Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2692. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65.177
Cevap
959
Favori
5.015.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
101 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26902691269226932694
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgilendirme için teşekkür ederim deneyimlerimi en kısa sürede paylaşacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BEYAZ PASSATLI PRENS kullanıcısına yanıt

Rica ederim. Hayırlı olsun.

Saygılarımla...

klima5505 kullanıcı isimli arkadaş maşallah baya ilgili ve bilgili belki bana da yardımcı olur.

En son şu 3 klima arasında kaldık tavsiyeniz ne olur ya da bunlardan farklı bir tavsiyeniz varmıdır. Hepsi 12 btu 20-25 m² salonda Gaziantep te soğutma için kullanılacak.

1. Bosch climate 3000i. Fiyat 11.000
    2. Samsung ar35. Fiyat 10.500
    3. Baymak Elegant plus Fiyat 10.000

Fiyatlar bayiden özel indirimli fiyatlardır.

Merhaba.

Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Sağ olun,var olun.

Bu sıralamayı değiştirmeden izlemenizi tavsiye ederim.

Yalnız Bosch'un 5000RAC,3000i,5000i ve 8000i modelleri Bosch Termoteknoloji çatısı altındadır.

Gaziantep'te Nizip,Şahinbey ve Şehitkâmil ilçelerinde servisi bulunmaktadır. Bu ilçelerden birinde veya komşu ilçelerinde değilseniz servis hatrı sayılır miktarda yol ücreti alabilir.

Bu bağlamda eğer bu üç ilçede veya yakınında ikâmet edilmiyorsa Samsung AR35 daha iyi bir tercih olacaktır. Bir sebepten bu cihaz da olmazsa ondan sonra Baymak'ı düşünmenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt

Merhaba

Klimayı 2. klima takma yeri önerisi kısmına taktırdım. Öyle önermiştiniz. Teşekkür ederim.

Klima ağzı yere bakıyorken oda içine üflüyor ama hafif kaldırınca dışarı çıkıyor kapı kapatmadıkça o aradaki.

O durumda da ısıyı dışarı veriyor şu an. Dış kapının oralar ısınıyor. tuvalet de biraz. Geniş odaya pek ısı gitmiyor. Diğer tek camlı küçük oda kapısı kapatıyorum. Kapattığım halde durum bu.

Isıyı mesela 25 derece veriyorum. Ve yüksek fanda çalıştırıyorum. Salonda ısı 25 olamıyor hiç, çünkü üflediği yer dışarısı oluyor. Oralardan da hava gelmiyor niyeyse salona. onun yerine serin hava geliyor.

Klima ağzı oynar şekilde mi açmalıyım, yani bir aşağı bir yukarı yapsın ve oda içi de ısınsın? ya da önce oda ısınsın, sonra mı kapıyı açayım ve dışarıyı ısıtsın?

Cünkü dışarı üfleyince oda ısısı düşüyor ve daha ısıyla üflüyor sanki.

klima 18 bin altus

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

• Seyid Battal Gazi S kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Klimayı günde kaç saat açık tutuyorsunuz? Mümkün mertebe hiç kapatmadan kullanırsanız kayda değer etki görebilirsiniz. Yani mümkünse hiç kapatılmamalı. Böyle olursa salon ve diğer alanlar istediğiniz sıcaklığa ulaşacaktır. Çalışma süresini uzun tutmanın gerekli olmasını sebebi diğer alanlara ısı transferinin sağlanabilmesidir. Bu da kapıların genişliği kadarlık bir alandan yapılan hava akışı ile mümkün olduğu için zaman almaktadır. Buna ek olarak salona doğru soğuk hava geldiğini düşünüyorsanız bu durum da normaldir. Klimanın çalıştığı alan en sıcak ve en çabuk ısınan alan olduğu için diğer bölgelerdeki soğuk hava salona doğru yöneliyor. Diğer alanlar ısıtıldıkça salon ile diğer alanlar arasındaki ısı farkı azalacağı için salona gelen soğuk hava da azalacaktır.

