Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2332. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.230
Cevap
703
Favori
4.431.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23302331233223332334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim detaylı bilgi için sizin tavsiyeniz üzerine sigmaya karar verdim .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Cihaz çok yeni hakkında hiçbir yorum bulamadım performansı ve elektirk tüketimi beni uzer mi acaba ? Hakkında yorum olsaydı fikir verebilirdi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul'da 43 M2 aşırı güneş almayan salonum için soğutma amaçlı klima tavsiyesi ihtiyacım var. Ekoterma, Hitachi ya da Arçelik düşünüyorum. Hangisini ve kaç btu tercih etmeliyim? Teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: phantasm

    İstanbul'da 43 M2 aşırı güneş almayan salonum için soğutma amaçlı klima tavsiyesi ihtiyacım var. Ekoterma, Hitachi ya da Arçelik düşünüyorum. Hangisini ve kaç btu tercih etmeliyim? Teşekkür ederim.
    24.000 BTU

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Dostum detaylı cvp için çok teşekkürler, çok yardımcı oldun, dostum ben tek dış ünite istiyorum çünkü bütçe olarak daha uygun , o sebeple ne nu önermeni rica edecegim ama multi olarakta yine önerdiğin 1-2 modelide yazarsan sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar,

    Nem alma modunun soguk ufleme modundan farkini bilen var mi? Enerji tuketimi acisindan birinin digerine gore avantaji var mi?
    Anladigim kadariyla nem alma modunda fan hizi ve sicaklik ayarlanamiyor. Cihaz otomatik ayarliyor. Yardimci olacaklara simdiden tesekkurler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba dün internetten 3700 liraya lg dual plus 12000 klima aldim burda yazılanları okuyunca acaba hata mi ettim hissine kapıldım. Aslında salonumda da 410 gazlı 12000 sigma plus takılı ve çok memnunum sırf değişiklik olsun diye bu kez lg aldık hata mı ettik acaba hala iptal edebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noirdesire -- 15 Ağustos 2020; 17:12:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba hocam. İlginiz ve güveniniz için teşekkür ederim.

    Tek klima ile birden fazla ortamı iklimlendirmek istediğinizde kullanım alışkanlığınızı da değiştirmeniz gerekiyor. Bu durum,ev yaşantınız açısından sorun oluşturacaksa bu kararı netleştirmeden önce düşünmenizi tavsiye ederim.

    -İklimlendirmek istediğiniz alanların kapısı açık kalmak zorunda olacak.

    -Klimayı uzun süreler çalıştırmanız gerekecek(tasarrufu artırmak için hiç kapatmadan çalıştırmanız daha iyi olacak).

    -Her alanda eşit sıcaklık elde edemeyebilirsiniz.

    -İlk çalışmada (mevsim geçişlerinde kapattığınızı düşünelim) soğutma veya ısıtmada iklimlendirilen havanın hedef olan tüm alanlara ulaşması zaman alacaktır. Yani klimanın bulunduğu alan erkenden ısınıp soğurken,diğer alanlarda serinlik veya sıcaklığın hissedilmesi saatlerle ifade edilebilecek zamanlar alabilir.


    Bu şartlar sizin için sorun oluşturmuyorsa tek klima ile iklimlendirme sağlayabilirsiniz.

    Klimayı koridora konumlandırmayı düşünüyorsanız 12000-15000 Btu bir klima tercih edip,hiç kapatmadan çalıştırarak evin tümünü iklimlendirebilirsiniz.

    Kapasite seçiminde ise tüm alanların m^2 cinsinden alanı toplanıp ona göre kapasite seçilmemelidir. Çünkü klimanın ortamdan aldığı veya ortama verdiği ısı,klimanın bulunduğu mekanda yoğunlaşacaktır. Sonra bu hava doğal bir şekilde sirküle olarak diğer alanlara ulaşacak ve diğer alanların ısınıp soğumasını sağlayacaktır. Bu nedenle sanki bölmesiz açık bir alanda kullanılacakmış gibi,evin toplam m^2 alanına göre klima seçmek yanlıştır. Esasen klimanın uzun süreli çalışmasının gerekliliği de bundan kaynaklanmaktadır.

