Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2623. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ANGARA MESSI Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir (5 Mobil) - 6 Masaüstü5 Mobil
5 sn
62.768
Cevap
890
Favori
4.780.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
62. Sırada  bugün en iyi #24
Sayfa: önceki 26212622262326242625
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

lg dual plus 12800

Airfel r32 gazlı 13649 TL

Arçelik 18325 12730 TL

Kaira 14900 TL

Midea Xtream save 19000 TL

Odam 34 metrekare Antalya’da yaşıyorum yatırım iyi değil hem ısıtma hem soğutma için kullanmak istiyorum kaira ve airfel midea üretim lg ile de Arçelik aynı diye biliyorum ama aynı kalitede mi üretiyor midea bunu ? Wi-Fi olanı ya da sonradan takılabileni tercih etmek istiyorum ama sırf bunun için de daha kalitelisini almamazlık yapmak istemiyorum. Ne önerirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espesito -- 30 Temmuz 2022; 13:15:34 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Drift D kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Hayırlı olsun. Alarko da hiç kötü bir tercih değil. Vakum işlemine mutlaka dikkat ediniz. İmzamdaki ilgili konunun başlığına tıklayarak ulaşabilirsiniz. İsterseniz linkini de atabilirim. Vakti gelince gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.

Saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SakinAdam16 kullanıcısına yanıt

faydası olduğunu sanmıyorum. başı ağrımasın diye yalandan vakum yapmış.

vakum gaz basmadan yapılırsa esprisi var. Maksat borulardaki hava ve nemi atıp sadece soğutucu gaz ile çalışmayı sağlamak. Gazı açtıktan sonra geri topladığında hava ne nem de gazın içerisinde kaldı. Eskiden hiç vakum olayı yoktu. Vakum olursa ideali ama bu saatten sonra pek yapacak birşey yok.

• losthell kullanıcısına yanıt
    Merhaba. 3000i için normal bir fiyat. Bence beklemeyin,imkanınız varken alın. Çünkü eskisi gibi artık sezonsal olarak yapılan indirimler fayda getirmiyor. Çünkü indirim gelene kadar fiyat bir güzel zamlanıyor. Sonra zamlanan fiyat üzerinden yapılan indirimin de cazibesi kalmıyor. Benim tavsiyem imkânı olan imkânı varken alsın. Beklemek zarardan başka etki etmiyor.

Saygılarımla...

• SakinAdam16 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam.

Öncelikle hayırlı olsun. Bu tavsiye ettiğim bir yöntem değildir. Çünkü gaz atılıp yeni gaz basılırken bahsettiğiniz şekilde ezbere bastılarsa gereken gramajın altında veya üstünde eklenmiş olabilir. Soğutucu akışkan şarjında kullanılacak en güzel yöntem hassas terazi kullanımıdır. Hassas terazi ters yönlü çalışabilmektedir. Yani gaz tüpünün ağırlığını ölçebildiği gibi tüpten eksilen miktarı da gösterebiliyor. Böylelikle dış ünite etiketinde yazan miktar kaç gram veya kilogram ise o miktarda gaz basılıp basılmadığı teraziden takip edilebiliyor. Bir de basınç-sıcaklık eğrisine göre gaz basma yöntemi vardır ki o da "superheat" olarak adlandırdığımız değer ve soğutucu akışkan basıncı takip edilerek yapılabiliyor. Yapabilen için bu da gayet tutarlı ve sağlıklı bir yöntemdir. Bu da dış ünite etiketi okunamayan,özellikle aşırı eski olup gaz miktarı hiçbir şekilde öğrenilemeyen cihazlarda ve standart borulamanın dışında uzun boru çekilmiş olan ve boru metrajının bilinmediği uygulamalarda tercih edilmektedir. Bir de kompresörün çektiği akıma göre basılabilir. Bu da 3 aşağı 5 yukarı tutar. Bahsettiğim iki yöntem kullanılamıyorsa son çaredir. Bunun da detayları var ama beklediğiniz cevabı daha fazla uzatmadan verebilmek için kısa kesiyorum.

