Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1961. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: orthos123 , m@spir , selim60. Daha Az
3 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 12 Misafir (4 Mobil) - 8 Masaüstü7 Mobil
5 sn
64.868
Cevap
962
Favori
4.896.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 19591960196119621963
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam selamlar, daha önce tavsiyelerini almış 18000 BTU klima almıştım ancak keşif sırasında duvara montenin zor olacağını söylediler. Balkona koyabileceğim söylendi o da yine yere monte olacakmış. Siparişi iptal etmiştim.

En fazla 12000 lik bir klimanın duvara monte olabileceği söylendi. Aşağıdaki Airfel hakkında ne düşünürsünüz? World kampanyasıyla çok uyguna geliyor gibi.
    www.hepsiburada.com
    Airfel LTXN35U A++ 12000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/airfel-ltxn35u-a-12000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-p-EVENPAAIR35U

2464 gibi bir fiyattı tekrar düşerse diye düşünelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werrol -- 25 Mayıs 2019; 13:9:4 >

• Tekrar merhaba önceki gün mitsubishi msz-hr35vf klimamızın montajı yapıldı.İşçilik çok iyi diyebilirim henüz ikinci klimada bi türlü karar veremedim.3.500 tl A5 performansa verene kadar 4350 tl msz-hr35vf vermeyi düşünüyorum.Ama bütçe her iki klimada da gerek 4350 tl de gerek 3500 tl de zorlanıyor.Ya bütçemi çok kasıcam yada daha ucuz 2500 tl civarında bi cihaz alıcam böyle bir tercih yanlış seçim olur mu?

• Herkese merhaba,

İstanbul için klima seçiminde yardıma ihtiyacım var. Isıtma ihtiyacım yok. İki klima almayı düşünüyorum. Biri yatak odası biri salona.

Filtreleme en önem verdiğim husus. Ionizer de olması benim için iyi olur diye düşünüyorum. Detaylıca konu geçmişini okumaya fırsat bulamadım fakat son mesajlarda ionizer ile ilgili olumsuzlukar olduğunu söylemişsiniz. Bana kısaca ionizer ile ilgili yaşanan olumsuzluklardan bahsedebilir misiniz?

Daikin, Mitsubishi Electric ve Toshiba en iyiler. İlk klima almaya karar verdiğimde lg artcool alırım 18bimlik tüm odalara yeter diye düşündüm. plastmaster iyonizer var akıllı cihaz uzaktan da kontrol edebiliyoruz falan dedim ama biraz daha araştırma işine girince baktım içinden çıkamıyorum forumdaki arkadaşların tecrübelerinden yararlanayım dedim.

En son Toshiba Daisekai klima için teklif aldım.

RAS-16N3KVR-TR için 7100 TL
    RAS-10N3KVR-TR için 4900 TL

montaj dahil fiyatlar böyleydi. Toshiba ION filter ve ion teknolojisi var bu cihazlarda.

Sharp ın plasmacluster olan modeli de benzer özelliklerde onun fiyatı biraz daha uygun gibi.
    Mitsubishinin benzer ion ve filtreli modelleri var. Onun fiyat ve teknolojisini hiç incelemedim.
    Yerli firmaların da benzer özellikte modelleri var onları da hiç inceleyemedim.
    Bir diğer seçenek de toshibanın kampanyasıyla 1 salona 1 odaya 2 klima ionsuz ve normal karbon filtreli 7200 TL'ye taktırıp. Dyson un hava temizleme cihazından almak olabilir. Hem mobil cihaz bebek de var onun oda havasını temizlemek için de kullanabiliriz diye de düşünüyorum. Fikir verebilecek arkadaşlardan tecrübelerini dinlemek isterim.

• Demirdöküm a5 performans kullanan var mı beyler? Ses durumu, performansı, dayanıklılığı, teknik servisi nasıldır bilginiz var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Rica ederim. 4-5 Bin TL bandında Daikin'de Tegora serisini tavsiye edebilirim ancak,belirttiğim gibi sadece Adı Daikin'dir. Orijinal Daikin diyebileceğimiz cihazlar Shira serisi ile başlar ancak fiyatları çok daha yukarıda.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Biraz uygun fiyata Tegora serisi buldum ,aldım bakalım. Tekrar tesekkurler iyi gunler
  • quote:

Orijinalden alıntı: tembelreis

Bilgi için sağolun.

