22 dereceye ayarlayıp dışarı çıkmıştım. Yarım saat sonra geldiğimde çalışmıyordu. Su damladığını görünce açık bakayım dedim hem temizlerim. Kapağı bir kaldırdım bembeyaz. Uzun yıllardır kar görmemenin verdiği heyecanla mutlu olsamda sorun büyük gibi duruyordu. Balkona çıkıp dış üniteye baktım içerisinde herhangi bir buzlanma-karlanma yoktu fakat aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz üzere boru bembeyazdı. Gelelim sorularıma: -Bunun nedeni kirli olmasından mı yoksa herhangi bir arızası mı vardır? -Gazı azalmış-bitmiş gibi şeyler okudum fakat bu durumla o durum aynı mı? -Makina: Arçelik 12500 Btu 2006 ilkbaharında takıldı. Bu cihazların garantisi kaç yıl oluyor?
Olay olduğu sırada dışarıdaki sıcaklık durumu: Sıcaklık: 12°C Nem: %82
Balkona çıkıp girinceye kadar iç ünitedeki tüm karlar erimişti. Başlıkta buz yazdım fakat buz değil bembeyaz kar şeklindeydi.
22 c yazmıssınız ama ıstmamı sogutmamı oldugunu belırtmemıssınız sanırım donma olduguna gore verıler sogutmada acmıs oldugunuzu gosterıyor tahmınım baslıca 2 sebepten mumkundur yasadıklarınız ılk ı bakım ve gaz olarak klasık sorundan kaynaklı olabılır 2. sebep ıse soguk havada sogutmada acmanızdan kaynaklı olabılır ama muhtemelen cıhazın gaz dengesı sorunlu tam vakumlu gramajlı gaz sarjı cıhazı dengeye alacaktır
sistemde gaz kaçağı var kontrol ettirin.
ısıtmada kullanıyorsanız,4 yollu vana yada bobine problemli olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: keyman2
22 c yazmıssınız ama ıstmamı sogutmamı oldugunu belırtmemıssınız sanırım donma olduguna gore verıler sogutmada acmıs oldugunuzu gosterıyor tahmınım baslıca 2 sebepten mumkundur yasadıklarınız ılk ı bakım ve gaz olarak klasık sorundan kaynaklı olabılır 2. sebep ıse soguk havada sogutmada acmanızdan kaynaklı olabılır ama muhtemelen cıhazın gaz dengesı sorunlu tam vakumlu gramajlı gaz sarjı cıhazı dengeye alacaktır
Isıtmayı açmıştık. Olaydan sonra dün tekrar temizleyip çalıştırmayı denedim baktım aynı durum yine oluyor bir yandan pencereden dış ünitenin buz tutan yerine baktım tekrar beyazlaşmaya başladı, iç ünitede hafif buzlanma olunca hemen kapattım. Fakat bu arada balkona çıkıp baktığımda klima dışarıya doğru hava veriyordu. Bu durumda ne olmuş olabilir. Benim garibime gitti dışarıya doğru hava vermesi....
Artık çalışıyor. Babam ayıraç almış gelmiş bir yerden nerden duyduysa sorun ondadır demişler. Açtı baktı yaparım dedi komşuyu çağırdı başardılar.
quote:
Orijinalden alıntı: Barış Can
Artık çalışıyor. Babam ayıraç almış gelmiş bir yerden nerden duyduysa sorun ondadır demişler. Açtı baktı yaparım dedi komşuyu çağırdı başardılar.
klimanın iç ünitesi buz tutup soğutma yapmıyor neden acaba bilgisi olan varsa yazsın lütfen
klimanın gazı biterse veya azalırsaa olurmu 2 aydıır çalışıyor soğuktan duramıyoruz 25 derecede bile şimdi 17 derece de bile soğutmuyor ve iç ünite buzlanıyor neden olabilir gaz ne kadardır doldurması
öncelikle iç ünite fanı sonrasında gaz eksikliği r 22 gaz ise takviye ediniz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme