Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3075. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (4 Mobil) - 5 Masaüstü4 Mobil
5 sn
64.876
Cevap
962
Favori
4.897.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30733074307530763077
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bunu bende çok merak ediyorum, bu tarz çok fazla yorum var ve bu yüzden vazgeçtim bu modelden aslında.

Ayrıca fiyat olarak Mitsubishi ile aralarında 10k gibi bir rakam oynuyor. Almışken onu mu almak mantıklı olur o konuda da yardımcı olabilirseniz sevinirim.

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Merhaba bir sorum olacaktı ekstrem kış şartlarında ısıtma modunda evi ısıtmanın klima sistemine zararı olur mu ? Yaşadığım ilde -10 -15 arasına kadar nadir de olsa düşebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BohemianRhapsody -- 22 Şubat 2025; 8:11:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Arkadaşlar selamlar,

24 M2 alan salon için 3 cihaz arasında kaldım.

Sanırım alan için 12000 yeterli olacaktır. Son yorumlara baktığımda şu 3 cihaz aklıma yattı.

Kaira DTXR35E 12000 BTU

12 BTU MİDEA XTREME SAVE

Bosch Climate 3000i 

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bosch climate 18btu klimayı ısıtma için en ekonomik nasıl kullanmalıyım, aç kapa yaparak önceki aya göre yüksek geldi,

• Serdem1903 S kullanıcısına yanıt

Kaira markası için klima servisi daikin bünyesinde görünebilir arçelik bekoyla aynı performansı çokta iyi değil klima almak işin alıyorsan al ama gerçekten işe yarar kullanım için alıcam diyorsan daikin airfel tercih et dedi bende arada kaldım.Evimde baymak elegance plus kullanıyorum memnunum aslında farklı marka olsun diye araştırıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xxpp kullanıcısına yanıt

Son dediğimiz kısım benim canımı sıktı

Bitişik nizam bir binada oturuyorum Yani 2 yan bitişik şekilde bina olduğu için kapalı Arka taraf çok ters ve uzak Salonda sonuçta ihtiyacım var klimaya ve orası da yazın nerdeyse tüm gün güneş alıyor Kısaca klima motoru tüm gün güneşte kalmak zorunda Koyacak başka bi yer yok Performansı ve ürünün ömrünü çok mu olumsuz etkiler Bir de kamulu indirimiyle piyasadan ucuza mal edebildiğim için Samsung klima düşünüyorum Pek bu konuda bahsi geçmiyor Önerir misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbomlusinan -- 23 Şubat 2025; 9:8:26 >
  • Merhaba,

135m2 evimde müteahhit salon ve yatak odasına klima borularını bırakmış. Multi klima almayı düşünüyorum, tavsiyelere açığım.

• cimbomlusinan kullanıcısına yanıt

Dediğiniz klimayı öneririm zaten bosh baymak türevi klimalar kaliteli üretiliyor tavsiyem piyasada klima kılıf koruyucular var internetten temin edip kendiniz dış üniteye yeri müsaitse giydirebilirsiniz en azından faydası dokunur..Klima işinde turkiyede adem helvacı test ve püf noktaları konusunda bir numaradır.. YouTube kanalını takip edin derim çok yararlı bilgiler veriyor

• xxpp kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim

• anilxx92 kullanıcısına yanıt

Merhaba.

İkisi arasında TCL daha iyi olur. Cihaz olarak daha iyi ancak servisi güven verdi ise tercih etmeniz uygun olacaktır.

Bütçenizi biraz daha artırabilirseniz Kaira DTXR50E modeline bakmanızı tavsiye ederim.

18000'lik cihazlar maalesef zamlarla beraber daha yüksek fiyat aralığına ulaşmış durumda.

Saygılarımla...

• Merhaba hocam.

Salonunuz için bahsetmiş olduğunuz iklim şartları ve cam alanı da düşünülerek 18000 Btu bir cihazın yeterli olacağını söyleyebilirim.

Yatak odası için de 12000 Btu tercih ederek diğer alanlarda da etkisini görmek maksadıyla kapılar açık bir şekilde mümkün mertebe uzun soluklu,kapatmadan kullanım sağlamanız halinde etki görmeniz mümkün olacaktır.

Tek klima etkili sonuç verebilir olsa da diğer odalarda dış sıcaklığın çok yüksek olduğu günlerde etki azalabilir,yetersiz bir serinlik hissedilebilir. Bu nedenle mümkünse iki ayrı klima kullanımı daha sağlıklı olur.

Temel özellikleri içerecek şekilde ;

18000 ve 12000 Btu olarak

Bosch CL2000U

Arçelik Ekolojik Serisi

Baymak Elegant Plus

Vestel Flora Doğa

Serilerini bu sırayla tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...

• 0110engin kullanıcısına yanıt

Merhaba. Bahsetmiş olduğunuz koşullarda 18000 Btu uygun olacaktır.

Benzer fiyat aralığında Kaira DTXR50E modelini tavsiye edebilirim. Uygun fiyatlı iyi bir seçenektir. Rota Seal serisi de Kaira gibi Midea üretimi ve eşdeğer durumdadır. Diamond da verim bakımından aynıdır.