Üflenen ısının tamamen salondan çıkıp gitmemesi için bahsettiğiniz gibi salınım özelliğini açık tutarak kullanmanız fayda sağlayacaktır. Ayrıca chaos swing fan hızında kullanarak fanın sürekli değişken hızlarda çalışması sayesinde salonda daha yoğun sıcaklık elde edebilirsiniz. Bu şekilde denemenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• klima5505 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim cevabı nız için.

Devamlı değil açık tutmam. Arada bir. AKşam 18-19 gibi açıyorum. 3-4 saat, uyuyana kadar. 25-26 derece veriyorum. Salon 25 derece oluyor ve yetiyor soğuk hava gelmedikçe. İçerler çok ısınmıyor. daha yüksek dereceye vermek zarar verebilir ve ekolojik olmaz diye açmıyorum.

4 mod var, Yüksek Fan Hızı, Orta Fan Hızı, Düşük Fan Hızı, (Doğal Rüzgar Etkisi). doğal rüzgar modunda açayım o zaman bir daha.

Kuruluma gelen ekip, içeriyi soğutmaya /ısıtmaya çalışacağından çok çalışacak ve erken bozulacak demişti. Bu konuda öneriniz tavsiyeniz olur mu?

Daha yüksek dereceye almanız ve diğer alanları iklimlendirmeniz cihaza zarar vermeyecektir. Cihaz ortam sıcaklığını artırdıkça ister istemez kendini kısacaktır. Cihazın sürekli olarak çalışması hiçbir sorun oluşturmaz,sürekli yüksek frekansta çalışması da cihaza zarar vermeyecektir. Eğer servis cihazın sürekli çalışmasından sebep zarar göreceğini düşünüyorsa bu cihazlar 7/24 durmadan çalışmaya müsaittir. Kapının açık olması hususuna değiniyorsa cihaz isteseniz de sürekli yüksek frekanslarda kalarak çalışmaz. Çünkü içeri ısı transfer ettikçe ortam ısınacak ve mecburen cihaz kendini kısacaktır. Bu nedenle içiniz rahat olsun. Ancak sıcaklık ayarını artırmak tabii tüketimi artıracaktır.

Saygılarımla...

• Klima kurulumunu yaptırdım.Gelen Arkadaşlar baya bilgiliydi 20 dakika vakum yaptılar.Kendilerine özellikle sormuştum zaten vakumsuz yapmıyoruz dediler.Alete gelicek olursak beni en çok cezbeden pm 1.0 hava filtresi ve hava temizleme özelliğiydi.Aleti açar açmaz kırmızı yandı.klima sıcak üflerken bir taraftan temizliyor sigara içerken bile kokuyu almıyorsunuz.Hava temizleme özelliği gerçekten çok başarılı..ekrandaki sayılar 500 den aşağı iniyor 50-60 arası yeşil oluyormuş bu renk tabi bende 0 inmesi mümkün değil kediler var sigara içiliyor vs.Klimanın ısıtmasına gelicek olursak 28 m2 salonu yarım saatte ısıttı. hamam gibi oldu bu arada salonun kapısı yok hole ve koridora sıcak vermeyi başardı.12000 btu gayet yeterli oldu.Soğuk özelliğini henüz denemedim akşama deniyeceğim.Onuda deneyince yazacağım Bu arada telefondan kontrol özelliğide mükemmel çalısıyor.Bilgilendirmen ve yardımların içinde tekrar teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 5 Ocak 2023; 17:33:7 >

• Hocam merhaba @klima5505 , ilk defa klima alacağım konuyu yeni yeni araştırmaya başladım ilk öğrendiğim vakumun kesinlikle yapılması. Hatay'da yaşıyorum 1. Kat yüksek giriş salona düşünüyoruz, 24 metrekare kuzey cephede. Güneş sadece ikindi vakti biraz alıyor. burası yazın nemin çok yüksek olduğu yerler. Aşırı sıcak bunaltıcı havası oluyor. 18 BTU düşünüyorum Samsung fiyatları uçmuş gitmiş hani onu alacagina şunu al hem daha iyi performans alırsın dediğiniz model var mı? Hem giriş orta sınıf 15 bin civarı klima önerisinde bulunur musunuz?

