Şimdi Ara

Kliksa - SANDISK 128 GB SATA3 SSD SDSSDP-128G-G25 (199 TL) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
1
Favori
6.944
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: droid7399

quote:

Orijinalden alıntı: hakancan44

ssd aşkı bitmedi forumda, ne kadar gerekli bir ürün tartışılır.

şaka mı bu? ssd'nin performansından bi habersiniz sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jayus -- 4 Kasım 2015; 22:27:14 >
  • bende geçen bimeksin sitesinde kampanyalı 215 TL den alamamıştım bu 490/ 350 hızındaydı aynısıydı. şimdi 199 tl kargo bedava. alasım geldi . 256 gb ssd ler fiyatları inmicek gibi. yoksa 256 gb olanlarımı beklesem.

bu sandisk Senkronmu degilmi nerden bakcaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 20 Kasım 2013; 14:03:05 >
  • quote:

quote:

quote:

2500 -3000 tl pc ye verip; performans almak için birde ssd almak .şaka bencede.

sırf veri transferi ve pc nin erken açılması için gereklimidir düşündürücü.

esas şaka olan sizin yorumunuz.anlaşılıyorki siz hiç phhotoshop ya da video edit proğramı falan çalışmasını görmemişsiniz bir ssd de. Neredeyse bir hdd nin on kat hızına çıkmasına boş mu verelim.1000 liraya aldığım 3 yıllık laptopum arkadaşın 2000 bin liralık cihazını oyunlar hariç herşeyde so

• quote:

quote:

quote:

Şaka gibi bir yorum. PC'de artık depolama üniteleri darboğaz olduğundan, SSD dışındaki neredeyse hiçbir donanım bir farklılık getirmiyor.

Hatta HDD'li yeni bir bilgisayar alacağınıza, 3-4 yıllık bilgisayarınıza SSD takmak sistemi daha fazla hızlandıracaktır.

• quote:

İsterse sisteminde en performanslı i7, xeon vs. işlemci, en performanslı 32 - 64 gb ram olsun hdd mekanik olduğu sürece (hele bir de 5400 rpm 8 mb) o sistem fazla bir önem arz etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechTR -- 20 Kasım 2013; 14:49:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechTR

http://www.vatanbilgisayar.com/transcend-ts128gssd320-128gb-320-serisi-sata-30-ssd-%28560mb-okuma--530mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=62128

sandisk 8 k iops degeri var. TRANSCEND'in kaç?

ikisi arasında hangisi alınır.

düzeltme: 87k diyor ama doğrumudur :.http://tr.transcend-info.com/products/CatList.asp?FldNo=21&LangNo=110&Func1No=0&Func2No=23

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BurakLEE -- 20 Kasım 2013; 16:08:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BurakLEE

quote:

Orijinalden alıntı: TechTR

http://www.vatanbilgisayar.com/transcend-ts128gssd320-128gb-320-serisi-sata-30-ssd-%28560mb-okuma--530mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=62128

sandisk 8 k iops degeri var. TRANSCEND'in kaç?

ikisi arasında hangisi alınır.

http://forum.donanimhaber.com/m_66613651/tm.htm incelemesi yapılmış. bak istersen hocam.

• quote:

Bilgisayar bir araba olsa işletim sistemi de şöför olur.Ssd'de şöförün arabayı sürerken sürekli bulunduğu konum yani koltuk.Koltuk ne kadar rahatsa şöför arabayı o kadar güzel ve verimli kullanır.Saygılar
  • SSD konusunda benim da aslinda merak ettigim; normal kullaniciya ne kadar kazandiracagidir; eger bolca disk swap kullanan yazilimlar ile calismiyorsaniz (word, photoshop vs) programin acilis zamaninin kisalmasi disinda bir artisi olmayacaktir. isletim sisteminin acilmasi da ayri bir mevzu; ben bilgisayirimi 2-3 ayda bir kapatiyorum, varsin acilirken 20 saniye degil de 60 saniye sursun denilebilir. SSD nin getirecegi performans artisina hicbir zaman itiraz edecek degilim, ama son kullanici icin gerekli midir ? yada deger mi ? bunu oturup iyice dusunmek gerekir. sanirim arkadasin soylemek istedigi asil o idi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zengier

SSD konusunda benim da aslinda merak ettigim; normal kullaniciya ne kadar kazandiracagidir; eger bolca disk swap kullanan yazilimlar ile calismiyorsaniz (word, photoshop vs) programin acilis zamaninin kisalmasi disinda bir artisi olmayacaktir. isletim sisteminin acilmasi da ayri bir mevzu; ben bilgisayirimi 2-3 ayda bir kapatiyorum, varsin acilirken 20 saniye degil de 60 saniye sursun denilebilir. SSD nin getirecegi performans artisina hicbir zaman itiraz edecek degilim, ama son kullanici icin gerekli midir ? yada deger mi ? bunu oturup iyice dusunmek gerekir. sanirim arkadasin soylemek istedigi asil o idi.

