2-3 yıl önce falan AS1PH12GWO01 model General Electric klima almıştık eve. 12000 btu falan filan. Dün klima kumanda etmemeye başladı. İki yıl boyunca garanti süresince kurulumu yapan servis olan Gürbüz Teknik gelip bakımını yaptı. Ama bu sene garanti bitti diye bakım falan yapmadık Ben kumandayı periyodik olarak açıp temizlerim. Dün valide arayıp kumanda çalışmıyor dedi. Eve geldim, klima üzerindeki düğme açıyor. Ama kumanda etki etmiyor. Kumandanın üzerinde basınca herşey normal açılmış görünüyor. Yani kumandada durum normal gibi. Sizin fikriniz nedir? Daha önce böyle birşey yaşayan oldu mu? Cevaplarınız için teşekkürler.
Toshiba 37X3000PG-Dreambox DM500S-Acer TravelMate 4062WLMI-Nokia 6300-Nikon Coolpix 5200-Sony PlayStation 3 40GB PAL-Sony PSP Fat 3.90-M33 + 4GB MS
78 çift farklı kalitede pil denedim dostum çok değerli uyarın için teşekkürler. Bu arada kumanda arasıra kontrol etmeye başladı. Ama çoğunlukla etmiyor. Fikri olan?
Cep telefonunun ve dijital fotoraf makinasının objektifine uzaktan kumandanın led tafafını tutarak kumamdanın herhangi bir tuşuna basın tabi kumanda açıkken eğer fotoraf makinasının ekranında o anda bir ışınlama görüyorsanız kumanda sağlam demektir.Eğer ki kumanda sağlamsa büyük ihtimalle alıcı göz arızalıdır.Burada yapılacak iki şey var ya servis çağıracaksınız yada cihazın kapağını açabilirseniz alıcı gözün lehimlerini kontrol edebilir ve kontaksprey ile bir temizlik yapıp tekrar deneyebilirsiniz.Tabi yeterli bilginiz varsa.Birde bu alıcı gözlerle ilgili olarak bir uyarıda bulunayım genel olarak,bu tür arızaların genelde iki nedeni oluyor 1.Florasan labbalara yakın ise etkileniyor, 2. nemli ortamlardan etkilenyor çatı kat ve mutfaklarda.
elektronik cihazların kartları üzerinde zamanla bir çeşit tabaka oluşuyor.benim de müzik setinin kumandasında gelmişti başıma....siz tuşa ne kadar sert basarsanız basın o tabaka yüzünden iletkenlik engelleniyor.ben kolonya ile silmiştim o zaman.....gayet güzel çalışmaya başladı,2-3 senedir tık yok
78 çift farklı kalitede pil denedim dostum çok değerli uyarın için teşekkürler. Bu arada kumanda arasıra kontrol etmeye başladı. Ama çoğunlukla etmiyor. Fikri olan?
bişey değil. sadece bazen basit gibi gözüken ayrıntılar gözden kaçabiliyor bunun için söylemiştim.
sorunu çözdük gibi birşey. alıcının üstündeki kapağı söküp alıcıyla şöyle bir oynadık. çalışmaya başladı. muhtemelen kontak yerlerinde sıkıntı var. şimdilik problem yok. en azından sorunun ne olduğunu öğrenmiş olduk. yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkürler
Birde klimanızı bakıp yaptırmaktan sakın kaçmayın.. bu kendinize ve çocuklarınıza hatta gelecekteki çocuklarınıza karşı yaptığınız büyük bir sağlık tehditidir.. bakım yaptırmadığınız klimalarınızın iç ünitesinin üfleme bölümünün orada bakteriyel oluşum olur ve bu bakteri ileride sizde lejyoner virüsü bulaşmasına sebebiyet verir.. bunun için bakıma gelen klimacıların mutlaka bakteriyel ürün kullanmalarına dikkat edin ve yaptıkları işi takip edin hatta kullandıkları ürünün Sprax marka olmasına dikkat edin bunlar gerçekten önemlidir..