Şimdi Ara

Klima neden bozulur veya gazı biter? ( Aldığım 6 arabanın hepsinde de bozuldu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
2
Favori
18.945
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugüne kadar sahip olduğum, kliması olan tüm araçlarımın, hepsinde de klima çalışmıyordu. Kısaca özetlersem:

1- 2005 Megane 2: Aracı aldıktan 2 ay sonra klimadan fare leşi gibi bir koku geliyordu, nitekim 6 ay sonra patladı ve tüm gaz boşaldı... Klima radyatörünü ve komresörünü değiştirdim, bana 2400 TL ye patladı ve o sinirle aracı sattım.

2- 98 Fiat Marea: aracı mart ayında almıştım, kliması çalışıyordu. Yaza gelince klima çalışmadı, ne yaptıysam düzelmedi. Bana kompresör değişecek dediler. aracı hemen sattım.

3- 2006 Corolla: KAsım ayında bu aracı aldım , bahar gelince baktım klima tekliyor, hemen sattım.

4- 2010 Aveo: Baharda da bu aracı aldım, tabi ekspertize özellikle klima nasıl diye sordum, iyi deyince aldık aracı. birkaç ay geçip yaz gelince klimanın tam soğutmadığını anladım, gaz doldurup ayar yaptırdık, ara sıra teklese de çalışıyordu . Chevrolet'e özgü kalitesizilk diye üstüne düşmedim, ancak...........

Bugün hava biraz sıcak olunca klimayı açtım, baktım devreye dahi girmiyor. Boruyu elledim, soğuk değil. USta bana 2 haftada bir klimayı çalıştır demişti. 2 ay öncesine kadar hep çalıştırıyordum ancak araç 2 aydır eşimde ve 2 aydır hiç araca binmedim. Eşimin de klimayı hiç açtığını sanmam..

*** 2 ay klimayı çalıştırmadık diye klima bozulur mu?
    *** Gazı biten klima devreye girmez mi?
    *** Bu benim şanssızlığım mı yoksa sıfır araç da alsam, kışın 1-2 ay klimayı açmazsak tüm klimalar bozulur mu?

cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.

NOT: Bunun da kliması düzelmezse ölümüne sıfır alacağım, tabi soruma istedğim cevap gelirse

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klima Gazının Bitme Nedenleri ve Araçlarda Klima Bozulması

Bir klimanın gazının bitmesi veya sistemde arızalar meydana gelmesi oldukça yaygın sorunlardır. Özellikle araçlarda, klimalar düzenli bakım ve onarım gerektirebilir. Klima gazının bitmesinin veya klima bozulmasının en sık karşılaşılan nedenleri şunlardır:

• Soğutucu Kaçakları: Soğutucu gaz, klimayı çalıştıran borularda ve bileşenlerde sızıntılardan kaçabilir. Bu kaçaklar, zamanla gaz seviyelerinin düşmesine neden olarak klimanın etkinliğini azaltabilir veya tamamen bozabilir.
    • Kompresör Arızası: Kompresör, soğutucuyu sıkıştıran ve sistem içinde dolaştıran ana bileşendir. Kompresör arızalanırsa, soğutucu gaz dolaşamaz ve klima düzgün çalışamaz.
    • Kondenser veya Evaporatör Arızaları: Kondenser ve evaporatör, soğutucu gazın ısı alışverişini yaptığı bileşenlerdir. Bu bileşenler hasar görürse veya kirlenirse, klimanın verimliliği düşebilir veya tamamen bozulabilir.
    • Elektriksel Sorunlar: Klima sistemi, çeşitli elektrikli bileşenler içerir. Bu bileşenlerde meydana gelen arızalar, klimanın çalışmasını engelleyebilir veya gaz kaçağına neden olabilir.
    • Bakım Eksikliği: Klimalar düzenli bakım gerektiren cihazlardır. Düzenli temizlik, filtre değişimi ve teknik incelemeler yapılmadığında, sistemde biriken kir ve toz arızalara yol açabilir.

Araç Klima Gazının Bitmesi

Araç klimalarında gazın bitmesi, yukarıda belirtilen nedenlerin yanı sıra, aşağıdaki özel durumlar nedeniyle de meydana gelebilir:

• Aşırı Kullanım: Klimalar aşırı kullanıldığında veya uzun süre yüksek hızlarda çalıştırıldığında, gaz basıncı düşebilir ve gazın bitmesine yol açabilir.
    • Yıpranma ve Yırtılma: Araç klimaları zamanla yıpranır ve aşınır. Bu yıpranma, borularda veya bileşenlerde sızıntılara neden olarak gaz kaçağına yol açabilir.

Klima Gazı Azaldığında Ne Olur?

Klima gazı azaldığında, klima sisteminin etkinliği önemli ölçüde azalır. Bu durum aşağıdaki belirtilere yol açabilir:

• Soğutma performansında düşüş
    • Hava akışında zayıflama
    • Klimadan gelen garip sesler
    • Klima aktif değil uyarısı

Klima gazının azalması durumunda, sistemde daha fazla hasarı önlemek için bir teknisyene başvurmanız önerilir. Teknisyen, gaz kaçağını tespit edecek, onaracak ve klima sistemine gerekli gaz dolumunu yapacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • nerde yaşıyosun hocam
  • Uzun süre kullanmassan gaz bozuluyor polo ve palio da başımıza geldi nadir kullanjnca

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi sende klima yüzünden sürekli araba satmişsin.

Neyse...2 ay klima acilmadi diye klima bozulmaz. En azindan ben hic oyle bisey yasamadim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Experimentation

nerde yaşıyosun hocam

ilk 2 araçta Silopi'de idim, son iki araç ile Van'dayım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: __GeneraL__

Abi sende klima yüzünden sürekli araba satmişsin.

