Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2369. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: okou99 , oracal , whatismatrix , oracal Daha Az
4 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 13 Misafir - 15 Masaüstü2 Mobil1 Android
5 sn
57.221
Cevap
701
Favori
4.430.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
96. Sırada  bugün en iyi #24
Sayfa: önceki 23672368236923702371
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba hocam.


    Yalıtım olmayan 40m^2 alanınız için 24000 Btu tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır.


    Vestel Flora R32


    Vestfrost VF


    Demirdöküm Kion


    şeklinde bir sıralama yapabiliriz. Vestfrost'un VFR kodlu serisi daha yeni,daha günceldir. Ona da bir bakmanızı tavsiye ederim,Vestfrost alternatifi için.


    Demirdöküm Kion,Arçelik üretimidir. Bu cihaz yerine Altus ALK 1820'ye veya 2420'ye bakmanızı tavsiye ederim. Arada bir miktar fiyat farkı mevcuttur. Altus almanız halinde Arçelik servisi bakacağı için daha yaygın bir servis ağına sahip olmuş olursunuz. Satış sonrası hizmetler Demirdöküm'e göre nispeten daha iyi olacaktır.


    Alternatif olarak bölgenizde servis ağı yaygın ise E.C.A Syplos serisini tavsiye edebilirim. Isıtma talebinizi de rahatlıkla karşılayacaktır.


    Saygılarımla...



    Alıntıları Göster

    merhabalar, ben de arkadaşla benzer bir yere klima almayı düşünüyorum. çoğunluk yaz kullanımı ama kışın gidince de bizi sıkıntıya sokmayacak bir cihaz istiyorum. 6000 civarı cihaz bakıyorum. airfel, eca spylos gördüm bu fiyatlarda. sizin öneriniz başka bir cihaz var mıdır? siz olsanız bu durumda ne taktırırdınız :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elimde arçelik %20 indirim kuponu var çok daha ucuza alına bilir arçelikden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • klima ile ısınan varmı? tek oda ısıtan biriyim zaten normalde klima alınca klimaya döndüm doğalgazdan bin kat daha konforlu ama ne kadar elektrık gelicek onu merak ediyorum Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] 

  • Multi split klimalarda hangileri kalite olarak daha iyidir;

    Vestel FLORA DOĞA MULTİ INVERTER PLUS

    Airfel

    Bosch

    Toshiba

  • merhaba,


    baymak elegant plus 18000 btu (r32 gazlı 2020 versiyon) mu arçelik 18325 18000 btu mu tercih edersiniz siz olsanız? genelde soğutma için kullanacağız, ısıtma için kalorifer var.

  • ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt

    Benim evim 5.kat ve korunaksiz olduğu için dogalgaz a hiç bulaşmadim. Taktırmak bile 12-15 bin arası. O yüzden mitsubishi klima aldım şu an için çok memnumum gece sabaha kadar yanıyor bakalım ne gelecek elektrik faturası.


    Konfor olarak dogalgaz gibi asla olamaz ama bu devirde ayda 500,600 dogalgaz parası vermek istemiyorum. Elektrigin bu kadar geleceğini sanmıyorum ama bakicaz artık


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mitsubishi,gree,sigma düşünürken n11 ve daikin indiriminden Daikin Shira Eco R410A Ftx35Kv modelini 4700 tl aldım.

  • Merhaba,

    Kuşadasın'da bulunan yazlığa ısıtma öncelikli klima arayışındayım. Malum covid sebebiyle kışı orada geçirecekler ısıtma konusu problemli.

    Ev iki katlı, alt kat 30m2 açık mutfak. Üst kat 3 oda minik bir hol ve banyo var. Yukarıdaki 10m2 lik yatak odasına ve aşağıya 2 klima koymayı düşünüyoruz. Üst kat ve alt kat arasında merdivenlerde kapı yok. Pencereler ve balkona açılan kapı tek cam aluminyum doğrama, ısı yalıtımı kötü ancak yazlıkta mantolama var.

