Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2045. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
21 Misafir (1 Mobil) - 20 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.247
Cevap
703
Favori
4.432.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
69. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 20432044204520462047
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar hocam, 2 oda + mutfak birleşik bir alanım var. Toplamda 35m2. Uzun cephe doğu kısa cephe kuzeye bakıyor, Ankara'dayım. Sadece soğutmak için klima almayı düşünüyorum. Yazılan yorumlardan dd a5 ya da dd a5 performans almaya karar verdim.
    Sanırım 12000btu yetecek olursa performans alacagim yok yetmez gibi bir yorum gelirse tam karar vermedim.
    Bazı günler odalardan 1inin kapısını açık bırakma durumumuz olabilir o kapı da 30 m2lik salona açılıyor. Öneriniz nedir, tecrübelerinizden yararlanmak isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar

    midea blanc 4300 tl
    demirdöküm a5 ++ 4100 tl

    iki modelde 18000 btu montaj dahil fiyat sizce hangisi alınır teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thugsta -- 6 Ağustos 2019; 19:16:10 >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,r410 gaz olan klimaya vakum ve gaz yenileme ücreti konusunda bilginiz var mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: falxcon

    Hocam odaların kapıları sürekli açık olacak ise mekan 55/60 m2 ye çıkıyor... O zaman eski 12000 lik yeterli olmaz diye düşündüm... Bütçem 4000 TL civarı Sizin önerebileceğiniz bir model var mıdır???
    Merhaba. Oda kapıları sürekli açık olsa bile klimanın bulunacağı alana göre seçim yapılmalıdır. Toplam alana göre kapasite seçmek yanlış olur. Çünkü arada kapı genişliği kadar bir açıklık var ve 55/60 m2 net alan gibi olamaz. Yani ne olursa olsun klimanın soğutmuş/ısıtmış olduğu hava,klimanın bulunduğu odanın kapısından dışarı çıkıyor olsa da klimanın bulunduğu alanda yoğunlaşacak. Toplam alana göre kapasite seçip bir noktaya klimayı takarsanız konfor ve tasarruf sıfıra doğru gider. Bu nedenle kapasite ne olursa olsun hiç kapatmadan,klimanın bulunacağı alana göre kapasite seçimi yaparak kullanım sağlamanız gerekir. Bu doğrultuda tavsiyede bulunabilirim.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ayazay

    Mrb. 1 hafta önce sigma comfort dms modelini alıp montajını yaptırmıştım. Şimdi hergün aksam 22.00'dan sabah 7.30 kadar kullanıyoruz. Soğutmasından memnunum. Fakat önceki kiralık evde kullandığım arçelik klımalar(yaklaşık 12 senelik) içeriği buz gibi yaparlarken bu klima aynı derecede(23-24 derece) içeriği çok soğuk yapmıyor. Bunun nedeni yeni nesil(r32) gazlardan mı kaynaklı?
    İkinci bir sorum dış üniteye su çıkış borusu takmamışlar(yeni farkettim:)), ben mi alim yoksa servisi çağırım kendileri mi taksa daha iyi olur?
    Merhaba.

    Düz klimalar sabit hızlı oldukları için daha sert bir üfleme yaparlar. Inverter klimalar ise ortam sıcaklığına göre PWM/PAM modülasyon frekansını değiştirerek kapasitelerini ayarlamak suretiyle iklimlendirme sağlarlar. Bu nedenle daha yumuşak bir üfleme gerçekleşecektir. Bu,sağlıklı çalışan bir cihaz için geçerli. Ortamı ayarladığınız sıcaklığa çalışma süresi içerisinde getirebiliyor mu ?

    Isıtmada kullanmayacaksanız dış ünitede boruya gerek yoktur. Aksi halde imkanınız varsa,yüksekte değilse(aman dikkat) kendiniz de takabilirsiniz. İtinalı bir şekilde yapacağınız için kendiniz de yapabilirsiniz,sakıncası yoktur.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sefayksl

    Merhaba hocam,

    Öncelikle zaman ayırıp ayrıntılı bir bilgilendirme yaptığınız için çok teşekkür ediyorum. Baktığım ürünün linkini aşağıya ekliyorum.
    https://www.epttavm.com/item/30648852_sunny-sny480-salon-tipi-klima?utm_source=akakce.com&utm_medium=fiyat-kiyaslama&utm_campaign=akakce&v=1.88.2

    Dükkanımız ters L şeklinde, giriş ortalama 40 metrekare, arka taraf 55-60 metrekare. Totalde 100 metrekare. Bir adet salon tipi mi mantıklı olur sizce yoksa 2 adet duvar tipi mi?

    Dükkanımızın çizimi aşağıda ki gibi.