Bir şey daha sormak istiyorum ; bu demir döküm cihazın sogutma performansı 'baymak elegant plus 18000' kadar varmıdır?

Dikkat etmem gereken başka bir şey varmıdır?

İyi günler.
    Sizler de sağolun. Soğutma ve ısıtma konusunda performansı daha iyidir,bu konuda memnun edecektir.

En önemlisi,Baymak montajında durum nasıldı bilmiyorum ancak,vakum işlemi mutlaka yapılmalıdır.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Caty]

Merhabalar hocam, 25 metrekarelik bir salon için sadece soğutma amaçlı uygun fiyatlı bir klima önerebilir misiniz rica etsem. Isıtma amacıyla asla kullanmayacağım, sadece yazın soğutma olarak kullanacağım. Bu bağlamda en uygun bütçe ile ne almamı önerirsiniz ?
    Merhabalar hocam.

Çatı katta oturmuyorsanız 12.000btu bir cihaz yeterli olur.

Uygun fiyatlı olarak Demirdöküm A5 , Airfel , Daylux , Arçelik Prosmart serilerini tavsiye edebilirim. Asgari bütçeye yönelik ise Altus veya Arçelik Ekolojik serisi tercih edilebilir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: werrol

Hocam selamlar, daha önce tavsiyelerini almış 18000 BTU klima almıştım ancak keşif sırasında duvara montenin zor olacağını söylediler. Balkona koyabileceğim söylendi o da yine yere monte olacakmış. Siparişi iptal etmiştim.

En fazla 12000 lik bir klimanın duvara monte olabileceği söylendi. Aşağıdaki Airfel hakkında ne düşünürsünüz? World kampanyasıyla çok uyguna geliyor gibi.
    https://www.hepsiburada.com/airfel-ltxn35u-a-12000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-p-EVENPAAIR35U

2464 gibi bir fiyattı tekrar düşerse diye düşünelim.
    Aleyküm selam hocam. Duvar konusunda başka bir markanın servisinden fikir aldınız mı acaba ?

Airfel gayet memnun kalacağınız bir cihazdır. Isıtma konusunda da sorun yaşatmaz,tercih edebilirsiniz. Fiyatı da uygun görünmekte.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: adamgibiadam

Tekrar merhaba önceki gün mitsubishi msz-hr35vf klimamızın montajı yapıldı.İşçilik çok iyi diyebilirim henüz ikinci klimada bi türlü karar veremedim.3.500 tl A5 performansa verene kadar 4350 tl msz-hr35vf vermeyi düşünüyorum.Ama bütçe her iki klimada da gerek 4350 tl de gerek 3500 tl de zorlanıyor.Ya bütçemi çok kasıcam yada daha ucuz 2500 tl civarında bi cihaz alıcam böyle bir tercih yanlış seçim olur mu?
    Merhabalar. Hayırlı olsun. Bütçeniz kısıtlı ise mecburen daha uygun fiyatlı bir cihaz tercih etmeniz gerekir ancak M.electric de kullandığınız için arada fark olacaktır. Kalite ses vb. olarak. Bu fark rahatsız etmeyecekse daha uygun fiyatlı bir cihaz tercih edebilirsiniz.

Saygılarımla...

• quote:

Merhabalar. Rica ederim hocam.

Daikin ATXN60NB7, N serisidir. N ve Tegora serileri Daikin üretimi değildir,orijinal Daikin değildir malesef. Malezya'da bulunan Acson/McQuay fabrikasında üretilen,Daikin etiketi basılan cihazlardır. Bunun sebebi de piyasadaki rekabete dahil olabilmek,uygun fiyatlı ürün pazarlayabilmektir. Fikrimi sorarsanız Acson marka cihaza bu ücret fazla derim. Özellikle maksat "Daikin Kalitesi"ni hissedebilmek ise malesef bu mümkün olmaz. Çünkü sadece adı Daikin...

Daikin üretimi olan cihazlar Shira'dan başlamaktadır ki,onların fiyatı da malum. Bu aşamaya gelmişken bütçenizi biraz daha arttırma imkanınız var ise 6kW cihaz olarak Mitsubishi Heavy SRK63ZR-S serisini tavsiye edebilirim. M.Heavy ve orijinal bir cihazdır.

Diğer türlü DD A5 Performans'ı tavsiye ederim.

Daylux ise Airfel ile aynı cihaz olup,DD A5(Düz A5) ile eşdeğer sayılabilecek segmentte bir cihazdır. Önceliğinizin DD A5 Performans olmasını tavsiye ederim.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Teşekkür Ederim Tekrar,

Bugün tavsiyeniz üzere Ankara'da birkaç tane Demirdöküm bayiisine gittim oradakilerin A5 Performans modelinden bi haberler diyebilirim. Nereye gitsem düz A5 i söylüyorlar Performans modeliniz var birde onu soruyorum diyorum bi kaç yeri arayıp anca öğreniyorlar. Durum bu iken Demirdöküm biraz kafamı karıştırdı diyebilirim.
    İnternetten alışveriş yapmayım direk elden yapayım diyorum böyle şeylerle geliyorlar inanın ne yapıcağımı bilemedim.

• onlykul O kullanıcısına yanıt
    Merhabalar.

Öncelikle izonier hakkındaki görüşler için şu konuyu okumanızı tavsiye ederim.

https://forum.donanimhaber.com/klima-vs-cihazlarda-ionizerlerin-zararlari-hakkinda-onemli-tespitler--75106257

Filtrasyon konusunda ise hiçbir klima tam anlamıyla bunu başaramaz. Esas amaç iklimlendirmedir. A filtresi B filtresi vb. hepsi reklam amaçlıdır. Havanın temizliği önem arz ediyor ise klima ile birlikte hava temizleme cihazı kullanmanızı öneririm. Klima bu işi tek başına yapamaz,markası farketmeksizin.

Fikrimi sorarsanız SKVR serisi bu fiyatlara değmez. Markası toshiba olduğu için fiyat yüksek ancak bu seri bu fiyata sahip olmamalıdır.

Sharp Plasmacluster ise yeniden üretilmedi ise eski on-off serilerden. Fiyatının uygun olmasının sebebi bu olabilir. Durum böyle ise inverter cihazlar standart hale gelmişken bunu tercih etmek uygun olmaz.

Mitsubishi electric Enviro serisi için fiyat almanızı tavsiye ederim.

Mitsubishi Heavy düşünürseniz Premium(ZS-S) kodlu cihaz için fiyat almanızı tavsiye ederim.

Filtrasyon kısmını da hava temizleme cihazı ole gerçekleştirmeniz uygun olur. Diğer türlü klimada bulunan filtreler sadece havanın temizlendiği hissini verir.

Saygılarımla...

• straightness S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Bu cihaza alternatif olarak bütçenize uygun ise Sigma Plus INVDMG serisini tavsiye edebilirim. DD A5 Performans internet alınmaya müsait durumda. Malesef dediginiz gibi bayiler bile habersiz kalabiliyorlar.

Saygılarımla...

• quote:

Merhabalar. Bu cihaza alternatif olarak bütçenize uygun ise Sigma Plus INVDMG serisini tavsiye edebilirim. DD A5 Performans internet alınmaya müsait durumda. Malesef dediginiz gibi bayiler bile habersiz kalabiliyorlar.

Saygılarımla...
    Teşekkür ederim hocam,

Başınızı baya ağrıttım,
    Sigma için iklimsa ile görüşeceğim pazartesi günü. Dediğiniz model şuan Sigma SGM24INVDME Plus Serisi A++ Enerji Sınıfı 24.000 BTU/h Inverter Klima 6.800TL liste fiyatı. DD A5 performans 7.000TL daha da uygun diyebilirim.
  • 4000 liraya kadar 12000 lik klima almak istiyorum ne önerirsiniz
  • straightness S kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam. Ancak INVDME yerine INVDMG için fiyat almanızı tavsiye ederim.

G ile biten yeni R32 gazlı olan. E ile biten R410A gazlıdır.

Saygılarımla...

• Herkese merhaba ;
    Arkadaşlar iki sorum olacak;

Birincisi beko ekoloji 32420 modeli nasıldır 24000 btu olan kullanan beya bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim.

