Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2443. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: channex Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 12 Misafir - 13 Masaüstü
5 sn
57.245
Cevap
703
Favori
4.432.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 24412442244324442445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @klima5505 hocam iyi bayramlar


    1+1 - 35 m2 ev icin 12000 btu yeterli olur mu acaba ? bütün evi komple soğutur mu ?


    max 4500-6500 tl bandında neler önerirsiniz ?


    birde iç ünitenin siyah renk olması tercihim =)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: bigobren

    evet vitoclima 200-s/he 18000 btu aldık.


    tiz ses çınlama gibi ıslık gibi bir şey. iç ünitenin çok yakınına gelirseniz duyuluyor. onu da tesadüfen duyduk açıkçası

    Rahatsız edici bir ses mi peki ?


    Çalışma esnasında yoğuşan soğutucu akışkanın sesi veya elektronik karttan gelen PWM sinyalinin sesi olabilir. Net bir yorum için canlı olarak dinlemek gerekebilir,o nedenle ihtimalleri bu şekilde sıralayabiliriz.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heimdall..

    @klima5505 hocam iyi bayramlar


    1+1 - 35 m2 ev icin 12000 btu yeterli olur mu acaba ? bütün evi komple soğutur mu ?


    max 4500-6500 tl bandında neler önerirsiniz ?


    birde iç ünitenin siyah renk olması tercihim =)

    Merhaba hocam,iyi bayramlar dilerim.


    Eviniz stüdyo daire yapısına mı sahip ?


    Öyle değil ise klimanın bulunacağı alan kaç m² acaba ?


    Eğer yalıtım var ve iyi ise,kullanım süreniz de uzun olacak ise (en azından bir açılışta 5-6 saat civarı bir çalışma süresi olacaksa) 12000 Btu yeterli olur. Aksi takdirde risk almamak gerekir. Asgari olarak bahsettiğim sürelerde çalıştıracak olmanız gerekir ki kendini tolere edebilsin. Buna ek olarak bahsetmiş olduklarım ara kat için geçerlidir. Çatı kat ise direkt 18000 Btu kapasiteye yönelmek gerekir. :)


    12000-18000 Btu için LG Artcool serisini veya (12000 için) Arçelik 18560 kodlu seriyi tavsiye edebilirim.


    Alternatif olarak Gree Amber serisi tercih edilebilir.


    Bulunduğunuz bölgede bayi ve servis ağı yaygın ise Hantech Nobel serisi de bir alternatif olabilir.


    Saygılarımla...





  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Daıkın Shıra ECO 12000 BTU için bilginiz var mı ? 5.500 tlye daha iyi bi tavsiyeniz var mı ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaceKıng26

    Daıkın Shıra ECO 12000 BTU için bilginiz var mı ? 5.500 tlye daha iyi bi tavsiyeniz var mı ?

    Merhaba.


    Daikin Shira Eco iyi bir seridir. Muhtemelen R410A gazlı olanı için bu fiyat söz konusu. Şu anki Sensira serisinin fiyatına geliyor aşağı yukarı. Sensira da bir alt seridir.


    Bu fiyata tavsiye edebilirim. Konuştuğumuz modellerden daha üstün bir cihazdır.


    Saygılarımla...

  • Yorumunuz için çok teşekkür ederim.Teşekkür ederim.

  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam bilgiler icin
    arakat hocam sifir bir sitede yalitim iyi yani klima 25 m2 lik salonda durcak hemen yan oda da 10 m2 lik yatak odasi var ... ailemin evinde arcelikten memnun kalmistik yine arcelik alabilirim o zaman
  • hocam, bir tavsiye de ben rica edebilir miyim. 15m2, güney cepheli, dikdörtgen yapıda bir odam var. ara kattayım... özellikle sadece yaz aylarında odamı soğutması için almak istediğim, kesinlikle kışın vs klimayı odayı ısıtması için açacağımı düşünmüyorum, çünkü odam yaz kış sıcak, yani kışın bile sıcak olan oda, yazın nasıl cehenneme dönüştürmesin. odamın kapısı sürekli kapalı olur, oda içerisinde çalışıyorum. çalışırken dışardan gelen dış seslerden de rahatsız olurum o yüzden klimanın da çıkardığı değişik seslerle beni çileden çıkartmasını istemem. gündüz camı açık tutuyorum ama geceleri camı açamıyorum çünkü sinekler böcekler anında odama damlıyor. odada bir böcek varsa o böceği çıkartmak için nasıl operasyonlara giriyorum anlatamam. bir klima alıp, odamın camını da, odamın kapısını da açmak istemiyorum, klima içerdeki havayı alsın yani sabit bir havada tutsun benim için yeterli, odayı buzhaneye çevirme gibi niyetim yok. bir kere alacağım, o yüzden en iyisini en uzun ömürlüsünü, kronik arızası olmayan, bir ürünü almak isterim. fiyat olarak max seviyem 6-7 bin. ama 3-4 bine de kapatmak isterim tabi :) bir de klimayı aldığımda en verimli nereye koyabilirim acaba. bir de klimalar kışın daha uygun fiyatlı olur, yazın pahalı olur derler, bu doğru mu, almak için şu zaman en iyisi diye bir şey var mı. cevabını bekliyorum, teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liang -- 13 Mayıs 2021; 22:23:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RaceKıng26

    Yorumunuz için çok teşekkür ederim.Teşekkür ederim.