    Aşağıda ki iki modeli farklı iki noktaya koymamız performans ve tüketim açısından daha mı faydalı olacaktır yoksa bir adet salon tipi mi acaba? Osmaniye bölgesi olduğu için kışın aşırı soğuk olmuyor ısıtma performansı çok önemli değil bizim için yazında içeriyi terletmeyecek kadar soğutması yeterli olur. İş yeri olduğu için yazları 3-4 ay günde 10 saat çalışabilir.
    https://www.akakce.com/klima/en-ucuz-baymak-elegant-plus-12-a-12000-btu-inverter-duvar-tipi-fiyati,6018510.htmlhttps://www.akakce.com/klima/en-ucuz-baymak-elegant-plus-18-a-18000-btu-inverter-duvar-tipi-fiyati,6018511.html

    Alıntıları Göster
    Merhaba hocam.

    Link için ben teşekkür ederim. Bu tavsiye edebileceğim cihaz.

    Benim tavsiyem salon tipi tercih edilmesidir. Çünkü salon tipi cihazların hava debileri daha yüksektir,üfleme mesafesi de aynı şekilde... Klima uygun şekilde konumlandırılırsa verim alabilirsiniz.

    Duvar tipinde iki taraftan iklimlendirme olması avantajdır ancak iki klimanın da en uzak olduğu orta noktalara doğru sıcaklık farklılıkları artacaktır. Duvar tipi cihazlar evsel kullanımlar veya ofis gibi meskenler için idealdir. Bu tarz geniş ve uzun mekanlar için debisi yüksek cihazlar daha uygun olacaktır.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GYKA

    Geçen hafta tavsiyeleriniz ile de a5 performans almıştım. Ancak yatırmayı düşündüğüm yatak odası için ev sahibi ile bir türlü anlaşamadık, daha doğrusu site karar ile bina dışına klima aparati takmak yasakmış, sadece balkona konulabilirmis. Balkondan da yatak odasına bazı sebeplerden yol bulamadık, kısaca oturma odasına taktırdım klimayı. Ancak yatak odasının sıcağını çözemedim. Mobil klimalara baktım, sesinden dolayı uyuyamayacağım gibi borusu falan yine bir dünya iş. Hava soğutuculara baktım, internette nerdeyse tavsiye edene rastalamdim. Odayı soğutmak için başka önerebileceğiniz yöntem var mı? Tshirtu ıslatıp giyip, yatmak hariç :)
    Merhaba. Hayırlı olsun hocam. Cihazdan memnun musunuz ?

    Evaporatif soğutucuları tavsiye etmem. Buz/soğuk su yetiştiremezsiniz. "Soğutma" işini ancak klima ile yapabilirsiniz. Oturma odasında klimayı imkanınız varsa bir gün boyunca hiç kapatmadan çalıştırın. Diğer alanlara fayda edecektir. Hissedilir bir etki olursa ne mutlu. Tercih ederseniz tek klima ile evin sıcağını kırar,sürekli çalıştırarak tasarruf edebilirsiniz. Ancak buna alternatif olarak serinlik hissi vermesi adına Rowenta Vantilatörleri tavsiye edebilirim. Rowenta'yı tavsiye etmemin sebebi ise sessiz olmasına karşın hava debisinin yüksek olmasıdır. Yatak odasından balkona boru geçişi olmamasının sebebi nedir mümkünse öğrenmek isterim,belki bir çıkar yol bulunur...



    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CLam

    Merhabalar. Yeni taşınacağım ev için klima arayışındayım. Hem ısıtma hem soğutma amaçlı kullanacağım. Sessiz olması önemli bir faktör. Antalya’da yaşıyorum. 1 oda 30m2 (18000 btu) 1 oda 16 m2 yatak odası (9000 btu) düşünüyorum. Aklımda 4 model var açıkçası.
    1- Daikin Shira Eco
    2- Daikin N Serisi
    3-Mitsubishi Electric Enviro serisi
    4-Mitsubishi Electric HaZe serisi

    Daikin N serisi hakkında pek iyi değil diye duydum. Aynı şekilde ME Haze serisi hakkında da. Ancak sizin de görüşlerinizi merak ediyorum. Hem ısıtma hem soğutma anaçlı kuşşanacağım o yüzden performans önemli ve sessiz çalışması. Bu iki faktöre göre değerlendirme yapabilirseniz sevinirim
    Merhaba.

    Birbirine çok yakın olan seriler Enviro ve Shira Eco serisi.

    N serisi orijinal Daikin değil.

    HaRe serisi de Enviro'dan bir alt seri.

