Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2780. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
18 Misafir (6 Mobil) - 12 Masaüstü6 Mobil
5 sn
64.285
Cevap
951
Favori
4.863.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
22. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 27782779278027812782
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Pazartesi kuruluma gelecek servis buraya yazarım yıllar önce aldığım digitsu klima bile bize yeterken bundan şikayetçi olacağımı sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @klima5505

Hocam klimanın buralarından su gelmesi normal mi

• 15-16k'ya kadar 12_13 btu klima laizm arkadaslar. Alip kullanan memnun olanlar bisey onerebilir mi?

• Arçelik 12325 sipariş verdim. İlk Ankara. Fiyat 13500 TL 5 taksit. Haftaya perşembe, cuma kuruluma gelirler dediler. Yardımlar için teşekkür ederim. Deneyimlerimi buraya yazarım.

• Ben de stok gelince haber vere tıklamıştım ama hiçbir şey gelmedi :) evet öğrenci indirimi çok etkili oluyor cidden umarım yakın zamanda gelir tekrar. Hayırlı olsun size kazasız belasız kullanın inşallah

• klima5505 kullanıcısına yanıt

hocam mödeller şunlar

airfel ltxm50u

bosh climate 2000

samsung ar18tshzhwk

MIDEA MSAFCU-18HRFN8

önerilerinizi bekliyorum hocam

• Arkadaşlar klima konusunda altus nasıl markadır? Sadece soğutma için kullanmayı düşünüyorum.

Kullanacağım oda 30 m2
    Altus Alk 1840 18.000 Btu/h Sınıfı R32 Inverter Split Klima

Ayrıca 18000btu uygun mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seegoo -- 22 Temmuz 2023; 14:7:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • seegoo kullanıcısına yanıt
    Aynı metrekarede Beko 12000 btu kullaniyoruz cok rahat yetiyor. Evin yalitim iyi ise daha büyük kapasiteye gerek yok. Sadece sogutma icin kullanacaksabiz en ucuz klima dahi işinizi görür. Altus da Beko/Arcelik ayni klimalar, kucuk farklar var.

• Dolce Vita 12.000 Btu Inverter A++ Duvar Tipi Klima 10.900 TL sadece soğutma izmir 25 m2

Ne dersiniz? Bütçe kısıtlı.

• omeryil O kullanıcısına yanıt

14 m2 lik mutfağa 12.000 BTU'luk Beko prosmart 61260'ın rahatlıkla yeterli gelmesi lazım. Ancak burada kafamı karıştıran nokta sizin mutfakta önceden kullandığınız LG Dual Plus S3-M12JA2FA 12K Wi-Fi A++ 12000 BTU klima nasıl yetersiz geliyordu mutfağa bunu anlayamadım ? (acaba gazı mı azalmıştı ? ve yeterince soğutma yapamıyordu ?)

• Bosu kullanıcısına yanıt
    Servis gelip gazını ölçtü gazda bir sıkıntı yok dedi, klima montaj yapılırken başında durup 20 dakikada vakum yapılmasını sağladım. Öğlen 12den sonra güneş vurmaya başlayınca güney batı cepheden hiçbir şekilde dışarısı 32C iken 29C nin altına indiremiyordu. Küçük odaya aldığımda dışarısı 40C iken 28C indirmeyi başardı aynı klima. Sonuçta klima uzmanı değilim ama mutfakta ne yazın ne de kışın hiç verim alamadım LG den servis topu genel merkeze atıyor genel merkez servise baktım çözemiyorum kendi insiyatifimle sadece iç üniteyi aynı kablo ve tesisat ile küçük odaya taşıttım. Hiç olmazsa bir işe yarasın. Şimdi mutfağa mantıklı bir cihaz almaya çalışıyorum sizlerinde katkılarınızla. Bu sefer doğru seçim yapmalıyım çünkü bir daha değiştiremem son şans!!!

• KOMANDO ASTEĞMEN kullanıcısına yanıt

Bir mitsubishi Electric klima kullanıcısı olarak benim tercihim daıkın olurdu. Noviroda iç ünite kuyruk kodu KP ile biten modelde wifi ve plasma quad standart diger modelde bu ozellikler yok siz hangi model üzerinden karşılaştırma yapıyorsunuz? Daıkın shıra plusta ise wifi, flash streamer, 2 kademeli hareket algılama sensörü, uyku modu, ultra ısıtma, gibi özellikler standart perfonmans olarak bakıldığında aralarında çok fark yok gibi görünmesede daıkının daha performanslı olacağını düşünüyorum daıkının dış ünitesi 18' lik ve 22' lik klimalarda aynı ölçüde ve ağırlığı 49 kg mitsubishi Electric ise dış ünite 9 ve 12 ' lik klimalarla aynı ölçüde ağırlığı 35 kg, gözlemlediğim kadarıyla buda yüksek devirlerde mitsubishi Electric dış ünitesi daha sesli kompresör gücü daha dusuk seçilip yazılımla gücü yükseltilmiş muhtemelen, dış ünite ölçüsündeki bu kaybı gidermek için dış ünite fanının aerodinamik yapısı geliştirilip ağırlığı azaltılmış hava debisi yükseltilmiş ama buda dış ünite fanının daha yüksek devirlerde çalışması sonucu rahatsız edici bir rüzgar sesine yol açıyor kompresör düşük devirde çalışıncaya kadar, ben 22" lik enviro kullanıyorum performansından pek memnun değilim prizli wattmetre ile çalışmasını takip ediyorum klima odada ve dış hava sıcaklığında bir değişme olmadığı halde birdenbire gücünü yükseltiyor en iyi özelliği çok düşük güçlerde çalışabiliyor 200 watt altına kadar inebiliyor soğutma perfonmansı ısıtmaya göre daha düşük gözlemlediğim kadarıyla, Mitsubishi Electric servis kalitesi ve müşteri memnuyeti daha iyi müşterisini mağdur etmiyor tercih etmemdeki sebeplerden biride buydu.Sizin yerinizde olsam tercihim daıkın olurdu , ayrıca klima için ayrı bir elektrik hattı çektirmenizi tavsiye ederim bazı mitsubishi Electric servisleri bunu şart koşuyor ama daıkında böyle bir uygulama yok

• Chngrgny C kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler sağolun. Umarım yakın zamanda stok gelir de siz de sipariş verebilirsiniz kısa sürede. Mail gelmesini beklemeden ara ara kontrol etmekte fayda var :)

• KcRasco K kullanıcısına yanıt

cevap için teşekkür ederim. Şöyle bir şey var arkadaşım benim geçen hafta baymak aldı silivride oturuyor, aldığı gün taktılar ve servis ağı geniş diye biliyorum.

viessmann ın acaba servis ağı nasıl, bugün alsam ne zaman takılır, sorun olduğunda ne zaman nasıl bakarlar ?

• @klima5505 forumda herkese teker teker yanıt verip , insanları bilgilendirerek çok sevap alıyorsunuz... Benimde bir sorum olacaktı, yanıtlarsanız çok memnun olurum.

24 m2 İstanbul kadıköy göztepede salon için 12.000 BTU bir klima almayı düşünüyorum. Salon kuzey cepheye bakar. yeni bina. Isı yalıtımı oldukça yüksek. klimayı hem ısıtma hem de soğutma amacı ile kullanılacaktır. Ağırlıklı olarak ısıtma amaçlı. yazdığınız mesajların hepsini okudum. internetten biraz daha artırma ve kullanıcı yorumlarını okuyarak bir tablo oluşturdum.

Kırmızı işaretli Midea Xtreme Eco AG2Eco ile KairA DTXR35E arasında kaldım. Kaira' da montaj dahil fiyatı çok uygun. bu listeden hangisini seçerdiniz. Yada liste dışında tavsiyeniz var mıdır ? Bütçem maksimum 17.500 TL.

Şimdiden teşekkür ederim.

• xander1982 X kullanıcısına yanıt

kaira 16299 oldu trendyolda, n11 de 16700, bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duskorc -- 22 Temmuz 2023; 17:36:35 >
  • Hocam merhaba. Elektrik düzensizliği arızaları için kombi regulatörü var. Kullansak faydası olur mu klimaya? @klima5505

• Oturma odası için Arçelik 12660 prosmart ve shira eco 12000 btu arasında kaldım.

Çatı katı için Arçelik 15325 veya 12325 arasında kaldım. Bunlara ilave olarak Kaira 12000 btu tavsiye eder misiniz acaba ? Teşekkür ederim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar 15k bütçe ile alınacak en iyi klimayı arıyorum. Bu konuda pek bilgim yok ayrıca oda 10m2 9btü mü 12 btü iyi gider

ev son kat gün boyu güneşi görüyor memleket adana :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryin -- 22 Temmuz 2023; 18:54:12 >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

çok teşekkür ederim. bugün Bosh servisi geldi, onlar da hem tavsiye etmedi hem de bizler bu işlemi yapamayız, Bosh onay vermiyor şeklinde bilgi verdiler (Vestel hallederiz abi modundaydı).

Servis elemanı Bosh düşünüyorsanız ve pahalı geliyorsa Profilo öneririm dedi.

12000 BTU için Bosh ve Profilo'nun aşağıdaki modelleri var, kodları çok benzer bunlardan birini (Profilonun üretim kalitesi cok düsük değilse) veya başka markada benzer kapasitede önereceğiniz klima ne olurdu? 12k btu için bütçe 14-16 bin TL arası gibi..

BOSH ASX12VW30N 21.000 TL

Profilo KSX12VW30N 14.700 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadiguzel -- 22 Temmuz 2023; 19:31:54 >
  • 
Sayfa: önceki 27782779278027812782
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.