Merhabalar. İlginiz ve güveniniz için,temennileriniz için çok teşekkür ederim. Sağ olun var olun. Çok şükür iyiyim. Tekrar sizlerle buluşabilmek çok çok güzel. Saygılarımla... |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2720. sayfa)

-
-
Merhaba hocam. Güzel yorumlarınız için,ilginiz ve güveniniz için çok teşekkür ederim. Fırsat bulabildiğim ilk vakitte,ne mutlu ki şu an tekrar sizlerle beraberim.
Saygılarımla...
-
Güzel görüşleriniz için ben teşekkür ederim. Hoş buldum,sağ olun var olun.
Saygılarımla...
-
Merhaba. Bilgilendirmeniz için şahsım adına çok teşekkür ederim. Dikkate değer bir indirim olmuş,arayışı olan herkese faydalı olmasını dilerim.
Saygılarımla...
-
Üstad klima5505 , Sigma Plus 9 (9.000) (SGM09INVDHB) , Sigma Plus 9(9.000)(SGM09INVDMG), Sigma Plus 9 SGM09INVDMH (9.000) arasında kaldım.. En sessizi
DHB görünüyor.. bilemedim..
-
Merhaba hocam.
Bütçenize uygun olacak şekilde
Samsung Wind Free Premium Plus
Sigma Exclusive SGM12INVHDC-WH
Dayrelax Infini
marka ve modellerini tavsiye edebilirim. Kapasiteyi klimanın bulunduğu alana göre seçip kapılar tam açık şekilde mümkün mertebe hiç kapatmadan kullanarak diğer alanlarda etkisini görebilir ve verim alabilirsiniz. Mekânın toplam alanına göre kapasite seçmek,mekân duvarsız açık alan olmadığı için olumsuz sonuç meydana getirecektir.
Saygılarımla...
-
Merhaba hocam.
Isıtma için INVDMH ve INVDMG'yi tavsiye etmemekle beraber soğutma için de geri planda tutmaktayım. INVDMG ve INVDMH Gree üretimidir ve Gree cihazların yazılımından sebep kapasite ayarlamaları çok sağlıklı ve hassas değil. Nitekim Sigma (İklimsa) da Gree ile yolları ayırıp Haier ile anlaştı.
Bu bağlamda sessizlik bakımından da hassasiyet bakımından da (daha hassas kapasite ayarı yapabilmesi sebebiyle) INVDHB serisinin daha iyi bir tercih olacağını söyleyebilirim.
Saygılarımla...
-
Herkese merhaba.
Klima satın aldığınızda kurulum için gelen servis elemanlarının mutlaka uygulaması gereken,ancak vakit kazanmak için uygulamadan montajı tamamladığı bir işlem bulunmaktadır. Bu işlemin adı "vakum" dur.
Vakum işlemi klimanın sağlıklı çalışabilmesi için yapılması zorunlu bir işlemdir ve servis personelleri tarafından yapılır. Ancak bu işlem yapılmadan klimanın montajı tamamlanabilmektedir. Bu işlemin atlanmadan yapılmasını sağlamak üzere müşterinin önceden bilinçli ve hazırlıklı olması gerekir.
Vakum işlemi ile ilgili bilgilendirmeyi aşağıdaki linke tıklayarak okuyabilirsiniz,önemlidir.
Saygılarımla...
-
Merhabalar geçen sene 9000 BTU klimamı yenilemeyi düşünüp ondan sonra nasıl olsa ağustosu ortaladık diye vazgeçmiştim.
Son okuduklarımdan yola çıkarak Bosch 3000i modeli uygun bir seçenek gibi gözüküyor. 12000-13000 TL arasında bulunabiliyor.
Maksimum 17000-18000 liraya çıkmayı planlıyorum ama verdiğim farka da değmesi lazım. Mesela Mitsubishi Electric Hare veya Daikin Shira Eco gibi modellere fazladan 4000-5000 vermenin ciddi bir artısı olur mu?
Ankara Çankaya'da yaşadığım için herhangi bir markanın bayisinin veya teknik servisinin olmaması gibi bir durum yok.
Klimada düzgün soğutması dışında öncelik verdiğim kriterler sırasıyla
- Cihazın uzun ömürlü olması. Wifi, izleyen göz tarzı ekstra özelliklerden çok daha önemli. Maliyetinin düşmesi bir yana tekrardan cihaz alınması, sökülmesi, takılması gibi işlerle mümkünse uzun bir süre daha uğraşmak istemem.
- Servisinin düzgün olması (Ankara - Çankaya için şu servis çok iyidir ya da uzak durun benzeri özelden yorum yapabilenler olursa sevinirim)
-
13000TL.
-
Daikin bayi elinde Daylüx 9000 stok olmadığından Dayrelax 9000 öneriyor.. R32 ve R410 gaz farkı var.. Çok sıkıntı yaratır mı?