    Bu bağlamda

    1-Shira Eco

    2-M.Electric Enviro

    şeklinde tercihleri 2'ye indirebiliriz.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Aero_

    Merhabalar hocam, 2 oda + mutfak birleşik bir alanım var. Toplamda 35m2. Uzun cephe doğu kısa cephe kuzeye bakıyor, Ankara'dayım. Sadece soğutmak için klima almayı düşünüyorum. Yazılan yorumlardan dd a5 ya da dd a5 performans almaya karar verdim.
    Sanırım 12000btu yetecek olursa performans alacagim yok yetmez gibi bir yorum gelirse tam karar vermedim.
    Bazı günler odalardan 1inin kapısını açık bırakma durumumuz olabilir o kapı da 30 m2lik salona açılıyor. Öneriniz nedir, tecrübelerinizden yararlanmak isterim.
    Merhaba.

    Klimayı 30m2 olan alana takacaksanız iki seri için de 18000 btu olanı tercih etmek uygun olur.

    DD A5 Performans tercih ederseniz daha iyi olacaktır. Ancak bütçenizi kesin olarak aşıyor ise DD A5 de memnun edecektir. Soğutma konusunda iki cihaz sorun yaşatmayacaktır.

    Klimanın bulunacağı alan 30m2 olan salon ise 18000 btu gerekir.

    Odalara takılacaksa klimanın takılacağı odanın alanını bilmemiz gerekir. Bir de böyle bir kullanımda klima mümkün mertebe açık kalmalıdır ki,diğer alanlara etki edebilsin.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: thugsta

    merhabalar

    midea blanc 4300 tl
    demirdöküm a5 ++ 4100 tl

    iki modelde 18000 btu montaj dahil fiyat sizce hangisi alınır teşekkürler
    Merhaba.

    Demirdöküm A5'i tavsiye ederim. Midea Blanc da çok yakın bir cihaz ancak A5'ten uygun olsaydı tercih edilebilirdi. Bir de Midea markası tercih etme imkanınız varsa yeni R32 gazlı Midea Prime serisine bakmanızı tavsiye ederim. Bu seri ile A5'i kıyaslayarak fiyatı uygun olanı tercih ediniz.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonic35

    Merhaba,r410 gaz olan klimaya vakum ve gaz yenileme ücreti konusunda bilginiz var mı ?
    Merhaba. Gaz yenilemeye neden ihtiyaç duydunuz acaba ?

    Klimanız vakum yapılmadan mı monte edildi? Sıfır cihaz ise ücretsiz yapmaları gerekir. Ancak garanti dışında herhangi bir işlem sonucunda bu gerekli olduysa "takriben" 150-200TL civarı bir fiyat çıkaracaklardır.

    Saygılarımla...
  • Selamlar forumu bayadır takip ettim.dd A5 performans 12000 btu almayı düşünüyorum.DD A5 ile A5 performans arasında tüketim ne kadar fark eder? 5m x 5m 25 metrekare resimde gözüken salonda ortada bebeğin direk oyun alanı var. Bebeğe direk vurmama açısından salınımlar yeterli olur mu hangi duvara yerleştirilmeli, duvarda sağa sola mı yerleştirilmeli?.Bu arada dış ünite resimdeki balkona yerleşecek. Koridor kısmı(kapının olduğu kısım) kısmen soğutmayı planlıyorum. Wifi özelliği yok bu cihazın sanırım.Bunun için ekstra bir aparat var mı ?Kullanışlı bir özellik olurmu. Son olarak da balkon duvarları delinerek diğer klimam montaj yapılmıştı.Bunun için ürün almadan demirdöküm keşif hizmeti almam mı gerekir? Biraz karışık olmuş olabilir teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gvdfl -- 6 Ağustos 2019; 23:19:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba ustad,
    İş yerine yaklaşık 25-30m2 ofise klima almak istiyoruz.öncelikli amacımız ısıtmadır.eskişehirde oldugumuz için ısıtma performansı iyi orta düzey klima önerilerini bekliyoruz.12000 mi 18000 mi olur onu da bilemiyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vessen diye bi marka var daikin inyan uretimi sanirim garanti daikin kapsaminda bi araştır ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Elektrik tüketim konusunda sizce iki tercih arasında hangisi daha ekonomik olur acaba?

