2007 yılında ikinci el forumda açığım X1950XTX kart ilanımı görünce gözlerim doldu.
Uzun zamanı PS4 te geçirip şimdi oğlana iyi kötü oyun oynayacağı bir desktop düzme işine girince de sudan çıkmış balığa döndüm.
Sistem tavsiyelerindeki tüm güncel başlıkları okudum ama aklımdaki temel düzeydeki sorulara yanıt bulamayınca yazmak istedim.
Bütçeyi monitör, mekanik klavye vb çevre birimleri dahil, 45 bin civarında tutmak istiyorum.
Zira 15 yaşındaki oğlan da hardcore bir oyuncu sayılmaz. Anca FC25, Minecraft, Fortnite, Rocket League vs oynuyor. Bilgisayardan da ctrl alt del bilmeyecek kadar az anlıyor :).
Belki ben de arada emektar Saitek uçak joystiğimi takıp Flight Simulator X oynarım :)
- Aklımdaki işlemci I5 14400F idi ancak biraz forum okuyunca AMD 7500F in oyun için f/p sının daha iyi olacağına karar verdim.
- Başta RTX 5060 Ti 16 GB almayı hedeflemiştim ama sanırım bütçemi aşacak gibi. Onun yerine Powercolor RX 9060 XT 16 GB düşünmeye başladım. Min 5-6 bin fark ediyor.
- Kuracağım sistem en azından 3-4 yıl idare etsin, yarın upgrade istemesin diyorum, bu yüzden girişin bir tık üzeri bir anakart mı alsam, giriş seviyesi bir DDR5 destekli bir anakart yerine DDR4 destekli orta seviye bir anakart daha doğru bir seçim mi olur bilemedim. Anakart konusunda çok bilgisizim.
- 16 GB Patriot DDR5 6000 mhz bakıyordum ama sadece yorumlara bakarak seçim yapıyorum. Belki sonradan ikinci bir 16 eklenir ihtiyaç olursa.
- SSD olarak MSI 470pro 1TB 7000/6000 gözüme makul göründü.
- Monitörü bir tık büyük istiyor genç, bu çapta bir işlemci-GPU kombinasyonuna ASUS TUF 27 VG27AQ3A 2K IPS monitör gereksiz mi olur, FHD bir mönitör seçip 1080p de oynaması daha mı makul olur onu da bilemedim :)
- Son olarak da elbette kasa meselesi var. MSI MAG FORGE M100R yanında yine MSI 750W - 80+ Bronze bir PSU işimi görür mü yoksa geleceğe dönük illa Gold certified bir şeyler mi almak gerekir?
Özellikle temel düzeydeki bilgi sorularıma vakit ayırıp cevap yazacak olan dostlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Okulumuzun emektar hizmetlisi Liseye giden oğlu için uzun yıllar işini görecek bir laptop almak istiyor. Ne kendisinin ne de oğlunun fazla bilgisi yok.
Ellerindeki max bütçe budur ve taksitli olmasında da yarar var. hepsiburada kampanyalarına baktığımda
Asus TUF İ5 10300 işlemcili 1650 vga kartlı modellerin 15.6 olursa 9000, 17.3 olursa 9500-10000 TL civarında olduğunu gördüm. Bazı modellerde 1TB SSD var, çoğu da 8GB ramli.
Yakın çevreleri İ5 10500 işlemcili 1650 kartlı monster önermiş 9100 liraya.
Bütçe sınırlı, seçenek sonsuz, bilgi de kısıtlı olunca seçim yapmak güçleşiyor.
Güncel indirimleri izleyen arkadaşlar bir iki dakika ayırıp öneride bulunabilirse çok müteşekkir olurum. Yanlış yönlendirmekten çekiniyorum açıkçası.
Arkadaşlar geçen yıl Ummandan gelen ve geldiğinden beri too many usb devices connected uyarısı verdiği için usb portları çalışmayan bir ps4 1TB konsolumuz var. Bu sıkıntı yüzünden her iki kumandayı da harici bir şarj docku ile şarj ettik hep. Oğlum bir süredir kumandalardan birini tabletine bağlayıp minecraft oynuyordu. Yeniden kumandayı konsola tanıtmak gerekince de PS4 ile kullandığımız diğer kumandadan giriş yapıp, önce forget device sonra find and pair işlemi ile bluetooth devices menüsünden işimizi hallediyorduk. Fakat sağolsun dün oğlum ikinci kumandayı da tabletine bağlayınca konsola erişmek imkansız hale geldi.
Okumadığım forum kalmadı ama bir çözüm bulamadım. Cep telefonunda Sony PS4 ile ilgili Sony nin tüm app leri yüklü ancak herhangi bir kullanıcı ile login olmadan second screen vb uygulamalar çare olmadı. Bir videoda televizyon kumandası ile kaynaklar kısmına girip cec hdmi portundaki cihazı kumandadan başlatan birisini gördüm ancak bizde 2009 model bir Sony 40X3000 tv var ki, sanırım teknolojisi bu işi desteklemiyor.
Çok sıradışı bir durum olduğunun farkındayım ama bir çözüm öneriniz varsa, zaman ayırıp yazarsanız çok müteşekkir olurum. İçine düştüğümüz durumda paraya kıyıp yeni kumanda almak bile çözüm olmayacağı için umutsuz durumdayız.
8000 TL civarı bütçe ile uzaktan Bilişim öğretmenliği işleri için kullanılacak. Taşınabilirliği birinci planda olan, ufak tefek premiere vb programlarda video edit, render işleri için de kullanılacak laptop arayışımız var. Lenovo Flex 5 10.Nesil I5 işlemcili 8Gb 256 SSD seçenek de aklımızda ama az bir farkla RAM ve SSD yi ikiye katlamak sanki daha makul görünüyor gibi. Özellikle Huawei Ryzer 4600H deneyimi olan varsa, yorum okumaya çok ihtiyacımız var.
|
MERIDA CROSSWAY 40D YA DA CARRARO SPORTIVE 227 Mİ?
|
Acil Karar için Yardım
|
|
Berg ya da Kettcar Marka Pedallı Araba
|
|
4C0F7F23C19F4D2688CA57B6465EE979.jpg |
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 625
İkinci El Bölümü Mesajları: 72
Konularının görüntülenme sayısı: 10.057 (Bu ay: 533)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 295 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar