Şimdi Ara

Klima çalışırken sinema sisteminde görüntünün (sinyalin) anlık gidip gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Küçük bir odada küçük bir klima kullanıyorum. Yakın zamanda sinema sistemimdeki anfi'yi değiştirdim. Klimayı geçen seneden beri kullanmama ve daha önce kullandığım anfi ile böyle bir sorun olmamasına rağmen, artık klima çalışırken düzensiz aralıklarla sinema sistemindeki görüntü anlık olarak gidip geliyor. Anfi ekranından sinyalin gidip geldiğini görüyorum ama anfi kapanıp açılmıyor, yalnızca görüntü birkaç saniyeliğine gidip geliyor. Bu bazen birkaç saat olmuyor, bazen 20-30 dakikada bir oluyor.

Anfiye görüntü/ses sinyali bir bilgisayar kasasından geldiği için, bilgisayarla ilgili olabilir diyeceğim ama eski anfi ile birebir aynı bilgisayarı kullanıyordum, böyle birşey olmuyordu.

Klimanın elektriği buat'tan alındı ve kendi şalteri var. Sigortalı olup olmadığı konusunda emin değilim. %51 değil diye hatırlıyorum. Klimayı aldığımda yakındaki bir elektrikçiye çektirmiştim.

Bu anlattıklarımdan bir sonuç çıkarabilecek olan mı ?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: signore

Merhaba,

Küçük bir odada küçük bir klima kullanıyorum. Yakın zamanda sinema sistemimdeki anfi'yi değiştirdim. Klimayı geçen seneden beri kullanmama ve daha önce kullandığım anfi ile böyle bir sorun olmamasına rağmen, artık klima çalışırken düzensiz aralıklarla sinema sistemindeki görüntü anlık olarak gidip geliyor. Anfi ekranından sinyalin gidip geldiğini görüyorum ama anfi kapanıp açılmıyor, yalnızca görüntü birkaç saniyeliğine gidip geliyor. Bu bazen birkaç saat olmuyor, bazen 20-30 dakikada bir oluyor.

Anfiye görüntü/ses sinyali bir bilgisayar kasasından geldiği için, bilgisayarla ilgili olabilir diyeceğim ama eski anfi ile birebir aynı bilgisayarı kullanıyordum, böyle birşey olmuyordu.

Klimanın elektriği buat'tan alındı ve kendi şalteri var. Sigortalı olup olmadığı konusunda emin değilim. %51 değil diye hatırlıyorum. Klimayı aldığımda yakındaki bir elektrikçiye çektirmiştim.

hocam çok benzer eski bir konu hatırlıyorum marka olarka hatırlamasamda ama aynı durum yaşanmıştı bu şekilde aratırsanız belki bulabilrisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy
    hocam çok benzer eski bir konu hatırlıyorum marka olarka hatırlamasamda ama aynı durum yaşanmıştı bu şekilde aratırsanız belki bulabilrisiniz.

Araştırırken işimi kolaylaştıracak ipucu verebilir misiniz ? Tarih, konu başlığı, konuda geçen ifadeler gibi.

Yoksa bu konuyu herkes farklı kelimelerle ifade edebileceği için biraz samanlıkta iğne aramak gibi olur.
  • quote:

quote:

Araştırırken işimi kolaylaştıracak ipucu verebilir misiniz ? Tarih, konu başlığı, konuda geçen ifadeler gibi.

Yoksa bu konuyu herkes farklı kelimelerle ifade edebileceği için biraz samanlıkta iğne aramak gibi olur.

hocam baya eskiydi 2-3 yıllık olabilir bende bu tür konuları ancak google dan isim tutturabilrisem bulabiliyorum inanın bir tür iğne aramak yöntemi doğru söylemişsiniz.

• http://forum.donanimhaber.com/m_25642256/tm.htm

hocam bir tane buldum ama dah açok floresanlarla ilgili gibi geldi. ama hatırlıyorum bir konu dahaf ver oh be
    ne güzle klima kumandası ile tv açılıyor gibisinden:)

birde buray bakınız

http://forum.80630.com/f10/t291437.html
  • quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_25642256/tm.htm

hocam bir tane buldum ama dah açok floresanlarla ilgili gibi geldi. ama hatırlıyorum bir konu dahaf ver oh be

birde buray bakınız

Linkler için teşekkürler ama bu konular doğrudan çalışmayan veya farkı cihazı etkileyen kumandalar ile ilgili.

Benim yaşadığım durumun kumanda ile ilgili yoktur, çünkü herhangi bir kumandaya dokunmuyorum, normal film izlerken kendiliğinden oluyor.

• quote:

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_25642256/tm.htm

birde buray bakınız

Linkler için teşekkürler ama bu konular doğrudan çalışmayan veya farkı cihazı etkileyen kumandalar ile ilgili.