    Teşekkür ederim, saygılarımla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgi için, klimayı 3 odanın birleşik olduğu yere kapalı balkon kısmına takacağım (balkon diyorum ama aslında normal oda) 3 oda koridor gibi birbirine bağlı genis kapılarla totalde 35m2 yaklaşık 12 12 11 şeklinde. Klima kısacası salona takilmayacak. Teşekkür ederim ilginiz için. A5 ve performans arasında 1000tl fark olunca ve kesinlikle sadece soğutma için kullanılacağı için sanki normal a5le yetinmeliyim gibi hissettim. Bütçe olarak zorlamasindan öte mantıksız buldum, eğer şiddetle tavsiye ederseniz performans almayı da düşünebilirim. Çok teşekkür ederim bilgiler için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Çalışma süresinden kastı tam anlamadım?Ama klimayı çalıştırdıktan yarım saat içerisinde istediğim oda sıcaklığına(soğukluğuna) ulaşıyorum. Isıtma için kullanmıcam klimayı ozmn şimdilik gerek yok boruya.Birde ilk çalıştığında dış üniteden değişik sesler geliyor, biraz zaman geçtikten sonra kesiliyor.Sanırım ısınınca geçiyor ses.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gvdfl

    Selamlar forumu bayadır takip ettim.dd A5 performans 12000 btu almayı düşünüyorum.DD A5 ile A5 performans arasında tüketim ne kadar fark eder? 5m x 5m 25 metrekare resimde gözüken salonda ortada bebeğin direk oyun alanı var. Bebeğe direk vurmama açısından salınımlar yeterli olur mu hangi duvara yerleştirilmeli, duvarda sağa sola mı yerleştirilmeli?.Bu arada dış ünite resimdeki balkona yerleşecek. Koridor kısmı(kapının olduğu kısım) kısmen soğutmayı planlıyorum. Wifi özelliği yok bu cihazın sanırım.Bunun için ekstra bir aparat var mı ?Kullanışlı bir özellik olurmu. Son olarak da balkon duvarları delinerek diğer klimam montaj yapılmıştı.Bunun için ürün almadan demirdöküm keşif hizmeti almam mı gerekir? Biraz karışık olmuş olabilir teşekkürler..
    Aleyküm selam.

    A5 Performans daha tasarrufludur. Bunu özellikle dış ortam sıcaklığı çok yüksek olduğunda,yazın en etkili olduğu dönemde hissedersiniz. A5 Performans serisinde kapasite düşüşü daha az olur,performansını daha iyi muhafaza eder. Çünkü kompresörü daha güçlü ve kondanser yüzeyi daha büyüktür. Bu da daha büyük ısı transfer alanı ve daha fazla performans demektir. İmkan varsa A5 Performans'ı tercih ediniz. Tüketim farkını da bir anda kapatması mümkün olmaz. Kullanıma göre birkaç yılda amorti edebilir.

    Bebeğinizi rahatsız etmemesi için flapları en yukarı konumlandırıp düşük fan hızında kullanabilirsiniz. Bu işlemler de çözüm olmazsa klima için yapılan hava yönlendirme aparatlarına ihtiyacınız olabilir. Çünkü flaplar hangi marka olursa olsun çoğu modelde aynı sonucu verecektir.

    Wi-Fi özelliği için klima üzerine takılacak bir aparat ihtiyacı var. Ancak DD bu aparatı pek getirtmiyor,fiyatı pahalı ve nadiren tercih ediliyor. Harici çözüm isterseniz Cosa Klima Kiti'ni araştırmanızı tavsiye ederim.

    Ürün takılmadan önce keşif hizmeti almanızda fayda vardır. Montaj yeri kararlaştırılmış olur.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: roue

    Merhaba ustad,
    İş yerine yaklaşık 25-30m2 ofise klima almak istiyoruz.öncelikli amacımız ısıtmadır.eskişehirde oldugumuz için ısıtma performansı iyi orta düzey klima önerilerini bekliyoruz.12000 mi 18000 mi olur onu da bilemiyoruz
    Merhaba.

    30m2 olduğunu düşünürsek 18000 btu bir cihaz uygun olur.

    Isıtma Performansını da göz önünde bulundurarak

    Bütçeniz yeterli ise

    Mitsubishi Electric Enviro

    Mitsubishi Heavy Industries Premium ZS-W

    Daikin Shira Plus

    Fujitsu LFCA

    Sigma INVDMG Plus

    Demirdöküm A5 Performans

    Marka ve modellerini tavsiye edebilirim. Bu cihazlar ısıtmada da sorun yaşamadan kullanabileceğiniz seçeneklerdir.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sefayksl

    Merhaba hocam,

    Elektrik tüketim konusunda sizce iki tercih arasında hangisi daha ekonomik olur acaba?

    Teşekkür ederim, saygılarımla.
    Merhaba.

    On-Off cihazlar olduğu için arada çok fark olmayacaktır. Ancak Sunny yine az farkla da olsa önde gelir. Bu cihaz Midea üretimi,daha performanslı ve verimli bir cihazdır.

    Saygılarımla...
  • 
Sayfa: önceki 20432044204520462047
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.