Şimdi Ara

Yardım!! İç ünite klima temizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
51.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Klimanın iç ünitesinde filtreyi temizleyebiliyoruz ama filtrenin tutamadığı tozlar hemen altındaki (ben diyeyim ızgara siz diyin petek) bölümde birikmiş durumda. bu ızgaraya bezle temizlemek imkansız hemen eğilecek durumda, araları da iyice dolmuş vaziyette. Nasıl bir temizleme yöntemi uygulamalayım. Bildiğiniz bir yöntem varsa şimdiden teşekkür ederim...



  • tabiki elektrik süpürgesiyle,bir de süpürgenin borusunun ucuna takılan,ucu tüylü aparat varsa,daha da iyi temizlersin..
  • Sayın arkadaşım batarya yüzeyini kendiniz temizleyemezsiniz.Elektrik süpürgesiyle almak gelişi güzel bir temizlik olur ve bataryanın üzerinde kalıplaşmış pislik,kir,bakterileri temizleyemezsiniz.Bunun için bir servis çağarıp klimanızın bakımını yaptırmalısınız.Böylelikle klimanın kötü koku üflemesini ve fazladan elektrik tüketiminide engellemiş olursunuz.
  • bunun için özel bir solüsyon var ama siz bir kullanımlık için bulamayabilirsiniz büyük bidonlar halinde satılıyor solüsyon su ile karıstırılıp çiçek sulama pompasıyla evapa sıkılır 10 dk beklenır evap tras kopugu gıbı kopuk içinde kalır daha sonrada durulanır sade suyla bu işlem serviste 50-60 ytl cıvarı 15 dk surer cok basit bir işlem
  • Bunun temizlik maddesi var izmirde gıda çarşısı girişinde sol tarafta satılıyor ,iç dış ayrı 10 litre 45 ytl,oarada karıştırma oranlarını söylüyorlar alın eger becerebilirseniz ama becerememekte var klimanın borularını delmekte var siz servis çagırın onlar 60 ytl iç dış cillop gibi yapıyorlar senede bir şart
  • arkadaşlar hepinize teşşekür ederim. klimalar için suyla karıştırılan bir miktar ilaç buldum ve kendim çıktım merdivene, sıktım ilacı klimaya. gayet temiz oldu yeni gibi. servisini aradım 125 ytl istedi (iç dış servise götürüp parçalara ayırıp o şekilde temizleyecekti.) Ben şimdilik sadece iç üniteyi temizledim dış ünite için ilaç az kaldı o yüzden dış ünite tam temizlenmedi.
    Zor bişey de değilmiş artık her sene kendim bu işi becerebilirim.

    Tekrar teşekkürler..
  • slm arkadaşım bu işlem sadece iç ünite için geçerli değildir.dış üniteninde temizlenmesi gerekir. anladığım kadarıyla klimanız baya eski.bakım zamanı gelmiş. bunun için özel asit kullanılıyor.sizin yapmanız gereken servisini veya herhangi bir servisi arayıp bakım yaptırmanızdır.eğer bakım yaptırırsanız cihazınızın performansı ve elektrik yakışı değişecektir.şu an petekler tıkalı olduğu için rahat emiş yapamaz ve elektriği fazla tüketir iyi verimde vermez.bizdeki bakım fiyatı 50YTL dir. izmir şehir içi fiyatı sor ona göre yaptır
    umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metehan_klima

    slm arkadaşım bu işlem sadece iç ünite için geçerli değildir.dış üniteninde temizlenmesi gerekir. anladığım kadarıyla klimanız baya eski.bakım zamanı gelmiş. bunun için özel asit kullanılıyor.sizin yapmanız gereken servisini veya herhangi bir servisi arayıp bakım yaptırmanızdır.eğer bakım yaptırırsanız cihazınızın performansı ve elektrik yakışı değişecektir.şu an petekler tıkalı olduğu için rahat emiş yapamaz ve elektriği fazla tüketir iyi verimde vermez.bizdeki bakım fiyatı 50YTL dir. izmir şehir içi fiyatı sor ona göre yaptır
    umarım yardımcı olabilmişimdir.