Benim yaşadığım durumun kumanda ile ilgili yoktur, çünkü herhangi bir kumandaya dokunmuyorum, normal film izlerken kendiliğinden oluyor.

birşey değil hocamda acaba sisteminzde bir şey olabilirmi. bnede bir kaç gündür güzle bir tvde sorun yaşıyorum şimdi gen telefon bekliyordum cevap gelmedi başka bir yere gidicem bizim tvdeki arıza düşünülenden çok alaksız bir arıza gözüküyor. isteseniz sizde sitemi birkontrol ettirin derim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Merhaba,

Eğer düz tip klima ise (inverter değilse) kompresör her kalkışta anlık olarak çok yüksek akım çeker ve tesisatta dalgalanma-zayıflama yaratır.
    Bahsettiğiniz cihaz da çok hassas ise klimanın bu etkisinden etkileniyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: kocausta*
    Eğer düz tip klima ise (inverter değilse) kompresör her kalkışta anlık olarak çok yüksek akım çeker ve tesisatta dalgalanma-zayıflama yaratır.

Klima düz tip ve açıklamanız kulağa mantıklı geliyor ama şu ilave bilgileri vereyim.

Genelde akşam geç saatte film izlerim ve hava sıcaklığı, oda içinde çalışan cihazlar, klimanın derecesi aşağı yukarı aynı oluyor. Şartlar bu kadar benzer iken klimanın kompresörünün bazen daha sık devreye girmesi, bazen hiç devreye girmemesi mümkün müdür ?

Yeni anfi, eski anfime göre biraz daha büyük ve daha güçlü. Belki onun etkisi olabilir.

Bu durumu gidermek için bir öneriniz var mıdır ? Elektrik tesisatına bir cihaz ilave etmek olabilir, tesisatta başka birşeyi yenilemek olabilir. Teşekkürler.

• quote:

quote:

Klima düz tip ve açıklamanız kulağa mantıklı geliyor ama şu ilave bilgileri vereyim.

Genelde akşam geç saatte film izlerim ve hava sıcaklığı, oda içinde çalışan cihazlar, klimanın derecesi aşağı yukarı aynı oluyor. Şartlar bu kadar benzer iken klimanın kompresörünün bazen daha sık devreye girmesi, bazen hiç devreye girmemesi mümkün müdür ?

Yeni anfi, eski anfime göre biraz daha büyük ve daha güçlü. Belki onun etkisi olabilir.

Bu durumu gidermek için bir öneriniz var mıdır ? Elektrik tesisatına bir cihaz ilave etmek olabilir, tesisatta başka birşeyi yenilemek olabilir. Teşekkürler.

Belli saatlerde şebeke voltajı da daha düşük olabilir, bu zamanlardaki kompresör kalkışlarında o durumun olması tabii ki daha muhtemel.
    Öncelikle bu durumun klima kompresörünün kalkışlarında meydana geldiğini tesbit ederseniz sorunun kaynağı kesinleşir.

Tesisata bir voltaj regülatörü bağlanması düşünülebilir.
    Ancak onun da tepki aralığı bu işi halleder mi bilemem, yani regülatörün tepki süresi çok kısa olmalı.

Bu konuda işi iyi bilen bir elektrikçiden yardım almalısınız.

• quote:

Öncelikle bu durumun klima kompresörünün kalkışlarında meydana geldiğini tesbit ederseniz sorunun kaynağı kesinleşir.

Kompresörün kalkış yaptığını nasıl anlayabilirim ?
  • quote:

quote:

Kompresörün kalkış yaptığını nasıl anlayabilirim ?

Dış üniteyi gözlerseniz anlarsınız, kompresörün kalkış sesi oldukça yüksektir düz tip klimalarda.
  • quote:

Dış üniteyi gözlerseniz anlarsınız, kompresörün kalkış sesi oldukça yüksektir düz tip klimalarda.

Dış ünitenin sesini normalde hiç duymuyorum. Bir de projeksiyonun fan sesi, klimanın sesi, izlediğim filmin sesi derken dış ünitenin sesini duymam zor olacak ama bir şekilde takip etmeye çalışacağım.

Tekrar teşekkürler cevaplarınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 27 Temmuz 2013; 16:39:13 >
  • quote:

quote:

Dış ünitenin sesini normalde hiç duymuyorum. Bir de projeksiyonun fan sesi, klimanın sesi, izlediğim filmin sesi derken dış ünitenin sesini duymam zor olacak ama bir şekilde takip etmeye çalışacağım.

klima markanız nedir,öncelikle klimadan olduğu kesin midir.?Evler o kadar çok elektronik cihazlarla doldu ki ,her şey birbirini tetikliyor. Florasan (elektronik balanslı) klima veya tv nin kızıl ötesi kumandasını etkiliyor,hatta alıcı gözü bile bozuyor.Bunu çok sık yaşıyoruz mesela.

Şimdi iki konu var bu arızada;
    *Birincisi evet buat taki bağlantı;gevşeklik vs.buna neden olabilir.Bence bunu denemenin en kolay yolu sinema sistemini seyyar bir kablo ile başka bir prizden alın.

