Şimdi Ara

klima su akıtmıyor dışarıya

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
30.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • klima hiç su akıtmıyor dışarıya 4 gün önce gayet güzel çalışıyordu şimdi fazla soğutmaz oldu bir de hiç su akıtmıyor dışarıya neden olabilir arkadaşlar.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: noname45

    klima hiç su akıtmıyor dışarıya 4 gün önce gayet güzel çalışıyordu şimdi fazla soğutmaz oldu bir de hiç su akıtmıyor dışarıya neden olabilir arkadaşlar.



    soğutma olmuyorsa dışarı su akıntısı olmayacaktır zaten,dış ünitede bulunan bir kapasitör değişimi ile bizim sorun çözülmüştü.ayrıca gaz olayıda var ,teknik bir yardım almalısın bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 6 Ağustos 2010; 18:56:43 >
  • motoru gitmiş arkadaşlar yenisi motor değiştirme 450 tl istiyor servis. sizce normalmi.
  • 450tl az bi para değil ama tabi markasına görede değişir o 450 yi hakeden motor,marka var bide hiç hakketmeyen var...
  • arkadaşlar 450 tl ye mal oldu yeni motor taktırdım kapasitör değişti, şimdilik iyi güzel. İhşallah bunuda bi uzun seneler kullanırım. motor markası MİTSUBİSHİ 24000 lik
  • Benim klima da geçen yaz takıldı sadece 3 ay kullanıldı. Bu yaz yine kullanmaya başladık soğutması yerinde ama su neden akitmiyor çözemedim. Bir aydır hortumun altında damacana var dibi dolmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dovakhin19

    Benim klima da geçen yaz takıldı sadece 3 ay kullanıldı. Bu yaz yine kullanmaya başladık soğutması yerinde ama su neden akitmiyor çözemedim. Bir aydır hortumun altında damacana var dibi dolmuş

    Merhaba.


    Klimadan akan su miktarı ; soğutma için iç ortamdaki,ısıtma için dış ortamdaki nem miktarına bağlıdır.


    Çünkü esasen akan su,havadaki nemdir.


    Nem,havada gaz halde bulunur.


    Gaz,buhar halde olan maddeler soğutulduğunda hal değiştirerek yoğuşur ve su haline dönüşür. Su da soğutuldukça donarak katı hale dönüşebilir.


    Soğutma esnasında soğuk olan evaporatör (iç ünitede bulunan petekler ve içerisindeki borular) üzerinden geçen havanın nemi,soğuk yüzey ile buluşarak sıvı hale dönüşür. Sıvı hale gelen havanın nemi,klimanın iç ünitesinde bulunan drenaj tavasına akar ve dış ortama drenaj hortumu ile atılır.


    Isıtma konumunda ise dış ünitede bulunan kondanser,evaporatör görevi görür.


    Kondanser : Yoğunlaştırıcı


    Evaporatör : Buharlaştırıcı


    Isıtma konumunda dış ünite petekleri soğuk yüzeye sahiptir. Soğuk yüzeyle buluşan dış ortamın nemi,sıvı hale dönüşerek dış ünite tabanına akar ve dış üniteye bağlı drenaj hortumu ile atılır.


    Çok soğuk havalarda,dış ünite petek yüzeyleri daha da soğuk olacağı için ortamın neminin su haline gelmesinin ardından su haline gelen nem,ısı vermeye devam ederek donmaya başlar ve kristalize olur. Bunun sonucunda karlanma meydana gelir.


     klima su akıtmıyor dışarıya


    Eğer havanın nem miktarı az ise,meydana gelen su miktarı da buna göre az olacaktır. Drenaj tavasında veya klimanın drenaj hortumunda bir tıkanıklık var ise,drenaj tavasından taşan su,iç üniteden iç ortama akacaktır. Dış ünitede ise dış ünite tavanında bulduğu deliklerden (dış ünite fan sacının vida yuvalarından vs.) akmaya başlayacaktır.


    Eğer böyle bir akıntı olmadığı halde,kaçak olmadığına emin olduğunuz halde az su geliyorsa,bu gayet doğaldır. Bu durumda ortamın nemi azdır veya set değeriniz sonucunda klima düşük frekans ile çalışıyordur.


    *Dolaptan çıkardığımız soğuk suyun,dışarıda beklediğinde üzerinde buğu tabakasının oluşması ve üzerinden sular akmaya başlaması da bu sebeptendir.


     klima su akıtmıyor dışarıya


    Saygılarımla...





  • Çok teşekkür ederim sayende aydınlandim. Ben sürekli su atiyor sanıyordum tedirgin oldum. Diyorum daha yeni klima niye su atmıyor diye. Zaten soğutması falan normal. Rahatladım sayende teşekkürler tekrar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dovakhin19

    Çok teşekkür ederim sayende aydınlandim. Ben sürekli su atiyor sanıyordum tedirgin oldum. Diyorum daha yeni klima niye su atmıyor diye. Zaten soğutması falan normal. Rahatladım sayende teşekkürler tekrar

    Rica ederim. Güle güle kullanınız.


    Saygılarımla...

  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Bu gün benimde başıma geldi forumda araştırırken yazınızı buldum emeğinize sağlık çok yardımcı oldu teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HAKERSOY H kullanıcısına yanıt

    Rica ederim,faydalı olabildiysem ne mutlu bana.


    Lütfen kusuruma bakmayın,aradan bir seneyi aşkın zaman geçmiş ancak bildirim gelmediği için görmemişim. Rastgele geçmiş konuları gezinirken gördüm.


    Saygılarımla...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.