17 = 452.8 kuruş / 100 = 4.52TL


    yakalamaya çalıştığımız kalori üzerinden hesaplarsak eğer, burada EKONOMİK diye aldığımız klimanın daha fazla faturaya ek yük getirdiğini görürüz.

    Elbette ki klima işlerinde hesap böyle yapılmıyor, elbette ki bu işler M3 ve BTU üzerinden yapılıyor lakin size sunmak istediğim, klima işinde en az yakanı her zaman en iyi olanı anlamı taşımıyor. Burada bize neyi üretmeyi vaat ettiği de önemli.

    Konumuza dönüp klima kullanmayı bilmek gerek kısmında da şunu açıklamak isterim. En ekonomik klimayı alırsınız ancak ısıtma modunda en düşük fanda (Çünkü en yüksek ısıyı en düşük fanda verir) uzun süre klimayı kullanırsınız, klima hep çalışır ama ortam bir türlü ısınmaz, ortam ısınmadığı için klima olması gereken alt frekansa inmez, alta inmez ama düşük fana kullandığınız için ısıyı üzerinden atamayan gazın oluşturduğu yüksek basınç nedeniyle kompresör üst frekansa da çıkmaz. Yani ne yukarı çıkıp odayı ısıtmayı başarır, ne de aşağı inip ekonomi yapmayı

    Siz klimayı kullanmayı bildikten sonra, kağıt üzerinde yazan o 1 adet + yı kendiniz de oluşturabilirsiniz. Eğer yukarıda yazdığım şekilde klima kullanırsanız o artılardan yan yana 10 tane sıralasanız yine anlamı olmaz.

    Haaaa hem klima kullanmayı bilip hem de ++ klimanız varsa o da tadından yenmez o ayrı konu elbette

    1.5 saat içinde %5 indirimli alma şansım var 12330'u ama bakır boru mu alüminyum mu kullanılıyor bulamadım, bakır diyen de var alüminyum da. Siz biliyor musunuz acaba ne kullanılıyor?




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam şikayetvar adlı siteye baktığımda Vestel MH, Arçelik'ten bariz üstün görünüyor. Ben de konudaki 2-3 arkadaşım gibi 12330 ile Plazma inverter arasında kaldım. Vestel bakır boru kullanıyormuş Arçelik alüminyum. Herkes bir bakır borudur gidiyor ancak max 5 metrelik boruda bakır alüminyum farkeder mi? Ayrıca şikayetvardaki yorumlara baktığımda Arçelik 12330 adlı üründen ısıtmıyor/soğutmuyor gibi 1-2 problem okudum. Vestel'de ise geribildirimlere baktığımda sorun ne olursa olsun "şikayetinizi kaldırın yeni klima verelim" tarzı bir yaklaşım var. Herkes şikayetini kaldırmış bir süre sonra. E tabii bu haliyle bile evimde 20 senedir kullandığım Arçelik güvenini sineye çekip Vestel mi alsam diye düşünüyorum. Bir de bu rakamsal değerlerden hangileri bize ortalama yakıt konusunda iyi bilgi verir? Mesela nominal giriş gücü yani çalışma akımını baz aldığımızda 12330 > plazma inverter > minimalistik gibi bir sonuç çıkıyor. Ancak yıllık tüketim kW cinsinden hesapladığımızda birbirlerine çok benzer sonuçlar çıkmış. E giriş gücünü hesaplayıp "aaa arçelik alayım çok az yakıyor saatte" diyorum, yıllık tüketime baktığımda ise "hem tasarımı iyi hem daha ucuz niye daha fazla vereyim zaten birbirlerine çok benzerler" deyip minimalistik alayım diyorum. Sizin bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum ama lütfen yorumlarınızda şahsi/öznel fikirlerinizi beyan etmekten çekinmeyin. Her mesajınız çok değerli ancak tavsiye "x ürününü alırsanız y ürününe göre şöyle avantajı olur" şeklinde olursa ben de seçim yaparken daha rahat olurum. Çok teşekkür ederim şimdiden.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssermet

    Hocam şikayetvar adlı siteye baktığımda Vestel MH, Arçelik'ten bariz üstün görünüyor. Ben de konudaki 2-3 arkadaşım gibi 12330 ile Plazma inverter arasında kaldım. Vestel bakır boru kullanıyormuş Arçelik alüminyum. Herkes bir bakır borudur gidiyor ancak max 5 metrelik boruda bakır alüminyum farkeder mi? Ayrıca şikayetvardaki yorumlara baktığımda Arçelik 12330 adlı üründen ısıtmıyor/soğutmuyor gibi 1-2 problem okudum. Vestel'de ise geribildirimlere baktığımda sorun ne olursa olsun "şikayetinizi kaldırın yeni klima verelim" tarzı bir yaklaşım var. Herkes şikayetini kaldırmış bir süre sonra. E tabii bu haliyle bile evimde 20 senedir kullandığım Arçelik güvenini sineye çekip Vestel mi alsam diye düşünüyorum. Bir de bu rakamsal değerlerden hangileri bize ortalama yakıt konusunda iyi bilgi verir? Mesela nominal giriş gücü yani çalışma akımını baz aldığımızda 12330 > plazma inverter > minimalistik gibi bir sonuç çıkıyor. Ancak yıllık tüketim kW cinsinden hesapladığımızda birbirlerine çok benzer sonuçlar çıkmış. E giriş gücünü hesaplayıp "aaa arçelik alayım çok az yakıyor saatte" diyorum, yıllık tüketime baktığımda ise "hem tasarımı iyi hem daha ucuz niye daha fazla vereyim zaten birbirlerine çok benzerler" deyip minimalistik alayım diyorum. Sizin bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum ama lütfen yorumlarınızda şahsi/öznel fikirlerinizi beyan etmekten çekinmeyin. Her mesajınız çok değerli ancak tavsiye "x ürününü alırsanız y ürününe göre şöyle avantajı olur" şeklinde olursa ben de seçim yaparken daha rahat olurum. Çok teşekkür ederim şimdiden.

    Günaydın;

    Eğer alüminyum bakır farkı ile ilgili düşüncelerimi merak ediyorsanız sizden ricam lütfen önce Şu yazımı bir okuyunuz

    Daha sonra tüketim verileri üzerine ne ince detaylar olduğunu anlayabilmek için de Şu yazımı bir okuyunuz

    Bu iki yazı sonrasında aklınızda kalanları sorun, söz sizin şahsınıza özel her sorunuzu yine cevaplayacağım




  • Merhaba arkadaşlar
    Yalovada oturuyorum. . Yenidoğan bebeğim var onun için evin ferah olmasını istiyorum. Aşağıda çizimini yaptığım oda için bir klima almam gerekiyor güney cephe yazın çok fazla ısınıyor.Ayrıca kışında doğalgaz ile ısınıyorum fakat hiç değilse onu destekleyecek şekilde ısıtmasıda iyi olsa çok memnun olurum. Çizime bakarak kaç BTU 'luk klima yetebilir ? Klimayı farklı bir noktaya çekmem daha iyi olur mu? Ve Hangi klimayı önerirsiniz? Şimdiden çok teşekkür ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hassin -- 26 Nisan 2017; 9:58:27 >




  • hassin kullanıcısına yanıt
    Günaydın;

    Bahsi geçen alanda sizin çiziminiz doğrultusunda yapılaca bir montajda yakın duvar etkisi söz konusu olabilir. Bununla ilgili açıklamalarım aşağıda mevcuttur

    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=124000734

    Bu alan için 12.000BTU klima ihtiyacınız var, oda M2 doğrultusunda 12 lik bu alana fazla gibi görünse de güneş etkisi ve kış şartlarında ısıtmaya destek olmasını istemeniz nedeniyle 12 den aşağı inmemeniz tavsiyedir. (Zaten 9 ile aralarında çok fiyat farkı olmuyor)

    Bir çok yazımda belirttiğim üzere ÇOCUK söz konusu ise yüksek BTU klimalar almaktan, ani ısı ortam değişikliklerinden, klimayı direkt olarak SOĞUTMA modunda kullanmaktan kaçınmak lazım bu nedenle klimanızı aldığınızda NEM ALMA modunda kullanmanızı tavsiye ederim.

    Nem alma modu hakkında eski yazılarımdam bir c/p yapayım.

