Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1882. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: zno , andrommeda Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 20 Misafir (6 Mobil) - 16 Masaüstü6 Mobil
5 sn
66.351
Cevap
966
Favori
5.132.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
101 oy
Popüler Konular listesinde
58. Sırada  bugün en iyi #9
Giriş
  • konuyu bende takip ediyorum ancak kim yaşamış böyle bir sorun?En son bir arkadaşın yelpaze kapağı kırılmış yedek parça temini uzun sürer biz iç üniteyi komple değiştirelim demişlerdi.

Ayrıca bu dediğimiz malasef tüm markalarda karşınıza çıkabiliyor.Tamam baymak müşteri hizmetleri diğer markalar kadar ilgili olmayabilir ancak bahsettiğiniz kadar kötü tecrübeleri ilgili konu sayfasında hiç duymadım.

Konuyu 2 yıldır takip ediyorum alanların yüzde 80 inden fazlası memnun n11 yorumlarındada okuyabilirsiniz.

Baymak sessizlik özellikle 4 yöne kumandadan üfleme ayarı kumandadan ısı algılama ionizer kendi kendini temizleme gibi öne çıkan özellikleri bulunmakta.

Ha ben olsam artık r32 soğutucu akışkanlı wireless uzaktan erişimli modellere bakarım.Bu sene baymak yeni seri cihaz getirir dedim ancak yaklaşık 4 yıldır aynı modeli satıyorlar.Belkide kronik sorunsuz sıkıntısız olduğu içindir.

ayrıca kategorisinde tek 5 yıl garantiyi sunan marka denilebilir.Neyin elinizde kalması.Aux ningbo zaten piyasadaki birçok markanın parça tedarikçisi vestel vs. gibi parça bol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 11 Ağustos 2018; 21:8:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Baymak klimalar,AUX tarafından üretilmektedir. Soğutması genelde beğenilir,iyidir. Ancak garanti olayları sıkıntılı. Mağdur olan müşteriler mevcut,hatta forumda da konusu var idi. Yani Baymak biraz şans işi. İyi de çıkabilir,kötü de. Genel manada şikayeti az olan bir üründür.

Saygılarımla...

Garanti olayları emin olun çoğu firmada sıkıntılı hocam. Ben yerli markalarda servis hizmeti olarak Arçelik Beko yu yabancı markalarda servis hizmeti olarak Mitsubishi Electric i beğeniyorum.

Mesela ben de size bir klima üretsem 20 yıl kompresör garantisi diye satsam kompresörü koruyan binlerce yazılım devre koysam fakat olur ya binde bir ihtimal sizin klimanızın kompresörü bozulsa eeee sizin kullanıcı hatanız desem nasıl olur ?

Genel olarak tüm ürün parça arızalarına geçerli 3 yıl (uzatılmış 7 yıl garantiniz) var mı var gerisi Faso fiso maalesef. Yani aslında onlar garantiyi veriyor servisin bahanesi durumunda hakkınızı arayabilirsiniz ama dava mahkeme avukat paraları bu süreç 6 ay 1 yıl belki de 2 yıl uzayabiliyor maalesef. Bu konunun en iyi örneği Samsung dur. Bu durumda firmanın kabul etmediği işin mahkemeye kadar uzadığı bir durumda kompresör ıvır zıvır garantisine pek de güvenmemek gerekiyor bu Baymak olsun Vestel olsun Midea olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• katılıyorum ancak Mitsubishi Electric servisine iş yeri ne bir klima taşıttık adama neredeyse işini öğretecektik .Sinirle söylene söylene 2 günde salon tipi klimayı 20 metre öteye zor taşıttık.Tek takdir ettiğim ikaz etmeden vakum yapmaları oldu😊

kim ne derse desin teknik servis ve garanti olayı Türkiye nin kanayan yarasıdır.Şikayetvar.comda her markanın şikayeti fazla fazla var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: meeb

katılıyorum ancak Mitsubishi Electric servisine iş yeri ne bir klima taşıttık adama neredeyse işini öğretecektik .Sinirle söylene söylene 2 günde salon tipi klimayı 20 metre öteye zor taşıttık.Tek takdir ettiğim ikaz etmeden vakum yapmaları oldu😊

kim ne derse desin teknik servis ve garanti olayı Türkiye nin kanayan yarasıdır.Şikayetvar.comda her markanın şikayeti fazla fazla var.
    Hocam şimdi şöyle bir laf var her iş meslek dalı olsun önemli olan işini severek isteyerek yapmak. Ülkece firmalar tarafından kurumsallaştıkça insanlığımız insan olarak anlayışımız bitiyor. Artık servisler bile ben sorumlu olduğum şeyleri yaparım gerisi banane diye düşünüp işin içinden sıyrılıyorlar bir yandan haklılar da.