    Klimayı,evinizin mimari dizaynı müsait ise salona da konumlandırabilirsiniz. Önemli olan,havanın evin geneline en rahat şekilde yayıldığı alanı bulmaktır.

    Genelde koridor bunun için müsaittir. Kapıları açık tuttuğunuzda hava,koridorda sirküle olurken tüm odalara yavaş yavaş uğrayacaktır. Salonun kapısının koridora açıldığı nokta,daha müsait bir konumda ise bu durumda klimayı salonun m^2 alanına göre seçip yine uzun çalıştırarak kullanmanız uygun olacaktır.

    Bu bağlamda koridorda mı yoksa salonda mı konumlandıracaksınız ? Salonda ise salon kaç m^2? Bu bilgiler ışığında daha iyi bir tavsiyede bulunmuş oluruz.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    Hocam tekrardan merhabalar. Evimde salon mutfak ve hol birleşik ve toplasan hepsinin metrekaresi 35 metrekareyi geçmez. 2 odanın kapıları bu ortama açılıyor ve bir 13 m2 digeri en fazla 10 m2. İki oda ve salonda 3 klima var. Salondaki klima ile bahsettiginiz gibi kapılar açık kalacak şekilde bütün evin ısıtılması en mantıklı pozisyon benim için. İnverter istememdeki sebep de açıp kapatmak yerine sürekli açık kalması. Bu yıl ısınmadan 700-800 tl gibi faturalar ödedim. Bunun içinde fırın ocak sıcak su vs. de var fakat sadece ısınmanın bana aylık 500 tl gibi bir külfeti oldu. O da ısındık sayılmaz. Evimin metrekaresi ve pozisyonu belirttigim gibi. Aslında 24000 btu a+++ birkaç modele hatta ısı pompalarına bile ( ısı pompaları çok maliyetli ve tesisat kurmak için kırıp dökmek gerekiyor o yüzden eledim) baktım fakat sizin btu ve enerji sınıfını düşünerek özellikle ısınma konusunda f/p ürünleri tavsiyelerinizi çok merak ediyorum. Me, panasonic, daikin vs. ürünlerini alma şansım var fakat aynı işi görecek alternatif sağlam bir makinaya para vermeyi tercih ederim. Marka takıntım yok anlayacagınız. Salon ve bir odam yanyana olduğu için multi klima da düşünebilirim. Fakat bu durumda diger oda için küçük bir klima daha almak gerekecek. Bununla alakalı düşüncenizi ve tavsiyenizi paylaşırsanız memnun olurum. Mantıklı olanı aramaktayım.Yardımlarınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekir3232 -- 15 Ağustos 2020; 21:51:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Bi arkadasımda18 bnlk 2016 yılında alınma arçelik klima war daha oncede konusmustuk bu konuyu szinle siz klima ilk çalıstıgında sesli çalısması normal sonrasında azalır demiştiniz ama o arkadaşımın klimasını denedik bugun ilk çalıştırmada bile ses çıkmıo dış üniteden şaştım kaldım.Bendeki cihaz 31231