*İkincisi ise yukarıdaki durumu denediniz yine sonuç yok,klimanızın üst kapağını sökün.Elektronik kartın bulunduğu kutu bölümünün üzerini ve ulaşabildiğiniz kadar yanlarını alüminyum folyo ile kaplayarak deneyin bakalım ne olacak.

Şimdi ben desem ki ,bunun videosunu çekip ekleyeyim sayfaya,ünlü olurum belki,yine kendini bilmezin biri çıkıp şikayet eder sildirir.Silen yönetici de neden sildiğini bilse;gam yemeyeceğim ya!!Biz bildiğimizi herkese sonuna kadar açtık;ama birileri neden rahatsız anlamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

quote:

klima markanız nedir,öncelikle klimadan olduğu kesin midir.?Evler o kadar çok elektronik cihazlarla doldu ki ,her şey birbirini tetikliyor. Florasan (elektronik balanslı) klima veya tv nin kızıl ötesi kumandasını etkiliyor,hatta alıcı gözü bile bozuyor.Bunu çok sık yaşıyoruz mesela.

Şimdi iki konu var bu arızada;
    *Birincisi evet buat taki bağlantı;gevşeklik vs.buna neden olabilir.Bence bunu denemenin en kolay yolu sinema sistemini seyyar bir kablo ile başka bir prizden alın.

*İkincisi ise yukarıdaki durumu denediniz yine sonuç yok,klimanızın üst kapağını sökün.Elektronik kartın bulunduğu kutu bölümünün üzerini ve ulaşabildiğiniz kadar yanlarını alüminyum folyo ile kaplayarak deneyin bakalım ne olacak.

Şimdi ben desem ki ,bunun videosunu çekip ekleyeyim sayfaya,ünlü olurum belki,yine kendini bilmezin biri çıkıp şikayet eder sildirir.Silen yönetici de neden sildiğini bilse;gam yemeyeceğim ya!!Biz bildiğimizi herkese sonuna kadar açtık;ama birileri neden rahatsız anlamıyorum.

ulen bi artizz olmadaın ha.. ya bu arada vakum videonu bekliyoruz ona göre.

bende bu konuya birşey ekleyeyim. kocaustam bahsetmiş demeraj akımı artık yeni versiyon klimalarda çok yüksek değil benim eski çakma daikini eina arkadaşla test etmiştik video göndermiştim kendisine. hatat bri ara kendide yazdı yeni versiyon cihzlarda demeraj akımı rtık yok diyerek. am amarkaya göre değişyor sanırım. bir başka topikte bir arkadaş yazmış vestelle arçelikle daikinin ne farkı var diye. burayı okursa görürü nickini eklemeyeceğim çünkü görgüsüzce cevaplar yazmış diğer topikte. polemik oluşmasın. görürde yazarsa cevabını veririm yine.

bizim dedde kokutmuş ortalığı haklı olarak çok iğrenç ya

adam nekadar görgüsüzce cevap yazmış. yok ben zenginimde bmw alrım 2 yıl bakımını düşünmem. hala beyni küçük demek bu insanın.. antikayada demiş senin profiline baktım sen 1000 tlyi denkleştirmekle uğraş. bizler zar zor kaliteyi seçiyoruz tutupta 2,5-3 bin tl lik telefonu alıp cebimizede sokmuyoruz.

ama bu şekilde sınıf ayıran cahillerimiz olduğu sürece lanet olsun bu memlekete doktora gidersin haşa kendisini yaratıcı sanır şifanı ben vriyorum der bir çoğu ufak beyinlidir.. görgüsüz işe ne olacak anası babası dr ola iyi para kazan demiştir. ama sanrım hiç biride adam ola iyi insan ol dememiştir veya çok azı desede tabi insanın kendi şahsiyetide etken olabilir. ben gördüğüm bazı durmalrı yazıyorum sadece.

polis ol avanta al diyenleride gördük bizler. asker ol en büyük sen ol adam döv. ne bilirm her dalda oku üstün ol adam küçümse diyen insanlarıda çok gördük... ve hala gördüğümüz sürece bu tür zihniyetler içimizde dolaşır yazıklar olsun. ben köylüyüm ya nickim gıcığına alınmış bir nick. ama esas köylü ve şark kurnazı hala bu zihniyetler. ve bu zihniyetler hiç bir zaman körlerini görmedikleri için komik duruma düştüklerini anlamazlar. sonradan görmeliğin verdiği dayanılmaz ahmaklığa devam işte..

• kiracı olduğumuz evde bir klima var, inverter değil, bu da sanırım daha çok elektrik çektiği anlamına geliyor,

sadece klimayı çalıştırdığımda salondaki tüm elektrik voltaj dalgalanmasından ötürü bir anda gidip geliyor (sadece açılırken 1 kere) ama o kadar hızlı oluyor ki hiçbir şey resetlenmiyor (normalde elektrik gidince elektronik aletlerdeki saat 00.00 olur ya o olmuyor) tv + amfi + sub woofer + wd hdtv live + salondaki ışık, bunların sadece 1 i açıkken de aynı şey oluyor, hepsi açıkken de...

sanırım klima açılırken patinaj yapıyor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.