Bizler servislerden markalardan şikayet ediyoruz evet ama kim bilir o müşteri hizmet temsilcileri öyle bir kullanıcılara maruz kalıyorlar ki çamaşır makinesini yanlış programlarda kullanıp iyi yıkamıyor diye şikayet edeni mi dersiniz kapasite olarak küçük klima taktırıp şikayet edeni mi dersiniz bilgisayarının parçalarına zarar verip garanti kapsamında yapılmasını isteyen müşteriye ne dersiniz? Servislerin işi de bu noktada çok zor, hangi kullanıcının ürününü düzgün kullanıp da sorun oluştuğunu tespit edemiyorlar uğraşmamak için kullanıcı hatası vb söyleyip geçiyorlar. Üslup tarzı bile her şeyi bu ülkede değiştirir emin olun.

Eğer klimayı yaz sezonunda taşıma takma işlemi yaptırdıysanız yoğunluk nedeniyle aksaklık yaşamanız çok çok normal, bu hangi marka olursa olsun. Forumda defalarca uyarıldı klima satın alacaksanız veya servislik işiniz varsa mümkünse yaz sezonuna kalmadan alınız diye. Tabii bu sizin bizim pek elimizde olan bir şey değil maalesef.

Servis dediğiniz gibi ülkemizde hep sorun maalesef. Ama şikayetvar a bakarsanız da hiç bir marka model ürün almamanız gerekir.

Vakum konusunda işi bilen bir ekipe rastlarsanız gerçekten her şeyi iyi bir biçimde yapıyorlar aslında biraz da kurumsal korku. Benim salondaki MHİ klimama 6 sene içinde 2 sefer sökme takma işlemi oldu. En son 2 sene önce İklimsadan bakım için servis çağırdım iç ünite sökülüp atölyeye gitti yıkandı geldi, eski boruları attılar yeni boru açtılar bağladılar boruları bantla sardılar 10 dk vakum yaptılar gittiler. Fırsatım olsa o servisi bulsam yine çağırırım.

Kusura bakmayın uzattım hocam yani lafın kısası çalıştırma sistemi servislerin sorumluluğu markaların işçilerine verdiği değer bunlar hep bizleri müşteri memnuniyeti olarak etkiliyor.

• arkadaşlar merhaba, 12 m2 kuzey güney cepheli akçay'da evimize enviro me 12 binlik klima almayı düşünüyorum, klimayı ısıtma amaçlı kullanacağız, model MSZ-AP42VGK r32 gazlı, ısıtmada değerleri 4435-13648-15695, seer:8,6 scop 4,7. kışın sadece ısıtma amaçlı kullanılacak, genelde 0 lı değerlere pek düşmez hava sıcaklığı. sizce nasıl almalımıyım ısıtır mı iki yaşlı insanı?

Orijinalden alıntı: iceman06

arkadaşlar merhaba, 12 m2 kuzey güney cepheli akçay'da evimize enviro me 12 binlik klima almayı düşünüyorum, klimayı ısıtma amaçlı kullanacağız, model MSZ-AP42VGK r32 gazlı, ısıtmada değerleri 4435-13648-15695, seer:8,6 scop 4,7. kışın sadece ısıtma amaçlı kullanılacak, genelde 0 lı değerlere pek düşmez hava sıcaklığı. sizce nasıl almalımıyım ısıtır mı iki yaşlı insanı?
    Merhabalar. AP42 12m2 alan için çok büyük. O alana AP25 yeterli. İzolasyon durumu kötü vb. ise 35 olabilir ancak 42 modeli çok büyük 12m2 için. Isıtmada ise sorun yaşamayacağınız bir üründür. Bütçeniz yetiyorsa rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Saygılarımla...
    özür dilerim katologtan yanlış yazmışım düşündüğüm model ap35vg, evet yalıtım zayıf, tavsiye edermisiniz, ısıtırmı odayı, tüketim değerleri iyi gibi geldi bana ama aynı zamanda ısıtma durumu nasıl olur.