    Sanırım alt kat için 18000btu üst kattaki oda içinse 9000 btu yeterli olacak diye düşünüyorum. Bu konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Baymak Elegance Plus önermişler kayınpedere ben çok fazla bilgi sahibi olmadığımdan klima konusunda kararsız kaldım.

    Açıkcası Multi split klimaları gördüm doğru seçim olur mu onu da gündemde tutuyorum. Baktığımda Bosch, Vestel, Toshiba markaları var. Multi split klimalar benim senaryo da doğru seçim olur mu? Multi splitte 21btu dış ünite yeterli olur diye düşünüyorum. İki klimanın aynı anda çalışcağı senaryo sınırlı olacak.

    Klimalar için bütçem 8000 TL civarı. Belki bir tık yukarıya çıkabilirim. Tavsiyelere ihtiyacım var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estellion -- 11 Kasım 2020; 17:24:6 >




  • ßyİsMaİLCaN ß kullanıcısına yanıt

    Eğer yalıtım çok kötüyse ((Matolama yok/ alt-üst kat boş/ birde pencereler aliüminyu doğrama ise ısıcamlıda olsa klima tek oda da kullanılsa)) ve de 24 saat çalışsın dersen 12 lik bir klima ile bile 500-800 harcar Ama yalıtım vs iyiyse 200 300 gelir. Bu tabi ki kışın soğuk ve karlı geçmesi hesabı benimki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba. Kolonu delip geçmemeleri aslında iyi olmuş. İşine saygısı olan,insan hayatını önemseyen kimselermiş.


    Başka bir çaresi yok mu acaba bulunduğunuz alanda ?


    Portatif klimalardan emin olun hiç memnun kalmayacaksınız.


    1-Çok seslidir.


    2-Inverter değildir,eski on-off klimaların mantığıyla çalışır.


    3-Çoğunda ısıtmada rezistans kullanılır,split klimalardaki gibi ters çevrim yoktur.


    4-(Tek borulu olanlar için geçerli olan) soğutma/ısıtma yaparken dışarı bırakılan boru,iç ortamın havasını kullanarak dışarı havayı atar. Bu da ortamda vakum etkisi oluşturur,bir süre sonra camları açmak ve ortamı havalandırmak zorunda kalırsınız,ihtiyaç hissedersiniz. Ayrıca iç ortam havası kullanıldığı için portatif klimalar verimsizdir. Örneğin soğutma modunda iç ortam soğutulurken,sıcak hava dışarı bırakılan borudan dış ortama atılır. Bu havayı dışarı atması için,iç ortamdaki havayı kullanır. Bu da soğutulmuş havanın,ortamı soğuturken açığa çıkan sıcak hava hattından dışarı atılması demektir. Bu da verimi önemli ölçüde düşüren bir unsurdur.


    5-Çoğunda su kabı vardır. Split klimalarda hortum vasıtası ile dış ortama aktarılan su,portatif klimalarda kapta biriktirilir. Bunu cihaz uyarı verdikçe boşaltmanız gerekir. Ortamın nem miktarına göre kısa sürede dolabilir.


    Bu nedenle portatif klimalardan uzak durmanız faydalı olacaktır.


    Saygılarımla...



    Alıntıları Göster

    teşekkür ederim açıklamalarınız için. servis kolonu delelim deseydi bile kabul etmezdim, yeni deprem atlattık zaten. Biz öncesinde hiç bakmadık nereye nasıl takılır diye, karşı sitede iki daire takmış çünkü. Ya kolon deldiler ya da planları farklı bilemiyorum.

    mutfağın eni dar, bir taraf kolon diğer tarafta da dolap var. dolabın üzerine olabilir dediler ama taşır mı emin olamadım bide arkasında baca var sanıyordum ama yokmuş. diğer ihtimalde kolon olan tarafa takıp su borusunu içeride bırakmak (üst tarafta kolon olmayan yer var ancak su borusunu yukarı çıkaramadığı için olmadı) annemde borunun içerde olmasını istemedi.

    portatiften vazgeçince tekrar değerlendireceğiz dolabın üzerine veya boruyu içeride bırakarak.