    Rica ederim.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heimdall..

    Saolun hocam bilgiler icin
    arakat hocam sifir bir sitede yalitim iyi yani klima 25 m2 lik salonda durcak hemen yan oda da 10 m2 lik yatak odasi var ... ailemin evinde arcelikten memnun kalmistik yine arcelik alabilirim o zaman

    Sizler de sağ olun hocam.


    25m² alanda 12000 Btu yeterli olur. Uzun süreli kullanım imkânınız varsa bunu da dahil edersek +10m² alanda da etkisini görebilirsiniz.


    Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: liang

    hocam, bir tavsiye de ben rica edebilir miyim. 15m2, güney cepheli, dikdörtgen yapıda bir odam var. ara kattayım... özellikle sadece yaz aylarında odamı soğutması için almak istediğim, kesinlikle kışın vs klimayı odayı ısıtması için açacağımı düşünmüyorum, çünkü odam yaz kış sıcak, yani kışın bile sıcak olan oda, yazın nasıl cehenneme dönüştürmesin. odamın kapısı sürekli kapalı olur, oda içerisinde çalışıyorum. çalışırken dışardan gelen dış seslerden de rahatsız olurum o yüzden klimanın da çıkardığı değişik seslerle beni çileden çıkartmasını istemem. gündüz camı açık tutuyorum ama geceleri camı açamıyorum çünkü sinekler böcekler anında odama damlıyor. odada bir böcek varsa o böceği çıkartmak için nasıl operasyonlara giriyorum anlatamam. bir klima alıp, odamın camını da, odamın kapısını da açmak istemiyorum, klima içerdeki havayı alsın yani sabit bir havada tutsun benim için yeterli, odayı buzhaneye çevirme gibi niyetim yok. bir kere alacağım, o yüzden en iyisini en uzun ömürlüsünü, kronik arızası olmayan, bir ürünü almak isterim. fiyat olarak max seviyem 6-7 bin. ama 3-4 bine de kapatmak isterim tabi :) bir de klimayı aldığımda en verimli nereye koyabilirim acaba. bir de klimalar kışın daha uygun fiyatlı olur, yazın pahalı olur derler, bu doğru mu, almak için şu zaman en iyisi diye bir şey var mı. cevabını bekliyorum, teşekkürler.

    Merhaba hocam.


    Dikdörtgen yapılarda klima,mekânın kısa olan kısmına takılmalıdır. Uzun olan duvarlardan birine takılırsa,klima kısa mesafeye üfleyeceği için ortam homojen bir şekilde iklimlendirilemez ve üflediği havayı emerek kendini yanıltabilir.




    6-7 bin TL bandında


    Mitsubishi Electric Enviro serisinin 9000 Btu olanı için Mitsubishi Electric bayilerinden fiyat almanızı tavsiye ederim. Bütçeniz için uygun ise bu model iyi bir tercih olur.


    Mitsubishi Heavy Industries Premium (https://www.form-mhiklima.com/tr-tr/urunler-detail/srk25zs-w-set)


    Daikin Shira Eco R32 9000 Btu


    Toshiba Shorai 9000 Btu


    Daha uygun fiyat bandında,


    Sigma Plus INVMDG veya Demirdöküm A5 Performans (12000 Btu)


    Viessmann High Seasonal (12000 Btu)


    Viessmann Dynamic (12000 Btu) - E.C.A Syplos R32 (12000 Btu)


    Alarko Xpower Fresh (12000 Btu)


    Arçelik 12325 - LG Dual Eco


    Bu marka ve modelleri listelediğim sırayla tavsiye edebilirim. Yan yana yazılı olan serilerden fiyatı uygun olanı tercih edebilirsiniz,eşdeğer durumlar. Viessmann'da montaj ücretlidir.


    Klimalar çoğunlukla soğutma amaçlı kullanıldığı için yazın fiyatlar artabiliyor,nasılsa rağbet görecek diye düşünülüyor. Ancak Pandemi başta olmak üzere ekonomik durumlar sebebiyle son birkaç yıldır fiyatların dengesi hiç belli olmuyor. Yani fiyatların düşmesini bekleyin desem bile şahsen fiyatların düşeceğini garanti edemem maalesef. Şu aralar herkes fiyatları artırma peşinde. Bu nedenle imkân varken almakta,bekletmemekte fayda vardır. :)


    Saygılarımla...