özür dilerim katologtan yanlış yazmışım düşündüğüm model ap35vg, evet yalıtım zayıf, tavsiye edermisiniz, ısıtırmı odayı, tüketim değerleri iyi gibi geldi bana ama aynı zamanda ısıtma durumu nasıl olur.
    Önemli değil ne demek. Ürünü tavsiye ederim. AP serisi,SF serisinin yerine geldi. Rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Genel kanı ile konuşursak zaten Mitsubishi Electric kalitesi ortada. Teknik detaylara inersek kapasite ve verimlilik değerleri gayet yerinde. Bütçeniz bu cihaza yetiyorsa hiç alternatif aramayın. Gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Isıtmada her klimanın belli sıcaklıkta verimliliği düşer ister istemez. Ancak bu iyi markada az olur,kötü markada çok olur gibi... Bu klimayla ısıtmada da sorun yaşamayacağınızı söyleyebilirim.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yardımcınız için

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Teşekkürler yardımcınız için
    Rica ederim,hayırlı olsun...

Merhabalar. AP42 12m2 alan için çok büyük. O alana AP25 yeterli. İzolasyon durumu kötü vb. ise 35 olabilir ancak 42 modeli çok büyük 12m2 için. Isıtmada ise sorun yaşamayacağınız bir üründür. Bütçeniz yetiyorsa rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Saygılarımla...

Hocam Avrupa’da SF15 bile vardı. Orada 1.5 kW ısı kapasiteli cihazlar bile var 2.0 kW olanı da var. Tam da yatak odaları için aslında keşke Türkiye’ye de gelseler. Acaba özel sipariş ile getirttirilebilir mi düşünmüyor değilim kargolar da yurt dışı yurt içi hizmet de veriyorlar. Ama firmanın tutumu ne olur bilemiyorum.

• quote:

arkadaşlar merhaba, 12 m2 kuzey güney cepheli akçay'da evimize enviro me 12 binlik klima almayı düşünüyorum, klimayı ısıtma amaçlı kullanacağız, model MSZ-AP42VGK r32 gazlı, ısıtmada değerleri 4435-13648-15695, seer:8,6 scop 4,7. kışın sadece ısıtma amaçlı kullanılacak, genelde 0 lı değerlere pek düşmez hava sıcaklığı. sizce nasıl almalımıyım ısıtır mı iki yaşlı insanı?

25 serisi fazlasıyla yeterli. Hatta oranın hakkı aslında tam 20 serisidir(7000 btu) Avrupa’da var ama Türkiye’de Yok maalesef.

Aynen Hocam. Türkiye'de multi iç ünite olarak o seçenekler mevcut. O modeller de gelse çok iyi olur. Şu anda o segmentte malum Daikin'de mevcut o da 2kW

Daikın da çok pahalı kompresör şüpheli. Ben Daikın a güvenmiyorum çok hileler yapılıyor bunu Arçelik Vestel yapsa bu kadar göze batmaz çünkü markalardan beklenti bellidir ama Daikın olunca hiç yakışmıyor.

• quote:

Malesef. Tasarımsal olarak da şuan pek bir ilerlemede bulunmadı...
    Tasarım çok da önemli değil bence, o zaman size pembe klima bulalım alalım ama içi fos olsun .

Mitsubishi Electric de hep aynı tasarım ile ilerliyor farkettiyseniz hep köşeli dikdörtgen tasarımları var.

Ama tasarımdan önce kalite markanın verdiği güven arkasında duran güçlü servis ağı bunlar daha önemli.

Ben tasarıma takılmıyorum makine işini sorunsuz layıkıyla yapsa yeter ama verdiğiniz örnek sayılabilir tabii.
    Elbette ancak rekabet bakımından faydası olur görüşündeyim. En azından siyah bir iç ünite üretmesi gibi... Yapmadığı şey de değil Emura I ler de siyah da var idi. Emura II lerde sadece beyaz ve gümüş seçeneği sundu mesela

• quote:

Elbette ancak rekabet bakımından faydası olur görüşündeyim. En azından siyah bir iç ünite üretmesi gibi... Yapmadığı şey de değil Emura I ler de siyah da var idi. Emura II lerde sadece beyaz ve gümüş seçeneği sundu mesela

Sprey boyayla boyarız hocam bunda ne var ki ?

• -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    Bizimkiler yaşlı o sebeple tedbir amaçlı büyük aliyorum, ayrıca daire köşe daire rüzgar aliyor egeyi bilirsiniz eser bol bol, küçük alsak risk, ama büyük oluşu zarar getirmez diye düşünüyorum. Sadece bir soru kaldı kafamda o da dış ünitenin direk rüzgara cephe olması, ısıtmayı çok düşürür mü acaba.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.