Zannediyorum ki servis elemanı bunlardan hiçbirini kullanmayarak ezbere 9 bar yeterli diyerek soğutucu akışkan şarjını gerçekleştirdi. Sıfir cihazın gazıyla oynanmasını şahsen kabul edemiyorum. Vakum yapmayı unutması servis elemanının hatası. Sözüm meclisten dışarı ; bazı müşteriler de servis elemanını satın almış gibi olur olmadık muamelelerde bulunabiliyor. Ama bu durum farklı. Sonuçta parasını verip bu cihazı siz satın alıyorsunuz. Usulünce monte edilmesi gerekirdi. Nasıl ki duvarı delmeden klima sabitlenemiyorsa vakum olmadan da klima tam performans çalışamaz. Demek istediğim servisler her ne kadar "günde 8 10 klima takıyoruz,bir de vakumla mı uğraşalım" gibi savunmalar yapsa da bu zorunlu bir işlemdir,aksini iddia eden kendini boşuna yormuş olur. Benim tavsiyem cağrı merkezi ile görüşüp dış ünitenin değişmesini talep etmenizdir. Performansından memnun iseniz böyle de kalabilir. Telafi edilmiş ama dış ünitenin değişmesi ve vakumun yapılıp gazının açılması en güzeli olur.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt

Üstadım selamlar Daikin servisi klimanın montajını yaptı 5 dk kadar vakum yaptılar ve çok ilgili kibar davrandılar çok titiz ve temiz bir şekilde işlerini yaptılar ilave 100 gr daha soğutucu akışkan eklediler daha verimli olacağını söylediler standartlı 650 gram fakat bu klimaya 100 gram eklenmiş oldu yani 750 gram gaz basılmış oldu.. Bu işlemi klima çalışırken test modunda yaptılar , sadece burayı anlamadım neden ilave gaz eklediklerini yani bunun dışında belli bir süre çalıştı ve 24 m2 salonu 10 dk içinde buz gibi yaptı ki kütlesel sıcaklık çok yüksek olmasına rağmen. Duvarlar soğuduktan sonra çok daha verimli olacaktır.Bu ilave 100 gram gaz inşallah bir sorun teşkil etmez cihazda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xDeathwing kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Samsung teknolojik ürünlerde iyi olabilir ancak klima en azından şu an için Samsung'un uzmanlık alanı değil. Düne kadar maaliyeti düşürmek için alüminyum kondanderli zayıf materyalli klimaları sunarken mecbur kalıp kademe kademe bakır kondanser kullanımına döndü. Yani maliyeti kısmak adına üretim kalitesini düşüren markalara mesafeli olmak lazım. WindFree özelliği de 18k kapasite gereken yerde ise yaramaz. Bir özellik çıkınca tüm kapasitelere uygulamayı bu tarz markalar marifet sanıyor. 24000 Btu kapasiteye bile bu özelliği eklemiş. 50m² salonu rüzgarsız nasıl serinletecekmiş acaba? Tam kopyala yapıştır mantığı. Her teknoloji,her icat Japon'lardan çıkacak diye bir kural kaide yok ama inanın etkili bir çözüm olsa ilk Japon'lar bu özelliği klimalarına eklerdi. Nitekim aslında bu yeni bir teknoloji değil. Sadece duvar tipi klimalara adapte edilmesi yeni bir fikir. Yoksa aynı rüzgarsız serinlik yöntemi çok yüksek tabanlı (havaalanlarının kapalı alanları vb.) ticari binalarda zaten yıllardır kullanılmaktadır. Ama onların farkı ve işe yaşamasının sırrı üfleme kanallarının (difüzörlerin) serinletilmesi amaçlanan söz konusu mekânda bulunan insanlara yakın konumlandırılmasıdır. Odanın bir köşesinde bulunan klimadan aynı performansı beklemek mümkün olmaz.

Yani demek istediğim eğer WindFree cihaz tercih edecek olursanız çok yüksek bir beklenti ile tercih etmeyiniz. 9-12k kapasiteler için sözüm yok. O kapasitelere rüzgarsız serinlik hissi yaşanabilir. Ama 18-24''te kişinin beklentisine göre değişmekle birlikte tamamen bir hayaldir.

Çünkü soğuk havanın yoğunluğu daha fazladır. Yüzlerce delikten ağır ağır üflenen hava klimadan çıktığı gibi zemine çöker. Bu nedenle zeminde birikir. Bu nedenle klimanın altında oturmadığınız sürece etkisini göremezsiniz.

Saygılarımla...

Tavsiyeniz için teşekkürler hocam, bir sorum daha olacak, ev dublex alt katta salon ve mutfak var , ikisi ayrı ayrı ama kapıları yok , alt kat komple 50-60m2 arası , ayrıca ev %100 güney cephe, sizce 12btu burası için yeterli mi yoksa 18 daha mı mantıklı olur, alt katı aslında kutu kadar 1+1 ev gibi de düşünebiliriz ben o yüzden hep 12lik yeter kafasındayım.

diğer sorumda bosch 3000i dışında o fiyatlara şu da olur dediğiniz ürün var mıdır, özellikle lg de ?

• espesito kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam.