Ikincisi inverter klimalarda elektrik sarfiyatı nasıldır.? Örneğin kurulacak oda çok büyük değil aşağı yukarı 20 metrekare ama geceleri yatarken yatak odasının ve klimanın kapılarını açacağım serin olsun diye burada 24 binlik ihtiyacim olacak ama sadece klimanın olduğu odada kullanırsam elektrik sarfiyatı yine fazla olurmu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinanadolu

Herkese merhaba ;
    Arkadaşlar iki sorum olacak;

Birincisi beko ekoloji 32420 modeli nasıldır 24000 btu olan kullanan beya bilgisi olan varsa paylaşabilirse sevinirim.

Ikincisi inverter klimalarda elektrik sarfiyatı nasıldır.? Örneğin kurulacak oda çok büyük değil aşağı yukarı 20 metrekare ama geceleri yatarken yatak odasının ve klimanın kapılarını açacağım serin olsun diye burada 24 binlik ihtiyacim olacak ama sadece klimanın olduğu odada kullanırsam elektrik sarfiyatı yine fazla olurmu?
    Merhabalar. Bütçeniz bu cihaza uygun ise,fiyatına göre güzel bir cihaz. Alüminyum kondanser kullandığı için özellikle dış ünitesi biraz olsun dayanıksız. Onun dışında alınabilecek bir cihaz.

Inverter klimaların sarfiyatları uygun kullanımda düşüktür. Geceleri diğer alanlara da etki etmesini istiyorsanız mümkün mertebe uzun süreli çalıştırmanızı tavsiye ederim. Ancak diğer alanlara etki etsin diye klimayı büyük seçmek yanlış bir tercihtir. Her ne kadar diğer alanlara etki etmesi istense de tam anlamıyla bulunduğu odadaki serinletmeyi diğer ortamlara sağlayamazsınız. Bu amaçla büyük klima seçerseniz klima ortama büyük geleceği için kendini erkenden kısacak ve yeri geldiğinde dur-kalk yapmaya başlayacaktır. Bu da sarfiyatı arttıracak,klimanın diğer ortamları serinletemeden kendini kısmasına veya kapatmasına sebep olacaktır. Ayrıyetten 20m2 alana 24.000btu cihaz taktırdığınızda ses çok rahatsız edecektir. Başka alanları iklimlendirme amacınız olduğunda değişen unsur,çalışma süresi olmalıdır. Klima uygun şekilde konumlandırılıp mümkün mertebe kapatmadan uzun süreli çalıştırılırsa verimli olur.

Kurulacak olan odanıza 12000btu bir cihaz yeterlidir.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: noqem35

4000 liraya kadar 12000 lik klima almak istiyorum ne önerirsiniz
    Merhabalar.

1-Sigma Plus INVDMG R32'li olanı tavsiye edebilirim.

2-Fujitsu/General ASYG/ASHG LLTB serisi bu fiyat aralığında düşünülebilir.

3-General Electric Prime+ serisini tavsiye edebilirim. Şu anda indirimde ve tam 4.000tl.

Saygılarımla...
  • Arkadaşlar merhaba 60 ve üzeri bilgisayarın olduğu bir kafeye tavan tipi klima düşünüyoruz.

- Kafe 85 metrekare tüm bilgisayarlar çalıştığında yüksek sıcaklık olmakta.
    - Hali hazırda 48 btu salon tipi klima var yetmiyor. kafe dolu iken anca yarısını soğutabiliyor.

- 48 bin btu tavan tipi inverter mı ?
    - 48 bin btu tavan tipi normal mi ?