    izmir'de a****p soğutma adında firma iş yerimizdeki sistem odasının klimasının bakımını yaptı (demirdöküm) klima sürekli soğutmada çalışıyor. bakım yapıldıktan sonra iç ünitede sürekli buzlanma meydana geldi. saf servis klimanın ptc(ntc de olabilir) sensörünü bağlamayı unutmuş. arıza için çağırdığımda da buzları temizleyip tekrar klimayı kapatacakları zaman gene sensörü bağlamayı unutuyolardı. hatırlattığım zamanda "o bi işe yaramıyor yaww" dediler.

    ölür müsünüz öldürür müsünüz? siz söyleyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi command_4 -- 23 Haziran 2012; 0:09:22 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: command_4


    quote:

    Orjinalden alıntı: metehan_klima

    slm arkadaşım bu işlem sadece iç ünite için geçerli değildir.dış üniteninde temizlenmesi gerekir. anladığım kadarıyla klimanız baya eski.bakım zamanı gelmiş. bunun için özel asit kullanılıyor.sizin yapmanız gereken servisini veya herhangi bir servisi arayıp bakım yaptırmanızdır.eğer bakım yaptırırsanız cihazınızın performansı ve elektrik yakışı değişecektir.şu an petekler tıkalı olduğu için rahat emiş yapamaz ve elektriği fazla tüketir iyi verimde vermez.bizdeki bakım fiyatı 50YTL dir. izmir şehir içi fiyatı sor ona göre yaptır
    umarım yardımcı olabilmişimdir.



    izmir'de aligalip soğutma adında firma iş yerimizdeki sistem odasının klimasının bakımını yaptı (demirdöküm) klima sürekli soğutmada çalışıyor. bakım yapıldıktan sonra iç ünitede sürekli buzlanma meydana geldi. saf servis klimanın ptc(ntc de olabilir) sensörünü bağlamayı unutmuş. arıza için çağırdığımda da buzları temizleyip tekrar klimayı kapatacakları zaman gene sensörü bağlamayı unutuyolardı. hatırlattığım zamanda "o bi işe yaramıyor yaww" dediler.

    ölür müsünüz öldürür müsünüz? siz söyleyin.



    Öldürün




  • Sayın''ataserklima''

    Bize sattıgınız klimaların markalarını ve fiyatlarını yazarsanız iyi olur.
  • Klimaların iç dış ünitesi temizliğinde kullanılan ilacı buldum ve sadece iç ünitesini kendim hallettim. dış ünitesine vakit bulup yapamadım. Onuda bir ara halledeceğim. Servis 125 ytl istedi. bense kendim hallettim. Haa servis bu ücretin için de başka işlemler de yapacakmıydı bilmiyorum. Yok benimle aynı işlemi yapacaksa bu konuda servise götürmeme gerek yok. Çünkü çok basit bir işlem. Bir masanın üzerine çıkıyorsunuz ve ilacı sıkıyorsunuz, klimadan bir nevi çamur akıyor.daha sonra su sıkıp duruluyorsunuz. Hepsi o kadar. Zaten gözle de görünebiliyor ne kadar temiz olduğu adeta yeni gibi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: womit

    Klimaların iç dış ünitesi temizliğinde kullanılan ilacı buldum ve sadece iç ünitesini kendim hallettim. dış ünitesine vakit bulup yapamadım. Onuda bir ara halledeceğim. Servis 125 ytl istedi. bense kendim hallettim. Haa servis bu ücretin için de başka işlemler de yapacakmıydı bilmiyorum. Yok benimle aynı işlemi yapacaksa bu konuda servise götürmeme gerek yok. Çünkü çok basit bir işlem. Bir masanın üzerine çıkıyorsunuz ve ilacı sıkıyorsunuz, klimadan bir nevi çamur akıyor.daha sonra su sıkıp duruluyorsunuz. Hepsi o kadar. Zaten gözle de görünebiliyor ne kadar temiz olduğu adeta yeni gibi.

    inşallah o kimyasalı su ile karıştırarak sıktınız üniteye yoksa elveda iç ünite kısa zamanda




  • Kimyasalın su ile karışımını işinin ehli bir arkadaşım yaptı. İyiki hatırlattınız Karışım oranını bilmiyorum ama kendisi denemek isteyen arkadaşlar buna dikkat etsin..
  • Servis arkadaşlara bir sorum olacaktı.

