Şimdi Ara

Klima motor ömründen yer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben devamlı klimayı açam birisiyim, şehir içinde bile klima açık kalır. Babamda kapat arabanın motor ömründen yiyorsun diyor. Arabam 2013 model Citroen C4. Şahsen yeni arabalarda artık sorun olmaz diye düşünüyorum ama siz ne düşünüyorsunuz? Servis babama millet klimayı açıp gidiyor bizde arabaya motor yapıyoruz demiş, babamda gaza geldi durmadan klimayı kapat diyor. Ne diyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hegomanya48 -- 1 Kasım 2017; 17:25:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Klimayı açmayacaksak niye var?
  • bi şey olmaz hocam. şunun şurasında aracı 3-5 sene kullanıp satıyoruz zaten. en azından tadını çıkarın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 31 Ekim 2017; 21:6:8 >
  • Klimanın totalde motora verdiği zararı görmek için ömrünüz yetmez. Totalde aracın performansından 2-3 hp çalan bir ünite bu. Ömrünü ne kadar yiyebilir ki ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen babanın sözünü dinle bunları boşver.bu soğukta bari boşuna yakıt harcama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kışın klima çalıştırmak, amaç hızlı buğu çözmek değilse, gereksiz bence.

• Hani düşününce sonuçta motor daha çok stres altında kalıyor, ama bunu görmeye ümür yetermi onu bilmiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • niye koyuyorlar o klimayı süs olsun diye mi saçma sapan konuşuyorlar işte.

TÜrkün teknoloji ile imtihanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 31 Ekim 2017; 21:56:33 >
  • Gazada basma oda motorun ömründen yer

Frenede basma oda balatayı bitirir hatta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatlıcanMusakka -- 31 Ekim 2017; 21:59:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

Kışın klima çalıştırmak, amaç hızlı buğu çözmek değilse, gereksiz bence.

Klimanın kış aylarında sistemin sağlığı ve uzun ömürlü olması için bir iki haftada bir kısa süreli de olsa çalıştırılması öneriliyor.

• El Gato Negro kullanıcısına yanıt
    Buğu çözmek için zaten o kadar çalışıyor mecbur

• öyleyse bittik desene, bence asıl dikkat edilmesi gereken konu klimanın sağlıklı hava verebilmesi için bakımını temizliğini yaptırmak yada yapmak

• Arabaya değil ama klima kompresörüne zarar verdiğinizi söyleyebilirim hele klima kompresörü motora bağlıysa elektrikli değilse vay haline o kompresörün

• Annemde sürekli açar hiç kapandığını görmedim.Kışın bir sorun sezmedim lakin yazın sapıttı bir ara,devreye girip girip çıkıyordu,adam gibi soğutmuyordu vs.Sesi de değişmişti.Sürekli kullanmanın motora değilde uzun vadede kompressöre zararı olacağını düşünüyorum,kışın bende eğer camlar buğulandıysa ya da buğulanıyorsa veya motorun ısınmasını beklemeden ısınmak istersem klimayı açıyorum,onun haricinde hep motorun ısısından faydalanıyorum.Birde gereksiz performans düşüklüğü yaşatmasına hiç gerek yok diye düşünüyorum kışın,tabi az önce saydıklarım olursa açmaktan hiçbir zaman çekinmiyorum.

• aracımdaki iklimlendirme tam otomatik. yaz kış 23,5 derecede auto modunda sabit açıktır. auto modunda eğer sistem ısıtma fazında ise kompresör belirli aralıklarda devreye girip taze hava veriyor ve buğuyu önlüyor. kışın aracımın camında hiç buğu görmedim.
  • 10 yasinda audi a4'e sahibiz. 240bin km nin her metresinde yaz kis klima acik gezdik. Kisin 4 ay koltuk isitmalar acik kullaniyoruz. Birakin motoru klimanin gazi dahi azalmadi...

• Motorun ömründen yiyeceği miktar o kadar önemsizdir ki, arabanın hizmet ömrü boyunca bir kere daha az marş çevirseniz o ömrü çıkartırsınız. Yani gereksiz yere bir kere marşa basmamak klima kullanmamaktan çok daha iyi bir koruma olacaktır.

Ha, klimayı kullanın ki, sistem sürekli çalışsın, işlesin. Bu aksine klima sistemine yarar sağlar.
  • tapmayın diyoruz bunlara ama yok illa yüksek model olacak sonra geceli gündüzlü uykuların kaçsın. ya yese ne olur yemese ne olur. kendi ömrünüze bir bakın ne kalmış geriye ne gitmiş ne olmuş. adamlar puta bile bu kadar tapmamıştı :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr20mouse

Arabaya değil ama klima kompresörüne zarar verdiğinizi söyleyebilirim hele klima kompresörü motora bağlıysa elektrikli değilse vay haline o kompresörün

ne oluyormuş o kompresöre onuda bi anlatsanıza ?
  • TSY kullanıcısına yanıt
    Klima kompresörü motordan gücü istediğinde alıp istediğinde nasıl bırakıyor biliyor musun? Eğer bilmiyorsan öğren dediğimi anlarsın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.