tüketici direk şikayet etım bosch türkiyeyede soylendı omurgasızlar vakum yapıldı dıye sisteme girilmiş ticaret bakanliği ve valiliklere cimerden yetkili servisi şikayette bullundum bakalım ne cıkacak < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnbuyukFENERsari -- 24 Temmuz 2025; 13:17:11 > |
Klima Montajı Esnasında Vakum ve Vakumun Önemi (2025) * Klima Satın Alanlar Mutlaka Okuyunuz * (8. sayfa)

-
-
Vay karaktersizler. Tüketici hakem heyeti dış ünite değişsin diyecektir. Geçmiş olsun. Umarım kısa sürer.
-
inşallah bakalım bosch türkiye ne gibi pozisyon alcak bildirim yaptım şikayetlerin yaptıgımı 3 ayrı kuruma şıket ettım
-
-
yetkili servis gelmiş ee abı gazı alıcaz vakum yapcaz yokyaaa diş üniteyi değiştirilecek dedim anlıyom abı dedı gitti vakal bunlar kendılerınce
-
2. Montaj yapılacak klimaya da vakum gerekli mi yada öncekinde yapılmadıysa sonra yapılabilir mi ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5-10 dakikalık işlem için klimaları mahvediyorlar. Her yere şikayet edin. Dış üniteyi değiştirsinler, vakumu adam gibi yapsınlar defolup gitsinler.
-
Gazı aldı diyelim, hassas terazi ile katalog değerine göre gazı koymak zorunda. Bu daha zahmetli iş. Dış ünite değişecek, ardından vakum yapılacak. Bu kadar.
-
Heryere sikayet olusturuyorum servisin uyanikliklarini basinabela olsun
Dediğiniz gibi şikayetler açtım. Bugün gelip dış üniteyi değiştirdiler. Vakum yaptılar 10 dk kadar sonra çalıştırıp gittiler. Dış ünite kutuda geldi ama içinden hortum filan çıkmadı. İkinci el takmış olmazlar değil mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lettore -- 28 Temmuz 2025; 12:52:41 > -
İlk taktıkları hortumu kullanmışlardır. Gaz dış ünitenin içinde olduğu için sorun değil. Vakum yapıldığına göre güle güle kullanın.
Bu vakumlama her yıl yapılması gereken bir işlem mi acaba ?
-
Hayır. Klima çalıştırılmadan önce vakum yapılması gerekiyor.
Adem Bey'in videosundan sebebine bakabilirsiniz.
Adem Helvaciyoutube
Kimselere derdimizi anlatamadık yıllarca. Bundan daha net bir şekilde bir vakumun yapılmasının gerekliliği nasıl izah edilebilir artık ben bilemiyorum. Kıytırık iki pet şişe ve bir kesik bahçe hortumu ile ancak bu kadar net anlatabildim. Klimalarınızın vakumlarını montajda yapmayan servis sonradan sadece sizin gözünüzü boyamak için yapar bunu. Vakumsuz montajın tek çaresi DIŞ ÜNİTENİN KOMPLE DEĞİŞİMİDİR. Klima vakumlanmadan montaj yapılmaz Klima Vakumlanmazsa ne olur? Klima kompresörü patlar mı? Klima patlar mı? Klima Çatlar mı? Klimamı vakumlamadan montaj yaptılar, gazı geri toplayıp vakum yapsalar ne olur? Vakumsuz klima montajı olmaz Vakum neden şart? Klimada azot neden var? Azot gazı olmayan klima olur mu?https://www.youtube.com/watch?v=SsSY1lzKSmc -
bosch turkiye degisim kararini verdi dis unitiye aradilar mailler atilmis 5 bakanlik ve tuketici hakeme verdim 1 hafta surmedi
Vakum yaptırmadan bırakmayın bu sefer.
-
Zebellah gibi cokecem bu sefer
teşekkürler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X