Bu bağlamda taksit imkanlarıyla beraber bütçenize uygun olanı tercih edebilirsiniz. 3 seçenek de birebir sayılır. Eğer size teklif edilen fiyatlar peşin fiyatları ise biraz pahalıya kaçmış olur.

Saygılarımla...

• cazsever C kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Mümkün mertebe kapatmadan kullanım sağlarsanız etkisini görebilirsiniz ama en uzaktaki oda olduğu için salondaki gibi kuvvetli olmayacaktır.

Saygılarımla...

• BohemianRhapsody kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Soğuk havalarda bu tarz sıcaklıklarda klima ile ısıtma sağlanabilir ancak bu tarz çok düşük sıcaklıklarda klima düşük verimli olacaktır.

Klima ısıtmada çalışırken dış ortamdaki ısıyı emerek içeri taşır.

Dış ortam soğudukça transfer edilecek ısı miktarı da azalacağı için cihazın performansı bu sıcaklıkların olduğu süre zarfında düşecektir.

Ayrıca dış ünitenin arkasından yanına uzanan petekleri ısıtma esnasında karlanacaktır.

Bu karlanmayı eritmek için de klima ısıtmaya ara vererek defrost işlemi gerçekleştirecektir. Yani oluşan karlanmayı eritecektir.

Tüketimi azaltmak ve ısıtmayı daha konforlu hale getirmek için klimanın mümkün mertebe kapatılmadan kullanılması gerekli olacaktır.

Bu ortamın soğumasını önleyerek klimanın ortam sıcaklığını sürekli kontrol altında tutmasını sağlarken aynı zamanda defrost ihtiyacını ve sıklığını da azaltacağı için daha düşük tüketimle ısıtma yapılmasını sağlayacaktır.

Ayrıyetten araba motorlarının yağlarının çok soğuk havada viskozitelerinin artması gibi klima kompresörlerinin yağlama yağı da soğuk havada kalınlaşır ve akışkanlığı azalır. Bunun yağlama problemi oluşturup uzun vadede kompresör ömrünü kısaltmaması için bu tarz çok soğuk havalarda yine klimanın açık tutularak,mümkün ölçüde kapatılmadan kullanılması daha sağlıklı olacaktır. Böylelikle hem tüketim düşük olur,hem de kompresör ve yağı sıcak kalarak daha sağlıklı bir yağlama gerçekleşir. Ayrıyetten ortam ısıtılınca kompresör daha düşük güçte çalışacağı için kompresöre binen yük de azalacaktır.

Yani mümkün mertebe kapatmadan kullanmanız cihazın sağlığı ve tüketim açısından olumlu sonuçlar verecektir.

Hatta -25 derecelerde çalışabilen cihazlarda ve büyük kapasiteli sistemlerde kompresör yağının akışkanlığını korumak ve sıvılaşan klima gazını kompresör yağından ayrıştırmak için kompresör kapalıyken devreye giren "karter ısıtıcı" olarak adlandırılan ve dışarıdan kompresörün gövdesini ve içerideki yağı ısıtan ısıtıcı rezistanslar ve defrost esnasında eriyip akan suyun donmasını önlemek için dış ünite tabanına yerleştirilen rezistanslar bu klimalara eklenerek üretilmektedir.

Saygılarımla...

• metingns kullanıcısına yanıt

Selamlar.

Midea Xtreme Save

Bosch 3000i

Kaira DTXR35E

Şeklinde bir sıralama yapılabilir.

Üç cihaz da Midea üretimidir. Birinci seçenek direkt Midea'nın kendi cihazı. Bosch'un bu modeli de verim değeri çok benzer olan versiyonudur. Kaira diğerlerine kıyasla giriş segmenti kalıyor.

Saygılarımla...

• Merhabalar,

Mitsubishi Electric'ten KIRIGAMINE ZEN MSZ-EF35VGB modelini gözüme kestirdim. Taksitli fiyatı 61.800 TL gözüküyor. Bu fiyata gerçekten değecek bir model mi? Neredeyse yarısı kadar fiyatlara Samsung, Arçelik vs görüyorum ama iyiler mi bilgim yok. Önerdiğiniz fiyat/performans bir model var mıdır yoksa paraya kıy KIRIGAMINE ZEN al der misiniz?

Teşekkürler.

Hocam klima bağlanırken fazla olan bakır boruyu dış ünitenin arkasına kıvırıp bırakmışlardı, bunun ısıtmaya soğutmaya olumsuz etkisi olur mu. Yaklaşık 2m

Teşekkür ederim detaylı yanıtınız için.

• Armo_ kullanıcısına yanıt
    Mitsubishi Electric Krigamine Zen serisine ayırabileceğiniz bir bütçeniz varsa bende size Panasonic Etherea'yı tavsiye ederim.12.000 Btu'luk modeli var bende ve muhteşem bir klima.

Alabileceğiniz bir bayii varsa fiyat alın ve bu alternatifi kesinlikle değerlendirin derim.Çünkü Krigamine Zen fiyatlarına yakın bir fiyatı olması lazım ama kalite ve performans anlamında (bana göre) Legendera modelinden bile üstün bir klimadır Panasonic Etherea...

• Papirus P kullanıcısına yanıt

Panasonic'in kliması olduğunu bilmiyordum hocam teşekkürler öneri için.

• 
Sayfa: önceki 30733074307530763077
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.