@klima5505 üstad servis açısından böyle düşünmüştüm.. shira eco ya akadaş gelecek..
-
Hocam merhabalar,
30 m2 salonuma sadece soğutma amaçlı 18.000 btu klima almayı düşünüyorum önerilerinizden yola çıkarak LG Dualcool ve Kaira DTX35 arasında kaldım ve Kairadaki Wifi onun artısı ama genel malzeme kalite olarak da LG nin önde olduğunu çıkarımını yaptım. Kaira kampanyalarla beraber 14.600 - 15.700 arası fiyat konumlanırken LG yi en uygun 16.600 cıvarına gördüm aradaki fiyat farkına göz onunde bulunarak sizin tercihiniz ne olurdu ?
bunların dışında öneriniz var mıdır ?
-
hocam valla çok sağolun. bu kadar detaylı yazdığınız için ne kadar teşekkür etsem az.
son bir ufak sorum var. biraz önce bir arçelik bayisiyle görüştüm. şu an indirim var, 12325 modeli 11900 ancak pazartesiden sonra hem indirim bitiyor hemde zam gelecek dedi. benim hemen alma şansım olmadığı için(hem kart limitleri, hemde birazcık daha araştırmak için) kabul etmedim.
şuraya bağlayacağım, dün gece kaira 10500 civarıydı hepsiburada'da. ara ara bu fiyatlara düşüyor. arada 2500-3000 civarı bir fark oluyor yani. bosch, lg fiyatları da arçelik ile yakın. açıkçası sadece 2-3 ay kullanacağım bir ürün için aradaki farkı vermeye değer mi emin olamıyorum. soğutmada kaira'yı 4. sıraya koymuşsunuz. siz bu dört marka arasında sıralama yaparken fiyat farklarını göze aldınız mı yoksa direkt olarak kalite sıralaması mıydı o? işin içine fiyat performans oranını da eklersek sıralamada bir fark oluşur mu?
-
-
Merhaba öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim Samsung winfree multisplit klima siparişi verdim, satıcı firma görüntülü keşif ile Klima kurulacak odaların uygun olduğunu söyledi, multiSplit klima kurulumu için samsung yetkili servisi benden extra ücret talep edebilir mi?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhabalar, forumdan araştırma yaparak Vatan'dan bir LG klima almıştım. Horoz lojistik teslim etti, dış üniteyi de teslim ederken yatay değil dikey bırakmışlardı, böyle durmasında problem olmaz dediler. Biz de kutuyu bıraktıkları gibi tuttuk, ellemedik. Bugün teknik servis geldi, dış ünite yatay durmaz, durursa da serpantine yağ basılır deyip kurulumu yapmak istemediler. Kutu da biraz hasar görmüştü, bu ikisini gerekçe olarak gösterip tutanak tuttular. Şimdi vatandan değişim talep ettik, bilmiyorum olumlu sonuçlanır mı ama konu hakkında bilgilisiniz diye sizlere de sormak istedim. Servis doğru tavır sergiledi mi, vatandan olumsuz sonuç gelirse ne yapalım?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba, ''dış ünite yatay durmaz, durursa da serpantine yağ basılır deyip''' düşey diyecektiniz sanırım... İlk defa böyle bir şey duydum.. Uyarmaları lazımdı .. Servis tutanağı ile değişim oluyor diye biliyorum..
-
Kusura bakmayın, yazarken hata yapmışım. Dış ünitenin kutusunun dikey durması problemmiş, taşımacılar da öyle taşımışlar ve öyle bıraktılar. Servisin söylediğine göre kompresörü küçük aletlermiş bunlar, yağ kaçar ve aleti bozarmış. Açıkçası konuyu çok iyi bilmediğimden ancak söylediklerini aktarabildim. Tutanakta da "serpantine yağ bastığından kurulmadı" yazıyor. Cevabınız için teşekkürler, hala vatandan cevap bekliyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar.
HaRe ve Shira Eco tercih ederseniz kalite bakımından avantajınız olur ama bütçenizi zorluyorsa,bu fiyatlara çıkmak kararsız bırakıyorsa zorlamanıza değmeyecektir. Ama sessiz çalışma vb. bakımlardan fark elde etmiş olursunuz.
3000i'de Wi-Fi opsiyoneldir. Ek ücret ödeyerek modülünü satın almanız gerekir. Almadan önce yetkili servis ile görüşüp Wi-Fi modülünün tedarik durumunu öğrenerek tercihte bulunmanızı tavsiye ederim. Modül konusunda birçok markada tedarik sıkıntısı meydana gelebilmektedir,tedbirli davranmış olursunuz.
Saygılarımla...
-
Bütçenize uygun olacak şekilde Viessmann Dynamic serisini tavsiye edebilirim.
Soğutma ağırlıklı kullanım olacaksa LG Dual Cool veya Arçelik 12325 de iyi birer alternatif olacaktır.
Saygılarımla...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X