Hocam merhabalar, bugün tesadüf iki klimamı birden aynı anda aynı sıcaklık ve devirde çalıştırdım. Dış ünite seslerini kıyaslamak için bir de video çektim. Vestel takozu traktör gibi çalışırken Samsung'daki ses gerçekten çok düşüktü, hava akışı duydum sadece motoru duyamadım. Videoda çok anlaşılmıyor ses şiddetleri ama gerçekten çok fark, Samsung çok sessizdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckanat -- 8 Ocak 2023; 22:5:4 >

Isıtma soğutma farketmiyor. Mitsubıshı midea sigma samsung vs gibi devlere oranla F/P anlamında en iyi ürün bence. 12000 btu ancak performans ,Vestel ve aynı ortalamalardaki ürünlerin 24000 btuluk serilerine eşdeğerde

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Selamlar,

Klima montajım tamamlandı , montaj notlarım şu şekilde,

-Montaj yapan ekibin son montajı olması ve saatin 15:00 civarı olması sebebiyle montajcılar işlerini aceleye getirmeden hakkıyla yaptılar.

-yaklaşık 8-9 dk. kadar vakum yaptılar.( firma zaten her müştersine vakum yapıyormuş.)

-Dış cephemde mantolama olduğu dış ünite montajını içeriden 2 adet TİJ ile yaptılar.

-Dış cephemde mantolama olduğu için klimanın bakır borusunun deliğini açarken son noktaya kadar Punç ile açıp, son noktada darbeli matkabın ucuyla deldirler ( mantolamayı patlatmamak için )

-Bakır borum yetmedi ve 30 cm kadar dış ünite tarafından taraftan ekleme yaptılar. ( binanın dış kısmından)

Montaj sonrası yaşadığım hatalar/eksikler

-Elektrikçimin acemi olması sebebi ile dış cepheye elektrik hattı için delik açtı, fakat gerek yokmuş, çünkü bakır boru için klimacı zaten deliyormuş.

-İçerden tij deliklerini alçı ile kapattılar, fakat o esnada yoğunluktan farkedememişim alçı işçilikleri haliyle çok kötüydü, keşke alçıyı kendilerinden alıp kendim yapsaymışım.

Her şey için @klima5505 beye çok teşekkür ediyorum, kendilerinin yardımı çok oldu.

• Hayırlı olsun..fiyat ne kadar ve kaç BTU..cihazı tavsiye ile mi aldınız.

Sigma marka exculisive serisi 12.000 BTU klimam. Evet sayın @klima5505 tavsiyesi üzerine araştırdım ve satın aldım. Cihaz enerji tasarrufu bakımından oldukça verimli soğutmada A+++ enerji sınıfına sahip. 17.930 TL liste fiyatı vardı , 16.700 TL'ye kredi kartina 9 taksit aldım.

• @klima5505 Üstadım size danışmam gereken bir konu var. 9 m2 büyüklüğünde bir oda için 7-9 binlik daha uygun biliyorum ancak 12'lik taktırsak ne gibi sorunlar yaşarız? Model olarak Fujiplus Fp-hz12/22 kodlu dinamic model 12'lik klima nasıldır? Kendim kullanmayacağı, tercih kriterim uygun fiyatlı olması. Kutu üzerinde haier air cond. üretimi yazıyor. Bu cihazlar nasıldır acaba sorun yaşar mıyım?

Eğer sizleri sıkmayacak ve yormayacak isem sorum olacaktı. Öncelikle takribi geçmiş 15 sayfayı okumuş bulunmaktayım. Ancak işin üstadı olan size sormadan herhangi bir alım işlemi yapmak istemedim.