  • mantıklı, anladım. odanın kısa olan kısmında köşede L şeklinde boyu yüksek bir dolap var. oraya yerleştirmek mümkün değil. diğer kısa olan kısımda cam var. camın üstüne takılır mı. gerçi perde var perdeyi sürekli açık tutmam gerekir. dolabı oradan çıkarırsam valide bizi evden kovar. ne yapılabilir, bak stres oldum, stres olunca da sıcak basıyor :) teşekkür ediyorum, tavsiyelerinizi dinleyeceğim. adamsın :)

  • liang kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

    Eğer mevcut perdeyi söküp de daha alt hizaya(pencere alanının alnına) stor perde takarım derseniz pencerenin altı bir alternatif olabilir. Hiç çare yoksa odanın uzun duvarına ortalayarak takıp sağa-sola üfleme kanatlarını sağ ve sola ayarlayıp bırakabilirsiniz. Kısa duvarlardan birine takılması gibi olmasa da son çare olarak işe yarar.

    Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum. :)

    Saygılarımla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Üstad bu klimaların iç ve dış ünitesinde yazan üretim tarihleri zaman açısından önemli mi? @klima5505


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Srbarut

    Üstad bu klimaların iç ve dış ünitesinde yazan üretim tarihleri zaman açısından önemli mi? @klima5505

    Merhaba hocam.


    Açıkçası bu detay çok önemli değil. 2021 yılında alınan bir cihaz,örneğin 2018 üretimi de olabilir. Önemli olan düzgün şekilde saklanmış olması,ürünün kutusunun ve kendisinin kusurlu olmamasıdır.


    Hatta bazen iç-dış farklı üretim yıllarına da denk gelebilmektedir.


    Örneğin dış ünite 2017 üretimi,iç ünite 2019 gibi.


    Aynı model olduğu sürece üretim yılı önemli değildir. Sonuçta cihaz aynı cihazdır.


    Ama X model vardır,aynı model güncellenir XY adını alır,siz de XY olan modeli aldığınız halde X modeli gelirse o cihazı kabul etmemek gerekir.


    Filanca bir cihazdan somut bir örnek vererek daha anlaşılır hale getirebiliriz ;


    Mitsubishi Heavy Industries markasının Premium serisini ele alalım.


    R410A gazlı olan eski nesil serisinin kodu ZS-S'dir. Yenilenmiş olan R32 gazlı Premium serisinin kodu da ZS-W'dir.


    Şimdi siz ZS-W sipariş etseniz,firma size ZS-S getirse ; bu uygun olmayan bir durumdur.


    Ancak ZS-W olarak sipariş edersiniz,2019 model ZS-W gelir ama 2021 yılındayız. Bunda herhangi bir sorun yoktur.


    Saygılarımla...





  • Teşekkürler üstad. Aynı dediğin durum mevcuttu ondan sormak istedim. Dış ve iç ünitenin üretim tarihleri farklı ve nerdeyse 16-17 ay önce üretilmiş ondan dolayı kafama takılmıstı ama takılırken kutulara bakmıstım iyi muhafaza edilmişti. @klima5505


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Srbarut

    Teşekkürler üstad. Aynı dediğin durum mevcuttu ondan sormak istedim. Dış ve iç ünitenin üretim tarihleri farklı ve nerdeyse 16-17 ay önce üretilmiş ondan dolayı kafama takılmıstı ama takılırken kutulara bakmıstım iyi muhafaza edilmişti. @klima5505

    Rica ederim hocam. Doğrudur,bu karşılaşılabilen doğal bir durumdur. Bu yönden hiçbir anormallik yoktur,içiniz rahat olsun.


    Saygılarımla...

  • @klima5505

    Hocam merhaba. İyi bayramlar.

    Aydında salonu batıya bakan yaklaşık 20-25m2 olan salonda oturuyorum. Bütçem tahmini 4-5 civarı ama 1 bin lira yada 500 tl daha artırın şunu alın dersen bakarım.

    Araştırdığım kadarıyla baymak, vestel flora doğa ve samsung var.

    Tamamen soğutma için kullanılacak. Önceliğim sessiz olması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    ben de klima ile ilgili fikir almak istiyorum.

    40+40 m2 toplam 80m2 dublex ev için klima tavsiyesi alabilir miyim?

    Alt kat mutfak salon beraber. 2. katta iki oda var. Sadece çocuk odasına taktıracağız.

    Adana’dayım ve sadece soğutma için kullanacağız.

    Tek klima sanırım iki katı da soğutmayacağı için en az 2 adet almamız gerekiyor.

    Oldukça az bütçe ile hareket etmemiz gerekiyor maalesef.

    Teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    anladım hocam çok teşekkür ederim. haklı olarak ısrarla öneriyorsunuz ama bütçe problemi de var maalesef. bu arada ısıtmak için hiç kullanılmayacak, yazları çok sıcak geçen mardin'de 4-5 ay boyunca soğutma için kullanılacak. uygun fiyatlı önereceğiniz alternatifleri de sayar mısınız lütfen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 24412442244324442445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.