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cicek_7 -- 16 Ağustos 2020; 12:15:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klimayı alalı genelde uygun ısılarda ve güçte çalıştırıyorum. Geceleri uyku moduna alıp saatini kuruyorum... Koridora ve yan odaya da faydası oluyor... Motoru var mı yok mu belli değil... Bakalım elektik faturası nasıl gelecek +200tl yi gözden çıkardım. Yaklaşık 10-15 gündür kullanıyorum. Kışın da ısıtma performansına bakacağım... Yeni alacaklar benim gibi bilgisi olmayan arkadaşlara tavsiyem Sigma aklınızın bir köşesinde olsun derim. Vestel ve yan ürünlerini almayın da ne alırsanız alın. Ne servisi ne cihazları beş para etmez. Adamlar daha sattıkları ürünün arkasında durmuyorlar... Özetle sigma en iyi alternatiflerden birisi diyebilirim pişman etmez yani ben memnun kaldım kendi adıma tavsiye ederim. Herkese kolay gelsin. Mutlu pazarlar dilerim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuxeses

    Klimayı alalı genelde uygun ısılarda ve güçte çalıştırıyorum. Geceleri uyku moduna alıp saatini kuruyorum... Koridora ve yan odaya da faydası oluyor... Motoru var mı yok mu belli değil... Bakalım elektik faturası nasıl gelecek +200tl yi gözden çıkardım. Yaklaşık 10-15 gündür kullanıyorum. Kışın da ısıtma performansına bakacağım... Yeni alacaklar benim gibi bilgisi olmayan arkadaşlara tavsiyem Sigma aklınızın bir köşesinde olsun derim. Vestel ve yan ürünlerini almayın da ne alırsanız alın. Ne servisi ne cihazları beş para etmez. Adamlar daha sattıkları ürünün arkasında durmuyorlar... Özetle sigma en iyi alternatiflerden birisi diyebilirim pişman etmez yani ben memnun kaldım kendi adıma tavsiye ederim. Herkese kolay gelsin. Mutlu pazarlar dilerim.
    oda kaç m2

    gerçi ankara serindir


    ben izmir de günde 15 / 16 saat klima kullanıyorum 25 derecede arçelik 09325 9,000 btu klima 13 m2 odada izmir gibi sıcak yerde ayda klima içinde 80 /100 tl fark ediyor




  • yuxeses kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende sigma comfort 18 lik aldım ürün kargoda henüz elime ulaşmadı. Diğer klimalardan kalite olarak bi tık üstün olduğunu çeşitli yerden öğrendim. Lg beko arçelik aynı fabrika üretimi benzer ürün sigma gree üretimi temel ve gelişmiş özelliklerde de üstün 200 300 fark verip sigma almak daha mantıklı geldi bana açıkcası. Günlük kaç saat çalıştırdığınızı ve faturaya yansımasını paylaşırsanız sevinirim merak ediyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • derya78 kullanıcısına yanıt
    30m2 salon mantolama yeni yapıldı. Evet Ankara öyle çok sıcak olmuyor yani oluyor da bir ege Akdeniz kadar değiliz tabi nem de yok burada. Sıcaklar burada Haziran sonu hafiften başlar temmuz full geçer Ağustos da yarısına kadar işte. Hepsi bu kadar bu gün serin mesala esiyor... Kapalı bu gün gibi... 200tl gözden çıkardım zaten belki o kadar da gelmez bilmiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • M.yagci4601 kullanıcısına yanıt
    Elbette incelemeler devam edecek... Güzel cihaz aldınız içiniz rahat olsun...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M.yagci4601

    Teşekkür ederim detaylı bilgi için sizin tavsiyeniz üzerine sigmaya karar verdim .
    Rica ederim. Hayırlı olsun. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ßyİsMaİLCaN

    Merhaba
    Cihaz çok yeni hakkında hiçbir yorum bulamadım performansı ve elektirk tüketimi beni uzer mi acaba ? Hakkında yorum olsaydı fikir verebilirdi :)
    Merhaba.

    Cihaz Midea üretimi. Midea üretimi cihazlar fiyatına göre gayet iyi performans sunmaktadır. Ses konusunda da memnun edecektir.