    Yerinde bakım ücretiyle servisde yapılan bakım ücreti farklı. Bunun sebebi sadece Klimanın nakliyesi ve yeniden montaj edilmesi mi ? Bu iki hizmet arasında kalite ve uygulama açısından bir fark var mı ?

    Ayrıca bu servise giden sadece iç ünite mi ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: koko69

    Servis arkadaşlara bir sorum olacaktı.

    Yerinde bakım ücretiyle servisde yapılan bakım ücreti farklı. Bunun sebebi sadece Klimanın nakliyesi ve yeniden montaj edilmesi mi ? Bu iki hizmet arasında kalite ve uygulama açısından bir fark var mı ?

    Ayrıca bu servise giden sadece iç ünite mi ?

    eger klimanız aşırı şekilde (3-5 sene temizlenmemişse)kirli ise servise gider,yoksa yerinde temizligi yapılır biz yrinde yaptırıyoruz,45 ytl ortalama,eger sökme takma varsa orada fiyat degişir.
  • http://www.spreymarket.com/urun_detay.asp?pid=7258


    Buraya bakın klima temizlemöe maddesi satıyorlar. Sprey halinde . 500 ml sprey 1 YTL
  • Fakir, klima temizleyici sprey çıkartmış market borşüründe gördüm. İç ünite için kullanılabiliyor mu?

    Bu arada dış üniteyi iç ünite solüsyonunu kova ile dış üniteye döküp temizliyorlar, en azından bizim klimayı öyle temizlemişlerdi.
  • klima temizliği hassas bir iştir. İZMİR : konak, alsancak ve buca ve diger bölgelerde klima temizliğinizi özel kimyasallarla en ince noktasına kadar yapıyoruz. çoluğunuz çocuğunuz sağlıklı rahat bi şekilde kullanıyorsunuz.
    Hitachi, Mitsubishi,Diamond, Genaral Electric,Midea, Panasonic ve tüm klimaların detaylı Temızlık ve bakımı kokudan arındırma uygulaması.
    iletişim bilgilermiz aşağıdadır
    Bilgisayars klima teknik servis:
    0 232 465 26 65
    0 532 285 69 23
    Kıbrıs şehitleri caddesi Akbank yani No 7
    Alsancak İZMİR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahibitanıdık -- 27 Haziran 2012; 20:35:57 >
  • ben daha önce klimamın bakımını yaptırmıştım iklimsa servisine..fakat bazı arkadaşların dediği gibi ince detaylara falan dikkat ettiklerini göremedim.kimyasalı iç ünite peteklerine basitçe sıktılar sonra bir süre bekledikten sonra suyla yıkadılar.dış üniteyede aynı işlemi uyguladılar.zor birşey değil..hatta giderken bana dış üniteyi hortumla tazyikli su tutarak kendinizde temizleyebilirsiniz gibisinden tüyo verdiler.bence 60-125 tl gibi uçuk fiyatlar vermeye değmez.marketlerde iç ünite spreyleri var onları kullanıyorum şimdi dış üniteyede suyu tuttummu işlem tamam.ha birde şu varki gelen servisteki arkadaşlar öyle gaz seviyesini falan ölçmediler..yani ne kadar detaylı bakım olduğunu tahmin etmişsinizdir.
  • sonuçta temizlik, elektriği kestiğinden emin ol, bas solüsyonu. Servisler allar, cilalar ama yapmaz verdiğin parayı sadece lafa vermiş olursun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.