Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (801. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: caliskansahis41 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 18 Misafir (6 Mobil) - 12 Masaüstü7 Mobil
5 sn
64.957
Cevap
961
Favori
4.902.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
92. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 799800801802803
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: furlaka

Bende samsung klima var.cihazı bir kaç ay önce söktürdüm, eve dış cephe yapıldı.Şimdi taktırmak istiyorum..

Dış üniteyi bir servise söktürdüm, iç üniteninde sonradan sökülmesi gerekti bir yakınım söktü ama ufak bir sorun var.İç üniteden dış üniteye giden elektrik kablosunu iç ünitenin 20 cm yanından kesti...Bu montaj sırasında veya sonrasında ekstra ücret veya farklı birşey gerektirirmi.Cihazın garantisi devam ediyor!

SİZCE NE YAPMALIYIM?

Soketini bulamamış mı öküz

Akıbaşında biri kabloyu ekleyip takabilir, sorun olmaz.

• Arkadaşlar pek anlamadığım için klimalardan yardımlarınızı rica ediyorum.

Ev Bodrum Turgutreiste. Yaz kış oturacağız. Klime koyacağımız yer Açık mutfaklı salon. Mutfağı saymazsak Salon 26-28 Metrekare civarında. Evin önü açık giriş katı cephesi her zaman gün ışığı alıyor. Sanırsam güney olması lazım. Kot farkı olduğu için yüksekte kalıyor ev. Normalde evi satın aldığım kişi kışın fazla klima kullanmadığını söylemişti. Ben de girdiğimde eve cidden klima olmamasına rağmen soğuk değildi.

Klima için mitsubishi veya toshiba düşünüyorum ama pahalı bu meretler sanırım. Daha uygun fiyatlı bir marka önerme şansınız var mıdır? Bir de kaç BTUluk bir makine işimizi görür.

Teşekkür ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacktheblack -- 15 Mayıs 2012; 21:18:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*

quote:

Orijinalden alıntı: SAWASH WOLF

Uzun bir süredir forumda araştırma yaptım. Çok çeşitli bilgiler var ama yinede insanın kafası karışıyor.
    Mersin için , 35 - 40 m2 lik güney cepheli salona, öncelik ısıtma amaçlı olmak üzere bu klimalardan hangisini önerirsiniz ? Seçtiğim bu klimalar belirtiğim şartlar altında yeterli olur mu acaba ?

Şimdiden belirteyim en son fiyatlandırmam bu şekilde olacak daha pahallı ürünler önermeyin lütfen zaten imkanımı zorlamış şekilde verdim örnekleri.

1-http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-alarko-carrier-53nqv050m-x-power-gold-fiyati,449082.html

2-http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-alarko-flair-flr-18-inv-fiyati,756285.html

3-http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-airfel-as18-0933-inv-fiyati,448040.html

İlk sıradaki

Yeterli olacağını düşünüyorum, mekanın tam ayrıntısını bilmemekle beraber.

Teşekkürler kocausta

• quote:

Orijinalden alıntı: jacktheblack

Arkadaşlar pek anlamadığım için klimalardan yardımlarınızı rica ediyorum.

Ev Bodrum Turgutreiste. Yaz kış oturacağız. Klime koyacağımız yer Açık mutfaklı salon. Mutfağı saymazsak Salon 26-28 Metrekare civarında. Evin önü açık giriş katı cephesi her zaman gün ışığı alıyor. Sanırsam güney olması lazım. Kot farkı olduğu için yüksekte kalıyor ev. Normalde evi satın aldığım kişi kışın fazla klima kullanmadığını söylemişti. Ben de girdiğimde eve cidden klima olmamasına rağmen soğuk değildi.

Klima için mitsubishi veya toshiba düşünüyorum ama pahalı bu meretler sanırım. Daha uygun fiyatlı bir marka önerme şansınız var mıdır? Bir de kaç BTUluk bir makine işimizi görür.

Teşekkür ettim.

Toshiba'nın neredeyse aynısı, aynı firmanın imalatı olan bunu düşünün:

akakce.com
    Alarko Carrier X-Power Gold 53 NQV 050M 20500 BTU Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-alarko-carrier-53nqv050m-x-power-gold-fiyati,449082.html

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jacktheblack

Arkadaşlar pek anlamadığım için klimalardan yardımlarınızı rica ediyorum.

Teşekkür ettim.

Toshiba'nın neredeyse aynısı, aynı firmanın imalatı olan bunu düşünün:

http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-alarko-carrier-53nqv050m-x-power-gold-fiyati,449082.html

Kocausta tekrar selamlar modeli belirledik iş almaya kaldı kısmetse haziran ayında alabiliyor olacağım.
    Bu kilimayı teknoloji marketlerinde almak mümkün müdür yoksa illa bayi yada diğer bir kaç internet sitesinden mi alabiliriz.
    Teknoloji marketlerinden kastım darty, teknosa vs... hep demirdöküm, lg, baymak vb.. ürünler gördüm alarko carrier hiç görmedim.
    Bilirseniz diye sormak istedim teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: zuzu2218

Adana da 16-17 m2 oda için klima alıcam yazın soğutma kışın öyle fazla kullanılmayacak bir klima arıyorum.
    Geçen sene GREE marka tavsiye edilenler arasında idi,forumu takip ettiğim kadarıyla.
    Gree klima alınır mı? son durum ne oldu bilmiyorum ama airfel daikine geçti herhalde.

Klima tavsiyesi bekliyorum.İlla ki gree olması gerekmiyor.Fazla sorun çıkarmayacak bir klima olsun yeter.
    Sessiz-havayı temizleyen

http://www.koctas.com.tr/U/Gree-GR-11-Split-Klima-11000-BTU/-/57265?R=126

arkadaşım bende geçen sene senin gibi klima araştırması içindeydim birkaç model arasında gidip geldim bütçemide zorlamadan ZİBRO İNVERTER S6534 modelini aldım. çok memnunum kışın 16m2 odayı süper ısıttı. 12000 btu ama max 17500 yazıyor özelliklerinde ayrıca güç sarfiyatıda mükemmel. 1 ay boyunca hergün günde en az 7 saat çalıştı faturada 30 tl gibi bir fark yarattı. ben klimadan çok fazla anlamam ama burada arkadaşlarında tavsiyeleriyle bu klimayı aldığım hiç hiç pişman olmadım.

• quote:

Bende samsung klima var.cihazı bir kaç ay önce söktürdüm, eve dış cephe yapıldı.Şimdi taktırmak istiyorum..

Dış üniteyi bir servise söktürdüm, iç üniteninde sonradan sökülmesi gerekti bir yakınım söktü ama ufak bir sorun var.İç üniteden dış üniteye giden elektrik kablosunu iç ünitenin 20 cm yanından kesti...Bu montaj sırasında veya sonrasında ekstra ücret veya farklı birşey gerektirirmi.Cihazın garantisi devam ediyor!

SİZCE NE YAPMALIYIM?

bu linke bakınızhttp://forum.donanimhaber.com/m_60866045/tm.htm veya bana ulaşın bir ara. yakında bir servis var onun numarasını bulup verim size. hangisi kafanıza uyarsa ona yaptırırsınız. şayet henüz taktırmadıysanız.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: katakuli

İstanbul'da güney cephe 25-30 m2 salonda sadece yazın soğutma amaçlı kullanılmak üzere klima almayı düşünüyorum. Odada 2 kişi olacak. Evin yalıtımı iyi fakat oda terasta ve güney cephe olduğu için aşırı sıcak oluyor. Oda en fazla 30 m2 ama teras olduğu için tavanlar alçak ve bu sebeple normal bir odaya göre hacim olarak daha küçük. Bu durumda 12.000 BTU'luk kaliteli bir klima yeterli olur mu ,yoksa 15.000 veya 18.000 btu'luk bir ürüne mi bakmak gerekir ? Bütçem en fazla 1500TL olduğu için pekte fazla ürün bulamadım . Arçelik almak istemiyorum ama bütçeme de birtek arçeliğin 15.000 btuluk kliması uyuyor (taksitli alacağım için)
    Birkaç gün içinde bi karar verip almak istiyorum . Acil yardımlarınızı bekliyorum .

Hacim olarak küçük, ama teras olması nedeniyle de dışardan ısı alışverişi fazla olur, gene de 12 binlik makina yetersiz kalabilir.

Sadece soğutma olunca Arçelik'in 15 binliği uygun bence.
    Zaten diğer markalarda ara kapasiteler pek olmuyor.

Şu alet hem Arçelik'ten daha iyi hem de çok ucuzlamış görmeyeli:)

akakce.com
    Auer AG18-0929/R2 R410A Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-auer-ag18-0929r2-r410a-fiyati,748360.html

İdealeşya da sağlam dükkandır, çok kişi alışveriş yaptı.