    Soğutmanın temeli havadaki nemi almaktır, bu anlamda zaten siz istemeseniz dahi havadaki nem soğuk olan klima iç ünite evapına yapışıp damlacıklar halinde drenaj tavasına akıp sonra tahliye borusundan dışarı akarlar.
    Yani siz klimanızı soğutma modunda çalıştırdığınızda İSTEMESENİZDE havadaki nem alınacaktır. Bu anlamda özel olarak nem alma diye bir mpd yoktur. Nem alma modu havada Belli oranda nem bırakmak için tasarlanmıştır. Özellikle astım hastaları ve yeni bebekli küçük çocuklu evlerde soğutma modu yerine nem alma modu kullanılır ki insanlara KONFOR KOŞULLARI gereği %50 oranında nem bulundurulsun. yani Nem alma modu aslından ''Havadaki nemin tamamını ALMA, bırak havada nem kalsın'' demektir. Yoksa sen zaten klimayı soğutmada çalıştırdığından havada ne kadar nem varsa almış oluyorsun, soğutma modunda 2 saat kaldığın ortamda burnunun kurumasından da göğsünün sertleşmesinden de bunu anlarsın zaten



    Bunun dışında marka konularına ben girmiyorum lakin size bu konuda tavsiyem, her zaman olduğu gibi, yüksek bedelli ürünler almanıza gerek yok. Size mümkün olduğunca uzun süre güvence sunan, özellikleri size uygun ve servis ağı yaygın, arkasında bilinen güvenilen bir firma olan her markayı alabilirsiniz zira kullanılan sistem 3 aşağı 5 yukarı hep yanı zaten.

    Yine genel tavsiyelerimden birisidir. Düşündüğünüz markalardan ücretsiz keşif hizmeti talep edin, hem klimanın montaj noktası hem de daha detaylı teknik bilgi mutlaka aktaracaklardır. Aklınıza yatmayan içinize sinmeyen bir durum olduğunda yine yazın görüş beyan edelim.




  • Selamlar ;

    Uzun ve bilgilendirici cevabınız için öncelikle minnetarım . Çok teşekkür ediyorum.
    Yakın duvar etkisi konusunu çok iyi anladım çok açıklayıcı oldu mesajınız . Bunun önüne geçmem 2 şekilde olabileceğini düşünüyorum.
    1.Klimanın yerine sol duvara almak.
    2. Klimada bulunan ortam sensörünü odanın ortasında bir yere uzatmak .Yapılabilirliliği konusunda hiç bir fikrim yok .

    Sizin önerebileceğiniz herhangi başka bir yöntem var mıdır ?

    Ayrıcı Sayın yönetici dışında bana 12000 Btu 'luk klima tavsiyesi verebilecek arkadaş var mıdır ?

    Teşekkürlerimi sunuyorum. Herkese iyi günler
  • hassin kullanıcısına yanıt
    unreleased kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Aslında İnverter sistemler sadece tek bir sensören aldığı veri ile hareket etmeyeceği için çok sorun yaşamazsınız lakin ortamın etkili menzil dışında kalan alanlarının soğuması etkili menzile nazaran 15 dakika kadar geç olur ve hissedilir bir ısı farkı da ortaya çıkar odanın iki ayrı köşesinde :)

    Yani yerini değiştirmeden de kullanabilme olasılığınız var elbette.


    Diğer arkadaşların fikirleirni de merak ediyorum açıkçası
  • Ado kullanıcısına yanıt
    hassin kullanıcısına yanıt
    Sensör klimadan çıkarılıp başka yere uzatılsa dahi klimanın üfleyeceği alan aynı ve kısa olduğundan yine kendi üflediği havayı alacaktır. Evet tek sensörle hareket etmiyor ama ortamın daha hızlı soğuması için sıcak havayı alıp, soğuk hava vermesi gerekir doğal olarak. Kısa duvarda soğuk havayı alıp, daha soğuk havayı verececeği için soğutamamak kadar büyük bir problem olmaz ama hava homojen bir biçimde dağılmayacağı gibi ortam olması gerekenden biraz daha uzun sürede soğuyacaktır. Yatay kanatlar kullanılarak ise bi nebze olsun fayda sağlanabilir diye düşünüyorum.

