Şimdi Ara

klima arızası- belli bir süre sonra motor durması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Ofiste Arçelik BTU 25.000 klima var. Cihaz geçen hafta arızalandı.İlk çalıştırdığımız zaman sanırım motor devreye girmeden sigorta atıyordu. (geçen senede olmuştu).Resimde görünen parça değişmişti. Gene yetkili servisi çağırdım. Bu sefer gene aynı parça değişti. Elemanlar kontrol etti.Cihaz eskisi gibi çalışmaya başladı. Servis gitti. Yaklaşık 30-40 dakika çalıştıktan sonra tekrar sigorta attı.Tekrar servisi çağırdım. Kontrol etti Cihaz gene çalışıyordu ama sigorta atıyordu. Baktı sigorta kutusuna 16lık sigorta olduğu için ve cihaz belli bir süre 2.kez motoru çalıştırmaya geçerken dayanmıyor dedi. sigortayı yükseltin dedi gitti.Neyse Elektrikçi tanıdık arkadaşı çağırdım.Kontrol ettik tam 3 odanın bağlantısı sadece bir 16lık sigortaya bağlanmış.3 odada klima çalışıyor yazıcılar var, santral var , laptoplarda var düşünün.Neyse ayırdık odaları bu büyük olan klimayada 25lık siemens sigorta taktık.Kontrol ettik klima çalışıyor.sigorta atmıyor. Ertesi gün sabah işe gelince gene açtık klimayı yaklaşık 40-60 dk arası çalışıyor sonra motor duruyor ve klima normal üfleme yapıyor soğutma yapmıyor haliyle. Servisi aradım ama çok dolular cuma günü gelecekler. Onlar gelmeden sizlerin tecrübelerini öğreniyim dedim.Acaba diyorum yeni takılan parçadada fabrikasyon hatası bir arızamı var.Çünkü sıfır ambalajından çıkardı taktı.

• Öncelikle bu derece basit bir arızanın, (sadece ampermetre ile motor demeraj akımı görülse yeterdi) bu kadar uzun sürede tespit edilmesinin ne kadar üzücü olduğunu, yeni eğitim sistemlerinin etkisi nedeniyle GERİDEN GELEN kavramında çekirdekten bu işte yetişen bir neslin olmaması nedeniyle ne hallere düştüğümüzün üzüntüsünü belirtmek isterim.

Forumlarda arıza öğrenip dükkan açan televizyon tamircisinden, 3-5 klima görüp kendini klimacı ilan edenine kadar her şeyin görüldüğü günümüzde bu konuların yaşanması çok şaşırtıcı gelmiyor artık.

Sayın Hocam, verdiğiniz bilgiler doğrultusunda elbetteki hiç bir ölçüm ve kontrol sağlamadan verilebilecek ilk bilgi, ''sensör hatası olabilir'' şeklinde olur.
    Anlattığınıza göre ilk çalıştığı zamanlarda artık soğutmaya yönelik ve sigorta atmasına yönelik sorun yok. sanırım mutabıkız burada?
    geriye ne kaldı, 60 dakika sonra kompresörün durması, bu durumda kompresörün hangi şartlarda durması gerektiğine bakmak lazım. bazı marka ve modellerde olan 3 dakika gecikmeli başlama elektrik ani dalgalanma veya elektrik kesinti sonrası olur ki bu bize uymuyor. Bunun dışında durması için ne lazım,? kompresör ''DUR'' komutu verilmesi lazım, bu komutu kim verir? anakart üzerindeki işlemci verir. Peki işlemci neden bu komutu verir? çünkü tüketicinin istediği dereceye ulaşıldığı bilgisi kendisine aktarılmıştır. Bu bilgiyi kim aktarır? tabi ki sürekli sirküle halinde olan havayı kontrol eden sensör verir. Bu durumda sensör aslında henüz ulaşılmamış olan ısıyı, ulaşılmış gibi algılayıp işlemciye ''ISIYA ULAŞILDI'' bilgisi vermiş olabilir mi? bence bu olasılıklarımızın içerisindedir.

Bunun dışında kompresörün 60 dakika (ortalama) sonra durması için ne gerekçeler olabilir anlayabilmek adına daha fazla veriye ihtiyaç var maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Öncelikle bu derece basit bir arızanın, (sadece ampermetre ile motor demeraj akımı görülse yeterdi) bu kadar uzun sürede tespit edilmesinin ne kadar üzücü olduğunu, yeni eğitim sistemlerinin etkisi nedeniyle GERİDEN GELEN kavramında çekirdekten bu işte yetişen bir neslin olmaması nedeniyle ne hallere düştüğümüzün üzüntüsünü belirtmek isterim.

Forumlarda arıza öğrenip dükkan açan televizyon tamircisinden, 3-5 klima görüp kendini klimacı ilan edenine kadar her şeyin görüldüğü günümüzde bu konuların yaşanması çok şaşırtıcı gelmiyor artık.

Sayın Hocam, verdiğiniz bilgiler doğrultusunda elbetteki hiç bir ölçüm ve kontrol sağlamadan verilebilecek ilk bilgi, ''sensör hatası olabilir'' şeklinde olur.
    Anlattığınıza göre ilk çalıştığı zamanlarda artık soğutmaya yönelik ve sigorta atmasına yönelik sorun yok. sanırım mutabıkız burada?
    geriye ne kaldı, 60 dakika sonra kompresörün durması, bu durumda kompresörün hangi şartlarda durması gerektiğine bakmak lazım. bazı marka ve modellerde olan 3 dakika gecikmeli başlama elektrik ani dalgalanma veya elektrik kesinti sonrası olur ki bu bize uymuyor. Bunun dışında durması için ne lazım,? kompresör ''DUR'' komutu verilmesi lazım, bu komutu kim verir? anakart üzerindeki işlemci verir. Peki işlemci neden bu komutu verir? çünkü tüketicinin istediği dereceye ulaşıldığı bilgisi kendisine aktarılmıştır. Bu bilgiyi kim aktarır? tabi ki sürekli sirküle halinde olan havayı kontrol eden sensör verir. Bu durumda sensör aslında henüz ulaşılmamış olan ısıyı, ulaşılmış gibi algılayıp işlemciye ''ISIYA ULAŞILDI'' bilgisi vermiş olabilir mi? bence bu olasılıklarımızın içerisindedir.

Bunun dışında kompresörün 60 dakika (ortalama) sonra durması için ne gerekçeler olabilir anlayabilmek adına daha fazla veriye ihtiyaç var maalesef.

Cevabınız için teşekkür ederim.
    1-ilk çalıştığı zamanlarda artık soğutmaya yönelik ve sigorta atmasına yönelik sorun yok. sanırım mutabıkız burada(evet mutabıkız-sorun yok). ama sigorta atmamasında 16lıkken 25lık ve yeni bir sigorta takmanın bir faydası olabilir.belkide eski sigortada tek başına kalsa atabilirdide.
    -elektrikçi arkadaşa şu soruyu sordum özellikle. 3,4 yıldır atmayan sigorta şimdi niye atıyor bence sigorta değil klima arızalı dedim. Oda sigortalarında bir ömrü var zamanla onlarda dayanıksızlaşıyor dedi.32lik takacaktık ama 3 odanın bir sigortada bağlı olduğunu görünce ve ayırınca 25lik yeter dedi ve onu taktık.
    2-Ortamı yeterli bir soğutmaya ulaştığını zannetmiyorum. Çünkü ara holmi desem yani kocaman bir yer ve üst kata çıkan merdivende var ordanda sıcaklık geliyor yani hiç bir zaman yeterli dereceye ulaşmazki , zaten dediğim gibi 3,4 yıldır kullanıyoruz ve motoru hiç durmadan çalışırdı. akşam 18:00 de giderken kapatırdık klimayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi belo3 -- 29 Haziran 2016; 12:45:31 >

• belo3 kullanıcısına yanıt
    Sigorta konusundaki tüm bilgiler doğru hocam, özellikle kaçak akım röleleri olmak üzere sigortalar anma akımı değerini olması gerekenden yüksek algılayıp (hassasiyetlerini yitirip) erkenden atabiliyorlar ki elektrikçi arkadaşım doğrusunu yapmış.

Hocam ukalalık algılamanızı istemem ama sistemin o kompresörü dinlendirmek veya aşırı ısınmaya karşı korumak amacıyla dahi olsa belli aralıklarla kapatması gerekiyor, bana göre sabah mesai başladığından akşam gidene kadar durmadan çalışan kompresör mantıklı bir çalışma grafiğine sahip değil hissi uyandırır. şu an yaşadığınız sorun ise tamamen bizim konuştuğumuz konulardan farklı olabilir hocam dediğim gibi şu aşamada yerinde kontrol sağlayacak bir uzman görüşüne ihtiyacımız var.
    Sonucu mutlaka paylaşmanızı rica ederim hocam merak ettim ne olduğunu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.