Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3146. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (2 Mobil) - 10 Masaüstü2 Mobil
5 sn
64.875
Cevap
962
Favori
4.896.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
36. Sırada  bugün en iyi #14
Sayfa: önceki 31443145314631473148
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir intenet sitesinde kampanya yapmışlar. samsung marka 2 adet 12000 Btu multi split klima tek yön İç ünite için 5,2 kw Dış Ünite veriyor .

5,2 kw dış ünite için 17 000 btu değer görünüyor. bir boy büyük dış ünite olarak 6,8 kw var. btu değeri 23200 btu. ama bunu vermiyor. heralde 2 adet 12 000 btu için en uygunu bu olurdu.

satıcı dediki, tam performansta iki iç ünite dönüşümlü olarak çalışır. yani size 5,2 kw 17 000 btu yeterli olur 2 adet 12 000 btu iç ünite için.

sizler ne düşünüyorsunuz?

• @J.Astb33
    @ klima5505

Hazır konu açılmışken bende şunu sorayım.

12.000 Btu kapasiteli iyi bir klima ; 1 ay boyunca hiç kapatılmadan çalıştırılırsa ne kadar elektrik tüketir ? Yani ne kadar tüketirse , o klima için elektrik tüketimi çok iyi diyebiliriz ?

Mesela bu işin duayenlerinden diye bilinen Adem Helvacı ; 2022 Temmuz ayında hiç kapatılmadan çalıştırılan Midea Extrem Save modelinin ( 27 derecede , 30 gün x 24 saat çalıştırılarak ) 1 ayda toplam 97 Kw elektrik tükettiğini paylaşmıştı.

Bu değeri alırken klimayı hiç kapatmamak , evin cephesi , yalıtımı v.s tabii ki etken ama genele baktığımızda; klima sektöründe aylık elektrik tüketimi çok iyi denilen bir klimanın ( örnek olması açısından 12.000 Btu bir klimayı 26-27 derece kullanım baz alırsak ) aylık tüketimi ne kadar olur acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 13 Haziran 2025; 13:46:14 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar evin krokisi bu şekilde.

klimayı mutfak ve wc arasındaki kırmızı ok işaretli yere koyayım diyorum ama 12 ve 18 mi daha iyi olur acaba .

eğer orası uygun olmaz ise riske girmeyip sadece salona koysam 12 lik yeter mi.

güneş alan cephe cadde üzeri olduğu için daire , yazın yatak odası da çok sıcak oluyor.

bu işlerde amatör olduğum için bilmiyorum dış ünite nereye konur , boru bağlantı vs.

yardımcı olabilir misiniz.

aklımda LG DualCool Plus var ama iyi midir.

mutlaka wifi olsun istiyorum

12 ler için 30 k , 18 ler için 40 k bandında tavsiye edebileceğiniz başka f/p ürünü var mıdır .

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

• Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

selamlar, çizim yeteneğim sıfırın altında olduğu için robot süpürgenin haritalandırmasını ekledim.

🏠 Alan Dağılımı:

• Salon: 22,5 m²
    • Yatak Odası: 16 m²
    • Koridor: 6 m²
    • Balık odası: Kapalı

m2 olarak odalar şu şekilde. balık odası yazan yerin kapısı kapalı zaten hep. 18.000 btu arçelik ekolojik inverter klimam mevcut salonda kırmızı ile işaretlediğim yerde. ama naparsam yapayım yatak odasını serinletmiyor. yatak odasındaki ortadaki siyahlık da çift kişilik yatak bu arada. Evim kışın çok kolay ısınıyor ama yazın tam tersi soğutmak dert. en üst katın bir altında oturuyorum, salonun üstünün büyük bölümü teras, böyle olunca da çok fazla ısınıyor duvarlar. yatak odasının da aynı şekilde tamamına yakını teras. klima çalışmadığında anında 30 derecenin üzerine çıkıyor evin içi. LG PC18SQ 18.000 btu almayı düşündüm, nakit 42.500 tl dedi buradaki bir satıcı. salondaki klimanın aynısını almayı düşündüm arçelik bayiisine gittim, orada da 18 binlik klimanın çok büyük geleceğini söylediler, madem evinde doğalgaz var sadece soğutma özellikli klima al diye fikir sundular. Arçelik 15325 S modelini nakitte 27.000 tl den verebileceklerini söylediler. pc başına geçince biraz araştırayım dedim ama pek fazla hakkında bilgi elde edemedim. yapay zekaya sorduğumda çalışma desibelinin çok yüksek olduğunu ve yatak odasında çok konforsuz olacağını söylediler. akşamları eve geldiğimde yatak odasının kapısını kapayıp klimayı açsam, içerisi soğusun desem 12.000btu yeterli olur mu yoksa yine 18.000 btu mu almalıyım bir türlü karar veremiyorum. lg nin wifi özelliği ve telefondan uzaktan erişimi de ilgimi çekiyor ama inanılmaz kararsız kaldım. çok çok uzun oldu yazı kusura bakmayın. önerilerini bekliyorum, teşekkürler

• Dış ünite yapısı aynı. Dışarıdan görüntü alma şansım yok konumdan dolayı. Farklı gördüğüm, bu seride logo sol altta. Plus ve diamond için de var benzer kasa. Diamondda birebir aynı ama logo sol altta olan modeli daha pahalı görünüyor, farkı varsa bilmiyorum. Belki wifi kit desteği vs olabilir.