    Klimayı işe yaramaz hale getirecek kadar büyük farklar değil ama daha montaja daha uygun bir duvar varsa orayı tercih etmenizi öneririm ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar,
    Sadece soğutma amaçlı öğleden sonra güneş alan takribi 20 - 24 m2 arası salon için klima bakmaktayım.12 lik uygun olacağını düşünüyorum.
    Evde 2 yaşında bir vatandaş olduğu için ( ellerinizden öper ) genelde nem alma vs modunda kullanmaya zorlayacağım ev halkını :)
    Mitsibushilere bakıyorum ama sadece soğutma amaçlı olacağı için sanki 1 tık altına inmem gerektiğini düşünüyorum.
    Bana marka model yada skala tavsiye etmeniz mümkün mü ? Teşekkürler. Dediğim gibi ısıtma amaçlı kullanmayı düşünmüyoruz.
  • Arkadaşlar merhaba. İzmirde 37 m2 2.60m yüks. salon için yalnızca soğutma amaçlı inverter klima almak istiyorum. Viessmann Vitoclima 200 18000btu modelini uygun koşullarla buldum ve bakır montaj kiti olduğunu ve gree üretimi olduğunu öğrendim. Biraz eski teknoloji (2012-2013 model??) olmakla birlikte kağıt üzerinde tüketim değerleri oldukça iyi görünüyor. Bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Okudum hocam, üstteki link bozuk ama forumda sizin yazdığınız yazıyı bulup bilgilendim tüketim verisinden anladığım şey ise başlangıçta maksimum tüketim yapıp sonradan kendini daha az devirlere aldığından aslında bizim hesapladığımız miktarlar maksimumunu gösteriyor ve kullanım alanı ve kullanım şekline göre harcadığı enerji miktarı değişiyor. Sizin daha önceden bana yazdığınız mesajı da göz önüne aldım. Arçelik ve Vestel markalarının müşteri hizmeti ve servisi eşdeğer gibi geldi, fakat ekşi sözlükte Vestel'den klima alınmaz, Arçelik dururken Vestel'in adını anmak sakillik olur tarzında yorumlar okudum. Bu beni tedirgin etti açıkcası. Vestel Plazma ile Arçelik 12330 arasında 250 TL fark var. Vestel bakır kullanıyor Arçelik alüminyuma geçmiş. Ek garanti Arçelik 150 Vestel 140 (Arçelik gg/n11 gibi yerlerde de satıldığı için çek-kart ile daha uyguna geliyor). Arçelik servisi kibar Vestel servisini test etmedim ama sıkıntılı gibi durmuyor. İki firma da Mail attığımız an geri dönüş yapıyor. O zaman size son bir soru sorayım, benim de içim rahatlamış olsun. Bu kadar ince eleyip sık dokumamın sebebi evde hastamın olmasıdır, Antalya Kemer'de yaz günü klima problemine tahammülümüz çok kısıtlı.



    Vestel Plazma'nın Arçelik 12330'dan aşağı kalır bir özelliği/niteliği var mıdır? 2 ay sonra "250 daha verip Arçelik alsaydık" der miyiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Iyi gunler, 13-14m2 oda icin evde calisma odasi icin genelde sogut,a amacli kullanilacak ne oneririsiniz? sessiz calisacak olmasi olmazsa olmaz hocam.

    tesekkurler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • drcaucasian D kullanıcısına yanıt
    Hocam normalde 7000btu hangi markayi alsaniz zaten işinizi gorur lakin o klimaya para vermek yerine 9000Bti tercih etmeniz makul olacaktir. Eger sessizlik oncelikli kriter ise alacaginiz klimanin ic unite fan devrinin 5 6 kademe olmasini tercih ediniz. Gecen yaz BIM magazalarinda 1300tl ye regal klima satilmisti ve ic unite fan devri 6 kademe, dis unite fan ise degisken devirli ve gayet basarili bir klimaydi.



    Bunu sadece ornek olsun diye yazdim yani var piyasada bu tarz klimalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e-com-man kullanıcısına yanıt
    Hocam amaç sadece sogutma ve makine kucuk ise me ye verilecek para sanki yaziktir. Ne alirsaniz alin o alni rahatca sogutabilirsiniz.



    Servi agi geniş, musteri hizmetleri ilgili, garantisi uzun markalari tercih etmek benim mamtigima gore daha iyidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozerkane O kullanıcısına yanıt
    Modele has bilgim yok hocam. Ancak marka tercihinizde yanliş oldugunu dusunmuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    tesekkur ederim vakit ayirip cevap yazdiginiz icin.
  • hocam yarın almayı düşünüyorum acaba mesajıma bakıp kısaca cevap yazabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ssermet S kullanıcısına yanıt
    Hocam bir arkadaşımız yine iki marka vermiş ve sormuştu hangisi diye, o markaların da birisi VESTEL di ama ben diğerini önermiştim zira işin gerçeği diğerinin özellikleri daha üstündü. hatta 100TL daha ucuzdu ama ben rakam boyutlarına bakmıyorum.

    Sizin konuda ise benim tercihim VESTEL den yana olur bu modeller arasında. dediğim gibi fiyat durumlarını ben bilmem ona siz karar vereceksiniz.
  • 
Sayfa: önceki 17391740174117421743
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.