Bu cihazlarda Wi-Fi özelliği mevcuttur. Arçelik'te opsiyoneldir. Yani sonradan ek ücret karşılığında bu özelliği kazandırabilirsiniz.

Midea Xtreme Save ; fiyatıyla da müsemma,listedeki en iyi seçenektir.

Midea Xtreme

Kaira - Airfel

LG Dual Plus

Arçelik Ekolojik

Şeklinde bir tercih sıralaması izlemenizi tavsiye ederim.

Xtreme Save verim ve özellik bakımından çok zengin. Fiyatı da ona göre ama bütçeniz için uygunsa direkt tavsiye ederim.

Doğrudur. Kaira ve Airfel Midea üretimdir. Arçelik ve LG de LG üretimidir. Daha doğrusu Arçelik Gebze tesislerinde üretilir. Ama tasarım ve ekipman seçimi LG'ye aittir. Yani LG'nin üretim lisansı ile üretilir. Örnek vermem gerekirse yarın LG dış ünite fanı beyaz renk olacak dese LG'den Arçelik'e tüm LG lisanslı ürünler bu şekilde üretilmeye başlanır.

Arçelik'i son sıraya yazmamın sebebi ; 18325 Ekolojik serisi Dual Eco serisine denktir. Ayrıca Arçelik iç ve dış ünite arasında döşenen boruyu alüminyum kullanır. LG ise bakır boru kullanır.

Saygılarımla...

• quatrros kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam.

Vakum süresi yeterlidir. Vakumu yapmışlar,ellerine sağlık diyelim. Sizlere de hayırlı olsun. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı temenni ediyorum.

Kaç metre boru çekildi? Ekstra uzun borulama yapılmadıysa gaz eklenmesine gerek yoktur. Ama durduk yere o zahmete de katlanmazlar. Mutlaka gerekli bir sebep görmüşlerdir. Eğer boru metrajı uzun tutuldu ise bu nedenle gaz eklenmiş olabilir.

Saygılarımla...

Hayır boru metrajı yeterli hatta fazla geldi borunun tamamını taktılar zaten kutudan çıkan 4 metreydi sanırım fazlasını dış ünitenin yanına kıvırdılar. Terazi ile ekleme yaptılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quatrros -- 30 Temmuz 2022; 14:10:45 >

Teşekkür ederim yanıt verdiğiniz için midea benim de liste başım ama rakam çok yüksek geldi airfel ile arasında 6 bin tl kadar fark var çok zorlamam lazım kendimi airfel de Wi-Fi yok deniliyor ama tam doğrulatamadım. Dual plus modeli artık satılmıyor sanırım dual cool var airfele yakın eğer xtrema save alamayacak olursam midea üretimi bir cihaz mı yoksa lg dual cool mu mantıklı olur

Rica ederim hocam. Kapasite seçimini klimanın bulunacağı alana göre yapmanızı tavsiye ederim. Diğer alanlarda özellikle alt-üst katlarda faydasını görmek zor olur. Mesela cihaz üst katta iken soğuk hava zemine çökerek alt kata ulaşabilir ama bu çay bardağıyla havuz doldurmaya benzer. Tek klima ile iki kata etki etmek çok zor olur. Bu nedenle klimanın bulunduğu alana göre tercihte bulunmanızı tavsiye ederim. Klimanın bulunacağı alan 24m²'den büyük ise 18000 tercih etmeniz daha sağlıklı olur. Bosch yerine almanıza değecek seviyede LG Sirius UV serisini tavsiye edebilirim ama arada bir miktar fiyat farkı bulunmaktadır. (Sirius Deluxe vb. isimler görebilirsiniz. Bunlar değil,sadece Sirius "UV" yazan cihaza bakmanızı tavsiye ederim).

Alternatif olarak da Midea Xtreme Save serisine bir bakın derim.

Saygılarımla...

4 metre borulama için böyle bir ilaveye gerek yoktur. Neden böyle yaptıklarını maalesef bilemiyorum. Çünkü görünür bir sebep yok. Ama cihaza zararı olmayacaktır. En azından bu yönden içiniz rahat olsun.