daikin siesta ahq125c için 19.250 tl(montaj + bakır boru(20 metre) )fiyat verdiler. sitesinden baktım soğutma verimliliği c sınıfı
    Daikin Klima
    Daikin Klima | Ticari Klimalar | Asili Tavan Tipi Klimalar | Siesta Tavan Tipi Klimalar (ahq c) | Ahq125c Tavan Tipi Klima
    https://www.daikin.com.tr/Urun-Detayi/Ticari-Klimalar/Asili-Tavan-Tipi-Klimalar/Siesta-Tavan-Tipi-Klimalar-(ahq-c)/Ahq125c-Tavan-Tipi-Klima

olefini 48fcdcm için 17850 tl (montaj + bakır boru(20 metre) ) fiyat verdiler.
    www.olefini.com.tr
    OAC İklimlendirme A.Ş. - Olefini Türkiye Mümessili, Olefini Hava Perdeleri Olefini Nem Alma Olefini Nem Verme Olefini Klimaları Freedoor Havaperdeleri Aerial Nem Alma Seemdoor Hava Perdesi
    http://www.olefini.com.tr/urun_detay.asp?urunid=935&katid=116&markaid=23&ustkatid1=51&ustkatid=63&urunadi=%20OLE-48FCDCM%20DC%20Inverter%20Yer%20Tavan%20Tipi%20Split%20Klima

sitede şu ürünü gördüm daikin AHQ100C 30 küsür bin btu eğer kafeye yeterse bu da bir alternatif olabilir mi ?

bunlara alternatif diyebileceğiniz hem fiyat hem verimlilik açısından önerebileceğiniz bir model var mıdır ?

veya 48 bin btu fazla olur daha düşük btu sana yeter der misiniz?

Son olarak inverter ile normalleri arasında bayaa fiyat (5 bin tl) farkı var. bu fiyat farkı için değer mi ? yani inverter bu parayı atıyorum 10 senede çıkaracaksa değmez diye düşünüyorum.

Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Merhabalar. Bütçeniz bu cihaza uygun ise,fiyatına göre güzel bir cihaz. Alüminyum kondanser kullandığı için özellikle dış ünitesi biraz olsun dayanıksız. Onun dışında alınabilecek bir cihaz.

Inverter klimaların sarfiyatları uygun kullanımda düşüktür. Geceleri diğer alanlara da etki etmesini istiyorsanız mümkün mertebe uzun süreli çalıştırmanızı tavsiye ederim. Ancak diğer alanlara etki etsin diye klimayı büyük seçmek yanlış bir tercihtir. Her ne kadar diğer alanlara etki etmesi istense de tam anlamıyla bulunduğu odadaki serinletmeyi diğer ortamlara sağlayamazsınız. Bu amaçla büyük klima seçerseniz klima ortama büyük geleceği için kendini erkenden kısacak ve yeri geldiğinde dur-kalk yapmaya başlayacaktır. Bu da sarfiyatı arttıracak,klimanın diğer ortamları serinletemeden kendini kısmasına veya kapatmasına sebep olacaktır. Ayrıyetten 20m2 alana 24.000btu cihaz taktırdığınızda ses çok rahatsız edecektir. Başka alanları iklimlendirme amacınız olduğunda değişen unsur,çalışma süresi olmalıdır. Klima uygun şekilde konumlandırılıp mümkün mertebe kapatmadan uzun süreli çalıştırılırsa verimli olur.

Kurulacak olan odanıza 12000btu bir cihaz yeterlidir.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Çok sağolasın hocam vakit ayırıp verdiğin cevap için, izmir'de yaşıyorum buranın nemi oldukça fazla geceleri uyutmuyor, ayrıca evde ana cadde üstü sayılır ve marketin üst katında oturuyoruz yani cam açmak hem ses hem toz acısından mümkün olmayacak, ev yeni sayılır yalıtımı güzel yani.
    Ev hakkında bilgi vermem gerekirse salon tam olarak 18 metre kare, hol 4.50×1 metre ve yatak odası tam salon kapısının karşısında.

Aslında salonda bulunan klimanın yatak odasını tabiki de tam sogutmasını beklemiyorum tabi ama uyuyabilecek seviyeye getirmesi yeterli benim için.

Son sorumda benden önce oturan ev sahibi klima için yer hazırlamış yalnız kapının çaprazında kalıyor, alacağım klimanın geceleri yatarken sağ çapraza doğru uflemesini istiyorum bu özelliklerde 3000-3500 aralığında klima tavsiye edebilir misiniz? Sormuş olduğum 24 binlik beko 4 bin liraydı çok zorlarsam çıkabilirim bu rakama ama üstü çok mümkün gözükmüyor.

Şimdiden çok teşekkür ederim yardımının için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 19591960196119621963
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.