< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2834. sayfa)

-
-
Valla o sıcaklarda o kadar bunaldımki 10 gün önce sabah 10 da aradılar 15 dk geliyoruz diye bizde hanımla hastaneye gidiyorduk evde kimse yok öğleden sonra gelin yada akşam enson bize gelin dedim güzergah tan geri dönüş yapamazlarmış yarın gelin dedim firmayı arayın onlar tekrar servis talep etsinler dedi bende Daikin müşteri hizmetlerini aradım aynen bunları aktardım bir hafta geçti gelmediler tekrar daikini aradım servisin numarasını verdiler pazartesi servisi aradım Perşembe günü geleceklerini söylediler o gün yine diyabet polikliniğinde 13 te benim randevum vardı randevuyu iptal ettim fiyat konusuna gelince oğlum THY çalışıyor onlara indirim varmış 18000 9 taksit aldım fiyat uygun geldiği için tercih ettim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kaira'nın 12000BTU klimasını sipariş ettim. Evde daha önceden keşif yapılmamıştı. Montaj öncesi mutlaka yapmam gereken hazırlık var mıdır? Mesela dış üniteyi balkonun içine mi koydururum yoksa balkon dış duvarına mı, ona montaja geldiklerinde uygunluğa göre karar vermek istiyorum. Bu yüzden de yeri belirlenmeden elektrik tesisatı çektirmek istemiyorum. Elektrik tesisatı çekili olmadan servis montajı yapar mı? Bir de balkon dış duvarına montaj istersem 4. kat için ille de vinç mi gerekir? Taşıyıcı ayakları vinç olmadan sabitlemelerini sağlayan bir aparatı var mıdır servisin?
Bu sorularıma yanıt veren/yorum yapan olursa şimdiden teşekkürler.
-
Isterseniz klima gelene kadar keşif için servisi çağırın. Ben öyle yaptım. Hem dış ünitenin nereye konulacağını hem de hattı nereye çekileceğini óğrenirsiniz, hattı çektirirsiniz. Ayrıca klima kurulduktan sonra elektrikçiyi beklemezsiniz bir de. Size hizmet verecek Daikin servisini direkt arayín veya dükkana gdin keşif için direkt iletişim kurun merkezden gelen talepleri pek takmıyorlar.
Bence içeriye koydurmak daha mantıklı çünkü dışa koydurursanız hem boru mesafesi uzayacak ve metre başına 700 TL ücret çıkacak muhtemelen, hem de içerde daha korunaklı olur. Balkonda duvarda yukarıya sağı solu açık hava alacak bı yere koyabilirsiniz. Vinç gerekir mi sanmiyorum balkon duvarları için gerekmiyor galiba. Eğer gerekiyorsa keşifte hem onu da öğrenirsiniz, gerekiyorsa eğer içeriye koydurursunuz kesin zaten. Keşif iyi olur her yönden.
Beko 18000 Ekolojik klima aldım ama servisinden elektrik alamadım. Sanırım taşerona vermişler. 4 yıl garanti uzatayım dedim ilk kez servis biz yapmıyoruz dedi :)
Vakum istedim özellikle, şöyleydi böyleydi, ulen 5-10 dk yapacan altı üstü binbir dereden binbir su getirdi. Yapmadı da.
Kuruldu ne bekodan bir mesaj gelmedi kuruluma ait. Normalde daha önce anında gelirdi.
Beko'yu aradım 4 yıllık garanti için servis kaydı açtı. Servis aradı bunun için gelmemize gerek yok dedi. Dedim bence de. IBAN istedim fiyata ve ibana bakıp döneceğiz dediler dönmediler. Beko'yu aradım yine servis anında whatsapptan iban attı. Yolladım anında parayı neyse girdiler.
Şimdi dış ünitede ek garanti yazıyor, iç ünite de yok. Aradım servisi öğrenelim dediler şimdilik geri dönüş yok.
Hayatlarında sanki ilk kez ek garanti yapıyor servis.
Tamam dedim Arçelik-Beko benim için bitmiştir. İyice kalite düşmüş ayaklara. Kurumsal bir firmaya yakışmıyor.
Özellikle klimayı geç aldım ve geç montajlattım ki servis rahat adam gibi vakum vs yapsın diye. Hataymış.
Arçelik-Beko kurulum zorunluluklarına uymadan binlerce klimayı böyle takıp gidiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eteksen -- 22 Eylül 2023; 11:25:20 >
-
Balkon camlı yani kapalı ise zaten hayatta koydurmayın. Açık ise sizi rahatsız etmeyecek bir yer varsa kurun. Masa atıp oturuyorsanız rahatsız edebilir sesi verdiği sıcak hava.