  • Selamun aleylüm beyler. 70m² evimizin 20m²'lik salonuna klima alacağız. Tek bir klima olacak evde. En az 12000 BTU'lık inverter bir klima önerir misiniz, yıllarca götürmesini istiyoruz o yüzden Daikin, Mitsubishi gibi markalar olsa iyi olur. Bütçe 6000 TL

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle tüm İzmirlilere depremden dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Allah, ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah. Umarım en kısa zamanda ülkece depremle mücadeleye geçeriz.

    Abi baştan en sona kadar form yorumlarını okudum. Benim danışmak istediğim öncelikle 21.75 metrekareye 12 BTU yeter mi? Birkaç klima modelini size danışmak istiyorum. Bu modellerden hangisini önerirsiniz ya da sizin de önereceğiniz model var mı? Gree markasını ilk defa duyduğum için tereddütlerim var sizce Gree G-Tech’te de Çift sıra kondanser ile electronic expansion var mı?



    1.      MHİ SRK 35 ZS-W

    2.      Panasonic KIT- Z35-TKE

    3.      Daikin Shira Plus 12 BTU

    4. Gree G-tech 12 BTU


    Şehir: Muratpaşa/Antalya

    Klima Takılacak Yer: Salon

    Daire: Yalıtım Yok/Ara Kat/ Güney-Doğu


    Teşekkür ederim tüm faydalı bilgiler için ve bize yol gösterdiğiniz için. Akseki/Antalya’dan selamlar.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




  • bana da 12000 klima lazım

    daikin shira eco 12000 8 bin lira

    samsung ar35 12000 3 bin küsür


    bu kadar farkın sebebi nedir hocam ? verimlilikte ciddi bir fark ben göremedim .

    @klima5505





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_dr -- 12 Kasım 2020; 20:54:51 >
  • merhaba,


    antalya Lara'da 15mt Kuzey/Batı cephe, az güneş gören, yalıtım berbat (onu da içten düzeltmeye uğraşacağım bu sene) yatak odasına klima almak istiyorum. ısıtmada kullanılacak, yazın güneş az gördüğü için sıkıntı olmuyor. herhangi bir klima soğutur. Isıtma da öyle değil. geçen sene LG deluxe 9binlik bir cihaz aldım, almaz olaydım. ısınamadım, 30 dereceye ayarlıyorum, gece baya üsüyordum. klima 1 ay içinde şansıma bozuldu, tüketici hakem heyeti yoluyla iade ettim. belki bozuk olduğu için ısıtmadı. salonda LGnin kore üretimi cihazı var LG prestige inverter 18, ondan çok memnumum.

    yatak odasına bu sefer daha üst düzey bir cihaz almak istiyorum. şunları belirledim.


    GENERAL ELECTRİC GES-NJGB35 

    Gree G-Tech GWH12AEC 

    PANASONIC ETHEREA KIT-Z35VKE

    Mitsubishi Heavy SRK35ZS-S


    yeni bir cihaz, wifili olması artı olur. ısıtma performansı iyi bir cihaz almak istiyorum. kaliteli olsun, fiyatına katlanacağım.

    PANASONIC ETHEREA KIT-Z35VKE fiyatını karşılayacak bir cihaz mıdır? kullanan var mı?

    Gree G-Tech GWH12AEC fiyat performans cihazı gibi duruyor, ısıtması iyi midir?

    GENERAL ELECTRİC GES-NJGB35  kullanan var mı?

    teşekkürler.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysertac

    Benim evim 5.kat ve korunaksiz olduğu için dogalgaz a hiç bulaşmadim. Taktırmak bile 12-15 bin arası. O yüzden mitsubishi klima aldım şu an için çok memnumum gece sabaha kadar yanıyor bakalım ne gelecek elektrik faturası.


    Konfor olarak dogalgaz gibi asla olamaz ama bu devirde ayda 500,600 dogalgaz parası vermek istemiyorum. Elektrigin bu kadar geleceğini sanmıyorum ama bakicaz artık

    merhaba hocam il neresi oda kaç m2


    ben izmir de 13 m2 odada yazın günde 15 saat sürekli klimam çalıştı 230 tl ev elektriği geldi sadece klima için 80 /100 tl geldi




    kışın biraz daha fazla tüketim olur 24 saat çalışırsa daha da az gelir ama yaşadığınız il önemli oda m2 önemli

  • derya78 kullanıcısına yanıt

    İzmir hocam ama evimiz 5.kat pimapen bile yok yalıtım sıfır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burçak

    Cevap için teşekkür ederim.

