Şimdi Ara

klavye led değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tigoes x5 marka tuş aydınlatmalı klavyem var bu klavyede tuş aydınlatması mavi led ile yapılmış ben bunu gün ışığı veya beyaz led ile nasıl değiştirebilirim

• yok mu yardım edebilecek olan ...
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    klavyeyi aç değiştir.
  • Aç klavyeyi degistir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke o kadar basit olsaydı klavyeyi açtım fakat ledler smd ve yan yüzey led ve 5v ile çalışıyorlar beyaz led bildiğim kadarıyla 12v ve ön direçleri var bunları değiştirmem gerekir mi ve 12 v yerine 5 v olacağı için ledler sönük kalmaz mı ?

@kadircitak
    bu smdlerin ufağı büyüğüde varhttp://www.direnc.net/BEYAZ-1206-LED,PR-4909.html
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    bunlar gibi değil ledlerin ışık yüzü yan kısımda resimdeki gibi
     klavye led değiştirme klavye led değiştirme

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monster Klavye değişimi (RGB)
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    önce varsa aynısına bakmak yoksada iş size kalmış oraya takılır sonuçta varsa resim ekleyin kaç tane varmış led.
    tuş takımlarının altına gelecek şekilde yerleştirilmiş plastik bi cam var bu camın alt kısmında 10 tane led var cam sayesinde 10 led ile komple klavye aydınlatılmış değişik bi sistem , benzer smd ledlerden aliexpreste buldum fakat 12v onlar

http://tr.aliexpress.com/store/product/DC12V-335-waterproof-Side-Emitting-LED-Strip-60led-m-White-Warm-white-Blue-Green-Red-5m/219857_32416374725.html?storeId=219857

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 3 Şubat 2016; 23:13:24 >

• ledleri değiştirdim fakat 5v ile yetersiz geldi ledler usb üzerinden güç alıyor bunu 12v nasıl yapabilirim
    Bu mesaja eklenen görseller:

klavye led değiştirme klavye led değiştirme

• yok mu fikri olan
  • kardeş bence icini karistirma bozarsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaç kere açtım bişey olmadı zaten bozulcak pek bişey yok
  • aldığın ledler ve taktığın yerin fotoları yok.
    aldığım ledler 3v olan smd led ben şerit ledlerden smd led söküp klavyeye ekleyeceğim ama 12v sıkıntı

küçük olan led 3 v olan diğeri 12 v

Bu mesaja eklenen görseller:

klavye led değiştirme
    Yapacağınız işlem şu 10 ledi ikişer seri bağlayın 5grup oluyor bu beş grubu paralel bağlayın sizin işlem çözülür.

Dediğiniz gibi yana bakan led mi taktınız yoksa düz şerit led mi ?

• linyit43 kullanıcısına yanıt
    yan led kullanmadım son attığım resimdeki ledlerden kullandım büyük olan 12 v ile çalışabiliyor ama klavyede 5 v var ve böyle pek parlak değil bende 12v verip parlaklığı artırmak istiyorum ama ledler gücü klavyedeki karttan alıyor 12v verince muhtemelen kart yanar , bunu 2 şerli grup yapıp paralel bağlamakla nasıl olacak asıl sorun 5v tu 12v a devreyi yakmadan nasıl çıkartırım yada bu mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 10 Nisan 2016; 23:44:27 >
    Bak şimdi iki ledi seri bağlarsan 6v ister fakat direk6v vereceksen direnç ile ömrünü uzatman gerekir, ama direnç yerine direk 5v verirsen tam uyumlu parlak led olur 2seri bağlıya 5v vereceksin bu şekilde 5tane 2 li grup yap tamamdır anlayamadıysan yarın akşam şema çizip atarım.

şerit ledteki smdlerin 12v olduğuna eminmisin onlarda3 v olmalı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.