-
eğer vakum yapmadılarsa dış ünitenin değişmesi lazım.vakumun ne kadar gerekli olduğunu araştırın görün.vakit kaybetmeden beko müşteri hizmetleri ile görüşün gerekirse hakem heyetine başvurun.bundan sonra gelip vakum yapsalarda iş işten geçti dış ünite değişmeden o klimadan randuman alınmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ataseven1972 -- 23 Eylül 2023; 23:58:21 > -
Hocam noviro serisinde vg ve vgkp ayrımı var. Aralarındaki fark wifi modülü mu acaba?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Vgkp modelinim önemli 2 farkı var.
İlki bu modelde daha iyi hava temizleme özelliği var. Klimalar odadaki havayı üst menfezlerinden alır standart filtrelerden geçirir ve kanatlarından odaya geri bırakır. Yani içi yeteri kadar bakımlı her klima çalıştığında oda havasını partikül(toz vb. Gibi küçük ama fizikü partiküller) bakımımdan temizler.
Bu vgkp modelinde ekstradan Plasma Quad Plus” filtre adında filtre var ve boyutu 2.5 mikrometreden daha küçük (2,5µm büyüklüğünde) parçacıkları da filtreleyerek ekstradan oda havasını temizliyor.
2. Fark ise vg modellerinde wifi standart değil. Modül alman gerekiyor. Vgkp lerde wifi dahili ve stock olarak mevcut.
Noviro serisindeki yuvaya uygun modül MAC-587IF kod nolu modül en son 3500 dü 1 2 ay önce.
Şu an aralarındaki fiyat farkını bilmiyorum. Siz aldığınız fiyata göre hesabınızı yapın. Modül fiyatını ekleyin. Arada kalan fark plasma quad. Bana göre 3 4 bin vb ise bu fark verilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 25 Eylül 2023; 2:11:34 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Teşekkürler. Peki cihazlardan memnun musunuz tuketiminden ,performansindan? Gönül legendera ister lakin bütçe elvermiyor. Üstelik benim de ödenek ayirabilirsem 2adet 12 ihtiyacım var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
merhabalar. 18.ooo btu arçelik klimanını motoru ses yapıyor. sizce montaj hatasından mı? montajı yeni yapıldı çünkü. eski taşındığım evde bu denli ses yapmıyordu.
-
Yapan servisle iletişime geçtiniz mi?
Hocam tüm gaz bosaltılıp vakum yapılıp tekrar gaz basılsa da olmaz mı
Bugüne kadar 1 beko ve 6 me klima aldım(ikisi annem ve kayınvalidem)..Me den fh35 kart bozuldu gibi gözüküyor ve kartı tamir edecek tavsiye edeceginiz yer varsa memnun olurum.
Klima fiyatları almış basını gitmiş ve bir karta 13-15 bin vermek saçma geliyor.Bundan sonra pahalı bir klima almakta mantıklı gelmiyor.Hatta yukarıda okudum Me nin en pahalı modellerinin adı geciyordu.Msz ,sf,den krigamineye, enviroya kadar kullandım.Değmez arkadaslar.Yani en pahalısına değmez.Uygun olsa enviro alır gecerim.Yeterli,Harede olur.Bana 12000 lik uygun fiyatlı ısıtma verimliliği yüksek arıza olasılığı az..Denenmiş kullanılmış modellerden tavsiyede bulunabilirmisiniz.Cevremdekilere sorduğumda
Baymak elegant plus ve samsung dediler ama bilemedim
Yardımcı olursanız memnun olurum.
olmaz adem helvacı beyin youtube videolarını seyredin neden olmayacağı hakkında bilgiler mevcut.en sağlıklısı dış ünitenin değişmesi.
-
Cevap icin tesekkürler.Airfel için model yazma i.kanınız var mı hocam.
Zor iş desenize hocam..
Airfel , kaira , baymak Elegant plus uv . Bu üçünden en iyisi en sessizi ve baş ağrıtmayanı hangisidir
sagolasın hocam..Kaira alayım o zaman..Birde gree dedi biri..Kafa gitti iyice..Kartı tamir ettirmeye calıstım ama kimse yanasmıyor..Nasıl bir aletse tamirci bile istemiyor
Tamir etmesini bilmiyorlar çünkü hocam. Bilseler. 100 liralık devre elemanı kullanır 5bin tl ister geçer. Ama bilmiyorlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X