• SSD hakkında tereddütü olan arkadaşlar önce bi kez deneyim edip sonra karar versin derim. İmzamdaki notebook'u kullanıyorum önceden Windows puanlamasında en kötü donanımım hdd iken şuan 7.2 puanla en iyi donanımım hdd oldu

bana kattıkları:
    - windowsun açılış hızı: 20saniye
    - büyük uygulamaların anında açılması (photoshop, eclipse, vs2012)
    - dosyaların kopyalanma hızı
    - yazılım geliştirirken compile süresi
    - oyun henüz denemedim ama mantıken oyunlar açılırken / oynanırken gb büyüklüğünde datalarla uğraşır ve bunların okunması normal bi hdd'den 8-10 kat daha hızlı olacaktır

neyse sıcak fırsatlar konusunu ssd alınırmı alınmazmı tartışmasına çevirmeyelim bununla ilgili çok döküman ve yorum var oraları takip ediniz...

• konu ssd gerekli mi konusuna dönüşmüş taş olursunuz taş
    bilgisayaı gündelik işler için kullanıyorum ve1 senedir ssd var.Bidaha hdd kullanmam o kadar net söylüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helluri -- 20 Kasım 2013; 18:11:40 >
  • Ssd gereksizdir demek bilgi eksikliğidir fakat ssd benim için gereksizdir demek gayet normaldir ve saygı duyulur.İşletim sisteminin yani müdürün evi olan ssd için gereksizdir demek ne kadar doğru olur?! Bu konuda şunu demek istiyorum:Yeni topladığım 2 aylık sistemimde en son değiştiğim parça hdd oldu ve bilgisayarı değiştirdiğimi yeni anladım.Hiç pişman olmazsınız merak etmeyin.
  • Yuh diyorum nerdeyse 30 senenin icadı ilk kez hdd de kapasite dışında gözle görülür fark yaratıldı millet gereklimi gereksizmi tartışıyor hahayyt...
  • Laptop için ssd alırken dikkat etmemiz gereken boyut vs gibi bir özellik varmı?
    Bu ssd tüm laptoplara uyar mı?
  • quote:

quote:

quote:

3000 TL pcye para verip de ssd almayanı kovarlar.Ssd nin ne iş yaptığından haberin herhalde.Sadece pc açılma ile alakalı değil.Birçok yönden performanslı.Biraz araştıralım forumda.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zengier

SSD konusunda benim da aslinda merak ettigim; normal kullaniciya ne kadar kazandiracagidir; eger bolca disk swap kullanan yazilimlar ile calismiyorsaniz (word, photoshop vs) programin acilis zamaninin kisalmasi disinda bir artisi olmayacaktir. isletim sisteminin acilmasi da ayri bir mevzu; ben bilgisayirimi 2-3 ayda bir kapatiyorum, varsin acilirken 20 saniye degil de 60 saniye sursun denilebilir. SSD nin getirecegi performans artisina hicbir zaman itiraz edecek degilim, ama son kullanici icin gerekli midir ? yada deger mi ? bunu oturup iyice dusunmek gerekir. sanirim arkadasin soylemek istedigi asil o idi.

bence bunu demek istemedin de, neyse. birisi güzel bi açıklama yapınca ona sığınmışsın hemen :)

• SPaCeLoRD kullanıcısına yanıt
    tezimin arkasındayım ...sırf pc çabuk açılsın,veri transferi hızlansın diye ssd ye para verilmez.sen yazdıklarımdan ne anladın merak ediyorum. arkadaş yorumunda yazmış photoshop tarzı programlara artısı vardır elbet fakat kaçınız bu tarz programı kullanıyor ?
  • arkadaşlar 20 lira daha verip bunu almak mantıklı değilmi (219 lira)

http://www.vatanbilgisayar.com/solid-state-disk/transcend-ts128gssd320-128gb-320-serisi-sata-30-ssd-%28560mb-okuma--530mb-yazma%29/productdetails.aspx?I_ID=62128

Disk Kapasitesi__________128 GB
    Okuma Hızı________MB/s-560 MB/s
    Yazma Hızı________ MB/s-530 MB/s
    Boyut (inç)____________ 2.5 inch
    Bağlantı Özellikler_______SATA 3.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endülüs_faruki -- 21 Kasım 2013; 1:49:27 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.