Tavsiye için teşekkürler.
    Geçen gün keşif için arçelikten gelen teknik servis çalışanı ,14.000 btu'luk klima temmuz , ağustos sıcağında zorlanır dedi . 18.000 btu klimanın daha uygun olacağını söyledi. geçen sene 5-6 ay lg-beko klima kullanmıştım .Ne bi arızasını gördüm ,ne de soğutma özelliğinde memnuniyetsizlik yaşadım . Bugün Koçtaş'ta 10 taksit 1548 TL'ye şu ürünü gördüm :
    Sizce nasıl bir klima ? Sizin tavsiye ettiğiniz auer ile kıyaslarsanız ?

• quote:

quote:

quote:

İstanbul'da güney cephe 25-30 m2 salonda sadece yazın soğutma amaçlı kullanılmak üzere klima almayı düşünüyorum. Odada 2 kişi olacak. Evin yalıtımı iyi fakat oda terasta ve güney cephe olduğu için aşırı sıcak oluyor. Oda en fazla 30 m2 ama teras olduğu için tavanlar alçak ve bu sebeple normal bir odaya göre hacim olarak daha küçük. Bu durumda 12.000 BTU'luk kaliteli bir klima yeterli olur mu ,yoksa 15.000 veya 18.000 btu'luk bir ürüne mi bakmak gerekir ? Bütçem en fazla 1500TL olduğu için pekte fazla ürün bulamadım . Arçelik almak istemiyorum ama bütçeme de birtek arçeliğin 15.000 btuluk kliması uyuyor (taksitli alacağım için)
    Birkaç gün içinde bi karar verip almak istiyorum . Acil yardımlarınızı bekliyorum .

Hacim olarak küçük, ama teras olması nedeniyle de dışardan ısı alışverişi fazla olur, gene de 12 binlik makina yetersiz kalabilir.

Sadece soğutma olunca Arçelik'in 15 binliği uygun bence.
    Zaten diğer markalarda ara kapasiteler pek olmuyor.

Şu alet hem Arçelik'ten daha iyi hem de çok ucuzlamış görmeyeli:)

http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-auer-ag18-0929r2-r410a-fiyati,748360.html

İdealeşya da sağlam dükkandır, çok kişi alışveriş yaptı.

Tavsiye için teşekkürler.
    Geçen gün keşif için arçelikten gelen teknik servis çalışanı ,14.000 btu'luk klima temmuz , ağustos sıcağında zorlanır dedi . 18.000 btu klimanın daha uygun olacağını söyledi. geçen sene 5-6 ay lg-beko klima kullanmıştım .Ne bi arızasını gördüm ,ne de soğutma özelliğinde memnuniyetsizlik yaşadım . Bugün Koçtaş'ta 10 taksit 1548 TL'ye şu ürünü gördüm : http://www.beko.com.tr/urun_detay.aspx?kat=710&urn=2195&lang=tr-TR
    Sizce nasıl bir klima ? Sizin tavsiye ettiğiniz auer ile kıyaslarsanız ?

Alıntıları Göster
    İstanbul'da güney cephe 16 m2 salonda soğutma amaçlı kullanılmak üzere klima almayı düşünüyoruz. Evimiz çok büyük olmadığından diğer odaların da en azından geceleri yatarken soğumasını istiyoruz. Evde 4 kişi yaşıyoruz. Evimiz en üst kat ve güneye baktığı için güneş doğduktan batana kadar güneş alıyor ve evde resmen kavruluyoruz. Bütçem 1500 TL civarı. Kaliteye önem veriyorum tavsiye edebileceğiniz markalar hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Bi de kaç BTU'luk klima almam gerekir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. (Biraz durumum acil, kısa sürede almak istiyorum)

• iki seçenekte kaldım. 18000 lik auer yada 18000 lik samsung boracay hangisini tercih etmeliyim..
  • ARKADAŞLAR hangi klimayı alırsanız alın ancak sakın ARÇELİK KLİMA almayın. hiçbir halta yaramıyor. gürültüsünden başka bir faydası yok. ayrıca duvarda süs olarak durmasını istiyorsanız alabilirsiniz. 30 m2 lik salona taktırdım, 22000 btu luk bir faydasını göremedim, ne ısıtıyor ne soğutuyor.
  • quote:

quote:

SİZCE NE YAPMALIYIM?