Eğer sizi yormazsa sorum:

Evim 2+1 ve evden çalışan birisiyim (yazılımcı). Çalıştığım odam takribi 20 m2. Bulunduğum odaya takmak istiyorum. Diğer odalara da belki kapıyı açayım deme ihtimalinden dolayı min 12.000 BTU olmasına kanaat getirdim. Sizin yorumlarınızı okuduktan sonra da Daikin Shira Eco aklıma en yatan ürün oldu. Ancak ben ve oğlumda yüksek toz alerjisi var. Yukarıdaki mesajlardan birinde hava temizleme özelliği olan samsung ürün gözüme çarptı. Doğal olarak aklım karıştı. Bir de bunun üstine shira eco için farklı ürün kodlarına da bakınca iyice allak bullak oldum.

Sizce:

2+1 ev, takribi 20m2 oda ve toz alerjisi olan birisi için

Daikin Shira Eco 12.000 BTU tavsiye eder misiniz?

Evet ise, ürünün kodu çok önemli midir?

Bulduğum linkler:

18.689₺

https://www.hepsiburada.com/daikin-shira-eco-ftxp35m-a-12000-btu-h-inverter-r32-duvar-tipi-klima-pm-HB00000UFNLY

18.999₺

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]trendyol.com
    Daikin Shira Eco R410a Ftx35kv 12000 Btu Duvar T / I Klima | Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://www.trendyol.com/daikin/shira-eco-r410a-ftx35kv-12000-btu-duvar-t-i-klima-p-85591224

• Belki tam olarak konusu değildir bu yüzden kusuruma bakmayın. Bir derdim var onu yazmak istedim.

2 adet kaira 12000 btu klima aldım, kurulumu yapıldı.(Yaklaşık 1 hafta önce.) 30 derece ısıtma da çalıştırınca ada vapurunun motoru gibi ses geliyor dış ünitelerden. Bu tarz sorun yaşayan var mı aranızda?

Neden dış ünite bu kadar ses yapar fikri olan var mı? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

forumun son sayfalarını inceledim. fiyat performans bandında

Kaira DTXR50E 18000 BTU 16,000₺

Gree Pular 18000 BTU 16,750 ₺

iki klima arasında kaldım. ikisi de wifi özellikli fiyatlar çok yakın gibi hangisi daha iyidir. Genelde soğutma amaçlı kullanılacak. Verimlilik ve az yakma açısından hangisini tercih etmeliyim.

Ya da bu fiyatlara şunu alabilirsiniz dediğiniz bir klima önerebilir misiniz? @klima5505

Yer Kahramanmaraş

• Merhaba hocam bahsi geçen elite pm 1.0 modeli aldım geçen hafta o mesajıda ben yazmıştım bu cihazı almamın tek nedeni hava temizleme ve filtrasyon özelliğiydi yoksa premium plus da iş görürdü aleti bir haftadır kullanıyorum hava temizleme özelliği gerçekten işe yarıyor alırken endişelerim vardı acaba gerçekten işe yarıyor mu diye klima hocamada sormuştum o da iş görür demişti.Gerçekten normal hava temizleyicilerinden hiç bir eksiği yok hatta fazlası bile vardır mesela salonda sigara içerken yeşil ışık birden kırmızıya dönüyor evde kedilerin kılı tüyü var toz mayt hepsini çekiyor bu arada sigara içerken kokusu falan kalmıyor.Bir haftada evin havasının temizlendiğini hissettim zaten cihazda üç filtre var üçünüde ayrı ayrı gösteriyor üçüde aynı anda çalısıyor (pm 2.5 pm1.0 pm10) ekranda o yanıyor.Alerjilerinize iyi gelceğini düşünüyorum.Bu arada smartthings üzerinden cihaz kapalıysa bile hava kontrolü yapıp uyarı veriyor isterseniz otomatik temizleme özelliğiyle siz yokkende açıp temizleyebiliyor.Ben memnun kaldım tavsiye ederim 28 m2 12000 btu aldım gayet yeterli içerki odayıda hafif ısıtıyor 20 m2 12 binlik yeteceğini düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 11 Ocak 2023; 18:13:40 >

• 
Sayfa: önceki 26902691269226932694
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.