Neyse...2 ay klima acilmadi diye klima bozulmaz. En azindan ben hic oyle bisey yasamadim.

yani , mantıken 2 ay kullanılmayınca klimanın çökmesi bana yanlış geliyor.. Valla klima benim başımın belası oldu, buna da kompresör bitmiş derlerse satacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

quote:

Orijinalden alıntı: __GeneraL__

Abi sende klima yüzünden sürekli araba satmişsin.

yani , mantıken 2 ay kullanılmayınca klimanın çökmesi bana yanlış geliyor.. Valla klima benim başımın belası oldu, buna da kompresör bitmiş derlerse satacağım

Kesin bir ariza cikacak zaten İlani hazirla o zaman

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeş klima sıstemınde gaz olmazsa kompresoru felan bozuyor sureklı kullanmasaanda ıcınde gazı ve yagı olacak yanı yag konmaz ama sıstemde gaz mutlkaa olacak haftada bır acıcaksın sıstemde gaz dolasacak yoksa bazı parcalar gaz olmadıgıı zaman ıslevını kybetmeye baslıyor zamanla
  • Ben yaz kis klimami calistiririm. Kisin camlar bugu olmasin diye yazin serinlemek icin. Hic bir aracimin klimasi bozulmadi. Klimanizi yilda 3 ay calistirirsaniz bence ariza yapma riski artiyor.

• 1997 model aracımız var 1 kere gazi bitti başka hiç bir işlem yapılmadı şimdiye kadar ki araclarimizin hiç birinde klimayla ilgili sorun yaşamayı bırakın gaz bile bastirmadik.

Sizdeki durum bayağı bir garip olmuş, geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

kardeş klima sıstemınde gaz olmazsa kompresoru felan bozuyor sureklı kullanmasaanda ıcınde gazı ve yagı olacak yanı yag konmaz ama sıstemde gaz mutlkaa olacak haftada bır acıcaksın sıstemde gaz dolasacak yoksa bazı parcalar gaz olmadıgıı zaman ıslevını kybetmeye baslıyor zamanla

gaz neden bitiyor peki? 2 ayda gazın bitmesi bence mantıksız. Muhtemelen borularda delik bir yer var ve gaz oradan eksiliyor sürekli. Şimdi yeni kompresör alsak, boruları düzeltmedikçe o kompresör de bitecek anladığım kadarıyla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

Ben yaz kis klimami calistiririm. Kisin camlar bugu olmasin diye yazin serinlemek icin. Hic bir aracimin klimasi bozulmadi. Klimanizi yilda 3 ay calistirirsaniz bence ariza yapma riski artiyor.

hocam bizim araçta kışın klima açmıyor, oysa ki aynı aracın 1.2 sinde klima cama buğu verince devreye giriyor, ama 1.4 ünde bu şeyi yapmamışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

1997 model aracımız var 1 kere gazi bitti başka hiç bir işlem yapılmadı şimdiye kadar ki araclarimizin hiç birinde klimayla ilgili sorun yaşamayı bırakın gaz bile bastirmadik.

peki, klimayı kışın da kullandınız mı? yoksa açmadan kullanmadığınız halde mi sorun yaşamadınız?
  • Elle acin sizde? Bazi araclarda yonlendirmeyi cama verince klima isigi yanmadigi halde klima calisiyor. Belki oyledir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

1997 model aracımız var 1 kere gazi bitti başka hiç bir işlem yapılmadı şimdiye kadar ki araclarimizin hiç birinde klimayla ilgili sorun yaşamayı bırakın gaz bile bastirmadik.

peki, klimayı kışın da kullandınız mı? yoksa açmadan kullanmadığınız halde mi sorun yaşamadınız?

Kışın ara ara (buğu gidermek için) kullanıyoruz tabi

• anyhill kullanıcısına yanıt
    kendi kendine gaz 2 yılda dursa bitmez gaz bitmesi diye bişiy olmaz ama özelliğini yitirebilir oda uzun zamanla olur veya yoguşmadan dolayı azalabilir en fazla ... ama bitmez şayet kaçak yoksa borularda çatlak vs
  • 6 sene i20 kullandın yazdan yazza yazın açardım sadece klimayı ne gazı bitti ne bişi oldu

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Arayip da görmek istemediğim mesaj bu oldu ... Teşekkürler

• quote:

Arayip da görmek istemediğim mesaj bu oldu ... Teşekkürler

Yalnız ben doğal klimayı açıyorum

4 de açıp soğuyunca 1 alıyorum hava dolaşımınıda içe alıyom

• quote:

Orijinalden alıntı: Trident682

Uzun süre kullanmassan gaz bozuluyor polo ve palio da başımıza geldi nadir kullanjnca

Gaz bozulmuyor. Bir yerlerden bi şekilde kaçıyor. Ben de önceleri sizin gibi zannediyordum ama Passat ve Fluence aracımda klima gazı değiştirtirken olayı ayıktım. Cihazın ekranında, benim Fluence'in gazı boşalırken cihaz deposunun değeri çıkan gaz kadar arttı. 300 gr gaz çıkmıştı aracımda. Cihazın deposuna 300 gr gaz doldu.

Araçtan çıkan gaz, sistemde ayrılıyor ve gaz aletin tek olan deposuna doluyor. Yağ atık yağ kabına boşalıyor.

Araca tekrar gaz basılırken aracından çıkan gazın bulunduğu depodan yeterli miktarda gaz ve yeni yağ kabından yağ basılıyor. İşlem tamam.

Gaz eskimiş olayı tamamen saçmalık. Sistemde 600gr gaz olması gerekirken bi şekilde kaçıp geriye kalan 300-400 gr gaz da yeterli soğutmayı yapmıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.