Soketini bulamamış mı öküz

Akıbaşında biri kabloyu ekleyip takabilir, sorun olmaz.

dağın ayısına öküz niye diyon abi. öküz hiç yoktan işe yarar. ayı ne işe yarar ayıcılıkta yassah artık.

ben soketi takıldığı kabloların düzgün durması için aparatı takmamak için aşağı atan adam bile gördüm:((

• Klima çalışırken çıkan kokudan rahatsız oluyorsanız klima kokusunu deneyebilirsiniz. Hem kokusu çok güzel hemde şık tasarımıyla klimanızın üzerinde sırıtmıyor.

www.supurgemarket.com
    Elektrikli süpürge toz torbası,aksesuar,hortum,filtre,koku çubuğu | Süpürge Market
    http://www.supurgemarket.com/lykia-klima-parfumu-p-5102.html

• Kocausta selam geçen sene gree marka ürün tavsiye ettin kısmet olmadı alamadık . Bu sene alayım dedim fiyatları artmış. 11000 btu almayı düşünüyorum klima . Yine gree tavsiye edermisin yoksa bu kalemde bu klima daha iyi bu seneki gree klimalar iyi değil bakma mı dersin yarım edersen sevinirim.
  • 20-21 m2 alan için klima almayı düşünüyorum. ama kararsız kaldım.

mitsubishi electric yeni kampanya başlatmış
    msz chc-35 2090 tl
    msz ge-35va 2950 civarı

mitsubishi heavy
    srk-35zjp-s 1850 civarı

carier 35 nvq modeli 1800 civarı

toshiba 13 skv 2150
    toshiab 13-skvr daisekai 2600 civarı

fiyatları var
    toshiba 13 skv, mitsubishi heavy 35zjp-s, msz chc-35, carier 35 nvq modeli arasında kararsızlığım devam ediyor. bu işi bilen birisi olan veya kullananlar hangisini önerirsiniz.
  • merhabalar,

iş yeri için 24 binlik salon tipi klima almak istiyorum.daha üst btu ya sahip klimalar için gerekli elektrik tesisatı yok.ne önerirsiniz?splite göre

daha verimli oldugu dogrumudur?

teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmetkilickan

ARKADAŞLAR hangi klimayı alırsanız alın ancak sakın ARÇELİK KLİMA almayın. hiçbir halta yaramıyor. gürültüsünden başka bir faydası yok. ayrıca duvarda süs olarak durmasını istiyorsanız alabilirsiniz. 30 m2 lik salona taktırdım, 22000 btu luk bir faydasını göremedim, ne ısıtıyor ne soğutuyor.

Modeli nedir ? ben arcelikte 22000 btu klima göremedim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: _OxoskvA_

İstanbul'da güney cephe 16 m2 salonda soğutma amaçlı kullanılmak üzere klima almayı düşünüyoruz. Evimiz çok büyük olmadığından diğer odaların da en azından geceleri yatarken soğumasını istiyoruz. Evde 4 kişi yaşıyoruz. Evimiz en üst kat ve güneye baktığı için güneş doğduktan batana kadar güneş alıyor ve evde resmen kavruluyoruz. Bütçem 1500 TL civarı. Kaliteye önem veriyorum tavsiye edebileceğiniz markalar hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Bi de kaç BTU'luk klima almam gerekir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. (Biraz durumum acil, kısa sürede almak istiyorum)

Arkadaşlar üşenmeyip bana bi cevap yazarsanız sevinirim, bu ara halletmem lazım bu işi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CuCuK

merhabalar,

iş yeri için 24 binlik salon tipi klima almak istiyorum.daha üst btu ya sahip klimalar için gerekli elektrik tesisatı yok.ne önerirsiniz?splite göre

teşekkürler.

http://www.pvg.com.tr/zibro_fsdc_6024-16-68.html

Bu salon tipinin Kralı şu anda.Kendi katogorisinde en şık ve en uygun fiyat.Yok fiyat fazla gelir derseniz,Diamond Elec. veya Midea gurupları daha uygun.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Orijinalden alıntı: CuCuK

merhabalar,

teşekkürler.

http://www.pvg.com.tr/zibro_fsdc_6024-16-68.html

Bu salon tipinin Kralı şu anda.Kendi katogorisinde en şık ve en uygun fiyat.Yok fiyat fazla gelir derseniz,Diamond Elec. veya Midea gurupları daha uygun.

Sayın Mbirol bu klimadamı çinde üretiliyor?

• 
Sayfa: önceki 799800801802803
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.