    Rica ederim.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrnobodyy

    Hocam tesekkur ederim cevaplariniz icin. Bahsettigim baymak ve vestel modellerine ek olarak;

    Sizin oneriniz eca syplos

    12000 Btu Samsung AR35

    12000 Lg dual plus veya eco

    bu 4 u arasından Antalya icin ısıtma ve sogutmaa hangisi daha tercih edilebilir.

    teşekkürler tekrar

    Rica ederim hocam.


    Isıtma ağırlıklı olacaksa E.C.A Syplos (R32 gazlı olanı)


    Samsung AR35


    LG Dual Plus


    LG Dual Eco


    şeklinde bir tercih sıralaması yapabiliriz.


    Özellik olarak ise LG Dual Plus üstündür. 4 yöne otomatik salınım ve Wi-Fi özelliği vardır.


    Saygılarımla...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ruddervator

    Merhabalar 36 m2 bir odamız var ısı yalıtımı yok ve bol pencereli bir oda, lütfen klima önerisi yapabilir misiniz kaç BTU ve hangi marka uygun olur. Bütçe 7000 TL civarı

    Merhabalar.


    Mekânınız çatı katta mı yoksa ara kat mı acaba ?


    Isı yalıtımının olmamasıyla birlikte ısı kayıp kazancı fazla ise 24000 Btu tercih etmeniz sağlıklı olacaktır.


    Bütçenize uygun olacak şekilde Arçelik 24325 kodlu Ekolojik serisini tavsiye edebilirim. Servisi de yaygındır. Alternatif olarak bölgenizde servisi yaygın ise eşdeğer durumda LG Dual Eco da tercih edilebilir.


    Saygılarımla...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1warsangel1

    merhabalar, ben de arkadaşla benzer bir yere klima almayı düşünüyorum. çoğunluk yaz kullanımı ama kışın gidince de bizi sıkıntıya sokmayacak bir cihaz istiyorum. 6000 civarı cihaz bakıyorum. airfel, eca spylos gördüm bu fiyatlarda. sizin öneriniz başka bir cihaz var mıdır? siz olsanız bu durumda ne taktırırdınız :)



    Alıntıları Göster

    Merhabalar.


    Bütçenize uygun olacak şekilde aynı listeyi tekrarlayabilirim.


    E.C.A'nın sektörel yönelimi daha farklı olduğu için klima servisi çok yaygın değil. E.C.A tercih edecek olursanız bölgenizde servisi yaygın ise tercih etmenizi tavsiye ederim. (Web sitesinden bulunduğunuz bölgeyi seçerek servis listesini bulabilirsiniz).


    E.C.A'nın R32 soğutucu akışkanlı(R32 gazlı) olarak güncel serileri şu anda satışta. R32'li olanları tercih ediniz.


    Alternatif olarak Airfel tercih edilebilir,servisi nispeten daha yaygındır. Ancak henüz güncellenmemiş bir cihazdır. Artık R410A'dan R32'ye doğru geçişlerde neredeyse tamamına erdi. Yani neredeyse markaların hepsi artık cihazları R32 soğutucu akışkanlı olarak üretiyor.


    Airfel güncellenmedi,R410A olarak devam ediyor. Cihaz Midea üretimidir. Airfel'in R32 gazlı ve güncel olan versiyonu diyebileceğimiz şekilde Samsung AR35 serisine bakmanızı tavsiye ederim. AR35 de Midea üretimi olup R32 gazlıdır.


    Servis yaygınlığı açısından avantajlı olacak şekilde Arçelik 325 kodlu Ekolojik serisi de tercihler arasına eklenebilir.


    Şahsen aynı şekilde tercih yapacak olursam bu rotayı izlerdim. :)


    Saygılarımla...





  • 
Sayfa: önceki 23672368236923702371
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.