Şimdi Ara

KLİMA KOMPRESÖRÜ MÜ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Subaru Vivio' yu (660cc motor) 4 ay önce ilk aldığımda ön camdaki buğuyu alması için sıcağa alıp fanı ön cama vermiştim.
    Ama motor sıcak olduğu halde sıcak üflemiyor dışarıdaki havayı olduğu gibi içeri veriyordu. Klima düğmesini açıp soğuk üflemeye ayarladım ama soğukta üflemeyince oto elektrikçiye gösterdim.
    Ustaya durumu anlatır anlatmaz gazı bitmiş deyip klima sisteminde kalan gazı boşalttı. Gaz nasıl bittiyse sistemden püsküre püsküre gaz çıkardı.
    Püskürme bitince usta "Senin klima eski tip gazlıymış o da ben de yok. Sen haftaiçi gel gaz koyalım" dedi ama ben bir daha gitmedim.

Havalar ısınıp yolum sanayiye düşünce gelmişken klima gazını da halledelim deyip klimacıya uğradım durumu anlattım. Bana "Sistemde yağ kalmadığı içindir" deyip eline aldığı kağıt parçasnı külah yapıp kompresyon yağından birkaç damla sisteme boşalttı. Onun üzerine normal klima gazı koydu. 5 dakika sonra işlem bittiğinde klimayı denedik ama sonuç değişmedi. Motorun devri hissedilir biçimde düştüğü halde soğutmuyordu.

Usta baktı sonra bana "Senin kompresör bozuk. Baryam sonrası gel tamir ederim, 300 TL masrafı var" dedi.
    Ben de "Boşversene, cam açarım daha iyi' deyip 50 TL ödeyerek ayrıldım.

Klima kompresörü bozuksa neden klima düğmesine bastığımda motorun devri düşüyor?
    Sorun bana göre farklı bir yerde ama ustalardan hayır yok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Soğuğu ve sıcağı ayarlayamıyorsanız sorun bence kalorifer musluğu denilen parçada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DMC-12

Soğuğu ve sıcağı ayarlayamıyorsanız sorun bence kalorifer musluğu denilen parçada.

KLİMA KOMPRESÖRÜ MÜ?

Bu musluk tam olarak nerede?

• TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    kalorifer sıcaklık düğmesinin arkasında idi fiat da
    Aracın ön konsolun arkasında
    biz wd 40 la temizledikten sonra 4-5 ay daha kullanabilmiştik ama çok pahalı bir parçada değildi.
    Bence sizin aracında musluğu takılı kaldı bu sebepten sıcak soğuk ayarlanmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DMC-12 -- 22 Ağustos 2014; 18:10:26 >
  • Benim polomdada ayni sorun var ama ben biliyorumki musluktan oluyor musluk sicaksogugu ayiramiyor sicak ugluyor klimada doğal olarak sogutamiyor motor sicagini musluk deiscek klimayi actiginizda motor rolantide hissediliyorsa komprasör saglamdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O halde bu musluğu halletmek için elektrikçiye değil motorcuya götürmek lazım.
    Maliyetli midir, parça gerektiri mi?

• Kompresör basınç müşürüne baktılar mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OTO HAVA KOMPRESÖRÜ TAVSİYESİ
    10 yıl önce açıldı
    Isıtma için klima
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.