Kullanımda gündüz 26 gece 27 eco moduna aldım. Muhtemel hep böyle kullanılacak. ilk kullanımlarda arada fan devri yükseliyordu eco açıkken otomatik olduğundan dolayı şimdi o da olmuyor gibi neredeyse. Sistem oturdu sanırım bir süre sonra. Fan yönü için en altta uzun süre kullanmayın talimatı vardı nem birikmesi olur diye. servis en üstün bir altı olarak ayarlamıştı ben de değiştirmedim. bu şekilde tam odanın ortasına yöneliyor ve bilgisayara vs. üst konum gece daha konforlu olabilir.

Bu arada servise iklimsa ürünlerini sorduğumda onların kurulumu bizde değil dedi. Fiyatları zirvede, gaz r410a, verim 6larda, servis belli değil. Bir gariplik var o tarafta.

Tekrardan yazayım alacak olan varsa mhi form ürünü olmasına dikkat etsin , sonra pişman olmayın.

• Günlerce araştırıp okuduktan sonra nihayet 25m2 salonum için Kaira DTXR35E A++ 12000 BTU Wifi Inverter klimayı 24.400TL ye HB den aldım. Darısı almayı düşünlerinin başına.

• Dreamparks kullanıcısına yanıt

ben de aynisini aldim hayirli olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @klima5505

Merhaba hocam, İzmirdeki evimize klima almayı düşünüyoruz ama biraz kaybolduk gibi. 18000BTU, m^2 hesabına göre en uygun olan gibi gözüküyor. Sadece soğutma için kullanacağız. Bütçemiz 40 civarı. Öneriniz ne olur acaba?

• Hepsiburada dan electronikpazar satıcısından Airfel klima aldım 6 Haziran'da aldım yarın teslim etmeyi düşünüyorlar berbat bir satıcı

Yani demem o ki hepsiburadan almanız hemen geleceğim manasına gelmiyor satıcı önemli

• A_AYDIN kullanıcısına yanıt

🔇 En Sessiz ve Uygun Klima Tavsiyeleri (12.000 BTU için):

🥇 Samsung AR35 (AR12TXHQBWK)

İç ünite ses seviyesi: 19 dB’ye kadar düşüyor (çok sessiz)

Uyku modu + good sleep özelliği

Sessizlik + şık tasarım + enerji verimi

Fiyat: ~26.999 TL

✅ Yatak odası için en dengeli seçim

---

🥈 Arçelik Ekolojik 12325 A

İç ünite ses seviyesi: 21-22 dB civarı

A++ enerji sınıfı, uyku modu var

Yerli üretim → hızlı servis, kolay parça

Fiyat: ~30.000 TL

✅ Yerli ve sessiz bir seçenek arıyorsan mantıklı

• tam1marjinal T kullanıcısına yanıt

Söylediğin ürün güzeldir kalitelidir fakat sıkıntı servis birçok klima firmasından sorun servistir o yüzden bulduğun bölgede servis hizmeti en kaliteli en güzel olan firma ya da firmalardan ürün almam mantıklıdır

• count C kullanıcısına yanıt

Bu listeden boş 3000 iyi seçerdim Çünkü o bir tık daha fazla kaliteli

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt

Servis ek her bir metre boru için 2.000 lira da 6.000 lira da isteyebilir astarı yüzünden pahalı

• sahhhhhin S kullanıcısına yanıt

24.000 btu almanız lazım

• batubilir B kullanıcısına yanıt

Bu listeden birinci tercihim bir son olurdu 2 tercihinde Samsung olurdu Zira Samsung en sessizi Benim bildiğim

• Geminiye araştırtarak ortaya çıkan modellerden LG DUALCOOL Sirius 12K BTU Inverter klimada karar kılarak LG online mağazasından 32 bin liraya satın aldık. Kurulum henüz yapılmadı. İnşallah memnun kalırız.

• J.Astb33 kullanıcısına yanıt

Yanitiniz icin tesekkur ederim. Airfel LTXM25N 9000 cihazini almaya karar verdik. F/P olarak avantajli gorunuyordu. Kurulum esnasinda vakumlamaya dikkat edecegiz.

• break. kullanıcısına yanıt

fiyatları aynı görünüyor kaira neden tercih etmediniz + wifi var.

• M_aTRa_X kullanıcısına yanıt

Marka bilinirligi biraz etkili oldu secimimizde.

Gerci Airfel’in kompresor ureticisi kimdir, kondenserleri bakir mi bilmiyorum. 2019 yilinda Vestel Flora almistik (LG kompresor) cok memnunuz hala daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi break. -- 13 Haziran 2025; 22:23:20 >
  • break. kullanıcısına yanıt
    İki urunde birebir ayni (midea prime) modeli bakir kullaniyor. Hayirli olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 31443145314631473148
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.