    Forumda bu cihazın ilk kullanıcılarından biri olan Pritt31 forumdaşımız ile görüşmenizi tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: phantasm

    İstanbul'da 43 M2 aşırı güneş almayan salonum için soğutma amaçlı klima tavsiyesi ihtiyacım var. Ekoterma, Hitachi ya da Arçelik düşünüyorum. Hangisini ve kaç btu tercih etmeliyim? Teşekkür ederim.
    Merhaba.

    43m^2 alanınız için 24000 Btu tercih etmeniz uygun olacaktır. 18000,uzun süreli kullanacaksanız yeterli olabilir.

    Hitachi

    Ecotherma

    Arçelik

    bu şekilde bir sıralama yapabiliriz.

    Ecotherma,Hisense üretimidir. Fiyatı uygun ise tercih edilebilir.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onnow78

    Dostum detaylı cvp için çok teşekkürler, çok yardımcı oldun, dostum ben tek dış ünite istiyorum çünkü bütçe olarak daha uygun , o sebeple ne nu önermeni rica edecegim ama multi olarakta yine önerdiğin 1-2 modelide yazarsan sevinirim
    Rica ederim.

    18000 Btu bir cihaz tercih edecek olursanız,bütçeniz yeterli ise Mitsubishi Electric Kirigamine Zen,Daikin Shira Plus,Mitsubishi Heavy Premium marka ve modellerine bakmanızı tavsiye ederim.

    Bu markaların bu modelleri gayet kaliteli,uzun ömürlü cihazlardır. Ses ve performans konusunda memnun edecektir.

    Multi için de yine bütçeniz yeterli ise aynı markaları tavsiye edebilirim,Panasonic markasını da ekleyebiliriz.

    Fiyatı uygun olsun,servisi yaygın olsun derseniz mono olarak Arçelik 18565 modelini tavsiye edebilirim. Multi'de de yine aynı markadan fiyat alabilirsiniz,üstteki markalara göre daha uygun bir fiyat çıkacaktır.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: evelio

    Merhabalar,

    Nem alma modunun soguk ufleme modundan farkini bilen var mi? Enerji tuketimi acisindan birinin digerine gore avantaji var mi?
    Anladigim kadariyla nem alma modunda fan hizi ve sicaklik ayarlanamiyor. Cihaz otomatik ayarliyor. Yardimci olacaklara simdiden tesekkurler.
    Merhaba.

    On-Off cihazlarda nem alma modunda,dış ünite durduğunda iç ünite fanı da durur. Arada bir çalışarak evaporatör üzerindeki soğukluğu ortama taşır. Evaporatör(iç serpantin) ısındıktan sonra dış ünite tekrar devreye girer.

    Nem alma cihazları da klima mantığı ile çalışır. Ortamdan emilen hava,soğuk serpantinden geçirilir ve soğutulur. Bu esnada havanın nemi yoğuşur ve su haline gelir. Bu su nem alma cihazının kabında birikir. Sonra soğutulmuş olan hava sıcak olan serpantinden (kondanser) geçirilerek ortama verilir. Yani iç ve dış ünitesi aynı ortamda bulunan klima gibi çalışır. Bu sayede havadaki nem alınır,soğutulan hava tekrar ısıtıldığı için ortam sıcaklığı değişmez.

    Ancak klimalarda dış ünite (kondanser ünitesi) dış ortamda olduğu için bu mümkün değildir. Klimalar ortamı mümkün mertebe az soğutarak ortamın nemini almaya çalışır.

    Inverter cihazlarda ise ortamın mevcut sıcaklığı kaç derece ise o set değerinde çalışarak,çoğunlukla düşük fan hızında çalışma sergileyerek ortamın nemini almaya çalışır.

    Nem alma cihazı kadar etkin bir nem alma işlemi sağlayamaz. Soğutmaya göre çoğu zaman daha düşük tüketimle çalışır ancak ortam da daha az soğutulmuş olur. Çünkü esas amaç soğutmaktan ziyade nemi almaktır.

    Saygılarımla...




  • 
Sayfa: önceki 23302331233223332334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.