Düzenleme : Fotoğrafları sonradan gördüm. Fotoğraf paylaştığınız için şahsım adına çok teşekkür ederim.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 30 Temmuz 2022; 14:17:36 >
  • espesito kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Airfel'in Midea tarafından üretilmesi itibariyle Wi-Fi özelliği bulunuyor. Yani kartı üzerinde bu özellik var. Ama Daikin Airfel'in özelliklerini nedense kırpma yoluna gidiyor. Yani kartta bu özellik var ama deaktif olarak sunuyorlar. Tabi kullanıcının ileri seviye elektronik bilgisi yoksa ve garanti süresi içerisinde bunu aktive etme imkanı yok. Bu bağlamda Wi-Fi özelliğinden emin olmanız için Kaira veya Dual Plus tercih etmeniz uygun olur. Ama dediğiniz gibi Dual Plus üretimi devam etmeyen bir seri. Yedek parça sorununuz olmaz. Zaten LG'nin tasarım yönünden fazla seçeneği yok. Kore'liler öyle nedense :) birkaç özellik eksilip Eco ismi veriyorlar. Birkaç özellik ekleyip Plus ismi veriyorlar ve piyasaya sürüyorlar.

Eğer Xtreme Save olmazsa yine Midea üretim cihazlara öncelik vermenizi tavsiye ederim. Dayrelax İnfini serisine de bakabilirsiniz. Fiyatı Midea'dan çok farklı değil ama ola ki uygun fiyat yakalarsanız diye belirtmek istedim. Bu cihaz Kaira ve Airfel'den üstündür. Yine Midea üretimi,Daikin servisliğindedir.

Saygılarımla...

linkteki cihaz di mi hocam, ona göre araştırayım.

bir sorum daha olacak en önemlisi bu, 8-5 çalıştığımız için , eve gelirken serinletmekte istiyorum, boschta sonrada takılabilir muhabbeti vardı sanırım, lg nin bu modelinde wifi var sanırım. Bu durumda lg daha öı mantıklı olur?

Lg New Uv Sirius DC12RTH Duvar Tipi Inverter 12000 Btu Uv Sirius A + + Split Klima

https://www.hepsiburada.com/lg-new-uv-sirius-dc12rth-duvar-tipi-inverter-12000-btu-uv-sirius-a---split-klima-p-HBCV00002BVZRS?magaza=cnrteknic&url_src=ios-product-detail

• Drift D kullanıcısına yanıt
    Aynı anda tam kapasite çalışmaz demiştim diye hatırlıyorum.
    18 lik dış ünitenin min btusu 5800 btu, gece yatarken sadece yatak odası klimasını açtığınızda, yatak odanız küçük ise ani soğumalar ve aşırı nem azalmasına neden olabilir. Btu çok düşemediği için en kısık halinde bile çok soğuk hava üfleyecektir, yatağınızdan olabildiğince uzağa konumlandırırsanız bir nebze olsun sorun azalabilir. Yani odanız ufak ise küçük bir on/off klima gibi çalışacaktır. Ama dış ünitenin aşırı yüksek min btu su varda denemez. Bir 5m-4m dış ünite taksaydınız ve gece yatarken tek iç ünite açık olsaydı bu size çok sorun yaratırdı. Normalde teke tek alacağınız bir klimada yaklaşık olarak 3000-4000 btu civarına inecektir, o yüzden 5800 btu ya inebilmesi aşırı bir fark yaratmaz. Ama hissedermisiniz ? Daha önce 3000 btu ya inmiş bir klima yatak odasında kullandıysanız ve onun iklimlendirme rahatlığına alıştıysanız evet bu aldığınızda hissedebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mekatroniks -- 30 Temmuz 2022; 15:33:58 >

Evet hocam,linkteki cihaz. Bosch'un Wi-Fi özelliği opsiyoneldir. LG'nin bu modelinde ve Dual Plus'ta standarttır. Yani direkt bu özellikle gelir. Bosch'da ek ücret ödeyerek alabilirsiniz ama servisler elimize yok diyebiliyor. Gelmedi de zaman alabiliyor. Wi-Fi yönüyle LG daha avantajlı.

Saygılarımla...

Dayrelax internette Pahalı ben İskenderun Daikin bayisinden 10500 e 9 Taksit olarak aldım evet 10 yıl parça tedariği garantisi 2 yıl iç ünite 3 yıl dış ünite garantisi mevcut sağ sol aşağı yukar salınım özelliği var. Resmini çektiğim bölgede yazan I-clean xtreme save Deki kendi kendini temizleme özelliği , yalnız wi- fi aparatı xtreme Den farklı olarak ücretle satılıyor 750 TL miş sanırım ben gerek duymadım inverter klima için çok da şart değil bence zaten kapatmıyorum cihazı hiç

xtreme de başka hangi özellikler var bilmiyorum

Satış sonrası hizmetler yönetmeliğine göre klimaların yasal olarak zorunlu olan parça tedariği süresi zaten 10 yıldır. Bunu bir lütuf gibi sunmaları saçma olmuş.

• 
Sayfa: önceki 26212622262326242625
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.